Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
pedeset

#2751 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by pedeset »

malakh wrote: 23/11/2019 10:53 kifla kandidat za nacelnika opcine centar? da li je itko razmisljao o tome?
Ne treba ni razmišljati o tome! Pobijedio bi, ali bolje ga je gledati ovako :D Neprocjenjivo je posmatrati 10 zelenih kako sjede kao ne ekserima dok ih Kifla karindža :lol: :lol: I još njih 10 mu ništa ne mogu :kiss: Ili onu hanumu što bi kazala "ode kifla dođe kifla", kako bi tek njoj bilo? Treba misliti i na druge :bih:
Nero Histrion

#2752 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Nero Histrion »

pedeset wrote: 23/11/2019 14:23
malakh wrote: 23/11/2019 10:53 kifla kandidat za nacelnika opcine centar? da li je itko razmisljao o tome?
Ne treba ni razmišljati o tome! Pobijedio bi, ali bolje ga je gledati ovako :D Neprocjenjivo je posmatrati 10 zelenih kako sjede kao ne ekserima dok ih Kifla karindža :lol: :lol: I još njih 10 mu ništa ne mogu :kiss: Ili onu hanumu što bi kazala "ode kifla dođe kifla", kako bi tek njoj bilo? Treba misliti i na druge :bih:
Uveliko se prica da ga Fahro rusi. Pa ovom Fahri niko nista ne moze, ni Bake ni Kifla ni vjetar ni oluja :D. Najgore rezultate postigla mu stranka, a bez njeg se nista formirat ne moze, to se zove politicar, a ne ovi levati sto ih je izlevatio :D

sto se Kifle tice, nije mi mrsko gledat kako pati Camparu i njegovu svitu u prvim klupama, al' izgleda mu spremaju paprenu corbu, preko sbb-a
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#2753 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

naravno da ga je dobro gledati, odlicno, ali sto ako sda uz pomoc sbba, dfa i nezavisnih obori vladu i smijeni njega?

gledati ga u opoziciji? nije kifla navikao na to.
drug_profi

#2754 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Mislim da je kontraproduktivno obarati Vladu KS, ali hajd, da vidimo kako ce to proci.
Nije sigurno ni u SBB ni u SDA mi u DF da ce svi glasati kako im se nalozi.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#2755 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

kontraprudiktivno za nas, za sda pravo, zapravo idealno vrijeme za zgoditak. sbb i df će samo biti usputna šteta.
shbc

#2756 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by shbc »

Treba imati damu pa srusiti ovu vladu. SDA nema sta izgubiti u toj situaciji. Fahro i Zeljko sa druge strane...

Nece ovo pasti. Ta prica se vrti otkako su preuzeli. Svaki dan se rusi vlada, svako malo Ridjobradi najavljuje, svako malo je Fahro kljucni igrac, svako malo neki novi pakleni plan. A ovi rade li rade.

A i lud je ko misli da ovi nemaju rezervni plan ako Soson i Alkos nesto pokusaju.
drug_profi

#2757 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Ja tvrdim da je Fahro blizu bakira samo da bi mu se osvetio.
Nece on sebi naskoditi bez potrebe.
malakh

#2758 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

shbc wrote: 23/11/2019 21:11 Treba imati damu pa srusiti ovu vladu. SDA nema sta izgubiti u toj situaciji. Fahro i Zeljko sa druge strane...

Nece ovo pasti. Ta prica se vrti otkako su preuzeli. Svaki dan se rusi vlada, svako malo Ridjobradi najavljuje, svako malo je Fahro kljucni igrac, svako malo neki novi pakleni plan. A ovi rade li rade.

A i lud je ko misli da ovi nemaju rezervni plan ako Soson i Alkos nesto pokusaju.
da, samo što sada ne najavljuje riđobradi, već fahro, a mislim da će i komšić. ne sjećam se da je u prethodnih godinu dana fahro postavio ultimatum konakoviću i vladi... a ti?
shbc

#2759 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by shbc »

malakh wrote: 23/11/2019 21:18
shbc wrote: 23/11/2019 21:11 Treba imati damu pa srusiti ovu vladu. SDA nema sta izgubiti u toj situaciji. Fahro i Zeljko sa druge strane...

da, samo što sada ne najavljuje riđobradi, već fahro, a mislim da će i komšić. ne sjećam se da je u prethodnih godinu dana fahro postavio ultimatum konakoviću i vladi... a ti?
A kad mu je to postavio ultimatum i kakav? I odakle ta informacija?

p.s. Sve i da je tacno, zaista mislis da Kifla nema par preletaca spremnih za taj scenarij? Pa frajer je najnamazaniji politicar u BiH od rata (jedino mu Covic moze parirati)
malakh

#2760 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

shbc wrote: 23/11/2019 21:21

p.s. Sve i da je tacno, zaista mislis da Kifla nema par preletaca spremnih za taj scenarij? Pa frajer je najnamazaniji politicar u BiH od rata (jedino mu Covic moze parirati)
http://ba.n1info.com/Vijesti/a392947/Na ... ovica.html
"Danas sam ručao sa gospodom Kojovićem i Nikšićem. Vladu KS ne može srušiti SDA i Izetbegović, niti Radončić. Najveća opasnost da padne Vlada KS je zbog ponašanja Dine Konakovića. Imamo vrlo dinamičan odnos ministara, nemamo participaciju Naroda i pravde. Ne možemo dozvoliti da u budžetsku stavku uđe 500-600 hiljada za predsjedavajućeg Skupštine u slučaju da hitno djeluje. Ja sam im iznio stajališta s kojim su se složili. A to je da se taj fond mora dati premijeru i Vladi"
El_comadante

#2761 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by El_comadante »

evo uskoro ide formiranje VM. po poslije onda i formiranje vlade federacije. kad se sve to i desi onda je na redu i pad vlade KS. po SDA,
shbc

#2762 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by shbc »

malakh wrote: 23/11/2019 21:25

"Danas sam ručao sa gospodom Kojovićem i Nikšićem. Vladu KS ne može srušiti SDA i Izetbegović, niti Radončić. Najveća opasnost da padne Vlada KS je zbog ponašanja Dine Konakovića. Imamo vrlo dinamičan odnos ministara, nemamo participaciju Naroda i pravde. Ne možemo dozvoliti da u budžetsku stavku uđe 500-600 hiljada za predsjedavajućeg Skupštine u slučaju da hitno djeluje. Ja sam im iznio stajališta s kojim su se složili. A to je da se taj fond mora dati premijeru i Vladi"
Zezas me? Za tebe je ovo ultimatum? Zbog ocog ce da padne vlada? Daj ba...
malakh

#2763 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

shbc wrote: 23/11/2019 21:45
malakh wrote: 23/11/2019 21:25

Zezas me? Za tebe je ovo ultimatum? Zbog ocog ce da padne vlada? Daj ba...
ne za mene ultimatum, već za konakovića i vladu. sve fino piše, a tko ima živaca da gleda intervju u prilogu članka, može i da čuje.
_Reds_

#2764 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _Reds_ »

Vlada je klimava i bez Fahra.

Imate 2 nezadovoljna u NS, jednog u SDP-u, ne bi me cudilo da naprave klub.

Imate vec 2 koji su prethodno istupili.

Mozda je tako bolje, svaka odluka ce biti preispitana dva puta.
cvrčak_na_hedonizmu

#2765 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

_Reds_ wrote: 23/11/2019 21:54 Vlada je klimava i bez Fahra.

Imate 2 nezadovoljna u NS, jednog u SDP-u, ne bi me cudilo da naprave klub.

Imate vec 2 koji su prethodno istupili.

Mozda je tako bolje, svaka odluka ce biti preispitana dva puta.
FahrE

IB ?

Zato i branis SDA :wink:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#2766 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by izvrsni direktor »

Uciteljica im bosanskog jezika diplomu dobila u banja luci zajedno sa obavjestajcem
Dr. Kuca

#2767 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Dr. Kuca »

Pa javna je tajna da u 6srci niko ne voli Dinu jer je sda isprdak, a sa sda ne zele. Mozda i bi svi sem NS-a, ali vagaju jos boje se opstinskih izbora ko da imaju neke pretjerane sanse.
malakh

#2768 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

Dr. Kuca wrote: 24/11/2019 14:45 Pa javna je tajna da u 6srci niko ne voli Dinu jer je sda isprdak, a sa sda ne zele. Mozda i bi svi sem NS-a, ali vagaju jos boje se opstinskih izbora ko da imaju neke pretjerane sanse.

zato on sa nasom strankom napadne nacelnicka mjesta u centru i novom sarajevu i na kraju, kao slag na kraju torte uzmu gradonacelnicko mjesto.

mislim da je evidentno da ce se, poslije formiranja vijeca ministara i vlade fbih, stegnuti obruc oko vlade ks i da ce sbb i df stati na stranu sda.

nip i nasa stranka uopce ne trebaju gubiti snagu na to, vec se fokusirati na lokalne izbore i izbijanje centra, novog sarajeva i sarajeva iz kandzi sda.

konakovic, vec se prica, da bi mogao biti kandidat za nacelnika opcine centar.
bunk

#2769 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by bunk »

U osnovi se svodi na pricu o stranci koja u.naziv moze dodati " u Sarajevu"..
Krkaj se sa sda i pokusavaj dokazat da si bio u pravu sto si otisao...energija potrosena na bespotrebno usitnjavanje Bosnjackog glasackog tijela, nista vise nista manje..
The 51st State

#2770 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by The 51st State »

Stranka koja je najmanje okrnjena skandalima zasad i sa najboljom perspektivom od sestorke
Opetja033

#2771 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Opetja033 »

Dr. Kuca wrote: 24/11/2019 14:45 Pa javna je tajna da u 6srci niko ne voli Dinu jer je sda isprdak, a sa sda ne zele. Mozda i bi svi sem NS-a, ali vagaju jos boje se opstinskih izbora ko da imaju neke pretjerane sanse.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Ovaj je gigant, "analitičar", inace prognozirao totalni fijasko NiP na proslim izborima.
Kantonalni kadrovi SDP-a i NS-a, dobar dio SBB-ovaca i sami govore da nista ne bi funkcionisalo niti bi šestorka uopće formirana da nije bilo Konakovića.
Dakle ne da ga ne vole nego u njega maltene gledaju kao u lidera šestorke.

Mišljenja lijevog krila SDA i dijela Fahrinih poslušnika ne interesuju nikoga.

Ja opet ponavljam: ako misle da imaju dovoljno ruku, neka probaju srušiti ovu Vladu. Vrlo jednostavno. Pa ćemo vidjeti da li više vjeruju svojim stranačkim sefovima ili Konakoviću. Crno na bijelo.
Bosanski_kralj

#2772 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Bosanski_kralj »

Ma da SDA ima dovoljno ruku za srušiti Vladu oni bi to uradili i sutra već, na Dan državnosti.
nikad_vise

#2773 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by nikad_vise »

Problem SDA nije vise u Konakovicu,nego u jednom politickom sazrijevanju Bosnjaka ciji je Konakovic upravo predvodnik u ovom momentu.Ove afere koje on sad otkriva su svi znali 20 i kusur godina,ali niko nije imao dovoljno mu.da da se uhvati u kostac sa tim.Njihov lopovski i kriminalni sistem je i bio jak upravo zato sto nije bilo dovoljno jakog pojedinca koji ce "stisnuti" i stati na crtu.Od onog momenta kad je to Dino uradio,razni Cesiri,Hubiljari,i ostali papci su padali kao kula od karata,i jedina koja se odrzava i sada je Sebija jer koriste svoju premoc u Federalnom parlamentu da joj spase guzicu.Nekad su Cesiri,Budnje i slicno predstavljani kao elita,danas su to kokosari koji ne placaju vodu i smece i to sad svi znaju.

Ono sto treba da brine SDA je Dinina odlucnost da se obracuna sa kriminalom i pokusa izgraditi bolje drustvo.Mogu ga smjeniti,oboriti vladu,blatit po medijima i tak dalje,,al ne mogu zatvoriti oci obicnom Bosnjaku koji vidi da ovaj covjek vodi bitku upravo protiv onog sistema koji nas je doveo na samo dno.,
denis.istok

#2774 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by denis.istok »

nikad_vise wrote: 24/11/2019 21:38 Problem SDA nije vise u Konakovicu,nego u jednom politickom sazrijevanju Bosnjaka ciji je Konakovic upravo predvodnik u ovom momentu.Ove afere koje on sad otkriva su svi znali 20 i kusur godina,ali niko nije imao dovoljno mu.da da se uhvati u kostac sa tim.Njihov lopovski i kriminalni sistem je i bio jak upravo zato sto nije bilo dovoljno jakog pojedinca koji ce "stisnuti" i stati na crtu.Od onog momenta kad je to Dino uradio,razni Cesiri,Hubiljari,i ostali papci su padali kao kula od karata,i jedina koja se odrzava i sada je Sebija jer koriste svoju premoc u Federalnom parlamentu da joj spase guzicu.Nekad su Cesiri,Budnje i slicno predstavljani kao elita,danas su to kokosari koji ne placaju vodu i smece i to sad svi znaju.

Ono sto treba da brine SDA je Dinina odlucnost da se obracuna sa kriminalom i pokusa izgraditi bolje drustvo.Mogu ga smjeniti,oboriti vladu,blatit po medijima i tak dalje,,al ne mogu zatvoriti oci obicnom Bosnjaku koji vidi da ovaj covjek vodi bitku upravo protiv onog sistema koji nas je doveo na samo dno.,
Da nisi malo pretjerao s ovim...jel ti mislis da samo Bošnjaci glasaju za NIP?
MUNAFIK

#2775 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MUNAFIK »

denis.istok wrote: 24/11/2019 22:27
nikad_vise wrote: 24/11/2019 21:38 Problem SDA nije vise u Konakovicu,nego u jednom politickom sazrijevanju Bosnjaka ciji je Konakovic upravo predvodnik u ovom momentu.Ove afere koje on sad otkriva su svi znali 20 i kusur godina,ali niko nije imao dovoljno mu.da da se uhvati u kostac sa tim.Njihov lopovski i kriminalni sistem je i bio jak upravo zato sto nije bilo dovoljno jakog pojedinca koji ce "stisnuti" i stati na crtu.Od onog momenta kad je to Dino uradio,razni Cesiri,Hubiljari,i ostali papci su padali kao kula od karata,i jedina koja se odrzava i sada je Sebija jer koriste svoju premoc u Federalnom parlamentu da joj spase guzicu.Nekad su Cesiri,Budnje i slicno predstavljani kao elita,danas su to kokosari koji ne placaju vodu i smece i to sad svi znaju.

Da nisi malo pretjerao s ovim...jel ti mislis da samo Bošnjaci glasaju za NIP?

Evo da kao jedan bosnjak potvrdim da je NIP prva ozbiljna alternativa za SDA.

NIP ima sve ono sto npr SBB (kao nekakva alternativa za za SDA) NEMA.... Mladi su, progresivni, nisu lazne pateiote i ne furaju tu suplju pricu u prazno i ono najvaznije postuju i praktikuju ISLAM sto ni jedna druga alternativa ranije nije imala... I uz to sve KONKRETNO I JASNO ukazuju u sve GRIJEHE pljacke i korupcije sa kojom se svaki obicni bosnjo mora SLOZITI!!!

NIP je jako ozbiljna konkurencija SDAu i to oni samo jasno priznaju kroz svu hajku i sve napade na Konakovica i ekipu...
Post Reply