Logor za djecu - PAZARIC
-
Heller
#701 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Ja kako sam skonto direktor je kratko tu.
Štaj s 27 ekonomista?
Štaj s 27 ekonomista?
- Kaligrafija
#702 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Direktor razotkrio kriminal i direktoru noga... I sad ce uvalit opet svog igraca i svoj nadzorni odbor i opet po starom, samo sto sad nece biti nikoga iznutra da prica... Ma bravo, ovca narod... Dobri protesti, napravise raju levatima...!
-
yasaq
#703 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Imenovaće nove ljude sa istim svetonazorima i pare popapala maca !klixoris wrote: ↑22/11/2019 11:18 Ode upravni/nadzorni odbor, ali i direktor
https://www.klix.ba/vijesti/bih/vlada-f ... /191122049
- Porodice Foht
#704 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Tako je.mirsek wrote: ↑22/11/2019 11:22E sad krivicno procesuirati bivseg direktora, provjeriti odgovornost zaposlenih, napraviti novu sistematizaciju bez vecine ekonomista, napraviti hitan plan i djelovati na poboljsanju uslova sticenika. Poslije toga mozemo i o politici naglabati.klixoris wrote: ↑22/11/2019 11:18 Ode upravni/nadzorni odbor, ali i direktor
https://www.klix.ba/vijesti/bih/vlada-f ... /191122049
Sad ce nova uprava biti pod velikim povecalom pa da vidimo da ce sve biti isto.
- Kikibombona
#705 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Pogledajte video
https://m.youtube.com/watch?v=YbBfDEPWCzw
Strucnjak kaze da se djeca NE VEZU, da ta praksa pripada 19 stoljecu, da danas postoje humane metode.
Djeca se narocito NE VEZU za radijator. To je zlostavljanje djece sa nesagledivim posljedicama.
...
Roditelj jednog djeteta se javio u emisiju (30 minuta) i rekao da je zatekao svoje djete zavezano. Dodao je da nije ucinio nista jer zna u kakvoj drzavi zivi, samo je poceo raditi na tome da dijete izvuce iz Pazarica.
https://m.youtube.com/watch?v=YbBfDEPWCzw
Strucnjak kaze da se djeca NE VEZU, da ta praksa pripada 19 stoljecu, da danas postoje humane metode.
Djeca se narocito NE VEZU za radijator. To je zlostavljanje djece sa nesagledivim posljedicama.
...
Roditelj jednog djeteta se javio u emisiju (30 minuta) i rekao da je zatekao svoje djete zavezano. Dodao je da nije ucinio nista jer zna u kakvoj drzavi zivi, samo je poceo raditi na tome da dijete izvuce iz Pazarica.
- Hajlac
#706 Re: Logor za djecu - PAZARIC
"Ja kao roditelj nemam dobro iskustvo jer nisam osjetio nikakav napredak kod svog djeteta", kazao je za N1 Nurfet Kišmetović, jedan od roditelja čije je dijete štićenik Zavoda u Pazariću.
"Svoje dijete posjećujem skoro svaki vikend, smješten je već dvije godine", kazao je i dodao:
"Ja sam i ranije upozoravao, bio sam jedan od aktivnijih roditelja koliko mi je dozvoljeno. Ja kao roditelj nemam dobro iskustvo jer nisam osjetio nikakav napredak kod svog djeteta. I ranije sam upozoravao da se gore dešavaju neke stvari koje meni kao roditelju nisu jasne".
Istakao je da je dijete smjestio u Zavod računajući da će dobiti socijalizaciju.
"Ja sam dijete u Pazarić smjestio računajući da će dobiti neku socijalizaciju i ići samostalno kroz život, ali nakon dvije godine vidim da nema pomaka. Da li neko radi s tim djetetom, ja to nisam osjetio".
Potom je za N1 ispričao iskustvo s kojim se suočio prije više od godinu dana.
"2018. sam se zatekao tu i vidio jedan prizor. Ja sam tada vidio svoje dijete koje je bilo svezano preko stomaka za krevet. Odgajatelji su mi rekli da je to preventiva, da oni mogu biti agresivni i da to moraju. Meni je postalo čudno jer nije nikada iskazivao agresivnost u porodičnim situacijama".
https://www.radiosarajevo.ba/metromahal ... zor/358236
E moj covjece, sasvim je moguce da je dijete pokazivalo "agresivnost" (citaj NEPOSLUSNOST/BUNT) upravo zbog NEUSLOVA i NELJUDSKOG ponasanja nepotizmom i korupcijom zaposlenih NESTRUCNIH ljudi za takav rad.
Eto kako su "Upravljali" i vrsili "Nadzor" godinama unazad ti UO i NO - usutkaj, pozaposljavaj rodbinu nesposobnu, zavezi i privezi kao zivotinje djecu koja su u ocaju zbog nehumanog smjestaja i odnosa...
"Svoje dijete posjećujem skoro svaki vikend, smješten je već dvije godine", kazao je i dodao:
"Ja sam i ranije upozoravao, bio sam jedan od aktivnijih roditelja koliko mi je dozvoljeno. Ja kao roditelj nemam dobro iskustvo jer nisam osjetio nikakav napredak kod svog djeteta. I ranije sam upozoravao da se gore dešavaju neke stvari koje meni kao roditelju nisu jasne".
Istakao je da je dijete smjestio u Zavod računajući da će dobiti socijalizaciju.
"Ja sam dijete u Pazarić smjestio računajući da će dobiti neku socijalizaciju i ići samostalno kroz život, ali nakon dvije godine vidim da nema pomaka. Da li neko radi s tim djetetom, ja to nisam osjetio".
Potom je za N1 ispričao iskustvo s kojim se suočio prije više od godinu dana.
"2018. sam se zatekao tu i vidio jedan prizor. Ja sam tada vidio svoje dijete koje je bilo svezano preko stomaka za krevet. Odgajatelji su mi rekli da je to preventiva, da oni mogu biti agresivni i da to moraju. Meni je postalo čudno jer nije nikada iskazivao agresivnost u porodičnim situacijama".
https://www.radiosarajevo.ba/metromahal ... zor/358236
E moj covjece, sasvim je moguce da je dijete pokazivalo "agresivnost" (citaj NEPOSLUSNOST/BUNT) upravo zbog NEUSLOVA i NELJUDSKOG ponasanja nepotizmom i korupcijom zaposlenih NESTRUCNIH ljudi za takav rad.
Eto kako su "Upravljali" i vrsili "Nadzor" godinama unazad ti UO i NO - usutkaj, pozaposljavaj rodbinu nesposobnu, zavezi i privezi kao zivotinje djecu koja su u ocaju zbog nehumanog smjestaja i odnosa...
Last edited by Hajlac on 22/11/2019 11:31, edited 1 time in total.
- madner
#707 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Naravno, federalna vlada je poslala 4 inspekcije da utvrde stanje.piupiu wrote: ↑22/11/2019 10:43Ti reče sve je već odradjeno? Jesi pročitao šta sam ja napisala? Zanima me 27 radnih mjesta ekonomiste u dotičnoj ustanovi, krivične prijave zbog zloupotrebe položaja i prinudnog odvodjenja na rad štićenika institucije, kradja gradjevinskog materijala, da li postoji plan za reorganizaciju i resistematizaciju dotične ustanove, kako će uslove i rad ukladiti sa minimumom svjetskih standarda za rad i tretman štićenika, pojedinačno stanje štićenika? Izvinjavam se ako je direktor sve to već obradio, ja rekoh - nezavisna i nepolitička komisija i revizija, ne zanimaju me odbori, ni smjene. Ja, kao gradjanin, izadjoh na protest i tražih ovo. Nisam izašla za Sabinu.madner wrote: ↑22/11/2019 10:31
Pa izasao je vec direktor sa informacijama sta je rezultat.
Ovdje je problem direktoru bio sto mu visi smjena, pa pokusava da se rjesi UO i NO.
Ne znam po kojoj logici se trazi smjena UO zbog ovih snimaka, ovo je odgovornost zaposlenika-direktora. Niti zasto se vjeruje da su snimci nastali prije, kada neuropsihijatar kaze da je fiksiranje nesto sto se radi.
Krivicne prijave su nuzna posljedica, ali ima neki tok. Inspekcija utvrdi stanje, prosljedi tuzilastvu itd... Nije konferencija za stampu sud.
Nisam rekao da je direktor nista obradio.
Sto se tice reforme i reorganizacije, tu treba opet izbaciti politiku iz price. Problem zavoda je sto ima 50% vise zaposlenih nego prije 10 godina, kada nije imao osnivaca. Tada je mogao svojim sredstvima da radi na poboljsanju uslova, kada su poceli graditi kuce u saradnji sa evropskim centrima.
Sada imaju toliko zaposlenih da od sopstvenih sredstava ne mogu nista a to su veca sredstva za ministarstvo.
Inace to nezavisna i nepoliticka komisija ne postoji.
-
yasaq
#708 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Pa u tome i jeste poenta. Borba protiv ovog sistema je borba protiv vjetrenjača. Sistem sam sebe zaliječi. Davno sam ja rek'o da se mirnim demokratski protestima neće ništa riješiti u ovoj zemlji. Ovjde treba dići bunu, da gore sela Poljine, tek tada ćemo vidjeti kako miševi bježe iz svojih rupa. Bez prave revolucije i bez žrtava ovdje nema promjene ! To nas je valjda historija učila !Kaligrafija wrote: ↑22/11/2019 11:26 Direktor razotkrio kriminal i direktoru noga... I sad ce uvalit opet svog igraca i svoj nadzorni odbor i opet po starom, samo sto sad nece biti nikoga iznutra da prica... Ma bravo, ovca narod... Dobri protesti, napravise raju levatima...!
-
vryzas
-
melac
#710 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Bez krivicnih prijava i presuda i zatvora za smijenjene zbog nemara i komandne odgovornosti spram djece, nema od smjene nista, kad ce do NG dobiti noglve pozicije u NO i UO.
- nosara
#711 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Kaligrafija wrote: ↑22/11/2019 11:26 Direktor razotkrio kriminal i direktoru noga... I sad ce uvalit opet svog igraca i svoj nadzorni odbor i opet po starom, samo sto sad nece biti nikoga iznutra da prica... Ma bravo, ovca narod... Dobri protesti, napravise raju levatima...!
Stoka izmanipulisana napravila jos vece sranje.
Da li je sbb u kantonalnoj vladi? ako jeste, ako je Fahro musko jos uvijek, odmah neka obori i stane na stranu sda. Neka gori hala.
A mozda je to pozadina svega.
- Hajlac
#712 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Korumpirana Vlada FBiH smijenila novog direktora koji je i POKRENUO IZNUTRA RASKRINKAVANJE I RASCISCAVANJE OVOG KRIMINALA I NEMARA uvezane mafije!
Pa sama ova cinjenica treba biti dovoljna za nastavak protesta protiv Drljace i Novalica koji rade sve kako bi zastitili od procesuiranja svoje ljude koji su godinama vedrili i oblacili po ovim Zavodima, izvlaceci MILIONE KM u privatne dzepove!
Pa sama ova cinjenica treba biti dovoljna za nastavak protesta protiv Drljace i Novalica koji rade sve kako bi zastitili od procesuiranja svoje ljude koji su godinama vedrili i oblacili po ovim Zavodima, izvlaceci MILIONE KM u privatne dzepove!
Last edited by Hajlac on 22/11/2019 12:02, edited 1 time in total.
- stachu
#713 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Sve razumijem, ali koji k.... se smjenio direktor, koji je iole nesta dobroga ucinio? 
- madner
#714 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Direktor je trebao biti smjenjen jos davno a digao je ovu frku da ispadne upravo to.
Hem je lagao na CVu, hem ne ispunjava uslove, hem ima balast.
Hem je lagao na CVu, hem ne ispunjava uslove, hem ima balast.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#715 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Smijene direktora koji je pokrenuo ovo sve 
- spreca
#716 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Direktor je digao hajku ocito za kradje jer je njemu znaci bila smanjena mogucnost da krade a ne zbog postenja...nije nesto spominjao vezanje djece koji je veci problem od kradje ,nego je poceo da okrivljuje Cudicku sto je to objavila...laze da nije znao za vezanje djece i to laze ko pas.Sve smijenjene na sud i neka dokazuju svoju nevinost ili zatvor
- nosara
#717 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Medjed, bukva, Bosanac... Nema dalje.
- O'zone
- Globalni moderator
#718 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Klasika. Odrađeno bezbroj puta.Kaligrafija wrote: ↑22/11/2019 11:26 Direktor razotkrio kriminal i direktoru noga... I sad ce uvalit opet svog igraca i svoj nadzorni odbor i opet po starom, samo sto sad nece biti nikoga iznutra da prica... Ma bravo, ovca narod... Dobri protesti, napravise raju levatima...!
"Mi nešto radimo da ništa ne mijenjamo"
- nosara
#719 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Da li Fahro moze srusiti sestorku?O'zone wrote: ↑22/11/2019 12:07Klasika. Odrađeno bezbroj puta.Kaligrafija wrote: ↑22/11/2019 11:26 Direktor razotkrio kriminal i direktoru noga... I sad ce uvalit opet svog igraca i svoj nadzorni odbor i opet po starom, samo sto sad nece biti nikoga iznutra da prica... Ma bravo, ovca narod... Dobri protesti, napravise raju levatima...!
"Mi nešto radimo da ništa ne mijenjamo"
- Kikibombona
#720 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Fahro je donio odluku da se smijeni direktor, UO i NO. Ocigledno zeli oprati ruke od svega.nosara wrote: ↑22/11/2019 11:45Kaligrafija wrote: ↑22/11/2019 11:26 Direktor razotkrio kriminal i direktoru noga... I sad ce uvalit opet svog igraca i svoj nadzorni odbor i opet po starom, samo sto sad nece biti nikoga iznutra da prica... Ma bravo, ovca narod... Dobri protesti, napravise raju levatima...!![]()
Stoka izmanipulisana napravila jos vece sranje.
Da li je sbb u kantonalnoj vladi? ako jeste, ako je Fahro musko jos uvijek, odmah neka obori i stane na stranu sda. Neka gori hala.
A mozda je to pozadina svega.
Incijativu za smjenu direktora je pokreno Vesko Drljaca, ministar iz SBB-a.
...
DakleM, nisi u pravu... SBB je smijenio svog direktora.
Evo i dokaz, Avaz
https://avaz.ba/vijesti/bih/530571/odlu ... da-pazaric
-
statixx
#721 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Naravno da je Fahro podrzao smjenu kad je covjek ogolio Jasminov kriminal. A penzionisani Jasmin gostaovao na Alfi, sepurio se po Avazu itd... 
- O'zone
- Globalni moderator
#722 Re: Logor za djecu - PAZARIC
I danas protesti pred FVladom. Nisam znao
-
statixx
#723 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Na lijevoj strani donator, mislim iz Njemacke, na desnoj bivski direktor.
Sto se brukamo po svijetu mati mila.

Sto se brukamo po svijetu mati mila.

- bingov buraz
#724 Re: Logor za djecu - PAZARIC
Kazna za talasanje.Kaligrafija wrote: ↑22/11/2019 11:26 Direktor razotkrio kriminal i direktoru noga... I sad ce uvalit opet svog igraca i svoj nadzorni odbor i opet po starom, samo sto sad nece biti nikoga iznutra da prica... Ma bravo, ovca narod... Dobri protesti, napravise raju levatima...!
- stachu