Deblokada Sarajeva???
- Dozer
-
PM72
#6452 Re: Deblokada Sarajeva???
"Hvalite me usta moja, kada već nitko drugi neće"dedomraz wrote: ↑21/11/2019 12:48 E moj @Nekako s proljeća.Ti zelis da pomognes forumu sa svojim dokumentima i slikama,a ovaj @tempuser te stalno pljuje.Glumi nekakvog strucnjaka za ratne zlocine.1 korpus je pucao snajperima i granatama po okupiranim djelovima grada i po njemu je zbog toga zlocinacki jer je ubijanje civila zlocin.Imas moju podrsku,samo ti nastavi.
-
tempuser
#6453 Re: Deblokada Sarajeva???
Pomaze tako sto forum filuje "svjedocanstvima" koja peglaju zavale i greske nasih priucenih komadanata i daje svoje "miljenje" kako je sve to put do slobode o stvari o kojoj prije 15 dana nije imao pojma kao sto je akcija Pretis. Ne bi me nimalo zacudilo da ga sad odvedes do Hotonja i pustis dalje cestom prema Ugorskom ne bi znao naci nijednu kapiju u o kojoj ima misljenje.dedomraz wrote: ↑21/11/2019 12:48
E moj @Nekako s proljeća.Ti zelis da pomognes forumu sa svojim dokumentima i slikama,a ovaj @tempuser te stalno pljuje.Glumi nekakvog strucnjaka za ratne zlocine.1 korpus je pucao snajperima i granatama po okupiranim djelovima grada i po njemu je zbog toga zlocinacki jer je ubijanje civila zlocin.Imas moju podrsku,samo ti nastavi.
Za mene dekaptacija i masakriranje 12 vojnika svoje armije + xy civila na nasoj teritoriji bas kao i ubistvo snajperom dvije djevojcice na neprijateljskoj teritoriji jeste ratni zlocin i to je ono sto me razlikuje od cetnika.
- pirpa
#6454 Re: Deblokada Sarajeva???
Čudi me da se jedna takva moralna vertikala nije izjasnili o velikom parku 
-
tempuser
#6455 Re: Deblokada Sarajeva???
Ako na mene mislis, potrazi malo po forumu, ali mi nije problem da ponovim.
Da su cetalje ucmekali u onom trenutku kad su izlazili iz transportera i prije nego su digli ruke dobili bi sta su zasluzili, ali kad su ih vec zarobili i s njima obigrali pola grada i ucmekali ih u centru onda je to vec ratni zlocin.
Ko ga je itvrsio se manje-vise zna, ko ga je naredio se "ne zna". Nazalost sudi se pogresnom covjeku, ali to je posljedica politickog zavrsetka rata bez pobjednika poslije kojeg je sve pitanje politike i principa tante za kukuriku.
Da su cetalje ucmekali u onom trenutku kad su izlazili iz transportera i prije nego su digli ruke dobili bi sta su zasluzili, ali kad su ih vec zarobili i s njima obigrali pola grada i ucmekali ih u centru onda je to vec ratni zlocin.
Ko ga je itvrsio se manje-vise zna, ko ga je naredio se "ne zna". Nazalost sudi se pogresnom covjeku, ali to je posljedica politickog zavrsetka rata bez pobjednika poslije kojeg je sve pitanje politike i principa tante za kukuriku.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#6456 Re: Deblokada Sarajeva???
Odblokiraše li nas mlade i pametne generacije? Pitam za prijateljicu

-
Guadalajara
#6457 Re: Deblokada Sarajeva???
Mojem komisiji je ovo bilo sevep smrti poslije rata...exliberal-ex wrote: ↑21/11/2019 04:25
a kako mi je jaran razbio glavu kad smo prvi put izlazili, ja opalio prvi ali srecom u one drvene grede na pocetku i on se poce cerekat...al kad je sastavio u one zeljezne na sredini....nisam mogao vjerovat kako covjek moze krvarit iz male posjekotine, a voda iznad koljena![]()
jebem ti rat
- Edin H.
#6458 Re: Deblokada Sarajeva???
Gdje je to bilo?zateznistub wrote: ↑20/11/2019 21:29Sjećam se i nikada zaboraviti a ni halaliti neću kad je mama odnekle izvukla maraka i kupila litar onog ulja u konzervi što se prodavao. Spodoba je injekcijom izvukla ulje i isula obicnu vodu i zalijepio rupu nekom zvakom čime li. Kad sam to vidio uzeo sam pušku i otišao na most na cvili. Majmuna naravno nije bilo a u onom trenutku bi mu sasuo čitav okvir u glavu da sam ga našao toliko sam bijesan bio. Danima sam ga po maminim opisu tražio ali jada jadnog nije više biloDozer wrote: ↑20/11/2019 21:13
A ta roba je onda zavrsavala na pijaci i prodavana gradjanima po basnoslovnim ciframa, identicno humanitarnoj pomoci koja je prvo prolazila filtraciju SDA bratije, a nakon cega su se ljudima dijelili makaroni, brasno, secer, leca, riza i grah, tu i tamo poneka konzerva, dok je vecina kvalitetnije robe poput feta sira, mesnih i ribljih konzervi, itd. zavrsavao na Markalama ili Ciglanama i prodavao se po astonomskim cijenama. Dobro se sjecam da je 1kg brasna nekad '93 kostao 50 DEM, i to prije otvaranja tunela, a to brasno je moglo uci tada samo jednim kanalom - humanitarnim.
Mene je na pijaci na Otoci frajer izlevatio i prodao mi zasecerenu i ofarbanu vodu umjesto meda koji mi je prethodno ponudio da probam (ne sjecam se vise bas svih detalja kako me odradio.)
-
tempuser
#6459 Re: Deblokada Sarajeva???
Cuh neki dan pricu da nekakav lik iskamci od nekog maksuziju med, tu teglu nudi za degustaciju na standu na ovim sajmovima meda, a kupcima strovaljuje onaj sirup zamjesan sa malo meda!Edin H. wrote: ↑22/11/2019 00:20Gdje je to bilo?zateznistub wrote: ↑20/11/2019 21:29Sjećam se i nikada zaboraviti a ni halaliti neću kad je mama odnekle izvukla maraka i kupila litar onog ulja u konzervi što se prodavao. Spodoba je injekcijom izvukla ulje i isula obicnu vodu i zalijepio rupu nekom zvakom čime li. Kad sam to vidio uzeo sam pušku i otišao na most na cvili. Majmuna naravno nije bilo a u onom trenutku bi mu sasuo čitav okvir u glavu da sam ga našao toliko sam bijesan bio. Danima sam ga po maminim opisu tražio ali jada jadnog nije više biloDozer wrote: ↑20/11/2019 21:13
A ta roba je onda zavrsavala na pijaci i prodavana gradjanima po basnoslovnim ciframa, identicno humanitarnoj pomoci koja je prvo prolazila filtraciju SDA bratije, a nakon cega su se ljudima dijelili makaroni, brasno, secer, leca, riza i grah, tu i tamo poneka konzerva, dok je vecina kvalitetnije robe poput feta sira, mesnih i ribljih konzervi, itd. zavrsavao na Markalama ili Ciglanama i prodavao se po astonomskim cijenama. Dobro se sjecam da je 1kg brasna nekad '93 kostao 50 DEM, i to prije otvaranja tunela, a to brasno je moglo uci tada samo jednim kanalom - humanitarnim.
Mene je na pijaci na Otoci frajer izlevatio i prodao mi zasecerenu i ofarbanu vodu umjesto meda koji mi je prethodno ponudio da probam (ne sjecam se vise bas svih detalja kako me odradio.)
-
Guadalajara
#6460 Re: Deblokada Sarajeva???
Negdje sam procitao da je tokom ili poslije ? akcije u Pretisu nesto/sta bilo minirano...Da li je bilo minirano ? Ili je to necija izmisljotina...
Ili su samo uzeli municiju ?
Neke masine, prese ili skladiste ili trafo, agregati, rezervoar ???
Ili su samo uzeli municiju ?
Neke masine, prese ili skladiste ili trafo, agregati, rezervoar ???
- zateznistub
-
djes_ba
#6462 Re: Deblokada Sarajeva???
nije ni mjesto ni vrijeme ali ko je ovaj
-
tempuser
#6463 Re: Deblokada Sarajeva???
Tzv drveni most, a "pijaca" kod Eke.
- zateznistub
#6464 Re: Deblokada Sarajeva???
Ma ja, ta...i košpicarna kod Baje...tempuser wrote: ↑22/11/2019 08:18Tzv drveni most, a "pijaca" kod Eke.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#6465 Re: Deblokada Sarajeva???
i u svoj toj muci, cetalji ti nad glavama i kame pod vratom i dodju "nasHi" balijanderi i ukradu ti humanitarnu i prodaju po pijacama... ja nisam znao u jednom momentu ko je gori jal ovi na brdima jal ovi u toboze maskirnim i akreditacijama... pljacka, samo pare i pljackaj...
- Dozer
#6466 Re: Deblokada Sarajeva???
Nije ni danas nista bolje. Samo sto vise nisu u uniformama, nego u odijelima. A sve, manje-vise, isti likovi, iste politike, isti nacini djelovanja... I iste price kojima sve to prikrivaju i opravdavaju. Samo sto, eto, ne puca...
- _Reds_
#6467 Re: Deblokada Sarajeva???
Izvini, ne znam sta si ocekivao, da u ratu kriminalci postnu posteni ?pici wrote: ↑22/11/2019 16:02 i u svoj toj muci, cetalji ti nad glavama i kame pod vratom i dodju "nasHi" balijanderi i ukradu ti humanitarnu i prodaju po pijacama... ja nisam znao u jednom momentu ko je gori jal ovi na brdima jal ovi u toboze maskirnim i akreditacijama... pljacka, samo pare i pljackaj...
- Dozer
#6468 Re: Deblokada Sarajeva???
Naravno da ne. Problem je sto kriminalci uzese i vlast i sve ostalo... I sto, ako ohladis kriminalca, tebi onda sude k'o da si rokn'o najpostenijg moguceg covjeka...
- Nekako s proljeća
-
PM72
#6470 Re: Deblokada Sarajeva???
Jel ovo snimak kad Kerim otima 180 šlepera iz kasarne Jusuf Dzonlić?
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#6471 Re: Deblokada Sarajeva???
ovi neki su ucestvovali u streljanju srebrenicana, jedan od oficira iz kasarne je osnovao izvidjacki vod ikoji je ucestvovao u genocidu... samo da ponovim zao mi sto ih ne pobismo al ne dade alija... dogovorili se, onaj hotel kod zeljenicke stanice su izbusili ko travnicki sir jer smo ih gadjali sa njega, u masinsku skolu si mogo nocu i da ostanes nekoliko dana ubise snajperima i haubicama sa hrese i vraca... sve su udarne igle skinuli sa topova... ma sranje... jeBo ovu temu samo se iznerviram, odoH guzit.
-
Dino79
#6472 Re: Deblokada Sarajeva???
Sve to ide u prilog teoriji zavjere da je rat bio dogovoren a da je dio tog dogovora dugotrajna blokada grada.pici wrote: ↑24/11/2019 20:01
ovi neki su ucestvovali u streljanju srebrenicana, jedan od oficira iz kasarne je osnovao izvidjacki vod ikoji je ucestvovao u genocidu... samo da ponovim zao mi sto ih ne pobismo al ne dade alija... dogovorili se, onaj hotel kod zeljenicke stanice su izbusili ko travnicki sir jer smo ih gadjali sa njega, u masinsku skolu si mogo nocu i da ostanes nekoliko dana ubise snajperima i haubicama sa hrese i vraca... sve su udarne igle skinuli sa topova... ma sranje... jeBo ovu temu samo se iznerviram, odoH guzit.
Bez ozbiljnog pokusaja deblokade kao i bez ozbiljnog pokusaja zauzimanja ili presjecanja grada na pola.
Kasarna Marsal Tito je bila samo par stotina metara od grbavice koja je u to vrijeme nila prepuna dobro opremljenih raznih formacija od cetnickih belih orlova do raznih specijalnih milicija i ostataka JNA .
Ali nisu ni pokusali da deblokiraju kasarnu vec su dogovorili predaju.
- CPT
-
Dino79
#6474 Re: Deblokada Sarajeva???
Neznam ko sve ali evo i ovdje na forumu kad se sve sabere nema ni jedan primjer pokusaja deblokade koji nije necim zeznut. Kako to da je uvjek nesto falilo.
Ni blizu da uspije.
Jednostavno cinjenice idu u prilog toj teoriji.
- CPT
#6475 Re: Deblokada Sarajeva???
Pa ta prica dolazi sa one strane Drine kao pokusaj relitivizacije odgovornosti pa ti vidi... Cuj, dogovorili kao da je sve pocelo ili zavrsilo sa opsadom SADino79 wrote: ↑24/11/2019 21:22Neznam ko sve ali evo i ovdje na forumu kad se sve sabere nema ni jedan primjer pokusaja deblokade koji nije necim zeznut. Kako to da je uvjek nesto falilo.
Ni blizu da uspije.
Jednostavno cinjenice idu u prilog toj teoriji.