PC gamerske konfiguracije
Moderator: Benq
-
Boshaa
#12476 Re: PC gamerske konfiguracije
Iz legalnih prodavnica, a moze preporuka i od svercera
- SanskiBiser
#12477 Re: PC gamerske konfiguracije
Legalne Mickey84, CPUInfotech, neka jos drugi dodaju.
Pozudani sverceri koji daju garanciju i uglavnom ispostuju GamingShopBN, PCBEST, PCWorldBL...
Svercer sa odlicnim cijenama na OLX koji daje samo radnu garanciju na ispravnost par dana: Game007
Ima ih jos to ce ti vec drugi navesti nadam se.
- Averus
#12478 Re: PC gamerske konfiguracije
Game007 isto tako 90% slučajeva nema na stanju ono što "prodaje" na piku
Genelec od ovih real-life radnji za mene trenutno top
Allied isto dobar
Genelec od ovih real-life radnji za mene trenutno top
Allied isto dobar
-
adsubzero
#12479 Re: PC gamerske konfiguracije
Jedna digresija, PCWorldBL me razocarao. Dobio sam opremu i sve je uredu, ali mi nije poslao racun i garanciju. Kad sam ga pitao sto, rekao je da je zaboravio i da ce poslati naknadno. Nakon toga mi vise nije odgovorio ni na jednu poruku, a to je bilo prije 2 mjeseca.SanskiBiser wrote: ↑21/11/2019 20:44Legalne Mickey84, CPUInfotech, neka jos drugi dodaju.
Pozudani sverceri koji daju garanciju i uglavnom ispostuju GamingShopBN, PCBEST, PCWorldBL...
Svercer sa odlicnim cijenama na OLX koji daje samo radnu garanciju na ispravnost par dana: Game007
Ima ih jos to ce ti vec drugi navesti nadam se.
- mobsterc
#12480 Re: PC gamerske konfiguracije
E bas mi te nesto zao... 
Znaci, svi znaju da svercaju i opet traze racun i garanciju. O kakvom racunu i garanciji pricamo, oni isprintaju papiric i svrakopisom popisu komponente.
Od toga nema nista.
Garancija je u srbiji i madjarskoj, do sada su se trudili i postivali garancije koje mogu ostvariti, to im je usput, ali biti u tolikoj zabludi i ocekivati 3g garancije na komponentu od svercera koji sutra upravo zbog toga moze zaglaviti zatvora je stvarno fascinantno. Jos po pehu tvoja roba moze da bude predmet istrage pa da ti se oduzme
Ima ponesto i uvezeno, a ponesto i od regularnih distributera, najcesce monitori i kucista jer glomaznije stvari teze idu preko grane, mogu i na to ponuditi bolje cijene jer nemaju troskova prostora i radnika.
Tuzna je cinjenica da se u vecini slucajeva 'garancija' prije ostvari kod svercera nego legalnih kanala, ali to je druga aktuelna tema, odlazak iz ove vukoebine.
Jbg, ne moze i jare i pare.
Znaci, svi znaju da svercaju i opet traze racun i garanciju. O kakvom racunu i garanciji pricamo, oni isprintaju papiric i svrakopisom popisu komponente.
Od toga nema nista.
Garancija je u srbiji i madjarskoj, do sada su se trudili i postivali garancije koje mogu ostvariti, to im je usput, ali biti u tolikoj zabludi i ocekivati 3g garancije na komponentu od svercera koji sutra upravo zbog toga moze zaglaviti zatvora je stvarno fascinantno. Jos po pehu tvoja roba moze da bude predmet istrage pa da ti se oduzme
Ima ponesto i uvezeno, a ponesto i od regularnih distributera, najcesce monitori i kucista jer glomaznije stvari teze idu preko grane, mogu i na to ponuditi bolje cijene jer nemaju troskova prostora i radnika.
Tuzna je cinjenica da se u vecini slucajeva 'garancija' prije ostvari kod svercera nego legalnih kanala, ali to je druga aktuelna tema, odlazak iz ove vukoebine.
Jbg, ne moze i jare i pare.
- diablobih
-
adsubzero
#12482 Re: PC gamerske konfiguracije
Trazim neku potvrdu i ljubaznost prodavaca, a ne ovaj princip "Jesi kupio? Jesi. Ajd sad mars."mobsterc wrote: ↑21/11/2019 23:40 E bas mi te nesto zao...
Od toga nema nista.
Jbg, ne moze i jare i pare.![]()
- Averus
- aditon
#12484 Re: PC gamerske konfiguracije
svejedno...inostranstvo, naši prodavci...mene konkretno hardware zanima, ništa određeno, cijena će diktirati atraktivnost nekog proizvoda
- Averus
#12485 Re: PC gamerske konfiguracije
Ljudi, ima li ikakvih naznaka da možemo uopšte očekivati pad cijena DDR4?
- mobsterc
#12486 Re: PC gamerske konfiguracije
Opet ga pogresno klasificiras. Nije on nikakav prodavac nego svercer. A to nije samo eto 'zargonska' rijec. Znaci dajes pare svojervrsnom kradljivcu. Tu onda nema ocekivanja, gutas da bi manje platio, jbg.
Ja sve vise preporucujem computeruniverse, skinu ti njemacki pdv, ispada korektna cijena na kraju, izbor je ogroman, vidis odmah sta je na stanju, legalna roba i svi sretni.
Ja sve vise preporucujem computeruniverse, skinu ti njemacki pdv, ispada korektna cijena na kraju, izbor je ogroman, vidis odmah sta je na stanju, legalna roba i svi sretni.
- Averus
#12487 Re: PC gamerske konfiguracije
mobsterc wrote: ↑22/11/2019 09:49 Opet ga pogresno klasificiras. Nije on nikakav prodavac nego svercer. A to nije samo eto 'zargonska' rijec. Znaci dajes pare svojervrsnom kradljivcu. Tu onda nema ocekivanja, gutas da bi manje platio, jbg.
A carina?
- aditon
#12488 Re: PC gamerske konfiguracije
nema carine do 300 maraka vrijednosti robe
ali se plaća poštarina i kod naše pošte mamu im
nego averus, znam da si gledao 2 tb baracuda diskove...imaš na computerunicerse oko 46 eura
https://www.computeruniverse.net/en/sea ... 0dm008-2tb
sad je samo pitanje da li će ove cijene ići i niže za black friday...
ja sam begeniso napojnu i još 16 giga rama...mogao bi proći ispod 300 po trenutnim cijenama
ali se plaća poštarina i kod naše pošte mamu im
nego averus, znam da si gledao 2 tb baracuda diskove...imaš na computerunicerse oko 46 eura
https://www.computeruniverse.net/en/sea ... 0dm008-2tb
sad je samo pitanje da li će ove cijene ići i niže za black friday...
ja sam begeniso napojnu i još 16 giga rama...mogao bi proći ispod 300 po trenutnim cijenama
- aditon
#12489 Re: PC gamerske konfiguracije
također, za sve one koji su tražili cooler, imate dark rock pro 4 za 70tak eura što je divna cijena za ovaj cooler strašnih performansi
-
adsubzero
#12490 Re: PC gamerske konfiguracije
O cemu mi pricamo ovdje? Covjek je preporucio tog prodavaca, ja dao svoju stranu price. Kako nema ocekivanja? Ocekujem da me ispostuje kako je i dogovoreno.mobsterc wrote: ↑22/11/2019 09:49 Opet ga pogresno klasificiras. Nije on nikakav prodavac nego svercer. A to nije samo eto 'zargonska' rijec. Znaci dajes pare svojervrsnom kradljivcu. Tu onda nema ocekivanja, gutas da bi manje platio, jbg.
- diablobih
#12491 Re: PC gamerske konfiguracije
Ja cu slusalice, closed ear vjerovatno. Sad ima nekih finih, ali jos nisu bas poceli sa snizenjima.
- mobsterc
#12492 Re: PC gamerske konfiguracije
Pricam o tome da su ti neosnovana ocekivanja jer si trgovao 'ukradenom' robom, odnosno sa lopovom.adsubzero wrote: ↑22/11/2019 10:12O cemu mi pricamo ovdje? Covjek je preporucio tog prodavaca, ja dao svoju stranu price. Kako nema ocekivanja? Ocekujem da me ispostuje kako je i dogovoreno.mobsterc wrote: ↑22/11/2019 09:49 Opet ga pogresno klasificiras. Nije on nikakav prodavac nego svercer. A to nije samo eto 'zargonska' rijec. Znaci dajes pare svojervrsnom kradljivcu. Tu onda nema ocekivanja, gutas da bi manje platio, jbg.
A meni je svakako drago da si napisao sto si napisao, nece li i ostali vidjeti sa kim se 'posluje'.
- mobsterc
#12493 Re: PC gamerske konfiguracije
Sta je problem sa carinom, na IT je 5%. Ako nemas para, nemoj da kupujes, odnosno ako kupujes od svercera, nemoj da se zalis. Jednostavna filozofija.Averus wrote: ↑22/11/2019 09:58mobsterc wrote: ↑22/11/2019 09:49 Opet ga pogresno klasificiras. Nije on nikakav prodavac nego svercer. A to nije samo eto 'zargonska' rijec. Znaci dajes pare svojervrsnom kradljivcu. Tu onda nema ocekivanja, gutas da bi manje platio, jbg.
A carina?![]()
- aditon
- diablobih
#12495 Re: PC gamerske konfiguracije
Mnogo jbt
Ja cu vala slati u ameriku, pa ce mi poslati odatle, nadam se da cu naci bas dobar deal.
- aditon
#12496 Re: PC gamerske konfiguracije
jest poštarina žara ali opet kažem, ako bi bilo značajnih sniženja, onda bi se ova poštarina mogla progutati. Dobra je stvar da postoji opcija dostave u BiH pa kako god...
- diablobih
#12497 Re: PC gamerske konfiguracije
Svakako, sigurno da je opet jeftinije nego ovdje preko zvanicnih kanala. Idemoo crni petce i kiberneticki ponedeljce 
- mobsterc
#12498 Re: PC gamerske konfiguracije
Imate i 5eur kupon kada se tek registrujete, bar je novi email lako napraviti, a moze se naruciti i na roditelje, bracu i sestre, rodjake... eto da bude dostava 24eur 
- mobsterc
#12499 Re: PC gamerske konfiguracije
Ne vrijedi skoro duplo naspram windale 6
https://www.computeruniverse.net/de/fsp ... 01-6-pipes
Po meni ne treba bacati para ne mega coolere, nista od ovih procesora koji se standardno kupuju nije neka grijalica...
- Averus
#12500 Re: PC gamerske konfiguracije
Ohani bolan, samo pitam za carinu. Nisam znao koliku naplaćuju za IT opremumobsterc wrote: ↑22/11/2019 10:24Sta je problem sa carinom, na IT je 5%. Ako nemas para, nemoj da kupujes, odnosno ako kupujes od svercera, nemoj da se zalis. Jednostavna filozofija.Averus wrote: ↑22/11/2019 09:58mobsterc wrote: ↑22/11/2019 09:49 Opet ga pogresno klasificiras. Nije on nikakav prodavac nego svercer. A to nije samo eto 'zargonska' rijec. Znaci dajes pare svojervrsnom kradljivcu. Tu onda nema ocekivanja, gutas da bi manje platio, jbg.
A carina?![]()
Što me imaš odmah napadati, nisam te udario
btw koliko poštarina izađe?