Milorad Dodik ALL ABOUT
- dale cooper
#73801 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Reducirani ANP. 
- spreca
#73802 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ovdje su svi dobili ponesto ,samo narod apsolutno nista....narodu ostaju samo granicni prelaziDonieBrasco wrote: ↑24/11/2019 14:01 https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-z ... /191124053
Nimalo se necu iznenaditi da je ovaj opet uspio da prevesla SDA, Bakira, Džaferovica i Komsica, a sad ce preko VM zajedno sa Covicm da radi sta god hoce.
-
elk
#73803 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Sad ce sendvicari sa pricom kako su zapadne ambasade ovo "sredile i zavrnule ruku dodiku" i da idemo u nato dogodine
. Oni jesu potpisali nesto izmedju,da snsd i fahro udju u vm i svako se sad gura da je pobjednik....ali mi nato za naseg zivota vidjeti necemo....srbi nece i gotovo. Kako smo znali i prije ovog "dogovora".
Cekam sada komsica i bakira da kazu da to nije tako,da su oni potpisali anp...sretan 25.novembar, bosno moja jedna jedina i hajmo opet loziti ljude...
Cekam sada komsica i bakira da kazu da to nije tako,da su oni potpisali anp...sretan 25.novembar, bosno moja jedna jedina i hajmo opet loziti ljude...
- spreca
#73804 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Samo kreteni vjeruju Balijama,Balije su nam najveci dusmani i prodane duse...pogledaj Bakra i one oko njega,u normalnim drzvama bi oni stalni boravak dobili samo u Zatvoru
-
channel10
- sinuhe
#73806 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Nije tacno da su svi nesto dobili vec je Dodik sprijecio slanje ANP-a i aktiviranje MAP-a.
Komsic i Bakir su godinu dana trazili ANP i blokirali formiranje vlasti.
Komsic i Bakir su godinu dana trazili ANP i blokirali formiranje vlasti.
-
channel10
#73807 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ko kaze. Komsic, Dzaferbeg, Bake i narodi koje oni "pokrivaju" su dobili qrc za zube. Sve ima svoje..
Ali opet treba sacekati NATO jer je njihova zadnja, a ova trojica mogu ovako do sudnjeg dana.
-
DonieBrasco
#73808 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Bog ne zna sta su oni poslali u Brisel, a saznat cemo kad se oni oglase.
- bunk
#73809 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Sta predlazes?
Da opsujem Boga i Ameriku,potegnem brlju i vjerujem u trenerku i rusiju
-
archi_a
-
mishic
#73811 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Eto u Brisel poslasmo crno mlijeko. Svi koji tvrde da je mlijeko bijelo ne vide dobro i trebaju Dodika pitati koje boje je mlijeko.
Dakle nije mogao Yogurt, nije ni Kefir, ni Ayran, nego samo crno mlijeko. I otišlo je crno mlijeko. Forumaši koji dangube diskutujući o tome samo će uzalud raspravljati o boji mlijeka.
Isto tako uzalud će i Dodiku dokazivati da se Yugoslavija i Bosna i Hercegovina ne mogu porediti kako bi se moglo zaključiti, da ako se prva raspala, to neminovno mora i ova druga. Uzalud je tu dokazivati da su Srbi u prvoj bili najbrojniji i najjači pa su je oni i rasturili a u ovoj drugoj Srbi nisu ni najbrojniji ni najjači iako oni tu činjenicu ne mogu i neće priznati i prihvatiti.
Traženje pomagača u rasturanju BiH takođe je uzaludan posao jer nije kompletan hrvatski narod podkupljiv i grazmiv kao Čović.
Tačno je da će još godinama Dodikovo guslanje remetiti ekonomiju i napredak ali BiH je preživjela i nadživjela i mnogo pametnije, močnije, jače i žešće igraće od blefera Dodika. A svakome razumnom je jasno da NATO kišobran na ovim prostorima znači prevenciju sukoba glavnih baja ovoga podneblja, sukoba zakletih i višestoljetnih neprijatelja Srba i Hrvata. Njihov odnos prema Bošnjacima, odnos i jednih i drugih, daleko je manje sporan nego ovaj prvi, pravi, rivalski i neprijateljski. Bošnjaci im i onako nisu rivali ni jednima ni drugima. Bošnjaci su samo smetnja da se proširi vlastita teritorija i popravi položaj i pozicija i time stekne prednost u eventualnom obračunu sa pravim rivalima.
Dakle nije mogao Yogurt, nije ni Kefir, ni Ayran, nego samo crno mlijeko. I otišlo je crno mlijeko. Forumaši koji dangube diskutujući o tome samo će uzalud raspravljati o boji mlijeka.
Isto tako uzalud će i Dodiku dokazivati da se Yugoslavija i Bosna i Hercegovina ne mogu porediti kako bi se moglo zaključiti, da ako se prva raspala, to neminovno mora i ova druga. Uzalud je tu dokazivati da su Srbi u prvoj bili najbrojniji i najjači pa su je oni i rasturili a u ovoj drugoj Srbi nisu ni najbrojniji ni najjači iako oni tu činjenicu ne mogu i neće priznati i prihvatiti.
Traženje pomagača u rasturanju BiH takođe je uzaludan posao jer nije kompletan hrvatski narod podkupljiv i grazmiv kao Čović.
Tačno je da će još godinama Dodikovo guslanje remetiti ekonomiju i napredak ali BiH je preživjela i nadživjela i mnogo pametnije, močnije, jače i žešće igraće od blefera Dodika. A svakome razumnom je jasno da NATO kišobran na ovim prostorima znači prevenciju sukoba glavnih baja ovoga podneblja, sukoba zakletih i višestoljetnih neprijatelja Srba i Hrvata. Njihov odnos prema Bošnjacima, odnos i jednih i drugih, daleko je manje sporan nego ovaj prvi, pravi, rivalski i neprijateljski. Bošnjaci im i onako nisu rivali ni jednima ni drugima. Bošnjaci su samo smetnja da se proširi vlastita teritorija i popravi položaj i pozicija i time stekne prednost u eventualnom obračunu sa pravim rivalima.
-
zavrzlama
#73812 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
BIH je u Nato-u svakako sa ANP ili bez..zapad jednostavno odrzava BIH srbe u stanju lazne nade da bi se primirili i odustali od uvodjenja BIH u anarhiju,dok se ne rijesi Kosovo...potpis je dodik stavio na Nato,koje je ranije radmanovic aminovao..sad se samo kupuje vrijeme...
Kad se rijesi Kosovo,dodik odlazi sa scene a opozicija zauzima mjesto,gdje ce se tek tad iz sefa izvadit papir sta je dodik potpisao...tad ce opozicija reci" Mi smo protiv Nato,ali neki srbi prije nas su to potpisali a mi posto smo legalisti moramo to prihvatiti jer ne zelimo da urusimo legalnost rs"
Ovo je taktika svrsenog cina koju zapad praktikuje...
Kad se rijesi Kosovo,dodik odlazi sa scene a opozicija zauzima mjesto,gdje ce se tek tad iz sefa izvadit papir sta je dodik potpisao...tad ce opozicija reci" Mi smo protiv Nato,ali neki srbi prije nas su to potpisali a mi posto smo legalisti moramo to prihvatiti jer ne zelimo da urusimo legalnost rs"
Ovo je taktika svrsenog cina koju zapad praktikuje...
- Maraschino
#73813 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Prihvatanjem Programa reformi NATO prihvata i zapocinje proceduru prijema BiH u sami savez. MAP je aktiviran davno a poslije toga slijedi slanje godisnjih izvjestaja o planovima i reformama.
Hoce li na koricama biti ANP ili nesto drugo, to nije bitno, bitna je sadrzina a ona je ista kao da na koricama pise ANP.
Zasto je redukovan, pa da ne bude sve odjednom nego korak po korak dok se Dodik i djikani ne skuhaju.
...sta drugo reci, crknite dusmani.
p.s. ako ambasadori kvinte i predstavnici NATO kazu da je ovo prihvatljiv dokumenat ko smo mi da mu sudimo. Moglo se desiti i sa ANP da se godinama salju izvjestaji i stavljaju se u ladice NATOa. Na njima je da odluce sta ce sa nama bez obzira i na Komsica, Dzaferovica ili Dodika.
Hoce li na koricama biti ANP ili nesto drugo, to nije bitno, bitna je sadrzina a ona je ista kao da na koricama pise ANP.
Zasto je redukovan, pa da ne bude sve odjednom nego korak po korak dok se Dodik i djikani ne skuhaju.
p.s. ako ambasadori kvinte i predstavnici NATO kazu da je ovo prihvatljiv dokumenat ko smo mi da mu sudimo. Moglo se desiti i sa ANP da se godinama salju izvjestaji i stavljaju se u ladice NATOa. Na njima je da odluce sta ce sa nama bez obzira i na Komsica, Dzaferovica ili Dodika.
-
Benjo34
#73814 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Volio bih da mogu dijeliti vaš optimizam al, poznavajuci naše političare, čisto sumnjam, vjerovatno je Bakir opet skinuo gaće pred Miletom, a ono njegovo da BiH neće u NATO dok to srbi ne budu htjeli mi itekako sad ima nekog smisla. Nažalost, mislim da će vrijeme pokazat da smo stali i na NATO putu tj i to su blokirali, EU me iskreno i ne zanima, trebali su 4 godine se natezat a ne popuštati
-
zavrzlama
#73815 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Maraschino wrote: ↑24/11/2019 15:51 Prihvatanjem Programa reformi NATO prihvata i zapocinje proceduru prijema BiH u sami savez. MAP je aktiviran davno a poslije toga slijedi slanje godisnjih izvjestaja o planovima i reformama.
Zapad ceka da se srbija slegne oko kosova pa da skinu dodika,a dodik konta da ce se prije raspast Nato i USA dok srbija pristane na nezavisnost kosova,ko veli"kupujte vi vrijeme ono radi za mene i velikosrpsku stvar"
Srpskoj politici i strategiji je uvijek falilo smisao za realnost,jer se drze emocija.Zato na kraju uvijek izvuku deblji kraj.
- Maraschino
#73816 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Dodik Boga moli da ga se makne ali sa imunitetom. To ce tesko ici. On trazi strategiju da izadje iz svega ovoga. Nakrao se dovoljno ali to treba sada nekako pokriti i legalizovati. Dok je na vlasti niko ne smije nista pitati a to bi on volio da ostane tako i poslije njega.zavrzlama wrote: ↑24/11/2019 16:05Maraschino wrote: ↑24/11/2019 15:51 Prihvatanjem Programa reformi NATO prihvata i zapocinje proceduru prijema BiH u sami savez. MAP je aktiviran davno a poslije toga slijedi slanje godisnjih izvjestaja o planovima i reformama.
Zapad ceka da se srbija slegne oko kosova pa da skinu dodika,a dodik konta da ce se prije raspast Nato i USA dok srbija pristane na nezavisnost kosova,ko veli"kupujte vi vrijeme ono radi za mene i velikosrpsku stvar"
Srpskoj politici i strategiji je uvijek falilo smisao za realnost,jer se drze emocija.Zato na kraju uvijek izvuku deblji kraj.
-
howdy
#73817 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
zavrzlama wrote: ↑24/11/2019 16:05Maraschino wrote: ↑24/11/2019 15:51 Prihvatanjem Programa reformi NATO prihvata i zapocinje proceduru prijema BiH u sami savez. MAP je aktiviran davno a poslije toga slijedi slanje godisnjih izvjestaja o planovima i reformama.
-
zavrzlama
#73818 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ako znamo da je dodik=rusija....zbog cega bi sumnjali da nas zapad ostavlja na cjedilu,i zasto ne bi bilo mjesta optimizmu..Benjo34 wrote: ↑24/11/2019 15:58 Volio bih da mogu dijeliti vaš optimizam al, poznavajuci naše političare, čisto sumnjam, vjerovatno je Bakir opet skinuo gaće pred Miletom, a ono njegovo da BiH neće u NATO dok to srbi ne budu htjeli mi itekako sad ima nekog smisla. Nažalost, mislim da će vrijeme pokazat da smo stali i na NATO putu tj i to su blokirali, EU me iskreno i ne zanima, trebali su 4 godine se natezat a ne popuštati
Problem je sto zapad u BIH nema samo problem sa dodikom nego sa 99% podrskom njegovoj politoci od srba u BIH...szp ne zamjera dodiku na politici prema BIH,nego radi losih rezultata te politike.
Dok se kospvo ne slegne,zapad nece raditi konkretne stvari u BIH...zasad skupljaju dokumentaciju sa potpisima srba,a kad doxje vrijeme vadit ce se iz ladice isto...djikan dodik misli dok dodje to vrijeme raspadt ce se EU,Nato a ameri biti sluge putina i kine..
-
howdy
#73819 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Dobicete samo vecu stopu PDV-a kad Mile i Cova zasjednu u VM.
-
Benjo34
#73820 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Razumijem ja brate sve to ali.. Znas i sm kakvi su naši ovi maloumni.. Dok se to riješi ostat će nam prazma državazavrzlama wrote: ↑24/11/2019 16:13Ako znamo da je dodik=rusija....zbog cega bi sumnjali da nas zapad ostavlja na cjedilu,i zasto ne bi bilo mjesta optimizmu..Benjo34 wrote: ↑24/11/2019 15:58 Volio bih da mogu dijeliti vaš optimizam al, poznavajuci naše političare, čisto sumnjam, vjerovatno je Bakir opet skinuo gaće pred Miletom, a ono njegovo da BiH neće u NATO dok to srbi ne budu htjeli mi itekako sad ima nekog smisla. Nažalost, mislim da će vrijeme pokazat da smo stali i na NATO putu tj i to su blokirali, EU me iskreno i ne zanima, trebali su 4 godine se natezat a ne popuštati
Problem je sto zapad u BIH nema samo problem sa dodikom nego sa 99% podrskom njegovoj politoci od srba u BIH...szp ne zamjera dodiku na politici prema BIH,nego radi losih rezultata te politike.
Dok se kospvo ne slegne,zapad nece raditi konkretne stvari u BIH...zasad skupljaju dokumentaciju sa potpisima srba,a kad doxje vrijeme vadit ce se iz ladice isto...djikan dodik misli dok dodje to vrijeme raspadt ce se EU,Nato a ameri biti sluge putina i kine..
-
emric
#73821 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a
Demagogija je kad ti ne razumiješ šta je demokratija, pa guraš laž da je Željko "podmetnut" ili "nelegitiman", a izabran je regularno na izborima kao i svi ostali, po istim pravilima i zakonima.MAGISTAR.MOSTAR wrote: ↑08/10/2008 17:38 Ne želim biti odvjetnik M.Dodika, nipošto. On se i sam jako dobro zna braniti. Samo želim da naglasim da je prošlost ali i sadašnjost puna likova koji su imali i imaju izborni LEGITIMITET. Tako je i u njegovom slučaju. Sviđalo se to meni ili ne, ja to moram respektirati. Je li on lopov, kriminalac, fašista, ja to ne znam, nemam prave informacije ali i ne pratim žuti tisak ni "60 minuta". Kako god bilo, on je ono što nam jedan narod stavlja kao sugovornika. Jedno je činjenica: samo osoba koja ima punu podršku etnosa koji zastupa (ipak je on nacionalni lider-živimo u takvom društvu) može jasno i transparentno da artikulira stav tog naroda, kakav god on bio. Pa zar misliš da bi rješenje moglo biti (mada u sferi znanstvene fantastike) da i u tu ulogu Zlatko nekim čudom ubaci nekog drugog Željka. To bi bilo samo guranje glave u pijesak.
Ovako, stvari su ako ne lakše, ipak su jasnije i svedene na gole činjenice. A i tako je lakše tražiti moguće dogovore ali i KOMPROMISE koji su nam više nego neophodni. Pa i ovaj rat je završio kompromisom. Ova država opstaje na kompromisu. Njenu budućnost valjat će i dalje zasnivati na kompromisu. To je realnost, sve ostalo je demagogija.
Demagogija je generalno taj divljački izum kojeg ste nazvali "legitimno zastupanje" jer pojedinci ili grupe uzimaju sebi za pravo da određuju ko je "pravi". To nema veze sa demokratijom i etnički korpus koji to nameće je zapeo u predmodernom dobu svojim intelektualnim razvojem.
JESTE Komšić legalan, legitiman, ispravan, poželjan.
NIJE obaveza da neki SNSD ili bilo ko mora biti dio vlasti ako demokratija kaže da je VEĆINA ta koja bira prvi tim. Ako postoji neko ko je u stanju sastaviti koaliciju s dovoljnim brojem igrača, koji su isto tako dobili glasove na izborima, taj je vlast, JER TO JE DEMOKRATIJA.
Prestanite pravila zaostalih vremena predstavljati kao pravdu, to ne postoji u modernom svijetu čiji dio želimo postati.
- bunk
#73822 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
- spreca
#73823 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ja bih volio da nije tako kako sam iznio u postu.....istina Covic,Dodik i Bakir nas sve drze za taoce dok oni se enormno bogate,jebe se njima i za bosnom i narodom nevazno iz kog tora dolaze,oni znaju da ce jednog dana ovo stati i da ce oni morati bjezati preko grane,Bakir u Tr ,Dodik u rusiju a vjerovatno i Covic sa njim jer svugdje iz evrope ce biti izrucen i bice mu sudjeno...samo ih iz ove dve navedene zelje i nece izrucit BiH tuzilastvu i sudu....sta je to Bakirov bao uradio za cjelovitu BiH...ja kazem nista a vrjeme ce pokazati a polako i pokazuje da sam u pravu....zato Balije su najveci Bosnjacki problem,nepravedan bi bio kad bi izostavio i IZ BiH koja jos nikada nije izasla i kritikovala sve nivoe vlasti...svi oni isto smrde
- p206
#73824 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
daj odlučite se...neki dan uđem na temu, svi pišu Bakir zajebo Mileta, a sad kontra
ja mislim da tu niko nikog nije zajebo, nego je potpisano ono što je zapad, tj. onih 5 ambasada, tražilo
a to bi značilo 2 opcije:
1. potpisana aktivacija MAP-a = odlično za državu BiH
2. potpisana reforma i korak bliže NATO-u = vrlo dobro za državu BiH
nakon što Makedonija uđe u NATO, mi smo sljedeći i to će se sigurno desiti u nekom razumnom roku, jer nema ko drugi na Balkanu više, svi su ušli. pogotovo što odavno lošiji odnosi zapada sa Rusima nisu bili
ja mislim da tu niko nikog nije zajebo, nego je potpisano ono što je zapad, tj. onih 5 ambasada, tražilo
nakon što Makedonija uđe u NATO, mi smo sljedeći i to će se sigurno desiti u nekom razumnom roku, jer nema ko drugi na Balkanu više, svi su ušli. pogotovo što odavno lošiji odnosi zapada sa Rusima nisu bili
- bunk
#73825 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
To je to.p206 wrote: ↑24/11/2019 17:28 daj odlučite se...neki dan uđem na temu, svi pišu Bakir zajebo Mileta, a sad kontra