Ne jedan nego dva, s obje strane ulaza u krug.ucenik1234 wrote:Redovna pojava u tom dijelu, jos obiljezen pjesacki imatempuser wrote:Danas kod ulaza u ex. V. Miskin u Kolodvorskoj prelazim cesto preko zebre i vidim od pravca Pofalica neki ide neko novi Audi i nema namjeru da me propusti. Ja mogu ili da stanem da on prodje ili da pretrcim, ali ja nesto poravnim, udari ko ti j... mater, ako nista oderacu ti osigiranje na odsteti, i nastavim da prelazim kako sam prelazio. Kako je to bremzanje bilo da me ne pokupi, a ja samo gledam u njih. Unutra glavonja i hanuma mu!
nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
tempuser
#17176 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
- Travnički Noćni Šetač
#17177 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
I ja bih bio spreman potpisati peticiju ili sta vec treba da se donesu izmjene ZOBSa u tom smislu...Throttle wrote:Ma nije mi jasno što ne kažnjavaju autoputem u kontra smjeru, napiši mu milju kaznu i na ponovno polaganje pa neće više nikad![]()
Imaš video, pošalji na adresu i riješeno.
Odmah oduzimanje vozila, odmah ponovno polaganje ali tek nakon psiholoskog vjestacenja... jer mora se biti ili dobro bahat ili prevelik debil pa da ne shvatis sta radis.....
...
Inace sad je od 100 do 300 KM, a ako se desi saobracajna nezgoda onda je od 300 do 1000 i od 1 do 6 mjeseci VD....
Last edited by Travnički Noćni Šetač on 05/11/2019 17:30, edited 1 time in total.
-
shandrprcSA
- Travnički Noćni Šetač
#17179 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Da... ali je nejaka kazna za ovakve ....shandrprcSA wrote:ima cl.40
-
shandrprcSA
#17180 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
500 bi mjera bila al jbgTravnički Noćni Šetač wrote:Da... ali je nejaka kazna za ovakve ....shandrprcSA wrote:ima cl.40
- Travnički Noćni Šetač
#17181 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Pa zaista mislim da se mozemo sloziti da za kontra traku na autoputu bi trebalo pojacati dobro kaznu u odnosu na kontra kolovoznu traku u gradskoj zoni....
-
530i
#17182 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Pošto je autoput posebna vrsta puta, treba i posebne zakone. Kazna zatvora i oduzimanje dozvole na par godina.
-
BadBoy
#17183 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Postavili su ogradu na pločnik ispred osnovne škole Safvet-beg Bašagić (Drvenija).
Da li je to spriječilo naše vrle vozače? Naravno da ne. Fizička prepreka je ništa za domišljatog bosanskog drajvera. Sad samo stoje u traci, sa sva četiri upaljena i prave se da su nevidljivi. Onda tramvaj stane na stanicu Drvenija i nastane dernek.
Jebo mater mora autom ući u učionicu da iznese svoje cijenjeno potomstvo koje ne može 50 metara ni samo ni pješke preći.
Da li je to spriječilo naše vrle vozače? Naravno da ne. Fizička prepreka je ništa za domišljatog bosanskog drajvera. Sad samo stoje u traci, sa sva četiri upaljena i prave se da su nevidljivi. Onda tramvaj stane na stanicu Drvenija i nastane dernek.
Jebo mater mora autom ući u učionicu da iznese svoje cijenjeno potomstvo koje ne može 50 metara ni samo ni pješke preći.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#17184 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Kad zavrsis u crnoj hroniki, poravnavaj ondatempuser wrote:Danas kod ulaza u ex. V. Miskin u Kolodvorskoj prelazim cesto preko zebre i vidim od pravca Pofalica neki ide neko novi Audi i nema namjeru da me propusti. Ja mogu ili da stanem da on prodje ili da pretrcim, ali ja nesto poravnim, udari ko ti j... mater, ako nista oderacu ti osigiranje na odsteti, i nastavim da prelazim kako sam prelazio. Kako je to bremzanje bilo da me ne pokupi, a ja samo gledam u njih. Unutra glavonja i hanuma mu!
Kakve se sve stoke nakotilo ovdje to je nevjerovatno
Sinoc prelazi hajvan sa djetetom kod kumrovca, i to dijelom gdje nema pjesackog, od taksi stajalista ovamo kroz onaj prolaz za vozila i ovamo prema uni credit banci. Kako idem iz Dz Bijedica (iza capital towera ona ulicica) i skrecem prema otoki, bukvalno su me metri dijelili da ga udarim, ne ocekujem ga, mrak, on u crnom, i jos u mrtvom uglu... otvorim prozor da pitam sta je problem sto tu prelazi, kaze on meni mrš u pm. Dvojca nas je u autu, zatvorim prozor i produzim.
Ova gamad u gradu slabo sta zasluzuje, da se tucem i svađam ne želim i te probleme, a ovaj sinoc je bas testirao moje strpljenje... auto bih zapaloo najradije da mi ne treba
- Laplace
#17185 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nemoj mi reći da je nešto strogo zabranjeno, i k tome veoma opasno, a da u zakonu za to nema kaznene odredbe?vjeshalica wrote:po kojem članu tačno?Throttle wrote:Ma nije mi jasno što ne kažnjavaju autoputem u kontra smjeru, napiši mu milju kaznu i na ponovno polaganje pa neće više nikad![]()
Imaš video, pošalji na adresu i riješeno.
uozbilji se
kod nas je zakon napravljen da ide pogodno sirotilji jer ona glasa za vlastodrzce
malo se trenira strogoca na seoskim lolama
a ostali ubijaju hladnokrvno
Što bi braća Hrvati rekli, trokutistan.
- Laplace
#17186 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
I ja sam par puta promašio izlaz sa autoputa (kad sam išao u Travnik, promašim izlaz),ali produžim na sljedeći izlaz (u ovom slučaju Zenica) i vratim se magistralom.Throttle wrote:Pa nema člana trenutno, al kad vidiš da budale hoće ubit nekoga uvedeš u zakon mogućnost takve kazne. Kao i za sve ostalo što je uvedeno. Onaj sa fabijom ubi momka u bmwu u Bilješevu i nikom ništa. Danas to može bit neko od nas, radi toga što je nekom teško potrošit pola sata i 2KM do idućeg isključenja na autoputu. Nije sad da će vozit 200km ako pogriješi, kod nas svakih 10-20km ima isključenje
Krajnje je neozbiljno u zakonu ne uvesti visoke kazne za vožnju suprotnim smjerom na autoputu.
- Laplace
#17187 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Na Marindvoru isto tako prave haos, a blizu je Alta sa podzemnim garažama u kojima je prvi sat parkiranja besplatan. Ali, valja malo prošetati.BadBoy wrote:Postavili su ogradu na pločnik ispred osnovne škole Safvet-beg Bašagić (Drvenija).
- Laplace
#17188 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Juče na RSG ide reklama Euroherca u stilu "Napravila sam sudar jer sam koristila mobitel u vožnji, ali ne brinem jer će štetu platiti moje osiguranje." (parafraziram).
Odakle nekome ideja da tako otvoreno podržava kršenje zakona? Mislim, jasno je da je to imaginarna situacija, izmišljen događaj, ali znajući da je dobar procent opasnih situacija pa i sudara uzrokovan korištenjem mobitela u vožnji, krajnje je neozbiljno reklamirati osiguranje koje će takvu neodgovornost poticati.
Na stranu što ne shvatam osiguranje koje bi isplatilo troškove štete u takvim slučajevima. Borba za tržište? Izgleda da kod nas cilj,ipak,opravdava sredstvo.
Odakle nekome ideja da tako otvoreno podržava kršenje zakona? Mislim, jasno je da je to imaginarna situacija, izmišljen događaj, ali znajući da je dobar procent opasnih situacija pa i sudara uzrokovan korištenjem mobitela u vožnji, krajnje je neozbiljno reklamirati osiguranje koje će takvu neodgovornost poticati.
Na stranu što ne shvatam osiguranje koje bi isplatilo troškove štete u takvim slučajevima. Borba za tržište? Izgleda da kod nas cilj,ipak,opravdava sredstvo.
- basicm
#17189 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
To treba prijaviti RAK-uLaplace wrote:Juče na RSG ide reklama Euroherca u stilu "Napravila sam sudar jer sam koristila mobitel u vožnji, ali ne brinem jer će štetu platiti moje osiguranje." (parafraziram).
- drug_profi
#17190 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ja sam cuo reklamu "savjestan sam i pazljiv vozac, ali desi se trenutak nepaznje...."
- Logovan
-
noviclan
#17192 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
I ja sam slusao cesto se sminkam u vozilu ali savjestan sam i pazljiv vozac, ali desi se trenutak nepaznje kada mi maskara ispadne na patosnice u slucaju sudara tu je erosherc osigutanje
- Bullet Tooth Tony
#17193 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Vece kazne nego u Njemackoj al narod JoPe divlja
-
shandrprcSA
-
Throttle
#17195 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Splićanin za 24 minute vožnje motociklom "zaradio" 263 hiljade KM kazni
http://www.klix.ba/clanak/191115033
http://www.klix.ba/clanak/191115033
-
noviclan
#17196 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Kakav gospodin koja mu je bila maksimalna brzina
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#17197 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Kakve li su ono ležeće, one bijele, stavili zbog trkaca na C.Vili, na raskrsnici prema mrvici i kad se desno skrene prema klasu.
Pola trapa odlomiše
Pola trapa odlomiše
-
azdralovic
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#17199 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Astra H, nijedni u gradu ne lupaju mi ko ti tu
- Optimist
#17200 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Lupaju i oni u Dalmatinskoj, postavljeni prije cca mjesec dana. Uzas kako su ruzne.
P. S. Zvucne trake, tako im je naziv.
P. S. Zvucne trake, tako im je naziv.