Logor za djecu - PAZARIC

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Zux

#551 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by Zux »

kamberovica polje wrote: 21/11/2019 16:52 Jebeš djecu i njihovu patnju, ajmo se skoncentrisat na FGR i njihovo politikanstvo.
To je očito bitnija tema.
To je to, nikakav političar ni politika nisu krivi za sve ovo, nego ljudi, pojedinci koji čine ovakvo društvo satkano od polupismenih palamudana koje isto kao i političare boli neka stvar šta se s tom djecom dešava, nego im je ovo samo još jedna tema u nizu gdje pokušavaju da dokažu svoju pamet. Kad svi pođemo od sebe i sebe počnemo mijenjati doći ćemo do društva gdje se Pazaric neće dešavati. Iako je floskula to je taj narod koji bira tu istu gamad.
Guadalajara

#552 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by Guadalajara »

KatarinaKosaca wrote: 21/11/2019 17:01 Bilo je jadno, ismijavali su ljude koji protestuju da su bez zuba (koliko je tad u BIH bilo nezaposlenih, a koliko košta zubar), ismijavali proteste i to je proimilo maha, sjećam se da je forum gorio od osude protesta. Prepričavane su laži kako hitna ne može proći pa djeca umiru radi protesta, pisano kako bi ih se trebalo autom raznijeti, tipkalo da hoće samo da zauzmu radna mjesta, da su samo ljubomorni na njih , budžetlije, koji su sposobni i dobri preko stranke dobili radno mjesto.... šteta, šteta što je tema izbrisama.... tad je bilo moje zadnje na ulici, više nikad. jer je interesna mreža toliko jaka da ne vjerujem u promjene... samo da se ova djeca više ne pate, to želim, mada dugoročno ni u to ne vjerujem
:thumbup:

Samo da Njemacka jace otvori granice...
MarlboroGold

#553 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by MarlboroGold »

O'zone wrote: 21/11/2019 16:37
MarlboroGold wrote: 21/11/2019 15:38 Kad neki mogu po cijeli dan, dok su na poslu, biti na ovom forumu mogu i sami otići sa posla na te proteste.
I neće se ništa promijeniti sve dok imamo ovakve poput Ozone-a. Neka i dođu isti. Skinuti i njih i sve tako skidati dok ne dobijemo koliko toliko prave i stručne ljude u politici. Nema šanse da nikome od njih nije stalo do BiH i njenog naroda.
A šta je problem sa mnom? Što sam realan i znam gdje živim i kako mahala diše a vi to nećete da prihvatite i još uvijek čekate dan kad će se ovaj narod probuditi.

Kad smo im trebali jebati mater za sva vremena bilo je milion izgovora i prigovora. E sad kurko, sad kad nema kritične mase kad je sve raje što je bilo normalno pobjeglo iz ove vukojebine sad oni i njihova klika vode kolo. Njihovi su ostali i uhljebili se, baza je tu a ti se Muradife kupaj.
I dalje postoji kritična masa za nove proteste. Problem je što većina čeka da prvo drugi dignu guzice, a do tad će samo pričati po forumima, kafama i portalima kako ništa ne valja. Izgleda se čeka nova Tuzla da bi se digao ostatak BiH.
Sanjarko

#554 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by Sanjarko »

KatarinaKosaca wrote: 21/11/2019 17:01 Bilo je jadno, ismijavali su ljude koji protestuju da su bez zuba (koliko je tad u BIH bilo nezaposlenih, a koliko košta zubar), ismijavali proteste i to je proimilo maha, sjećam se da je forum gorio od osude protesta. Prepričavane su laži kako hitna ne može proći pa djeca umiru radi protesta, pisano kako bi ih se trebalo autom raznijeti, tipkalo da hoće samo da zauzmu radna mjesta, da su samo ljubomorni na njih , budžetlije, koji su sposobni i dobri preko stranke dobili radno mjesto.... šteta, šteta što je tema izbrisama.... tad je bilo moje zadnje na ulici, više nikad. jer je interesna mreža toliko jaka da ne vjerujem u promjene... samo da se ova djeca više ne pate, to želim, mada dugoročno ni u to ne vjerujem
Upravu si. Sirotinja itd. Evo ja sa u istoj situaciji. Jos obolio ko i ova djeca. Mozda i odmalena bio bolestan mentalno, ko zna.

Obespravljeni smo mnogi itd. Ali ipak ima izuzetaka dosta koji nisu tako govorili itd. Vecina nije imuna na sve ovo. Ali da su ljudi mnogi odrvenili da se tako izrazim, jesu. Ovi iz vlasti okamenili skroz.

Pisao sam ja i otvorio temu u vezi prava itd. Pa svasta mi je se nagovorilo tada od pojedinaca.

Vecina ipak mislim da nije ni odrvenila ni okamenila.

Ali stiska sve veca i zbog stiske te narod odrveni u borbi za svakodnevne potrebe.
Guadalajara

#555 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by Guadalajara »

Vizionar 1985 wrote: 21/11/2019 17:46 Upravu si. Sirotinja itd. Evo ja sa u istoj situaciji. Jos obolio ko i ova djeca. Mozda i odmalena bio bolestan mentalno, ko zna.

Obespravljeni smo mnogi itd. Ali ipak ima izuzetaka dosta koji nisu tako govorili itd. Vecina nije imuna na sve ovo. Ali da su ljudi mnogi odrvenili da se tako izrazim, jesu. Ovi iz vlasti okamenili skroz.

Pisao sam ja i otvorio temu u vezi prava itd. Pa svasta mi je se nagovorilo tada od pojedinaca.

Vecina ipak mislim da nije ni odrvenila ni okamenila.

Ali stiska sve veca i zbog stiske te narod odrveni u borbi za svakodnevne potrebe.
Sjećam se te teme gdje su ti govorili da prosiš po forumu...I da je najbolje da šutiš i ne tražiš glavi selameta...
JThomas

#556 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by JThomas »

zato su ostavili oštećenu fasadu opštine centar/kantona, nikad je nisu popravili. da podsjeća na golgotu i stradanje :mrgreen: da protesti ne dobro. ali koliko god da je narod u nekim segmentima nesvjestan - bez kupovine širokih razmjera nikad ne bi došlo do tog nivoa. nikad se to nikakvom ideologijom ili kvaziideologijom ne bi moglo gurnuti da nije nezasluženih privilegija, vrlo široko podijeljenih. ne šaki ljudi, nego desetinama i stotinama hiljada, sistemski.
Sanjarko

#557 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by Sanjarko »

Guadalajara wrote: 21/11/2019 17:49
Sjećam se te teme gdje su ti govorili da prosiš po forumu...I da je najbolje da šutiš i ne tražiš glavi selameta...
Ma nisam ni obracao paznju na neke te trolove. Jb njih. Ovi kazem iz vlasti okamenili, narod poceo da drveni radi njih i stiske u borbi za zivot.

Ne znam kako da se izrazim drugacije nego tako. Okamenule ove tzv., elite, narod mnogi odrveni, sreca ne sav i ne zelim da vjerujem da vecina naroda odrveni zbog svega.

Ali ubi narod stiska. Sve vise postajemo ne znam rijec, ne nezainteresirani, nego "not my problem". Ne znam rijec niti se izraziti kako treba.

A ovo sutra svaciji problem moze biti.

Da obole oni, djeca njihova itd. A trebamo ja se tako izrazavam u zadnje vrijeme "vukovima prepustiti i ostaviti", manje sposobne, nesposobne, bolesne itd.

Svaciji je ovo problem. Jer ako je najslabija karika u lancu zasticena onda su i sve druge zasticene i lanac je cvrst i ne puca tako lako.
Last edited by Sanjarko on 22/11/2019 21:37, edited 1 time in total.
kamen spoticanja

#558 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by kamen spoticanja »

mirsek wrote: 21/11/2019 15:36
Dozer wrote: 21/11/2019 15:29 Ovdje nikakvi protesti nece uroditi bilo kakvim plodom, kao sto nijedni nisu u proteklih 20 godina. Demonstracije mozda, ali samo kratkorocno ukoliko iza svega ne stoji, nazalost, ali opet - neka politicka opcija koja ce onda preuzeti kormilo.

Ja takvu politicku opciju ovdje ne vidim. Opet - nazalost.
SDA se relativno lako moze skinuti i zauvijek ukloniti iz vlasti animiranjem naroda, ujedinjenom opozicijom, i predanim radom 4 godine.
Problem je sto svi hoce da su glavni, svi hoce sto vise fotelja.
Kad uhljebi vode stranke a ne vizionari.
a sta mislis ko je do sada vodio zavod u Pazaricu?
Mislim kadrovi kojih stranaka?
basicm

#559 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by basicm »

Sto bih protestvovao kad je ovo samo jos jedan trojanski konj ljevice? Svake proteste zapocnete socijalom i populizmom, pa onda hajmo dolje sda.
Ja pamtim malo duze od zlatne ribice, sjecam se i jmbg protesta, dodjes tamo titone slike i yu zastave. E nes’ jarane.
O'zone
Globalni moderator

#560 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by O'zone »

kamen spoticanja wrote: 21/11/2019 18:15
Dozer wrote: 21/11/2019 15:29 Ovdje nikakvi protesti nece uroditi bilo kakvim plodom, kao sto nijedni nisu u proteklih 20 godina. Demonstracije mozda, ali samo kratkorocno ukoliko iza svega ne stoji, nazalost, ali opet - neka politicka opcija koja ce onda preuzeti kormilo.

Ja takvu politicku opciju ovdje ne vidim. Opet - nazalost.
SDA se relativno lako moze skinuti i zauvijek ukloniti iz vlasti animiranjem naroda, ujedinjenom opozicijom, i predanim radom 4 godine.
Kaže nakav lik sa xy nickom tamo negdje vako

Image

Pa sad ko fakati zna nek potvrdi ili obori
Bakir1

#561 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by Bakir1 »

nosara

#562 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by nosara »

Mislim da fotografije od jučer nisu način da se rješava ova situacija. Prvo, neko je roditelj te djeca, ja nisam za to da se objavljuju fotografije mog djeteta, koji izgleda fizički uredu, ali nisam za to da se objave bez moje saglasnosti i mišljenja ili centra za socijalni rad. Tako to objavili i predstaviti da je to trenutna situacija, jer je tako predstavljeno, nigdje nije naglašeno da je to nekad tako bilo, javnost je ogorčena, jer je ono zaista uznemirujuće.
Tuzite drolju, ogulite joj kozu na sudu.
Last edited by nosara on 21/11/2019 18:41, edited 2 times in total.
Heller

#563 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by Heller »

O'zone wrote: 21/11/2019 18:31
kamen spoticanja wrote: 21/11/2019 18:15

Kaže nakav lik sa xy nickom tamo negdje vako

Image

Treba i njima jebat mater.
O'zone
Globalni moderator

#564 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by O'zone »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/izvjest ... /191121132

Et hajd sad budi pametan. Pored onakvih snimaka sad izađe ovaj izvještaj obdusmena za ljudska prava.
nosara

#565 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by nosara »

O'zone wrote: 21/11/2019 18:41 https://www.klix.ba/vijesti/bih/izvjest ... /191121132

Et hajd sad budi pametan. Pored onakvih snimaka sad izađe ovaj izvještaj obdusmena za ljudska prava.
Samo tuzba. Da sam roditelj nekog od te djece koja su u zavodu, masno bih libertardusi naplatio ovu manipulaciju.
O'zone
Globalni moderator

#566 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by O'zone »

E hajd sad budi pametan...nepristran...racionalno sagledaj stvari....ovdje neko nekoga handri da prostiš.
Bakir1

#567 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by Bakir1 »

To kaze roditelj.
Ne kaze forumas Bakir
Iz postovanja prema jadnoj djeci ne bih vise da komentarisem :thumbup:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#568 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by KatarinaKosaca »

Sad kad nema SDA kadrova, čiji će biti prvi komentar sa "i nije tako loše stanje" :D..
Kikibombona

#569 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by Kikibombona »

O'zone wrote: 21/11/2019 18:31Kaže nakav lik sa xy nickom tamo negdje vako

Image

Zestoka kampanja SEKTE i njenih botova...

Irena Sladoje, kcerka prvog direktora sa spiska, kaze da njen otac nije imao nikakve veze sa SDP-eom
Nije tačno. Bar sto se tiče mog oca, Danilo Sladoje, koji je bio direktor i prije rata a i odrzao taj zavod za vrijeme rata u nemogucim uslovima bez struje i osnovnih sredstava za zivot. On i jos tridesetak radnika su uspjeli da danonocnim radom sacuvaju te stucenike (njih 365). Kuhali su napolju pod grantama, prali ves, hranili ih i sve to u nemogucim uslovim i ovisni o pomici Crvenog krsta i drugih humanitarnih organizacija jer oni nisu bili nicija briga kako ni tad a po svemu sudeci ni sad. Moj otac nije bio ni u kakvoj politickoj stranci i stvarno necu dozvoliti da se njegovo ime povlaci po nekakvim listama niti da se on spominje u bilo kojem negativnom kontekstu. Jer gospodo to sto je on u radio za tu populaciju mogu da posvjedoce svi sticenici a i radnici i to ce da ce i dan danas vjrovatno ustati kad izgovaraju njegovo ime. I jos nesto, umro je u 51- oj godini kad se spremao da ide na posao.
I jos nesto sto bih htjela da naglasim, moj otac je bio defektolog po struci i dok je on bio direktor u zavodu je bio zaposlen tim ljudi koji su sacinjavali: defektolozi, logopedi, doktori, psiholozi... On je jedini iz te liste koji je bio iz te struke i kome su bili sticenici na prvom mjestu a ne vlastita dobit i bogacenje na racun tih nesretnih ljudi odbacenih od porodice, drustva i drzave uopste. Zgrozena sa da se neko usudio njegovo ime povezati sa nekakvom politickom strankom i stavljati ga na nekakvu listu!!!
Sektasi vidjeli vlasko ime i odmah je SDP!!!
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#570 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by KatarinaKosaca »

Očito je ovdje sve politikanstvo. Od zastupnici Čudić do pokretača teme....
Kikibombona

#571 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by Kikibombona »

I otkad su SzBiH i SBB dio BH bloka?

PS

Kato, ne ljuti se sto je Sabina ljepsa od tebe. Nije sve u izgledu... :D
O'zone
Globalni moderator

#572 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by O'zone »

Ja ne znam što Jasmin Ćerimagić nije u pritvoru? Već imaju dovoljno dokaza o zloupotrebi položaja da ga mogu u istražni pritvor strpati
Kikibombona

#573 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by Kikibombona »

O'zone wrote: 21/11/2019 19:08 Ja ne znam što Jasmin Ćerimagić nije u pritvoru? Već imaju dovoljno dokaza o zloupotrebi položaja da ga mogu u istražni pritvor strpati
Drug, bvz postavljas retoricka pitanja.

Nasa zemlja puna kriminalaca i niko nije u pritvoru. Hiljade Cerimagica su na slobodi - niti jedan u zatvoru.
Guadalajara

#574 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by Guadalajara »

Kikibombona wrote: 21/11/2019 19:07 I otkad su SzBiH i SBB dio BH bloka?

PS

Kato, ne ljuti se sto je Sabina ljepsa od tebe. Nije sve u izgledu... :D
Kako znaš da je ljepša? :mrgreen:
kamen spoticanja

#575 Re: Logor za djecu - PAZARIC

Post by kamen spoticanja »

KatarinaKosaca wrote: 21/11/2019 19:06 Očito je ovdje sve politikanstvo. Od zastupnici Čudić do pokretača teme....
sljedece sedmice bice i ta sjednica federalnog parlamenta
bice zanimljivo...
Post Reply