Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Travnički Noćni Šetač

#24501 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

Ned071 wrote: 22/11/2019 21:42 a je..ga bord, lik sa starim kedijem slepa vw komnbi, gp gradnja na vratima pise i krece i ide brze od idiota...idi na tavan i giljni se idiote... majke mi sve majzlom i špicom treba udarat... dva dana sam stalno u autu, po čitav dan, apaurine ću počet pit zbog debila, čega sam se sve nagledao
Ja sam prestao sa apaurinima kako sam ugradio kameru...
amar1994

#24502 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

Ned071 wrote: 22/11/2019 21:42 a je..ga bord, lik sa starim kedijem slepa vw komnbi, gp gradnja na vratima pise i krece i ide brze od idiota...idi na tavan i giljni se idiote... majke mi sve majzlom i špicom treba udarat... dva dana sam stalno u autu, po čitav dan, apaurine ću počet pit zbog debila, čega sam se sve nagledao
:thumbup: :run:

svaki drugi,da ne kazem svaki/ka 1.5ti/ta tipka mobitel i svera desno-lijevo a pritom ide 30,guske sa novim autima/SUV govnima ne znaju krenut pa ih ljujaju i jebavaju sve okolo,prije ukljucenja auto mora biti kilometar udaljeno,jer sto je sigurno sigurno je :-) :-)

kad me budu pitali kako se nosite sa stresom:"psujem ko kocijas" :lol:
tempuser

#24503 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Danas vozim pored AQ Quattra i na raskrsnici sa Kranjevicevom i H. Kajtaza u lijevoj traci za Velesice i tunel prilicna guzva, u srednoj traci za Kranjecicevu malo manja, iz 2 puta se prolazi, desna prema tehnickoj skoli prazna! Ja idem pravo u Kranjecivecu u u drugoj turi sam prvi na semaforu, kad pored mene tu-tu, lik u desnoj traci gestikulira da ga pustim ispred sebe. Malo se pravim ludi, spustim prozor i pitam sta treba? Kao on, da me pustis ispred sebe. Bas, vala mi budale cekamo 2 semafora ti hadzo odmah na crtu i da se uvalis. Pa kao zuri nam se. Svakome se pasha zuri i zatvorim prozor. Kontam idi se u pm... Uvalio se nekome iza mene i skrenuo za mnom u Tesanjsku pa se okolo spustio opet u H. Kajtaza. Znaci nije se papkar zahebo ili predomislio pavadio iz desne u srednju, nego je krenuo prema Kosevu i djonski desnom zaobilazi guzvu! :evil:
drug_profi

#24504 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Ma lako je skontat kad se ko zajebo, a kad se uvaljuje. Kad se zajebes ne guras se na vrh reda, vec negdje iza, tamo gdje si skonto da si fulio. Meni kad se desi, ljudi me puste na zmigavac.
tempuser

#24505 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

drug_profi wrote: 23/11/2019 00:32 Ma lako je skontat kad se ko zajebo, a kad se uvaljuje. Kad se zajebes ne guras se na vrh reda, vec negdje iza, tamo gdje si skonto da si fulio. Meni kad se desi, ljudi me puste na zmigavac.
Bas tako! Da je fulio traku poslije uvaljivanja bi produzio prema Drzavnoj bolnici, ali papakar je naumio da desnom trakom preskoci guzvu i onda preko Tesanjske ode lijevo prema Kosevu. Zato sam ga i pratio na retrovizoru.
Travnički Noćni Šetač

#24506 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

drug_profi wrote: 23/11/2019 00:32 Ma lako je skontat kad se ko zajebo, a kad se uvaljuje. Kad se zajebes ne guras se na vrh reda, vec negdje iza, tamo gdje si skonto da si fulio. Meni kad se desi, ljudi me puste na zmigavac.
Jbg ja sam znao praviti čitave krugove po Sarajevu dok nisam skontao gdje koja ulica vodi... sad je malo lakše otprilike znam kuda šta...
...
A baš sinoć gledam neke svoje stare snimke iz Sarajeva... znao sam i ja ne pustiti te takve koji muljaju drugim trakama pa bi se vratili nazad ali ispred cijele kolone...
...
...
...
EDIT: Evo pronašao...

Na 00:31 ulaz u Importane... naravno parkiran lik tako da blokira prolaz na rampama...
Na 01:37 Raskrsnica kod Skenderije - pogešna traka ali ovo mi je izgledalo kao greška bez namjere...
Na 02:05 Obala Kulina bana kod BH Telecoma gdje se gubi dupla traka... ovo mi je izgledalo namjerno zaobilaženje kolone
Na 02:56 Stajanje na crvenom svjetlu skroz iza semafora na pješačkom prelazu...
Na 03:34 Na Čengić Vili gdje se razdvajaju trake kroz one krivine lik vozi malo desnu traku malo srednju kroz krivinu...
...
Ima još pojedinačnih snimaka ali ovdje mislim da je najveća grupa snimaka iz Sarajeva:

tempuser

#24507 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Ovo na 1.37 i 2.56 su klasicne greske ljudi koji nisu iz Sarajeva, pogotovo kad prati navigaciju koja mu najavljuje neko skretanje lijevo pa se drzi lijeve trake. Domaci djoneri se uvaljuju prije same raskrsnice, kao ovaj na 2.05, pogotovo sto u izlivno traci za parking iza Pozorista cesto bude patrola za ovakva prestrojavanja i nepropustanje pjesaka.
Sikanu na Cvili redovno popeglaju.
amidzazeher

#24508 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amidzazeher »

tempuser wrote: 23/11/2019 11:56 Ovo na 1.37 i 2.56 su klasicne greske ljudi koji nisu iz Sarajeva, pogotovo kad prati navigaciju koja mu najavljuje neko skretanje lijevo pa se drzi lijeve trake. Domaci djoneri se uvaljuju prije same raskrsnice, kao ovaj na 2.05, pogotovo sto u izlivno traci za parking iza Pozorista cesto bude patrola za ovakva prestrojavanja i nepropustanje pjesaka.
A tek onu kod higijenskog/pivnice :-)
Optimist

#24509 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimist »

Da se pohvalim da sam upravo prosao dionicu od Ilidze do Carsije bez da sam igdje stao na semafor.
Koja ljepota voziti kad nema papaka i instagram likova za volanom.
drug_profi

#24510 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Neces vjerovat, nekad sam znao izaci debelo iza ponoci samo da se provozam... najcesce u ljetnim nocima. Ljepota jedna.
Travnički Noćni Šetač

#24511 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Ja u principu šetam po noći ( logično ) :D ... ali nekad se i provozam... iako Travnik nije ni blizu Sarajeva po saobraćaju, suština je da kroz Travnik po danu prolazi pola države jal tamo jal vamo... a naveče se sve to smanji i ima neki smisao čak i ovdje napraviti ponekad koji krug u ta doba...
Laplace

#24512 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

tempuser wrote: 23/11/2019 11:56 Ovo na 1.37 i 2.56 su klasicne greske ljudi koji nisu iz Sarajeva, pogotovo kad prati navigaciju koja mu najavljuje neko skretanje lijevo pa se drzi lijeve trake. Domaci djoneri se uvaljuju prije same raskrsnice, kao ovaj na 2.05, pogotovo sto u izlivno traci za parking iza Pozorista cesto bude patrola za ovakva prestrojavanja i nepropustanje pjesaka.
Navigacija (bar Google Maps) skretanje najavi (bar) dvaput. na nekih 300-400-500 metara od skretanja i neposredno pred skretanje, tako da se ima vremena prestrojiti.
amar1994

#24513 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

Optimist wrote: 24/11/2019 00:33 Da se pohvalim da sam upravo prosao dionicu od Ilidze do Carsije bez da sam igdje stao na semafor.
Koja ljepota voziti kad nema papaka i instagram likova za volanom.
imaju 3 dana da iskoriste pa otisli kucama u rodne krajeve :lol: :lol:
basicm

#24514 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by basicm »

Sto se aboridzini raduju :D
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#24515 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

Tako je svaku nedjelju ujutro :bih:
Travnički Noćni Šetač

#24516 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Otvaranje vrata na vozilu u uskoj ulici ispred drugog vozila, vožnja pogrešnim smjerom kroz jednosmjernu ulicu, parkiranje pod 90 stepeni u odnosu na parking mjesto, nepropuštanje pješaka koji su već debelo zagazili na pješački prelaz, ulijetanje sa sporednog puta na put sa pravom prvenstva ispred drugih automobila, divlja životinja (lisica) na cesti u gradu, vožnja kroz maglu bez upaljenih svjetala, sukob između saobraćajnog znaka i saobraćajne signalizacije - linija na kolovozu i naravno kao i obično preticanje preko pune linije...

Laplace

#24517 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Travnički Noćni Šetač wrote: 24/11/2019 21:42 Otvaranje vrata na vozilu u uskoj ulici ispred drugog vozila, vožnja pogrešnim smjerom kroz jednosmjernu ulicu, parkiranje pod 90 stepeni u odnosu na parking mjesto, nepropuštanje pješaka koji su već debelo zagazili na pješački prelaz, ulijetanje sa sporednog puta na put sa pravom prvenstva ispred drugih automobila, divlja životinja (lisica) na cesti u gradu, vožnja kroz maglu bez upaljenih svjetala, sukob između saobraćajnog znaka i saobraćajne signalizacije - linija na kolovozu i naravno kao i obično preticanje preko pune linije...

Na ovakve pojave prečesto nailazim. Ljudi naprosto stanu pored puta i katapultiraju vrata ne gledajući ide li nešto. Prije godinu-dvije su tako ispred kolegice ispalili vrata da nije imala vremena zaustaviti vozilo - srećom mala šteta bila.

I ovo - bio sam prije par godina svjedok da je umalo (u Sarajevu) došlo do sudara. Isred mene stari mercedes vozi onom uličicom od autodijelova Grk prema izlazu, a sa parkinga (bez gledanja, jasno) izleti neka kršina brzinom munje. Jasno, škripa kočnica, a zamišljam kako vozač Mercedesa pravi popis familije onom izletaču (bili su podaleko od mene pa nisam čuo). Naravno, ti izletači u pravilu nastave polako (ona deviza "polako je sigurno") a često se isključe nakon par stotina metara ili manje.
tempuser

#24518 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Odnedavno je Omera Stupca na Crnom vrhu postala jednosmjerna (jest pegla kad hoces sa Ciglana prema Tesanjskoj pa moras da vijugas niz Avde Jabucice i Kalemovu) ali svaki put bukvalno zateknem 2-3 auta kako idu nizbrdo kroz zabranu.
Travnički Noćni Šetač

#24519 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Laplace wrote: 25/11/2019 11:42
Travnički Noćni Šetač wrote: 24/11/2019 21:42 Otvaranje vrata na vozilu u uskoj ulici ispred drugog vozila, vožnja pogrešnim smjerom kroz jednosmjernu ulicu, parkiranje pod 90 stepeni u odnosu na parking mjesto, nepropuštanje pješaka koji su već debelo zagazili na pješački prelaz, ulijetanje sa sporednog puta na put sa pravom prvenstva ispred drugih automobila, divlja životinja (lisica) na cesti u gradu, vožnja kroz maglu bez upaljenih svjetala, sukob između saobraćajnog znaka i saobraćajne signalizacije - linija na kolovozu i naravno kao i obično preticanje preko pune linije...

Na ovakve pojave prečesto nailazim. Ljudi naprosto stanu pored puta i katapultiraju vrata ne gledajući ide li nešto. Prije godinu-dvije su tako ispred kolegice ispalili vrata da nije imala vremena zaustaviti vozilo - srećom mala šteta bila.

I ovo - bio sam prije par godina svjedok da je umalo (u Sarajevu) došlo do sudara. Isred mene stari mercedes vozi onom uličicom od autodijelova Grk prema izlazu, a sa parkinga (bez gledanja, jasno) izleti neka kršina brzinom munje. Jasno, škripa kočnica, a zamišljam kako vozač Mercedesa pravi popis familije onom izletaču (bili su podaleko od mene pa nisam čuo). Naravno, ti izletači u pravilu nastave polako (ona deviza "polako je sigurno") a često se isključe nakon par stotina metara ili manje.
Da ... očigledno takve situacije su dosta česte svugdje... Zanimljivo obojen komentar ima smisla... :thumbup:
Logovan

#24520 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Logovan »

Joj jutros gužve zbog radova u Kranjčevićevoj. :-)
Qler

#24521 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Qler »

zato ja sad idem do M.dvora i onda u Kranjcevicevu... jer ono kroz Kalemovu je katastrofa...
zdruzdjo

#24522 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Jutros u7:30 dolazim u kruzni buca potok kao i svako jutro.
Kao i svako jutro ocekujem guzvu, trpanje, uklizavanje kopackama u zglopove, 3 ukljucne trake u kruzni....
Kad nista. Ama nista. Svi disciplinovani, polako se ukljucuje po redu, tu i tamo neko nekoga propusti prije u cilju smanjivanja guzve, guzva minimalna....aaaa reko kijametski dan je tu negdje.
Kad sta je? Stoje sa strane dva policajca i izvlace one preletacevice sto skrenu u suprotnu traku pa mimo sviju se trpaju.
Znaci malkice discipline i strah od pink papira sa uplatnicom, rjesava guzvu, nerviranje, krsenje propisa, ugrozavanje zivota.....
muha_sa

#24523 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by muha_sa »

zdruzdjo wrote: 28/11/2019 08:15 Jutros u7:30 dolazim u kruzni buca potok kao i svako jutro.
Kao i svako jutro ocekujem guzvu, trpanje, uklizavanje kopackama u zglopove, 3 ukljucne trake u kruzni....
Kad nista. Ama nista. Svi disciplinovani, polako se ukljucuje po redu, tu i tamo neko nekoga propusti prije u cilju smanjivanja guzve, guzva minimalna....aaaa reko kijametski dan je tu negdje.
Kad sta je? Stoje sa strane dva policajca i izvlace one preletacevice sto skrenu u suprotnu traku pa mimo sviju se trpaju.
Znaci malkice discipline i strah od pink papira sa uplatnicom, rjesava guzvu, nerviranje, krsenje propisa, ugrozavanje zivota.....
najbolja vaspitna metoda
kakaljin

#24524 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

Samo po djepu i sve ce doci na svoje, ali da to rade jedno pola godine i da sviju bez izuzetaka svugdje kaznjavaju, narod bi se malo disciplinovao.
muha_sa

#24525 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by muha_sa »

kakaljin wrote: 28/11/2019 08:28 Samo po djepu i sve ce doci na svoje, ali da to rade jedno pola godine i da sviju bez izuzetaka svugdje kaznjavaju, narod bi se malo disciplinovao.
nece da rade osim kad im iznenada naumpadne :-)

gledam ih patroliraju oko Merkura i Gradacackom a tu nema šta nema :-) od parkiranja po trotoarima, parkiranja gdje je znak zabrane ko velika tepsija do zagradjivanja prolaza za invalide pa nadalje :-)
al jok--oni to svakodnevno sve vide i urjetko nekom jadi zakace cestitku :-)
Post Reply