Svi naši "uhljebi" ???

malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#26 Re: Svi naši "uhljebi" ???

Post by malakh »

trebali bi krenuti i sa sdpovim uhljebima, u ovih posljednjih pola godine. mogli bi početi sa kjp "sarajevo-šume":

1. tehnolog - na neodređeno

Image

onda konkurs za novih 38 uspolenih na raznim radnim mjestima:

Image

to je 39 uhljeba, a konkurse objavio direktor joldo amir, član kantonalnog odbora sdp sarajevo.

Image

muamer bešlija:
KAD IMAŠ “EKSPERTA”: SDP-ov Saša Magazinović “uhljebio” zeta za izvršnog direktora Sarajevo-šuma
.
.
.
.
.
to be continued...
Heller

#27 Re: Svi naši "uhljebi" ???

Post by Heller »

Kako je pomoćni radnik u šumarstvu uhljeb? Malo te definicija beje.
Control panel

#28 Re: Svi naši "uhljebi" ???

Post by Control panel »

Heller wrote: 22/11/2019 10:42 Kako je pomoćni radnik u šumarstvu uhljeb? Malo te definicija beje.

Gonic animalne zaprege uhljeb

:lol:
Control panel

#29 Re: Svi naši "uhljebi" ???

Post by Control panel »

malakh wrote: 22/11/2019 10:03 trebali bi krenuti i sa sdpovim uhljebima, u ovih posljednjih pola godine. mogli bi početi sa kjp "sarajevo-šume":

Image

Image

to je 39 uhljeba, a konkurse objavio direktor joldo amir, član kantonalnog odbora sdp sarajevo.

Image

muamer bešlija:
KAD IMAŠ “EKSPERTA”: SDP-ov Saša Magazinović “uhljebio” zeta za izvršnog direktora Sarajevo-šuma
.
.
.
.
.
to be continued...

Cuj Joldo direktor. Neka je i njega zapalo dobar je covjek. Stari uposlenik Sarajevosuma. Nevaumnjam da ce dobro raditi.

Neka je vala poceo i zaposljavati i uhljebljavati ove fgr iz SDP-a. Fina su to zanimanja za uhljebe, gonic animalne zaprege, radnik na sjeci i izradi drvnih sortimenata, pazi sad radnik na brenti ( to je nesto pravo sofisticirano) a tek rukovaoc gradjevinskom masinom. Eeee ne moze to svako.
Last edited by Control panel on 22/11/2019 11:35, edited 1 time in total.
Heller

#30 Re: Svi naši "uhljebi" ???

Post by Heller »

Control panel wrote: 22/11/2019 10:48
Heller wrote: 22/11/2019 10:42 Kako je pomoćni radnik u šumarstvu uhljeb? Malo te definicija beje.

Gonic animalne zaprege uhljeb

:lol:
Moš mislit miline u novembru bit drvosječa za 600 KM
Bloo
Globalna šefica

#31 Re: Svi naši "uhljebi" ???

Post by Bloo »

Šta je PK interna kvalifikacija?
I kako dobiješ dokaz o osposobljenosti da budeš gonič?
Heller

#32 Re: Svi naši "uhljebi" ???

Post by Heller »

Bloo wrote: 22/11/2019 11:00 Šta je PK interna kvalifikacija?
Valjda NK s obukom za rad na nekoj mašini. Pa vjerovatno na osnovu iskustva/staža.

Mislim brenta, ne treba ti iq veći od 50 da radiš na brenti.
Bloo
Globalna šefica

#33 Re: Svi naši "uhljebi" ???

Post by Bloo »

Heller wrote: 22/11/2019 11:27
Valjda NK s obukom za rad na nekoj mašini. Pa vjerovatno na osnovu iskustva/staža.
PK je polukvalifikovan. Ali interna...taj dio me buni. :D
Dokaz ili potvrdu o osposobljenosti neko izdaje (npr. rad na računaru itd.)...ko ti izda za ovce :mrgreen:
Heller

#34 Re: Svi naši "uhljebi" ???

Post by Heller »

Bloo wrote: 22/11/2019 11:29
Heller wrote: 22/11/2019 11:27
PK je polukvalifikovan. Ali interna...taj dio me buni. :D
Dokaz ili potvrdu o osposobljenosti neko izdaje (npr. rad na računaru itd.)...ko ti izda za ovce :mrgreen:
Kod mene par kolega ima interni VKV, komisija im dodijelila, nakon par godina staža.

Operateri na mašinama.

Mada sumnjam da u državi u privatnom sektoru postoji takva komisija i kvalifikacija.
bingov buraz

#35 Re: Svi naši "uhljebi" ???

Post by bingov buraz »

Ovi po šumarijama tuku preko hiljade najmanje plaćeni,sjekači 1500 hladno.
Nije 2002 kakvih 6 stoja.
Heller

#36 Re: Svi naši "uhljebi" ???

Post by Heller »

bingov buraz wrote: 22/11/2019 12:49 Ovi po šumarijama tuku preko hiljade najmanje plaćeni,sjekači 1500 hladno.
Uhljebi :lol:

Inžinjer šumarstva u Šumama, UHLJEB.
bingov buraz

#37 Re: Svi naši "uhljebi" ???

Post by bingov buraz »

Heller wrote: 22/11/2019 12:57
bingov buraz wrote: 22/11/2019 12:49 Ovi po šumarijama tuku preko hiljade najmanje plaćeni,sjekači 1500 hladno.

Ja nisam napisao uhljebi,da je potrebna štela za zaposliti se treba sigurno.
Heller

#38 Re: Svi naši "uhljebi" ???

Post by Heller »

bingov buraz wrote: 22/11/2019 13:00
Heller wrote: 22/11/2019 12:57

Ja nisam napisao uhljebi,da je potrebna štela za zaposliti se treba sigurno.

Ma za ovog gore govorim. Poletio lola da pokaže SDP uhljebe. A ljudi drvosječe traže.

Mada sumnjam da je trenutno potrebna štela, kakva je situacija daj bože da nađu svih 38
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#39 Re: Svi naši "uhljebi" ???

Post by KatarinaKosaca »

Inače, SDP je poznatiji po botovi a, nego uhljebi a. A botovi su im tako prepoznatljivi.....
Heller

#40 Re: Svi naši "uhljebi" ???

Post by Heller »

KatarinaKosaca wrote: 22/11/2019 13:09 Inače, SDP je poznatiji po botovi a, nego uhljebi a. A botovi su im tako prepoznatljivi.....
SDP je poznat po uhljebima, al preletačima :lol: :lol:

Taman ih uhljebe oni naprave stranku il odu u drugu :lol:
shbc

#41 Re: Svi naši "uhljebi" ???

Post by shbc »

Previse se kod nas baca tim ciframa. Mi cim vidimo osobu u nekoj drzavnoj sluzbi ili firmi odmah zamisljamo da mu je cifra minimum 1500. I sam sam bio takav dok mi prijatelj nije pokazao svoju platnu listu, da radi za 700 KM, na poziciji za koju sam ja mislio da je bar 2 milje.

Malo se olako bacamo kvalifikacijama, ima u tim sluzbama i ljudi koji zapravo moraju raditi da bi nadoknadili sav nerad pravih uhljeba, a takvi obicno imaju plate na kojim im ne bi niko od nas pozavidio. Ali cesto ih stavljamo sve zajedno u isti kos.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#42 Re: Svi naši "uhljebi" ???

Post by malakh »

Control panel wrote: 22/11/2019 10:50
malakh wrote: 22/11/2019 10:03 trebali bi krenuti i sa sdpovim uhljebima, u ovih posljednjih pola godine. mogli bi početi sa kjp "sarajevo-šume":

Image

Image

Image

muamer bešlija:
.
.
.
.
.
to be continued...

Cuj Joldo direktor. Neka je i njega zapalo dobar je covjek. Stari uposlenik Sarajevosuma. Nevaumnjam da ce dobro raditi.

Neka je vala poceo i zaposljavati i uhljebljavati ove fgr iz SDP-a. Fina su to zanimanja za uhljebe, gonic animalne zaprege, radnik na sjeci i izradi drvnih sortimenata, pazi sad radnik na brenti ( to je nesto pravo sofisticirano) a tek rukovaoc gradjevinskom masinom. Eeee ne moze to svako.
minimalna plaća 700 KM, bez toplog obroka i prijevoza. sasvim zadovoljavajuće za uhljebljenje jednog stranačkog vojnika iz periferije koji je skupljao glasove za stranku. :thumbup:
Control panel

#43 Re: Svi naši "uhljebi" ???

Post by Control panel »

malakh wrote: 22/11/2019 14:26 minimalna plaća 700 KM, bez toplog obroka i prijevoza. sasvim zadovoljavajuće za uhljebljenje jednog stranačkog vojnika iz periferije koji je skupljao glasove za stranku. :thumbup:
Ma ja. Fina su to mjesta. Lagan posao, a i treba nagraditi stranacke aktiviste. Ipak je SDP pomeo na proslim izborima po selima i periferiji.
malakh

#44 Re: Svi naši "uhljebi" ???

Post by malakh »

Control panel wrote: 22/11/2019 14:48
malakh wrote: 22/11/2019 14:26 minimalna plaća 700 KM, bez toplog obroka i prijevoza. sasvim zadovoljavajuće za uhljebljenje jednog stranačkog vojnika iz periferije koji je skupljao glasove za stranku. :thumbup:
Ma ja. Fina su to mjesta. Lagan posao, a i treba nagraditi stranacke aktiviste. Ipak je SDP pomeo na proslim izborima po selima i periferiji.
doci ce i sljedeca uhljebljavanja na red. polako. ako si za sdp i ako ces ih braniti sa ovakvim plitkoumnim postovima, bolje nemoj im ciniti medvjedju uslugu.

inace sdp je moderna stranka, sve doktor nauka do doktora nauka.
malakh

#45 Re: Svi naši "uhljebi" ???

Post by malakh »

kako bi ti nazvao one kojima stranka pokloni, zavrsi radno mjesto, a on zauzvrat stranci svake izbore obezbijedi cca 20-30 glasova?

prosvijetli nas...
Heller

#46 Re: Svi naši "uhljebi" ???

Post by Heller »

malakh wrote: 22/11/2019 16:48
kako bi ti nazvao one kojima stranka pokloni, zavrsi radno mjesto, a on zauzvrat stranci svake izbore obezbijedi cca 20-30 glasova?

prosvijetli nas...
Druže jel ti na mjesto pomoćnog drvosječe gledaš kao na poklon :lol:
malakh

#47 Re: Svi naši "uhljebi" ???

Post by malakh »

Heller wrote: 22/11/2019 16:49
druze da ti nesto objasnim. danas u sarajevu imas toliko ljudi sa zavrsenim trogodisnjim ili cetverogodisnjim tehnickim obrazovanjem, a koji nemaju posla. podji od svog komsiluka i prebroji. takodjer ima i ljudi koji su zavrsili samo osnovnu skolu, ali dosta manje. ti ljudi vrlo tesko mogu naci posao i ako ga nadju to je na princip od 500 KM, kod npr privatnih drvosjeca kod kojih je samo svaka druga nedjelja slobodna ili na gradjevini pod istim uslovima i niko ih ne pita kako im je, niti postuje zakonske obaveze glede istih. malo obici gradilista po sarajevu, ima ih hvala bogu. ili popricati sa radnicima drvosjece ili sumaratvo-ljuta.

u drzavnoj firmi ima: redovnu placu, topli obrok i kartu, doprinose na cijeli iznos place, 40 radnih sati sedmicno i svaki dodatni sat placen, po opcem kolektivnom ugovoru, slodan vikend, slobodne praznike.

i sada ti meni objasni kako za pomenutu kategoriju ljudi to nije premija posao? malo pametniji, skontali da mogu pomoci pojedincu u stranci, zauzvrat dobiti posao i u buducnosti se oduzivati glasovima. prvi ja ih poznajem nekoliko koji bi prihvatili ovaj posao i citav zivot glasovali i lobirali za sdp.

ili si mlad, ili si naivan, ili jednostavno pokusavas braniti sdp ovim smijesnim pitanjima.

ps nisi mi odgovorio na pitanje.
Sociolog

#48 Re: Svi naši "uhljebi" ???

Post by Sociolog »

Ko zaposli Suncicu Sehic na Tvsa...bila najludja na faxu...najbolje se snasla...voljela povuci "liniju", nego se hljeba najesti :skoljka: :bih: 8)
Heller

#49 Re: Svi naši "uhljebi" ???

Post by Heller »

malakh wrote: 22/11/2019 17:02
Heller wrote: 22/11/2019 16:49
druze da ti nesto objasnim. danas u sarajevu imas toliko ljudi sa zavrsenim trogodisnjim ili cetverogodisnjim tehnickim obrazovanjem, a koji nemaju posla. podji od svog komsiluka i prebroji. takodjer ima i ljudi koji su zavrsili samo osnovnu skolu, ali dosta manje. ti ljudi vrlo tesko mogu naci posao i ako ga nadju to je na princip od 500 KM, kod npr privatnih drvosjeca kod kojih je samo svaka druga nedjelja slobodna ili na gradjevini pod istim uslovima i niko ih ne pita kako im je, niti postuje zakonske obaveze glede istih. malo obici gradilista po sarajevu, ima ih hvala bogu. ili popricati sa radnicima drvosjece ili sumaratvo-ljuta.

u drzavnoj firmi ima: redovnu placu, topli obrok i kartu, doprinose na cijeli iznos place, 40 radnih sati sedmicno i svaki dodatni sat placen, po opcem kolektivnom ugovoru, slodan vikend, slobodne praznike.

i sada ti meni objasni kako za pomenutu kategoriju ljudi to nije premija posao? malo pametniji, skontali da mogu pomoci pojedincu u stranci, zauzvrat dobiti posao i u buducnosti se oduzivati glasovima. prvi ja ih poznajem nekoliko koji bi prihvatili ovaj posao i citav zivot glasovali i lobirali za sdp.

ili si mlad, ili si naivan, ili jednostavno pokusavas braniti sdp ovim smijesnim pitanjima.

ps nisi mi odgovorio na pitanje.
Slabo u mom komšiluku ima nezaposlenih, ide se u Njemačku uglavnom.

A ti misliš ako postoje drvosječe koje rade za 500 KM :lol:

Čovjek koji zarađuje platu nikako ne može biti uhljeb. Pogotovo koji tu platu zarađuje teškim fizičkim radom.

Ti si odmah osudio na osnovu konkursa da su to uhljebi, ko da šumarskom gazdinstvu ne treba taj profil radnika nego primaju psihologe i profesore bosanskog
mishic

#50 Re: Svi naši "uhljebi" ???

Post by mishic »

Koliko kome zapalo toliko jamio...
Ako se govori o principu, o zapošljavanju putem konkursa, kako se deklarativno svi izjašnjavaju onda je svejedno jeli to 10 ili 1 jer je princip isti. U tom slučaju onaj ko je duže na vlasti i time imao veću priliku imat će više zaposlenih na taj način. Dakle onaj ko istim principom radi da je imao više vlasti uradio bi isto jer je princip isti.
S toga sam ja davno definirao naše političke partije kao mafijaške organizacije koje pograbe sve do čega mogu doći stalno ističući da su sve kao jedna ili narodski da su u 10 deka(dkg). Kada je Konaković počeo oplitati po SDA i najavio osnivanje nove stranke koja će bla bla bla... ja sam napisao da ću ako bude tako kako on govori ostatak života provesti zdušno se boreći za tu partiju. Istina pitao sam s kim on to tako misli raditi aludirajući upravo na to da je postalo pravilo a ne samo navika da se stranački staž unovči. I vrlo brzo se ispostavilo da sam u pravu.
Danas u ovoj zemlji svaki stranački angažman i staž se pretvara u konkretnu ličnu dobit i korist. To je postalo pravilo.
A kada bi uistinu na političku scenu došao neko ko ne radi tako ubijeđen sam da bi za kratko (?) vrijeme imao apsolutnu pobjedu i to ne samo u jednom narodu ili entitetu. Ovo kratko znači dovoljno vremena da se narod (birači) uvjere da je tako.
Locked