Kikibombona wrote: ↑26/11/2019 02:02
Stanivukovic ima odlicnu dubinu za svoje godine. 26 godina - imponzantno. Veoma hrabar, rjecit, pun energije. Ima karizmu i zna privuci ljude. Pogledaj video iz Sarajeva, ljudi ga pozdravljaju i ljube. Samo rijetki ljudi imaju takvu magnetnu privlacnost.
Za pocetak je bitno da ne cilja previsoko. Ne tezi da bude lider stranke ili da se kandiduje za predsjednistvo i sl. Zeli biti gradonacelnik Banjaluke, lokalni nivo. Ako mu uspije, a mislim da ima realne sanse, u tridesetim, naoruzan znanjem i iskustvom, vec moze ganjati vise nivoe vlasti.
PDP okuplja mladu i energicnu ekipu. Borenovic je relativno mlad a lider je stranke. Mislim da je ok lik, nije diktator i autokrata. Tu su Drasko i Jelena. Ivan Begic isto ima muda i energiju.
Mislim da na narednim opstim izborima PDP i SDS mogu srusiti Dodika. Jos ce RS za to vrijeme propadati sto ce olaksati posao i povecati nezadovoljstvo ljudi. I dosta ljudi ce shvatiti da je Dodina prica o nezavisnosti obicna ubleha.
Daj se uozbilji. Draska u Sarajevu pozdravljaju i ljube, jer su benasti, a ne zato sto je on neki novi Tito ili Komsic. Da ga ljudi prate vec nekoliko godina i da su odgledali sve njegove prilicno desnicarske turbo-patriotske klipove na fb i yt. Ja sam malo duze u toj prici, a i komsiluk mi je, znam o cemu pricam.
Isti taj Drasko je na trgu s Davidovim ocem rekao u kameru i mikrofon, a Trivicka cak 3 puta, da nece uci u skupsinu. Pa gdje je danas? Puca na veliko i visoko, zarad porodicnog biznisa. Jer, tata se jeste povukao iz Nove banke, pod izgovorom da se, izmedju ostalog, sprijeci prozivanje Draska. Ali evo, tata ulazi u jos veci biznis i to sa sinom odanog prijatelja Radovana Karadzica.
https://www.capital.ba/stanivukovic-i-r ... -meridian/
Iskustva, realno nema, a ni znanja, nije ni faks priveo kraju. Jedino sto ima je vodeca pr kuca u BL da mu vodi nastupe i savjetuje. Nemojte se zanositi. Ipak je to lik koji je u istom kosu s Pernarom i Malagurskim, s kojima se blisku druzi. Populist, nista puno vise.
I ne, Dodiku nije prijetnja ni Drasko ni bilo ko uskoro, na moju zalost, jer ga je dosta bilo, i previse.