Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
MrProper

#6626 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by MrProper »

Svasta... Mogu li ista sa tim parama onda?
Saka

#6627 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

MrProper wrote: 21/11/2019 22:14 Svasta... Mogu li ista sa tim parama onda?
Možeš ih povući na karticu, pa kad legnu onda kupovati.
MrProper

#6628 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by MrProper »

Jel moram imat spojen racun bankovni na paypal ili mogu samo na karticu? I koliko otprilike traje, imam Visa Electron karticu Nove Banke, prije jedno godinu sam to pokusao ali mi nikad pare nisu stigle na karticu, a skinule su se s paypala
zLatk0

#6629 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by zLatk0 »

MrProper wrote: 22/11/2019 07:46 Jel moram imat spojen racun bankovni na paypal ili mogu samo na karticu? I koliko otprilike traje, imam Visa Electron karticu Nove Banke, prije jedno godinu sam to pokusao ali mi nikad pare nisu stigle na karticu, a skinule su se s paypala
Broj kartice unosis na PP. Ako je neuspješno vrate se nazad na PP, ne nestanu tek tako.

Nakon 30 dana od prijema novca, sljedeći 1. u mjesecu se prebacuju pare na karticu (račun), po defaultu je uključen automatski transfer, ali provjeri u postavkama.

Mozes i ne čekati 1., ali tu uzimaju proviziju na povlačenje.
MrRango

#6630 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by MrRango »

Ne znam da li je ranije bilo neko slično pitanje, ali da ne otvaram novu temu, nadam se da će neko pomoći.

Naime, planiram pokušati ostvariti neku prodaju "digitalnih proizvoda" na pojedinim stranicama gdje mogu ponuditi te "proizode". Pošto se nisam ranije susretao sa tim stvarima, interesuje me način naplate, odnosno ukoliko bude plaćanje putem PayPal servisa, da li postoje neke provizije/naknade od strane istog dok pare stignu na moj račun, i da li bi trebao još nešto znati za primanje novca putem PayPal-a, budući da bi to bili manji iznosi (osim da jedino putem Visa kartice mogu primati novac), te da li ima neko ograničenje o broju dnevnih uplata.
Još uvijek istražujem koje stranice mi najbolje odgovaraju, i koji je način naplate novca prilikom prodaje, sa svojom bankom ću provjeriti šta je najbolje u slučaju da neka od stranica ne nudi mogućnost putem PayPal-a, ali čisto sumnjam da u današnje vrijeme ima takvih.

Nadam se da će neko pružiti neke odgovore na moje pitanje,
Unaprijed zahvalan.
Lp
zippoo87

#6631 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by zippoo87 »

ukratko,naravno da postoje provizije...svi ti servisi i zive od provizija,koje nisu uopste male
sto se tice povlacenja para na karticu,ne mogu sve vrste kartica da povlace novac a i na svako povlacenje novca imas proviziju,osim ako pustis da paypal jednom mjesecno besplatno uplacuje na karticu

a neko ce ti sigurno detaljnije objasniti
Dinostula

#6632 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Dinostula »

I opet automatsko povlacenje ne radi ni ovaj mjesec dzaba njima prijavljivati kad nece da poprave. :(
vjesticanametli

#6633 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by vjesticanametli »

Nije ni meni proslo
vjesticanametli

#6634 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Zaboravila da je bio prvi...poslah ev mail...jebo ih otac
Loki2k9

#6635 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Loki2k9 »

Korisnici BBI prepaid kartice, koliko vam otprilike banka uzima prilikom povlačenja novca s PP na račun?
Znam da godišnje uzme 10 KM za održavanje računa, dok na mjesečnom nivou ništa ne uzima.

Ja sam trenutno na Raiffeisen banci i oderu me kad povučem novac, plus 3,99 KM za održavanje računa krajem svakog mjeseca, te dodatnih 10 KM krajem godine.

Kolega je nedavno povukao 300 dolara na račun BBI banke, a potom na račun Raiffeisen banke. PP je po svome exchange rate-u konvertovao u marke, a Raiffeisen mu je tri dana nakon lijeganja uzela 5,15 KM, a BBI 2,05 KM na istu svotu.

Prednost Raiffeisen je internet bankarstvo i to što novac liježe kroz 24h. Međutim, evo kolegi je i na BBI banci leglo nešto jako brzo.
NikolaKZ91

#6636 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by NikolaKZ91 »

Evo ni meni opet ne prolazi. Prosli put su mi vratili na paypal balance 5usd kad sam povukao rucno, vidjecemo sta ce sad biti. Koja neozbiljna kompanija nevjerovatno.
vjesticanametli

#6637 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Nisu jos odg na mail....zadnja 2 mjedesa rucno povukla iako je bio mail za transfer :-) uzas
scott1

#6638 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by scott1 »

je li ovo svima u drzavi ovako ili? gdje ste se vi javili njima sto se tice ovog? preko maila onako ili? msm zna li se gdje najbrze odgovaraju
mega_mashcine

#6639 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by mega_mashcine »

Ja sam im poslao poruku prije par dana preko web stranice, i odgovorili mi u roku od 24h. Povukao ručno i oni mi vratili 5USD.
vjesticanametli

#6640 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

mega_mashcine wrote: 02/12/2019 15:10 Ja sam im poslao poruku prije par dana preko web stranice, i odgovorili mi u roku od 24h. Povukao ručno i oni mi vratili 5USD.
mozes li mi poslati pls sta si im napisao ...hvala
NikolaKZ91

#6641 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by NikolaKZ91 »

Hello! I want to inform you that I received email from Paypal on NoVEMBER 1st, that my funds are automatically transfered to my bank account. But my funds are still on my paypal balance so autotransfer didn't work for some reason. This is first time I experience this situation because previously my funds were always be auto transfered to my bank account every 1st of month(this is paypal regulation for Bosnia and Herzegovina). Can you help me and assist what to do now?

Thank you for contacting PayPal regarding auto sweep of your funds.

I carefuly reviewed your account and I can see it is not the only affected. We regret the inconvenience and I can assure you we are working to have it fixed for 01/12.

I can see you were able to withdraw manually so I reversed the 5 USD fee to you.

It is my pleasure to assist you. Thank you for choosing PayPal.

Good day! I wrote you about this problem last month, but this month I experiencing same problem. Auto withdrawal doesn't work. It is 1st december and my funds should be auto transferred to my visa card. But nothing is happening. Can you please help me?

Thank you for contacting PayPal regarding withdrawals.

Nikola, I have reviewed your account and would like to confirm that there has been a slight technical issue due to the recent page maintenance, please accept my apologies.

I would kindly like to ask you to manually withdraw your funds this month and reply to this email, and we will reverse the withdrawal fee back to you.
mega_mashcine

#6642 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by mega_mashcine »

vjesticanametli wrote: 02/12/2019 16:36
mega_mashcine wrote: 02/12/2019 15:10 Ja sam im poslao poruku prije par dana preko web stranice, i odgovorili mi u roku od 24h. Povukao ručno i oni mi vratili 5USD.
mozes li mi poslati pls sta si im napisao ...hvala
Pa otprilike kao kolega iznad, i meni su napisali da bi u decembru trebalo raditi:

Dear, Last two months my money hasn't been withdrawn to my bank card. I've money on my Paypal account since September and Automatic transfer is enabled. Please, can you tell me what I need to do to have my money on my bank account by the next automatic transfer on December 1th ? Thank You,
---
Dear ,

Thank you for contacting PayPal regarding automatic withdrawal.

, I have reviewed your account and would like to confirm that there has been a slight technical issue due to the recent page maintenance, please accept my apologies.

I would kindly like to ask you to manually withdraw your funds this month, and we will reverse the withdrawal fee back to you.

Once you withdraw money please reply to my email.

In December 2019 automatic withdrawal should work.
MrRango

#6643 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by MrRango »

Ajde ponovo da pokušam, budući da nije bilo više nikakvih prijedloga i sugestija vezano za postavljeno pitanje.

Kako je najbolje podestiti PayPal profil preko kojeg bi primao više uplata u toku mjeseca,upravo evo čitam da mnogi koriste to automatsko povlačenje novca na bankovni račun, da li je potrebno profil sa "privatnog" prebaciti na "business", i tako te neke stvare koje bi bilo korisno znati prije nego počnem bilo šta.

Hvala unaprijed,
vladodovla123

#6644 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by vladodovla123 »

Ti mozes preko privatnog profila podesiti to automatsko povlacenje, ali ono trenutno nije u funkciji i pitanje je kada ce proraditi. Mozes raditi samo manuelno povlacenje, pri tom kurs im je katastrofa, narocito ako jos primas uplate u vise valuta... Zaista se nadam da ce brzo to popraviti iako imam neki osjecaj da je to namjerno iskljuceno....
boshniak

#6645 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by boshniak »

Kako ih kontaktirate preko emaila, na koji email da im se javi
vladodovla123

#6646 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by vladodovla123 »

Najbrze ti je preko facebook-a tj. messenger-a, tu se najbrze javljaju. A mozes i preko paypala kad udjes na svoj nalog, imas ono zvono desno pa tu mozes poslati poruku u njihov centar. Obicno oko 24h se tada ceka na tu poruku da odgovore.
vjesticanametli

#6647 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Nemam fejs, odoh na zvono :lol: hvala rOja... poslacu opet mada napisah i ja nesto sl

Odgovorili su vratice fee povukla sam rucno izvinjavaju se et :-D
_Reds_

#6648 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by _Reds_ »

vladodovla123 wrote: 03/12/2019 00:04 Najbrze ti je preko facebook-a tj. messenger-a, tu se najbrze javljaju. A mozes i preko paypala kad udjes na svoj nalog, imas ono zvono desno pa tu mozes poslati poruku u njihov centar. Obicno oko 24h se tada ceka na tu poruku da odgovore.
Ja probao preko FB i tamo mi izbaca samo genericke upite?

Kako si uspio tu ?
vladodovla123

#6649 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by vladodovla123 »

Izbaci ono 2-3 puta genericke poruke, ti klikni na nesti i idi dalje samo i na kraju pise da li ti je pomoglo, ti napises da nije i onda izbaci opciju "chat with an Agent", nakon toga napisi jos jednom poruku svoju sta ih zelis pitati, poslije ce se neko javiti da ti odgovori.
scott1

#6650 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by scott1 »

ja jos nisam dobio odgovor a proslo je 24h (tocnije tek za 25 minuta prolazi)
da opet saljem da ih smaram ili?
Post Reply