Sebija All about
- Dozer
#8351 Re: Sebija All about
Onaj pojedinac, ili ona stranka koja nedvosmisleno, jasno i glasno pokaze da ima muda da se suprotstavi ENV oligarhiji, ali ne rijecima nego djelima, ta stranka ce 100% na izborima pomesti.
NS je tako krenula, i na prvim lokalnim izborima na koje su izasli samo 6 mjeseci nakon osnivanja - osvojili sto do tad ni jedna stranka nije uspjela za tako kratko vrijeme.
A onda su, 2012. pred opste izbore, i pod pritiskom i prijetnjama SDA & Co., samo promijenili pricu i sa svebosanske i gradjanske price okrenuli sve na to da se, ipak, moraju postovati etnicki kljucevi, Ustav, blablabla...
I radi toga su izgubili zamah i polet koji su kreirali i imali. Da li su sposobni da se danas, 7 godina kasnije vrate na to - tesko. Mozda i jesu, ali ovaj narod je toliko puta izvaran do sada da je tesko za ocekivati da ce im opet ukazati povjerenje kao 2010..
Forto je sasvim OK covjek, ali nije Supermen, a ni Chuck Norris pa da moze sam pocistiti svu gamad koja se nakotila za ove 23 godine od rata...
Ali, ja i dalje stojim na tome da svakome treba dati PRAVU sansu, a to znaci da svakome ko pokaze da moze raditi bolje od ENV bande, a Forto je to vec sad pokazao, treba dati puni cetverogodisnji mandat na svim nivoima, sto znaci i lokanim (opstinskim), i opstim (kantonalni i drzavni).
Bez toga, bez posjedovanja poluga i mehanizama vlasti na svim nivoima, iluzorno je uopste i pricati o mogucnostima stvarnih pomaka ka boljem.
NS je tako krenula, i na prvim lokalnim izborima na koje su izasli samo 6 mjeseci nakon osnivanja - osvojili sto do tad ni jedna stranka nije uspjela za tako kratko vrijeme.
A onda su, 2012. pred opste izbore, i pod pritiskom i prijetnjama SDA & Co., samo promijenili pricu i sa svebosanske i gradjanske price okrenuli sve na to da se, ipak, moraju postovati etnicki kljucevi, Ustav, blablabla...
I radi toga su izgubili zamah i polet koji su kreirali i imali. Da li su sposobni da se danas, 7 godina kasnije vrate na to - tesko. Mozda i jesu, ali ovaj narod je toliko puta izvaran do sada da je tesko za ocekivati da ce im opet ukazati povjerenje kao 2010..
Forto je sasvim OK covjek, ali nije Supermen, a ni Chuck Norris pa da moze sam pocistiti svu gamad koja se nakotila za ove 23 godine od rata...
Ali, ja i dalje stojim na tome da svakome treba dati PRAVU sansu, a to znaci da svakome ko pokaze da moze raditi bolje od ENV bande, a Forto je to vec sad pokazao, treba dati puni cetverogodisnji mandat na svim nivoima, sto znaci i lokanim (opstinskim), i opstim (kantonalni i drzavni).
Bez toga, bez posjedovanja poluga i mehanizama vlasti na svim nivoima, iluzorno je uopste i pricati o mogucnostima stvarnih pomaka ka boljem.
- zateznistub
#8352 Re: Sebija All about
Neće moj dozere, neće.Dozer wrote: ↑18/11/2019 11:07 Onaj pojedinac, ili ona stranka koja nedvosmisleno, jasno i glasno pokaze da ima muda da se suprotstavi ENV oligarhiji, ali ne rijecima nego djelima, ta stranka ce 100% na izborima pomesti.
Prvo što ovdje jednostavno nema takve osobe i stranke, drugo što (nažalost) još uvijek narod (bar ogromna većina) glasa "za svoje" i ta se osobenost još dugo neće promijeniti.
Pored svega toga, opozicija nema jasan cilj, I u federaciji i u RS-u, njima svima je jedino bitno da se udome i sjednu neku od poniđenih fotelja koje daju ovi vieliki.
Sve dok je tako, nema nama na zelenu granu...
- dulekrele
#8353 Re: Sebija All about
Jedan od vrsnih urologa koji vise ne radi na Kosevu (bas cudno) je dogovorio saradnju sa austrijskom klinikom za urologiju. Oni bi primili nasa dva-tri doktora na usavrsavanje a da ne bi kod nas trpio posao oni bi poslali doktore da popune prazninu odlaskom nasih ljekara. medutim sve je propalo. pogodite zbog koga.
Da bi skinuli ovu vjesticu potrebna je vecina u federalnom parlamentu. znamo ko je tamo vecina.
Da bi skinuli ovu vjesticu potrebna je vecina u federalnom parlamentu. znamo ko je tamo vecina.
- agent_zero
#8354 Re: Sebija All about
Smijeniti SDAovsku kuju, nego šta.
AKo se ne može smijeniti, otjerati na bilo koji mogući način!
-
emric
#8355 Re: Sebija All about
Snimi mobitelom da vidimo kako si jak dok to radiš.agent_zero wrote: ↑18/11/2019 13:22 Smijeniti SDAovsku kuju, nego šta.
- agent_zero
#8356 Re: Sebija All about
Ko je tebe šta pitao botino zelena?emric wrote: ↑18/11/2019 13:29Snimi mobitelom da vidimo kako si jak dok to radiš.agent_zero wrote: ↑18/11/2019 13:22 Smijeniti SDAovsku kuju, nego šta.
![]()
-
emric
#8357 Re: Sebija All about
Šta je, ne da stranka para za mobitel? Vele ratuj preko interneta, a ne traži materijalno ništa?agent_zero wrote: ↑18/11/2019 13:42Ko je tebe šta pitao botino zelena?emric wrote: ↑18/11/2019 13:29Snimi mobitelom da vidimo kako si jak dok to radiš.agent_zero wrote: ↑18/11/2019 13:22 Smijeniti SDAovsku kuju, nego šta.
![]()
- Dozer
#8358 Re: Sebija All about
Ja imam svoj mob, al' zaista je pozeljno da ne dodjem u situaciju koja ce zahtijevati snimanje (koje bih hladno uradio), jer to ce onda sigurno uzrokovati i neke nemile scene.
A koliki su i kakvi misevi i placipicke ti u SDA, koliko se jaki osjecaju samo dok im se ne pokazu zubi, svjedoci upravo i sve ovo sto se desava i silna kuknjava koju su podigli oko te strasne prijetnje pistoljem. Silu ni ja ne opravdavam, ali kada se covjek nadje u situaciji u kojoj se nasao ovaj, kada je dijete u pitanju, a onda ti se ukaze neki nadobudni dokor, ili je on mozda i OK, ali ne smije nista od one sizofrenicne azbahe, e - tu prestaje postojenja manira, kulture, civilizacijskog razgovora i svega normalnog, a prelazi se na njihove metode.
A oni se tih vlastitih metoda i te kako boje kada se primjenjuju na njihovoj kozi.
A koliki su i kakvi misevi i placipicke ti u SDA, koliko se jaki osjecaju samo dok im se ne pokazu zubi, svjedoci upravo i sve ovo sto se desava i silna kuknjava koju su podigli oko te strasne prijetnje pistoljem. Silu ni ja ne opravdavam, ali kada se covjek nadje u situaciji u kojoj se nasao ovaj, kada je dijete u pitanju, a onda ti se ukaze neki nadobudni dokor, ili je on mozda i OK, ali ne smije nista od one sizofrenicne azbahe, e - tu prestaje postojenja manira, kulture, civilizacijskog razgovora i svega normalnog, a prelazi se na njihove metode.
A oni se tih vlastitih metoda i te kako boje kada se primjenjuju na njihovoj kozi.
- Better Man
#8359 Re: Sebija All about
Sebiju mogu skinuti samo građani i to da blokiraju UKCS dok Sebija ne podnese ostavku i da ih u toj blokadi učestvuje minimalno 50 do 100 hlijada.
-
swanfilter
#8360 Re: Sebija All about
Hah. Zbog drzave se nije diglo toliki broj, a da se zbog Sebije. I, ne mislim da ne bi trebalo. No, ...
Nego, ovo oko njenog zahtjeva za statusom sluzbene osobe. To je u svijetu praksa, il Sebija brejnstoma?
Nego, ovo oko njenog zahtjeva za statusom sluzbene osobe. To je u svijetu praksa, il Sebija brejnstoma?
- Dozer
#8361 Re: Sebija All about
Brejnstorma i pokusava uvesti novu svjetsku praksu.
Svjesna je ona itekako koliko je sve usrala, ali sad nema nazad. I sad ce uraditi sve da se maksimalno zastiti. Mada, niko od njih, ocito, do ovakvih momenata nije bas svjestan i ne konta da ni njihov zivot nije vrijedniji ni pfeninga od bilo cijeg drugog, a to je 0,50 KM, koliko kosta 1 metak u pistolju onog covjeka...
I zato se i jesu sasrali, zato i jeste sad ovolika histerija kod nje i ostalih.
Ali, polako... polako pocinje ono sto ja vec godinama govorim da ce poceti. Stara narodna kaze - mozes kako i koliko hoces, ali ne i do kad hoces.
Svacija se ugasi prije ili kasnije, samo je pitanje vremena.
Svjesna je ona itekako koliko je sve usrala, ali sad nema nazad. I sad ce uraditi sve da se maksimalno zastiti. Mada, niko od njih, ocito, do ovakvih momenata nije bas svjestan i ne konta da ni njihov zivot nije vrijedniji ni pfeninga od bilo cijeg drugog, a to je 0,50 KM, koliko kosta 1 metak u pistolju onog covjeka...
I zato se i jesu sasrali, zato i jeste sad ovolika histerija kod nje i ostalih.
Ali, polako... polako pocinje ono sto ja vec godinama govorim da ce poceti. Stara narodna kaze - mozes kako i koliko hoces, ali ne i do kad hoces.
Svacija se ugasi prije ili kasnije, samo je pitanje vremena.
- ultima_palabra
#8363 Re: Sebija All about
Pa ne ide niko u politiku iz pravih pobuda, ili skoro niko.
Razlika je u tome da neke stranke ipak moraju pokazati neke rezultate kad su u vlasti da bi zadrzale glasove, a ove "temeljne" ne moraju nikakve. Sto ne znaci da te ove prve ipak nece prevariti kad dodju na vlast (SDP 2010-14), ali makar imas satisfakciju da ce platiti za to.
- Dozer
#8364 Re: Sebija All about
Vlast svugdje na planeti, u svakoj zemlji - klepa sebi. I to je tako oduvijek, i bice zauvijek. Ljudi su takvi po prirodi, materijalisti, i svako gleda da sebe namiri sto vise moze kada za to ima priliku.
Ali, razlika izmedju funkcionalnih i razvijenih zemalja i nas, zemalja treceg svijeta, je u tome - koliko vlast daje narodu, tj. koliki je povrat drzave prema narodu.
Svaka drzava zivi od svojih gradjana kroz poreze i razne druge namete gradjanima. Ali - stvar je u tome kako drzava rasporedjuje te prikupljene namete, u sta i kako ih ulaze, i u kojem vremenskom periodu, a sto sve zajedno cini povrat prema gradjanima.
Primjere odlicne raspodjele i povrata prema gradjanima imamo u Svedskoj, Svici, Norveskoj, Holandiji, Japanu, itd., a primjere potpuno pogresne raspodjele i povrata imamo kod nas i u slicnim zemljama.
I onda, kod nas, kao sto je bilo i u nekim drugim zemljama (a i sada je slicno), dolazi do stvaranja "demokratskih oligarhija" zasnovanih na stranacko-familijarno-talovskim vezama, a koje preko raznih metoda zastrasivanja gradjana (ili podanika, ako neko vise voli tako) sprovode "vlast". A najosnovniji cilj tog vladanja jeste da se vlada drzavnim resursima, prvenstveno finansijskim, sto kod nas danas konkretno znaci - vladanje budzetima.
I samo u ovakvim uslovima jedna Sebija, kao personifikacija ovakvih politika i desavanja, kao osoba s plagiranim diplomama, ocito sizofrenicna, nasilna i nadasve nesposobna, moze nekima biti to sto jeste - velicina.
A ta "velicina" je zapravo suplja k'o crkveno zvono, nesposobna za bilo kakve stvarne poslove, ali je zato maher za krcmljenje narodnih sredstava/novca.
Ja garantujem da ona ne bi bila sposobna voditi ni piljaru jer bi tada zavisila od sebe, svog rada i svog menadzerskog znanja, a ne od raznoraznih budzeta iz kojih samo "kapa".
Svi vec znamo da na sebi svaki dan ima bar 10.000 KM garderobe i nakita. Ali, slabo ko se zaista zapita od cega je sve to. A odgovor je jasan - od/iz raznih budzeta i 5-6 pozicija/poslova na kojima "radi", a od cega mjesecno inkasira izmedju 15 i 20.000 KM.
Ali, razlika izmedju funkcionalnih i razvijenih zemalja i nas, zemalja treceg svijeta, je u tome - koliko vlast daje narodu, tj. koliki je povrat drzave prema narodu.
Svaka drzava zivi od svojih gradjana kroz poreze i razne druge namete gradjanima. Ali - stvar je u tome kako drzava rasporedjuje te prikupljene namete, u sta i kako ih ulaze, i u kojem vremenskom periodu, a sto sve zajedno cini povrat prema gradjanima.
Primjere odlicne raspodjele i povrata prema gradjanima imamo u Svedskoj, Svici, Norveskoj, Holandiji, Japanu, itd., a primjere potpuno pogresne raspodjele i povrata imamo kod nas i u slicnim zemljama.
I onda, kod nas, kao sto je bilo i u nekim drugim zemljama (a i sada je slicno), dolazi do stvaranja "demokratskih oligarhija" zasnovanih na stranacko-familijarno-talovskim vezama, a koje preko raznih metoda zastrasivanja gradjana (ili podanika, ako neko vise voli tako) sprovode "vlast". A najosnovniji cilj tog vladanja jeste da se vlada drzavnim resursima, prvenstveno finansijskim, sto kod nas danas konkretno znaci - vladanje budzetima.
I samo u ovakvim uslovima jedna Sebija, kao personifikacija ovakvih politika i desavanja, kao osoba s plagiranim diplomama, ocito sizofrenicna, nasilna i nadasve nesposobna, moze nekima biti to sto jeste - velicina.
A ta "velicina" je zapravo suplja k'o crkveno zvono, nesposobna za bilo kakve stvarne poslove, ali je zato maher za krcmljenje narodnih sredstava/novca.
Ja garantujem da ona ne bi bila sposobna voditi ni piljaru jer bi tada zavisila od sebe, svog rada i svog menadzerskog znanja, a ne od raznoraznih budzeta iz kojih samo "kapa".
Svi vec znamo da na sebi svaki dan ima bar 10.000 KM garderobe i nakita. Ali, slabo ko se zaista zapita od cega je sve to. A odgovor je jasan - od/iz raznih budzeta i 5-6 pozicija/poslova na kojima "radi", a od cega mjesecno inkasira izmedju 15 i 20.000 KM.
- Better Man
#8365 Re: Sebija All about
Imao sam kolegu na poslu koji je bio otišao na UKCS na rutinsku operaciju madeža na stopalu. Kad su mu to uradili i uradili autobiopsiju, ustanovili su da ima kancerogenih stvari, pa je morao dalje da to radi i morali su mu izvaditi limfne čvorove. Zbog dvega toga je otišao u invalidsku penziju. Njegova supruga je radila u jednoj banci i dobila je od centrale te banke u Beču da tamo pređe da radi i tako je i on otišao s njom i kćerka, dok je druga kćerka ostala u Sarajevu, jer se udala. Tamo mu se počelo pogršavati zdrvstveno stanje i kancer se počeo širiti i on je u tamošnjoj klinici na liječenju. Čovjek nije mogao sebi da dođe kad je vidio kakva je usluga, kakav je pristup prema njemu i kako ga paze. Kaže da mu više nije ni žao umrijeti, jer je tamo dobio najbolju uslugu koju može dobiti jedan pacijent i jer se prema njemu odnose s najvežim poštovanjem. I sad uporediš jedan takav sistem sa kriminalnim sistemom i mafijom na UKCS.
Last edited by Better Man on 19/11/2019 23:32, edited 1 time in total.
- denis.istok
#8366 Re: Sebija All about
Isto bi bilo da je neko iz Gambije ili Sijera Leonea dosao u Sarajevo da se liječi. Pa covjece mi i Austrija nismo dvije zemlje nego dva svemira.Better Man wrote: ↑19/11/2019 21:54 Imao sam kolegu na poslu koji je bio otišao na UKCS na rutinsku operaciju madeža na stopalu. Kad su mu to uradili i uradili autobiopsiju, ustanovili su da ima kancerogenih stvari, pa je morao dalje da to radi i morali su mu izvaditi lmfne čvorove. Zbog dvega toga je otišao u invalidsku penziju. Njegova supruga je radila u jednoj banci i dobila je od centrale te beanke u Beću da tamo pređe da radi i tako je i on otišao s njom i kćerka, dok je druga kćerka ostala u Sarajevu, jer se udala. Tamo mu se počelo pogršavati zdrvstveno stanje i kancer se poćeo širiti i on je u tamošnjoj klinici na lijećenju. Čovjek nije mogao sebi da dođe kad je vidio kakva je usluga, kakv je pristup prema njemu i kako ga paze. Kaže da mu više nije ni žao umrijeti, jer je tamo dobio najbolju uslugu koju može dobiti jedan pacijent i jer se prema njemu odnose s najvežim poštovanjem. I sad uporediš jedan takav sistem sa kriminalnim sistemom i mafijom na UKCS.
- Dozer
#8367 Re: Sebija All about
Nisam bas toliko siguran da smo toliko razliciti od Gambije ili Siera Leonea 
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#8368 Re: Sebija All about
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... aju-509405
(VIDEO) Amina i Denis: Neće da mi liječe dijete na KCUS. Ugrađuje se botoks i silikon, operišu klempave uši, a mom djetetu lijeka ne daju
- Tajni pacijent je operisan, ja treba da govorim ko je? Krilo bolnice je zatvoreno, svi znaju ko je operisan. Ugrađuje se botoks i silikon, operišu klempave uši a mom djetetu lijeka ne daju. Meni šalju poruke a u bolnici šute.
- Ne plašim se otkaza. Mi smo ovdje zbog druge djece, mi smo se za svoje dijete nekako izborili. Mi smo platili liječenje,digli smo kredit.
- Generalna direktorica traži drugo mišljenje o svojoj bolesti a nama ne dozvoljava. Iz očaja sam uzeo pištolj, gasni, kajem se, to nije način.
- Bolesna Nadin me pitala: Mama,jesam li ja kriva? Nisu ni vidjeli moju djevojčicu jer su bili u Kataru. Nije tačno da su mi dali bolovanje zbog bolesne djevojčice, bila sam na trudničkom bolovanju zbog trećeg djeteta, lažu. Nisam istjerana 92 godine,moj otac je dao život,neće me otjerati ni sada.
strasno...
- Dozer
#8369 Re: Sebija All about
Majke mi....kad god udjem na ovu i slicne teme, i vidim ovakve izjave i klipove u kojima ljudi ukazuju na silne lazi, petljavine, sadizam i sve ostale moguce i nemoguce negativne stvari koje ova sizofrenicna spodoba od Sebije radi, lijepo mi bude zlo... Nazalost, ja nemam gasni pistolj...samo pravi...
-
The BEN10
#8370 Re: Sebija All about
Ljudi moji, jel moguće da ta ženturača zaista nosi onako skupu odjeću!? Mislim, jel to fakat moguće!?!?
https://www.facebook.com/mujcic.edin/po ... 9315909822
https://www.facebook.com/mujcic.edin/po ... 9315909822
- MarshalDodik
#8371 Re: Sebija All about
Zasto je se pise o odjeci koju neko nosi, mislim stvarno mi nije jasno?
-
Tempo
- ZeModerator
#8372 Re: Sebija All about
MarshalDodik wrote: ↑24/11/2019 10:03 Zasto je se pise o odjeci koju neko nosi, mislim stvarno mi nije jasno?
ne pisu o odjeci, nego o cjeni te odjece.
- MarshalDodik
#8373 Re: Sebija All about
SvejednoTempo wrote: ↑24/11/2019 10:11MarshalDodik wrote: ↑24/11/2019 10:03 Zasto je se pise o odjeci koju neko nosi, mislim stvarno mi nije jasno?
ne pisu o odjeci, nego o cjeni te odjece.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#8374 Re: Sebija All about
ima se moze se, al dzaba joj i titule i pare kad je ortodoksna seljancura... kompleksi su cudo
-
finansijska kriza
#8375 Re: Sebija All about
Ne može joj ni njena ni čo'ekova plata pokriti troje cipela i tena sto ima, o jaknicama da ne govorim, pa valjda svijetu interesantno kako i gdje uzima kredite i kako se od kredita moze zivjeti....valjda neko treći vraća kredit...nema treće solucije...u stvari ima, al se za trecu soluciju ide u tvorzaMarshalDodik wrote: ↑24/11/2019 10:03 Zasto je se pise o odjeci koju neko nosi, mislim stvarno mi nije jasno?