tempuser wrote:E bas cu tebi, slicnim lavorima i kretenima koji podrzavaju zlocine i zlocinca da polazem racune koliko sma bezobrazan i hrabar!aldinjo wrote:Lahko je biti bezobrazan kao ti na forumu i kriti se iza nicka. Hrabar si zaista. Fuj!tempuser wrote: Zbog ovakvih stvari covjek nekad stvarno pozeli da bude zloban i zazali sto tebi i slicnima Caco nije direktno uticao na brojnost familije da razumijete kakve debilizme zastupate i pisete!
Mozda bi i dalje bio ovolko glup ali ne bi ovoliko srao da ti je kojim slucajem baibn nisan u Velikom parku!
Stari Grad u periodu 1992.-1995.
-
aldinjo
#526 Re: Stari Grad u periodu 1992.-1995.
-
aldinjo
#527 Re: Stari Grad u periodu 1992.-1995.
tempuser wrote:Zvanicno je ubijen priliom pokuaja bijega, za to nema procesuiranja.aldinjo wrote:A kada se pozivate na poštovanje zakonitosti zašto ne pozivate na procesuiranje onih koji su učestvovali u ubistvu Mušana Topalovića Cace?
Nezvanicno, kako god da su kera ubili prelagano i prebrzo je umro za zulum koji je napravio prije svgea vojnicima svoje armije, pa dalje.
Ti stvarno misliš da će u tu neko verziju povjerovati.
-
tempuser
#528 Re: Stari Grad u periodu 1992.-1995.
Naravn da ne vjerujem, ali tako se funkcionalna drzava (kad je ima i kad hoce) obracunava sa kerovima. Zvanicno sve regularno, nezvanicno je skoncao po zasluzi!aldinjo wrote:tempuser wrote:Zvanicno je ubijen priliom pokuaja bijega, za to nema procesuiranja.aldinjo wrote:A kada se pozivate na poštovanje zakonitosti zašto ne pozivate na procesuiranje onih koji su učestvovali u ubistvu Mušana Topalovića Cace?
Nezvanicno, kako god da su kera ubili prelagano i prebrzo je umro za zulum koji je napravio prije svgea vojnicima svoje armije, pa dalje.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ti stvarno misliš da će u tu neko verziju povjerovati.![]()
![]()
-
tempuser
#529 Re: Stari Grad u periodu 1992.-1995.
Poslije ovih smajlija ja te ne bih dalje opisivao, dovoljno si se sam opisao.aldinjo wrote:tempuser wrote:
E bas cu tebi, slicnim lavorima i kretenima koji podrzavaju zlocine i zlocinca da polazem racune koliko sma bezobrazan i hrabar!
Mozda bi i dalje bio ovolko glup ali ne bi ovoliko srao da ti je kojim slucajem baibn nisan u Velikom parku!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
aldinjo
#530 Re: Stari Grad u periodu 1992.-1995.
tempuser wrote: Naravn da ne vjerujem, ali tako se funkcionalna drzava (kad je ima i kad hoce) obracunava sa kerovima. Zvanicno sve regularno, nezvanicno je skoncao po zasluzi!
-
aldinjo
#531 Re: Stari Grad u periodu 1992.-1995.
Nemaš potrebe. Toliko si gluposti napisao u relativno malo rečenica da je teško povjerovati da je to moguće.tempuser wrote:Poslije ovih smajlija ja te ne bih dalje opisivao, dovoljno si se sam opisao.aldinjo wrote:tempuser wrote:
E bas cu tebi, slicnim lavorima i kretenima koji podrzavaju zlocine i zlocinca da polazem racune koliko sma bezobrazan i hrabar!
Mozda bi i dalje bio ovolko glup ali ne bi ovoliko srao da ti je kojim slucajem baibn nisan u Velikom parku!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
tempuser
#532 Re: Stari Grad u periodu 1992.-1995.
Ne cudi me da su za tebe samo gluposti, jer redati smajlije dok ti neko haman pa zeli sve najgore i u nekom kontektstu ti babu smjesta u tabut, moze samo mrtvi plivadon.aldinjo wrote:Nemaš potrebe. Toliko si gluposti napisao u relativno malo rečenica da je teško povjerovati da je to moguće.tempuser wrote:
Poslije ovih smajlija ja te ne bih dalje opisivao, dovoljno si se sam opisao.
-
jefff
#534 Re: Stari Grad u periodu 1992.-1995.

10. brdska brigada 1993.
Onaj sa beretkom isti Ekrem Jevric a onaj prvi isi Damir Hadzic iz SDPa
- strucnjakdemagog
#535 Re: Stari Grad u periodu 1992.-1995.
Mene zanima zašto se država poslije rata nije obračunala sa svim pripadnicima 10. brdske koji su vršili zločine?
Razumijem da tokom rata to nije bilo izvodivo, osim obračuna sa kolovođama, ali u mirnodopskim uslovima mislim da se moglo, da je bilo političke volje.
Razumijem da tokom rata to nije bilo izvodivo, osim obračuna sa kolovođama, ali u mirnodopskim uslovima mislim da se moglo, da je bilo političke volje.
-
high_volume
-
90minut
-
high_volume
- dječak sa šibicama
#540 Re: Stari Grad u periodu 1992.-1995.
Pa jeste, Timur Numic je recimo u tom obracunu drzave sa kolovodjama dobio kljuceve SDA seharestrucnjakdemagog wrote: ↑24/11/2019 10:14 Mene zanima zašto se država poslije rata nije obračunala sa svim pripadnicima 10. brdske koji su vršili zločine?
- strucnjakdemagog
#541 Re: Stari Grad u periodu 1992.-1995.
dječak sa šibicama wrote: ↑24/11/2019 15:11Pa jeste, Timur Numic je recimo u tom obracunu drzave sa kolovodjama dobio kljuceve SDA seharestrucnjakdemagog wrote: ↑24/11/2019 10:14 Mene zanima zašto se država poslije rata nije obračunala sa svim pripadnicima 10. brdske koji su vršili zločine?
Razumijem da tokom rata to nije bilo izvodivo, osim obračuna sa kolovođama, ali u mirnodopskim uslovima mislim da se moglo, da je bilo političke volje.![]()
Nedavno sam sjedio sa pripadnikom ARBiH i pričao mi kako su ga u ratu tukli i opljačkali pripadnici 10. brdske. Spletom okolnosti se izvukao da ne bude ubijen. Danas neke od tih sreće po gradu.
I vama je to vidim smiješno.
Nije ni čudo što smo tu gdje jesmo.
- dječak sa šibicama
#542 Re: Stari Grad u periodu 1992.-1995.
Nije smijesno vec je tragikomicno.
Kao prvo, nije bilo obracuna sa kolovodjama, zato i spominjem Timura koji je bio Cacina desna ruka a znas i sam koliko je visoko kotirao poslije rata pa do dana danasnjeg. Covjek je dvije decenije bio prvi bankar SDA, jel treba dalje.
Nista Caco na svoju ruku nije radio, da nije pao kurcu za usi zbog narkotika odnosno morfija i izgubio razum na kraju, da je bio pametniji odnosno zdraviji bolje receno, danas bi se i on setkao Sarajevom i vjerovatno bio neki biznismen ili ministar.
Neki sitni izvrsitelji zlocina su kofol odgovarali, uglavnom odlezali na psihijatriji i sve gurnuto pod tepih. Da se ne lazemo.
Kao prvo, nije bilo obracuna sa kolovodjama, zato i spominjem Timura koji je bio Cacina desna ruka a znas i sam koliko je visoko kotirao poslije rata pa do dana danasnjeg. Covjek je dvije decenije bio prvi bankar SDA, jel treba dalje.
Nista Caco na svoju ruku nije radio, da nije pao kurcu za usi zbog narkotika odnosno morfija i izgubio razum na kraju, da je bio pametniji odnosno zdraviji bolje receno, danas bi se i on setkao Sarajevom i vjerovatno bio neki biznismen ili ministar.
Neki sitni izvrsitelji zlocina su kofol odgovarali, uglavnom odlezali na psihijatriji i sve gurnuto pod tepih. Da se ne lazemo.
-
tempuser
#543 Re: Stari Grad u periodu 1992.-1995.
Da nije bilo pokolja prilikom hapsenja pitanje da li bi bilo i ovo simbolicno sudjenje ili bi Caco, bas kao i jaran mu Celo, dobio prostor u centru u bavio se "biznisom", a za one pobacane u Kazane halali Hiso materi.strucnjakdemagog wrote: ↑24/11/2019 10:14 Mene zanima zašto se država poslije rata nije obračunala sa svim pripadnicima 10. brdske koji su vršili zločine?
Relalno, sa cime se to "drzava" obracunala? Veliki par se desio godinu i po prije Cace pa niko iz nase vlasti nije prstom mrdnuo nego se cekalo da anamo oni preko suda BIH napakuju covjeku koji nema veze s tim.
Nije postojala nijedna jedinica u kojoj SDA nije imala direktne poluge tako da se nece drzava sama sa sobom obracunavati.
- Nekako s proljeća
#544 Re: Stari Grad u periodu 1992.-1995.

Mušan Topalović u tunelu ispod aerodromske piste 1993. Jedna od prvih jedinica koja je iz grada izašla kroz tunel Dobrinja-Butmir na Igman pred padom je dio 10 brdske brigade.
- strucnjakdemagog
#545 Re: Stari Grad u periodu 1992.-1995.
tempuser wrote: ↑25/11/2019 13:26Da nije bilo pokolja prilikom hapsenja pitanje da li bi bilo i ovo simbolicno sudjenje ili bi Caco, bas kao i jaran mu Celo, dobio prostor u centru u bavio se "biznisom", a za one pobacane u Kazane halali Hiso materi.strucnjakdemagog wrote: ↑24/11/2019 10:14 Mene zanima zašto se država poslije rata nije obračunala sa svim pripadnicima 10. brdske koji su vršili zločine?
Relalno, sa cime se to "drzava" obracunala? Veliki par se desio godinu i po prije Cace pa niko iz nase vlasti nije prstom mrdnuo nego se cekalo da anamo oni preko suda BIH napakuju covjeku koji nema veze s tim.
Nije postojala nijedna jedinica u kojoj SDA nije imala direktne poluge tako da se nece drzava sama sa sobom obracunavati.
Hoćeš da kažeš da se država nije obračunala s Cacom zbog Kazana i ubijanja civila, već zbog neposlušnosti, jer se oteo kontroli? A da nije prilikom hapšenja masakrirao vojne policajce, ne bi mu se ni sudilo?
-
PM72
#546 Re: Stari Grad u periodu 1992.-1995.
Eto komadanta i govana.Unio fotoaparat (najstoža zabrana i vojna tajna) pa se slika sa dvije kurave u napoleonskoj pozi...Nekako s proljeća wrote: ↑25/11/2019 13:56
Mušan Topalović u tunelu ispod aerodromske piste 1993. Jedna od prvih jedinica koja je iz grada izašla kroz tunel Dobrinja-Butmir na Igman pred padom je dio 10 brdske brigade.
-
tempuser
#547 Re: Stari Grad u periodu 1992.-1995.
Upravo tako!strucnjakdemagog wrote: ↑25/11/2019 17:08tempuser wrote: ↑25/11/2019 13:26Da nije bilo pokolja prilikom hapsenja pitanje da li bi bilo i ovo simbolicno sudjenje ili bi Caco, bas kao i jaran mu Celo, dobio prostor u centru u bavio se "biznisom", a za one pobacane u Kazane halali Hiso materi.strucnjakdemagog wrote: ↑24/11/2019 10:14 Mene zanima zašto se država poslije rata nije obračunala sa svim pripadnicima 10. brdske koji su vršili zločine?
Hoćeš da kažeš da se država nije obračunala s Cacom zbog Kazana i ubijanja civila, već zbog neposlušnosti, jer se oteo kontroli? A da nije prilikom hapšenja masakrirao vojne policajce, ne bi mu se ni sudilo?
Prvo, sama akcija Trebevice je zvanicno bila vojno-policijska akcija koja je za cilj imala uspostavu reda i vraćanje odmetnutih vojnih grupa u sistem, Kazani i civili se nisu spominjali. Prilikom akcije su ble blokirane sve jedinice za koje se smatralo da su odane Seferu (ukljucujuci i njega samog) kojeg su optuzivali za pucisticko djelovanje. Akcijom je bio obuhvacen i Ismet Celo. Caci se nije sudilo, za zlocine na Kazanima se sudilo samo neposrenim izvrsiocima, nikom iznad njih, a i to je bila sarada jer je su svi osim Bejtica osudjeno za "obicna" ubistva, a Bejticu presuda ulinuta.
Drugo, nazalost u prilog ide cinjenica da drzava (pod ovim mislim na RBIH do Dejtona) nije procesuirala Veliki park ili likvidirane osvanule pored Miljacke na A. mostu.
-
PM72
#548 Re: Stari Grad u periodu 1992.-1995.
Pomenu Ismeta Ćelu...akcija je bila na Ramiza Ćelu a za Ismeta ne znam.A ovo oko "osvanulih" tijela na Al.Most me zanima.
-
tempuser
#549 Re: Stari Grad u periodu 1992.-1995.
Lapsus, naravno! Hvala na ispravci.
Tijela koja su jedno jutro osvnula na meandru Miljacke prema staroj Ilidzanskoj.
Last edited by tempuser on 25/11/2019 18:25, edited 1 time in total.
- strucnjakdemagog
#550 Re: Stari Grad u periodu 1992.-1995.
Pa 25 godina slušam da se vlast u Sarajevu obračunala s Cacom isključivo zbog činjenice da je vršio zločine nad civilima svih vjera i nacija.
A nisam čuo ni za ove "osvanule" pored Miljacke.
A nisam čuo ni za ove "osvanule" pored Miljacke.