da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

amazon

#451 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by amazon »

I meni se desavaju neobjasnjive stvari..uvijek trazim novcanik, kljuceve i tel. po.stanu..nikad nisu ondje gdje ih ja ostavim..zena kaze da nisam normalan..a ja se tjesim da su se samo genijalcima desavale takve stvari :D stvarno neobjasnjivo :D
nookey

#452 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by nookey »

amazon wrote:I meni se desavaju neobjasnjive stvari..uvijek trazim novcanik, kljuceve i tel. po.stanu..nikad nisu ondje gdje ih ja ostavim..zena kaze da nisam normalan..a ja se tjesim da su se samo genijalcima desavale takve stvari :D stvarno neobjasnjivo :D
Gdje ostavljaš novčanik? :D
KnuckleHead

#453 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by KnuckleHead »

AAAAA sunce vam svima odreda ludo, kad mi srce ne puche jbte, zachito se ja ko velki, neshta prije par sati gledao sa losim tonom i ostalo pojachano, a logovan na mirc i imam skriptu neku sa ludjackim zvucnim notifikacijama, zadubio se u ovo a neki me shoshon kliknu na pvt na chatu, pa kad mi srce ne stade jbte hem pojachano hem sam u efektu bio jbteee probljedih sav u sekundi :x crknite gadovi ode po secer i vodu :lol: :lol:
gerberica

#454 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by gerberica »

KnuckleHead wrote:AAAAA sunce vam svima odreda ludo, kad mi srce ne puche jbte, zachito se ja ko velki, neshta prije par sati gledao sa losim tonom i ostalo pojachano, a logovan na mirc i imam skriptu neku sa ludjackim zvucnim notifikacijama, zadubio se u ovo a neki me shoshon kliknu na pvt na chatu, pa kad mi srce ne stade jbte hem pojachano hem sam u efektu bio jbteee probljedih sav u sekundi :x crknite gadovi ode po secer i vodu :lol: :lol:

ti si mi popravio dan, al' se nasmijah fino :lol:
graue_maus

#455 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by graue_maus »

gerberica wrote:
KnuckleHead wrote:AAAAA sunce vam svima odreda ludo, kad mi srce ne puche jbte, zachito se ja ko velki, neshta prije par sati gledao sa losim tonom i ostalo pojachano, a logovan na mirc i imam skriptu neku sa ludjackim zvucnim notifikacijama, zadubio se u ovo a neki me shoshon kliknu na pvt na chatu, pa kad mi srce ne stade jbte hem pojachano hem sam u efektu bio jbteee probljedih sav u sekundi :x crknite gadovi ode po secer i vodu :lol: :lol:

ti si mi popravio dan, al' se nasmijah fino :lol:
:lol: +1
Labbtec

#456 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Labbtec »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
dusa_raskopuša

#457 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by dusa_raskopuša »

Boze, uputi ga na pravi put. :mrgreen:
KnuckleHead

#458 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by KnuckleHead »

hahahah raskopano gade :D
e sad da ja scenu iz vojske ispricam, 2002ga, bugojno, 3 mjeseca obuka prije prekomande u sarajevo, likovi iz nashe spavaonice bili na strazi i tu noc odradili svojih sedam dana i dosli u spavaonicu. i hajvani ko hajvani, nemamo pametnijeg posla, podjemo zezat lika koji je odradio strazu i zaspo prvi u spavaoni, premoren lik jbga, podjemo ga prvo u snu prcat ono koncicem po nosu i te furke, kontamo jos sta, ne pali koncic plaho, i kontamo ajmo mu biciklo ono opalit, ja lika za carapu da povucem, lik na trbuhu lezi, kreveti su na sprat, kad drmnu lik nogom od sipku onu od kreveta, ja sam konto puche na pet djelova jbte, al nista ne budi se, podje malo ko tegobno u snu ko jecat, mumljat i nista, vidim ja presli smo mjeru ono, aj nechemo vise, ugasimo svjetlo, vakat i nama lech, spavaona jos prica ono svi smo polijegali, kreveti na sprat, taj lik na donjem krevetu, ja na drugoj strani spavaone u suprotnom redu kreveta, a svi kako pustismo lika, bio jedan chipo debil iz konjica, nesta najslicnije chimpanzi u ljudskom obliku, kako ga mi pustismo, tako tom chipi sad zanimljivo da ga barche. mi svi liku de ba ostavi ga lezi mamlaze, jok ba on svoje pa svoje, lego na krevet do njegovog al na gornji i chachka ga, vec se sve smirilo ono zadali se mi u price i ne kontamo da chipo jos ordinira, kad najednom dreka jbte, urlik, mraka ona u spavaoni svi skoro zaspali, chipo kako je lika chachko, lik se samo naglo nastimao da sjedi i ruku ispruzio i prstom na chipu pokazao, ovaj mamlaz kolko se izbezumio i prepo podje skakat sa kreveta na krevet po ljudima, urla on, urla narod po kojem skache, svi vriste ko curice jbte :lol: upalishe svjetlo, onaj lik sjedi na krevetu kako sjedi i ne mrda, mi ono okupili se oko njega, lik care ko u transu ne registruje nas, njemu su oci otvorene al on brate nas ne registruje ni pet posto, gleda u tebe al ko da ne gleda, lika za ruke i do wc-a, umishe ga, nekako sebi dodje, al lik podje plakat jbte, jeca cojek u pm, ne moze sebi doch, ja se sjebo ono kontam u pm sta uradi frajeru jbte, sjede fraja mi mu polako sta smo sve radili govorimo, a on nama sta vam je nista ne crnite se vako nako, dobrica lik bio fakat, zapali lik cigar i podje pricat, sedam dana je on jadan trpio to nikom nije pricao, na strazarskom mjestu gdje je cuvao strazu, u kasarni toj ima jedna livada, na koju se istresaju ostatci hrane iz kuhinje a lik tuda mora proch do svog strazarskog mjesta, i covjek kako je u onim kucicama drvenim strazario, ima onaj romb sa strane kucice izrezan kao prozorcic, prica nam lik, vidi perifernim vidom nesta se pomjera, okrene glavu, copor cuka se hrani na livadi, reze, jecaju nenormalno neke zvukove prave i zena starija sa njima, polako prema kucici ide, dodje na par metara od kucice i kao da mu gestikulira rukama da je sve ok i da se smiri, znaci nema shanse da zena ikakva il bilo ko udje u sred noci u kasarnu, nema shanse teoretske da je iko tolko lud, u ta doba su nas stvarno lozili da smo na strazi rigorozni jer su okolo neka kriticna naselja, klasika u vojsci tih godina, malo nas isprepadaju da smo ozbiljni na strazi, ugl lik kako isprica i smiri se nekako, ko da mu lakse bi, skonto i sam da je nekako il nagazio na nesta il bog zna sta ono al fakat mu se ta zena pricinjavala skoro sedam dana jbte, i lik ono trpio jbte dok nije skoro puko maltene. sve u svemu poslje toga nije jednostavno bit na strazi nikako, pogotovo bez mini tranzistora, tishina i oni shumovi, vjetar, kuckanje u gluho doba noci izlude insana jbte, jos da mi se sta pricinilo crko bi od straha na licu mjesta, i od tad ne barcem ljude u snu sem brata, za njega znam da i shejtani od hajvana bjeze :lol:
dusa_raskopuša

#459 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by dusa_raskopuša »

Ovo nisi ti pis'o. :mrgreen: (zarezi i ostali interpunkcijski znakovi)
Logovan

#460 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Logovan »

KnuckleHead@ Postoji li enter na tvojoj tastaturi? :D Ako postoji, mogao si ga 3-4 puta "lupnuti". :lol:
Justanotherguy

#461 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Justanotherguy »

Koshpa wrote:
juzna_strana wrote:Par mojih prijatelja je sluzilo vojsku u Gorazdu. Spominjali su mi neko strazarsko mjesto na kojem su se desavala prividjenja,istina ne njima licno. Tacne lokacije se ne mogu sjetiti.. 2001-2002 godina.
Moguce da neko od forumasa ima slicne informacije..

Kasarna Siseta strazarsko mjesto br 3, cuo sam za tu pricu i to zenu s djetetom koja se pojavljuje nocu kraj potoka, koji tu tece. Godina 2000.

Elem strazario sam puna 2 mj tu i ja je vala nikad nevidjoh :mrgreen:

Ima prica kada se oslobadjala nisicka visoravan i u toku akcija kada su borci ABIH oslobadjali teritoriju, cetnici su bjezali ko bez glave iako mnogo nadmocniji od nasih boraca, Jedan je uhvacen ziv i kada su mu prisli tj uhvatili ga u rovu on je bio blijed ko krpa i prestravljen. Na pitanje cega se toliko boji kao necemo mu nista nek se ne boji a on je odgovorio ne bojim se ja vas nego onih bijelih. Nakon toga su se vojcnici pogledali i pitali kakvih bijelih on nije mogao dugo vremena da im odgovori od straha na to pitanje. Nakon nekog odredjenog vremena kada je malo dosao sebi, objasnio im je ovim rijecima. " Kada ste krenuli u akciju znali smo da vas nema vise od 300 na nas nekih 800 koliko nas je ukupno tu drzalo linije, medjutim kada ste se poceli priblizavati nasim polozajima iza svakog drveta su se poceli pojavljivati bijeli sa puskama i velikim bijelim bradama, nismo znali da vas ima koliko ima drveca u ovoj sumi.

Eto i od mene jedna pricica

a po meni on je vjerovatno mislio na Dzine :mrgreen:

Da čuo sam o tome, čak je priča uvrštena u zbirku drugih priča pod nazivom:" Nešto diše u mojoj torti"
Ak nekog zanima mogu poslati ;-)
ExNihilo

#462 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by ExNihilo »

Jedina priča, u toj knjizi, koja valja. :D

P.S. Od onih koje sam pročitao :P
BrinetaNight

#463 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by BrinetaNight »

Pozdrav!Zelim ispričati sto mi se dogada u nocnim satima od ponoći do negdje pet ujutro i to samo u dnevnoj sobi,tamo sam nocu budna jer ucim posto studiram i gledam tv.Dogada se to vec nekih tri godine i u početku sam mislila da je to moja pokojna macka posto se to pocelo dogadati nakon sta je ona uginala.Naime,cujem treperajuci zvuk kao da netko mljacka.Nikakve druge životinje niti aparate nemam u toj prostoriji niti u kući,to da isključimo.Zvuk dolazi po običaju s iste pozicije dnevne sobe,ponavlja se nekoliko puta u noci a ima kad je i češći pa je desetak do petnaest puta.Ponekad je glasniji a ponekad tiši.Dolazi kao iz zraka malo iznad tla.Poslije sam pomislila da to ipak nije moja pokojna mačka nego duh ili demon jer sam otkrila da oni i mljackaju i režu a tog zvuka dok sam macku imala nije bilo jer povezujem to s onom teorijom da macke cuvaju od duhova i demona pa ga tad nije bilo.Isto tako nema ga danju kad duhova nema danju obično.I takoder nema ga ljeti a otkrila sam da duhovi ne vole toplo.Nisam luda osoba i ne haluciniram,samo nikako ne mogu otkriti što se dogada.Kad su moji roditelji prisutni tad se ne javlja,samo kad ja ostanem sama kao da zeli samo samnom komunicirati.Također moram napomenuti da nam vec godinama otkad smo u tom novom stanu cesto lupaju i ormari i komode i to na periode i cak nocu.Preselili smo u taj stan kad sam bila mala a dok smo zivjeli kod bake takvih stvari nikad nije bilo.Molim vas posto sam u neznanju i neznam sto učiniti recite mi dal se vama takvo sto dogada ili dogadalo i sto je to.Bila bi vam zahvalna da podijelite samnom svoja iskustva i da mi kazete sto učiniti.Pozdrav iz Rijeke.
MarlboroGold

#464 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by MarlboroGold »

Sjećam se jedne situacije kad sam lebdio iznad svog tijela u spavaćoj sobi i to nekih 1m do 1.50m iznad tijela. Nije bio san i to sam primijetio po digitalnom satu i ostalom u sobi. Od straha sam se uspio trgnuti i probuditi. Sat je pokazivao identično vrijeme kad sam se probudio jer je to trajalo jedno 20-30 sekundi. Astralna projekcija i slično... valjda.

Dalje jedno jutro (3-4h) kad sam se vraćao iz kafane cijelom dužinom puta je treperila rasvjeta kad sam bio ispod iste... bilo je jezivo :mrgreen:
Izgleda sam the devil in the flesh :mrgreen:
Last edited by MarlboroGold on 22/11/2019 08:07, edited 1 time in total.
MarlboroGold

#465 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by MarlboroGold »

BrinetaNight wrote: 22/11/2019 07:46 Pozdrav!Zelim ispričati sto mi se dogada u nocnim satima od ponoći do negdje pet ujutro i to samo u dnevnoj sobi,tamo sam nocu budna jer ucim posto studiram i gledam tv.Dogada se to vec nekih tri godine i u početku sam mislila da je to moja pokojna macka posto se to pocelo dogadati nakon sta je ona uginala.Naime,cujem treperajuci zvuk kao da netko mljacka.Nikakve druge životinje niti aparate nemam u toj prostoriji niti u kući,to da isključimo.Zvuk dolazi po običaju s iste pozicije dnevne sobe,ponavlja se nekoliko puta u noci a ima kad je i češći pa je desetak do petnaest puta.Ponekad je glasniji a ponekad tiši.Dolazi kao iz zraka malo iznad tla.Poslije sam pomislila da to ipak nije moja pokojna mačka nego duh ili demon jer sam otkrila da oni i mljackaju i režu a tog zvuka dok sam macku imala nije bilo jer povezujem to s onom teorijom da macke cuvaju od duhova i demona pa ga tad nije bilo.Isto tako nema ga danju kad duhova nema danju obično.I takoder nema ga ljeti a otkrila sam da duhovi ne vole toplo.Nisam luda osoba i ne haluciniram,samo nikako ne mogu otkriti što se dogada.Kad su moji roditelji prisutni tad se ne javlja,samo kad ja ostanem sama kao da zeli samo samnom komunicirati.Također moram napomenuti da nam vec godinama otkad smo u tom novom stanu cesto lupaju i ormari i komode i to na periode i cak nocu.Preselili smo u taj stan kad sam bila mala a dok smo zivjeli kod bake takvih stvari nikad nije bilo.Molim vas posto sam u neznanju i neznam sto učiniti recite mi dal se vama takvo sto dogada ili dogadalo i sto je to.Bila bi vam zahvalna da podijelite samnom svoja iskustva i da mi kazete sto učiniti.Pozdrav iz Rijeke.
I kod mene lupa u novom stanu, ali je zbog "slijeganja" zgrade pogotovo kod novogradnje.
Ramzess Veliki

#466 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Ramzess Veliki »

BrinetaNight wrote: 22/11/2019 07:46 Pozdrav!Zelim ispričati sto mi se dogada u nocnim satima od ponoći do negdje pet ujutro i to samo u dnevnoj sobi,tamo sam nocu budna jer ucim posto studiram i gledam tv.Dogada se to vec nekih tri godine i u početku sam mislila da je to moja pokojna macka posto se to pocelo dogadati nakon sta je ona uginala.Naime,cujem treperajuci zvuk kao da netko mljacka.Nikakve druge životinje niti aparate nemam u toj prostoriji niti u kući,to da isključimo.Zvuk dolazi po običaju s iste pozicije dnevne sobe,ponavlja se nekoliko puta u noci a ima kad je i češći pa je desetak do petnaest puta.Ponekad je glasniji a ponekad tiši.Dolazi kao iz zraka malo iznad tla.Poslije sam pomislila da to ipak nije moja pokojna mačka nego duh ili demon jer sam otkrila da oni i mljackaju i režu a tog zvuka dok sam macku imala nije bilo jer povezujem to s onom teorijom da macke cuvaju od duhova i demona pa ga tad nije bilo.Isto tako nema ga danju kad duhova nema danju obično.I takoder nema ga ljeti a otkrila sam da duhovi ne vole toplo.Nisam luda osoba i ne haluciniram,samo nikako ne mogu otkriti što se dogada.Kad su moji roditelji prisutni tad se ne javlja,samo kad ja ostanem sama kao da zeli samo samnom komunicirati.Također moram napomenuti da nam vec godinama otkad smo u tom novom stanu cesto lupaju i ormari i komode i to na periode i cak nocu.Preselili smo u taj stan kad sam bila mala a dok smo zivjeli kod bake takvih stvari nikad nije bilo.Molim vas posto sam u neznanju i neznam sto učiniti recite mi dal se vama takvo sto dogada ili dogadalo i sto je to.Bila bi vam zahvalna da podijelite samnom svoja iskustva i da mi kazete sto učiniti.Pozdrav iz Rijeke.
Nabavi opet macu.
Macke tjeraju lose duhove. :thumbup:

Iz tih razloga mnogi narodi su ih smatrali, i jos smatraju svetim zivotinjama (osim italijana na Siciliji i kineza ... :roll: ), kao stari egipcani.
shape of despair

#467 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by shape of despair »

Jednom u ratu iz zezancije u haustori sa jaranom povikao eto duha, kad bljesnu sijalica na sekund, kako smo se samo prepali, nigdje struje taj dan, i da je došla, ne pali se rasvjeta u ulazu. Kasnije poslije 20 godina čitam da je to tako moguće kod pojave duhova.
Stara mi je više puta pričala kako joj se pojavljivao dok je bila mala čovjek u stanu, zaključana vrata, niko ušao nije, pa je onda ruka nečija ispod kauča virila, i to više puta tako, živa se isprepadala.
Njanjavi

#468 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Njanjavi »

MarlboroGold wrote: 22/11/2019 08:04 Sjećam se jedne situacije kad sam lebdio iznad svog tijela u spavaćoj sobi i to nekih 1m do 1.50m iznad tijela. Nije bio san i to sam primijetio po digitalnom satu i ostalom u sobi. Od straha sam se uspio trgnuti i probuditi. Sat je pokazivao identično vrijeme kad sam se probudio jer je to trajalo jedno 20-30 sekundi. Astralna projekcija i slično... valjda.

Dalje jedno jutro (3-4h) kad sam se vraćao iz kafane cijelom dužinom puta je treperila rasvjeta kad sam bio ispod iste... bilo je jezivo :mrgreen:
Napisa frajer koji agendu 21 naziva teorijom zavjere....
Neprocjenjivo :D
MarlboroGold

#469 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by MarlboroGold »

Njanjavi wrote: 22/11/2019 11:09
MarlboroGold wrote: 22/11/2019 08:04 Sjećam se jedne situacije kad sam lebdio iznad svog tijela u spavaćoj sobi i to nekih 1m do 1.50m iznad tijela. Nije bio san i to sam primijetio po digitalnom satu i ostalom u sobi. Od straha sam se uspio trgnuti i probuditi. Sat je pokazivao identično vrijeme kad sam se probudio jer je to trajalo jedno 20-30 sekundi. Astralna projekcija i slično... valjda.

Napisa frajer koji agendu 21 naziva teorijom zavjere....
Neprocjenjivo :D
Znam ja šta je agenda 21, ali dosta toga što joj se pripisuje spada pod teoriju zavjere.
Njanjavi

#470 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Njanjavi »

Pa ne slusas svakakve izvore, idi direkt do un izvora, poslusaj koji ted talk u kojem oni sami prodaju maglu i sve ce ti bit jasno.
Naravno da ti nece nacrtat ko debilu sta ce bit kad nas pozatvaraju u enklave i oduzmu masu ljudskih prava.
Kao inteligentan insan citas sam izmedju redova i skontas sam za sebe kolko ce tih stvari zloupotrjebit, logicno.
hAZNADAR

#471 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by hAZNADAR »

Padne ti naum neka pjesma i vrti ti se u glavi,... i bas ta pjesma poslije ili na radiju, TV,.. ili neko do tebe slusa na telefonu.
Isto i film - naumpane ti neki film sto si gledao ranije,... upalis poslije TV - provrtis kanale kad ono bas taj film.
Naumpane ti neko s'kim se nisi dugo cuo i bas razmisljas kako bi trebao nazvati - kad bas taj dan ta osoba nazove tebe.
Naumpane ti nesto u zamrzivacu sto dugo stoji i mislis kako bi se to moglo izvaditi i odmrznuti za rucak - kad zena to vec uradila.
Na poslu ti naumpane neki projekt, mapa,... koje je vec u arhivi i niko nije spominjao i mislis kako bi se to mozda moglo iskoristiti - kad prvi mail koji je stigao je bas o tome sto je neko bas to iskopao i predlozio da se iskoristi.
Vrtis neku pjesmu u glavi sutke i nicim ne pokazujes da ti je pjesma u glavi - a osoba do tebe krene bas tu pjesmu mumlati usput dok nesto radi.
Naupane mi neki forumas sto me nije odavno zahebavao - otvorim forum i bas ta osoba u Notification tebi nesto - naravno opet zahebava.
Naumpane ti neki sitni kvar na autu sto nisi imao duze vrijeme i bas ti drago sto nemas s¨tim problema - sjednes u auto taj dan i ........
shape of despair

#472 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by shape of despair »

hAZNADAR wrote: 22/11/2019 13:05 Padne ti naum neka pjesma i vrti ti se u glavi,... i bas ta pjesma poslije ili na radiju, TV,.. ili neko do tebe slusa na telefonu.
Isto i film - naumpane ti neki film sto si gledao ranije,... upalis poslije TV - provrtis kanale kad ono bas taj film.
Naumpane ti neko s'kim se nisi dugo cuo i bas razmisljas kako bi trebao nazvati - kad bas taj dan ta osoba nazove tebe.
Naumpane ti nesto u zamrzivacu sto dugo stoji i mislis kako bi se to moglo izvaditi i odmrznuti za rucak - kad zena to vec uradila.
Na poslu ti naumpane neki projekt, mapa,... koje je vec u arhivi i niko nije spominjao i mislis kako bi se to mozda moglo iskoristiti - kad prvi mail koji je stigao je bas o tome sto je neko bas to iskopao i predlozio da se iskoristi.
Vrtis neku pjesmu u glavi sutke i nicim ne pokazujes da ti je pjesma u glavi - a osoba do tebe krene bas tu pjesmu mumlati usput dok nesto radi.
Naupane mi neki forumas sto me nije odavno zahebavao - otvorim forum i bas ta osoba u Notification tebi nesto - naravno opet zahebava.
Naumpane ti neki sitni kvar na autu sto nisi imao duze vrijeme i bas ti drago sto nemas s¨tim problema - sjednes u auto taj dan i ........
Naupadne mi komšinica, kad sam bio u srednjoj i na faxu, naupadalo mi pola ženskog dijela škole i faxa i ništa :sad:
RtrnOfSalisbury

#473 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by RtrnOfSalisbury »

i meni naumpala jedna konobarica i odem da je vidim kad gazda kae udala se ona prosle hefte i koji si ti pita. rodjak, kaem sa tugom u glasu ... :sad:
zrakomlat

#474 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by zrakomlat »

hAZNADAR wrote: 22/11/2019 13:05 Padne ti naum neka pjesma i vrti ti se u glavi,... i bas ta pjesma poslije ili na radiju, TV,.. ili neko do tebe slusa na telefonu.
Meni se više puta dešavalo nešto slično, al baš ono više puta. Idem ulicom, učini mi se da mi u susret ide neko ili neka. Kad se približimo, nije to ta osoba, nekad ni slična. Al zato u narednih npr 200 metara sretnem stvarno tu osobu. I obično to bude neko koga ne viđam često, npr neko iz drugog grada ili dijaspore.

I jedno vrijeme bih skoro svaki dan, a trajalo je dugo, pogledao u mob u 22:22 :D
Hank Paldum

#475 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Hank Paldum »

Pozdrav forumašima :)
Meni se često dešavaju stvari slične hAZNADARu samo je kod mene više cyber prirode i to je počelo prije par godi a kada sam uzeo tablet.
npr. smo jednom ukućani i ja kratko pričali o filmu gdje je glumio Willem Dafoe da bi kasnije kada bi na google tražio nešto i ukucao W on izašao kao prvi rezultat (dobar glumac ali nije sada toliko ime da bi izašao prvi jer ima prečih stvari od njega sa W. World Cup, Walt Disney, Will Smith itd.)
Onda smo pričali kako me bi bilo loše da opet poslije mnogo godina napravimo domaći sladoled kad ono isti dan na jednom portalu na prvoj strani članak o domaćem sladoledu
Pa smo na televiziji naletili na seriju Malcolm u sredini pa smo zbog Malcolmovog oca razgovarali kako bi trebalo opet pogledati Breaking Bad. Ja poslije na YouTube a ono stranica predlaže Breaking Bad isječke.
To su teme koje se pomenu možda jednom u 5 godina kod nas, znači nije sad da je YouTube ili Google memorisao šta tražimo na internetu. Tablet samo ja koristim i nosim ga sa sa svojim ličnim gmail računom, znači isto je nemoguće da je neko od ukućana to tražio nakon našeg razgovora. Da Google izbacuje članke o temama koje sam tražio na internetu shvatam ali je neobjašnjivo da se to pojavljuje nakon što se razgovara o tome.
Post Reply