USA - Izbori za predsjednika 2020
- GandalfSivi
#301 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Krepan sam, sutra sve natenane odgovorim...
- AleksoMKD
#302 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
https://news.yahoo.com/2020-hillary-cli ... 40891.html
Kakva sprdnja od izbora, nasa govna imaju vise dostojanstva.
- ultima_palabra
#303 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Pa desilo se vec sa Jill Stein.
- jeza u ledja
#304 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Nije Clintonova ta koja treba da prica o tome.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#305 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Red je da se vidi kako je Tulsi odgovorila:AleksoMKD wrote:https://news.yahoo.com/2020-hillary-cli ... 40891.html
![]()
Tulsi Gabbard responds to Hillary Clinton: Clinton "knows she can't control me"
Između ostalog je rekla:
"Clinton je kraljica ratnih huškača, utjelovljenje korupcije, personifikacija truleži od koje već tako dugo boluje Demokratska stranka".
- jeza u ledja
#307 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Sve to vec pise u clanku na koji si odvovorio.Challenger_ wrote:Red je da se vidi kako je Tulsi odgovorila:AleksoMKD wrote:https://news.yahoo.com/2020-hillary-cli ... 40891.html
![]()
Tulsi Gabbard responds to Hillary Clinton: Clinton "knows she can't control me"
Između ostalog je rekla:
"Clinton je kraljica ratnih huškača, utjelovljenje korupcije, personifikacija truleži od koje već tako dugo boluje Demokratska stranka".
- ultima_palabra
#308 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Nesto se ne sjecam da je u kampanji pricala tako nesto za stranku.
-
Haman2
#309 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Jos je rano za prognoze. Vjerujem da ce se pojaviti i novi kandidati. Mozda neko jaci iz Demokratske stranke. Sadasnji kandidati ispred demokrata ne grarantuju preuzimanje kormila USA.
- ultima_palabra
#310 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Ne kontam kako su ankete tako razlicite. Ima ih u rasponu od +13 za Bidena do +4 za Warren.
- GandalfSivi
#311 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Uf, hajmo natanane sada, pokusati se skontati gdje stojimo. Malo sam ti prerazmjestio post, nadam se da se ne ljutis.

Svim onim mladim ljudima koji obicno ne izadju na izbore, "jer im se niko ne svidja" pa onda cetiri godine seru online kako je sve usrano. Ako se dobro sjecam, 18% college studenata je glasalo za prosle izbore, sto je ravno katastrofi. The squad ih fino lozi, dobru furkicu furaju.jeza u ledja wrote:
Kome?
Pete je ubleha ba, opet cu to ponoviti i evo ti par dokaza. Prvo, uvijek govori samo ono sta ljudi hoce da cuju, bez jasno definisane strategije. Lik nije nesta ubio sa konkretnim planovima i kako ide vrijeme tako se i on mijenja. Na pocetku je bio za medicare for all (zvao ga dobrim kompromisom gdje je usiguranje javno a doktori privatni), sada je totalno protiv toga. Nekada je bio za male donatore i vadjenje big money from politics, sada ga uglavnom gura taj big money. Nekada je bio miroljubljiv medju demokratama, sada je nadasve agresivan. Kompletna njegova kampanje se trenutno zasniva na tome da on bude plan B ako ga Biden popusi, zato je i zaokrenuo udesno, da se dodvori Bidenovoj bazi i donatorima. Ovo isto vazi i za Klobucar, s tim sto je ona oduvijek bila desno, cak desnije od Bidena. Ponekad mislim da je fulila stranku.A citam za Butiggiega, vidi fakat raja sa Zuckerbergom, Silicon Valley su mu glavni sponzori, ali i Wall Street. Razocaravajuce, ali ne iznenadjuje. Ne znam sta da kazem, svidja mi se kako razmislja, ali me ovavkve stvari odvracaju.
Neodlucan sam. Al ima jos vremena.![]()
Za mene Pete pogadja tacno ono sto hocu da cujem. Mislim da pogadja u sridu kada kaze da se pretjeruje sa megalomanskim zahtjevima prakticno sa nule, tj. minusa. Zivimo u zemlji u kojoj je predsjednik Trump jbt. Ovdje se masta ko da su iza nas 3 decenije liberalnog prosperiteta.
A zasto - da bi se dobili glasovi naivnih glasaca, od kojih svakako mnogi nece ni izaci glasati.
Skoro svi mediji objave da je pobjednik bio Sanders, a i Warren odmah tu iza, samo su CNN-u pobjednici Pete i Klobucar, jer su valjda bili agresivni dovoljno, pa im to dize gledanost. Jos kao slag na tortu uleti Jon King, koji kaze da je za Bernija endorsment od AOC-a otezavajuca okolnost, jer je the squad previse "urban". Mislim ono majstore, jebem i tebe i razmisljanje ti i mrezu na kojoj radis, rokni se odmah ako si toliko alienated od realnosti. A nije jedini, stavise, on je skoro i progresivan u poredjenju sa mnogim drugim. Majke mi, ne zajebajem se kad kazem da je FOX imao realniju analizu od CNN-a.A ti, koga god CNN proglasi pobjednikom debate za tebe je big money kandidat.![]()
Naravno ako pohvale Warrenovu onda se ne pika.![]()
Niko ba nije naivan (dobro, nismo mi naivni) da ocekujemo da ce se ista desiti preko noci. Ali pazi sada. Sta republikanci rade godinama? Sve vise i vise zatezu udesno, koje je postalo new normal, da bi kao rezultat toga ono sto je nekada smatrano sredinom danas bilo lijevo glediste, a apsolutno normalno lijevo glediste se danas smatra ekstremnim. Mora se normalna ljevica vratiti u mainstream politiku da bi se priblizila glasacima, a onda je open for all sta ce se desiti.Mislim da se i dalje podcjenjuje znacaj proste cinjenice ko nam trenutno vodi drzavu i Senat.
Evo jednostavno, ako pobjedi Warren ili Sanders, koliko ce imati glasova u Senatu spremnih da potpise njen program sto se tice zdravstvenog osiguranja? Obama je kumio i molio, znaci za watered down ACA, iako su imali vecinu u Senatu, pa su onda pravili neke nove kompromise... samo da nesto prodje. I opet su izgubili 2010-e i ostatak predsjednistva je imao R Kongres protiv sebe. Znaci, Obamacare. I sad Warren misli da moze bolje u goroj situaciji?
Kako vi to zamisljate?
Opet sam malo ti se igrao sa postom, ali je povezano. Problem demokrata i jeste u tome sto vise misle kako ce republikanci reagovati na njihove ideje, nego da li ce se iste svidjeti bazi. Jebo ba vise pricu o pomiritelju, realno Obama jeste bio to, pa si opet imao Mitch McConnella koji nije imao problem sa javnim izjavama da mu je jedini cilj blokirati sve sto Obama predlozi. Pa si imao prijedlog za suca u supreme courtu koji je vise po uvjerenju republikanac nego demokrata, pa je cak i pokusaj glasanja blokiran. Ima milion primjera. Treba ih dobro opaliti po usima prvo na izborima pa onda i u kongresu (oba doma) da se dozovu pameti, pa cemo miriti drzavu. Sto se tice visokih ocekivanja, uvijek je tako bilo, uvijek ce tako i biti, vazda ima ta baza naivaca koji ocekuju promjene preko noci, a to se ne moze desiti. Kada sam otvarao ovu temu, napisao sam da je dobro sto Bernie nije pobijedio, jer je bilo prerano za to, sada je vec dobar momenat za te ideje. Ovo oko redneck Amerike nisam spreman da se slozim, ali nismo ni daleko od toga.Americi treba ujedinitelj prije svega. Ovo ostalo su sarene laze, bar danas. Ne znam ko je to od ovih, ko zna, mozda je Warren, ali ja mislim da je to trenutno najbitnije. Mislim kontam ja, shoot big i to, ali bojim se da to ne konta prosjecan Bernie glasac. A kad ne bude, onda
ce bit kuknjava, jer im niko nije objasnio da zive u redneck America.
South Carolina polls: Klobucar o%, Pete 0%. Hvala i dovidjenja. Ostali imaju fino otvaranje da na kraju kao second favorite candidate among the population pobjede na generalnim izborima. Mada opet, ta populacija jeste bitna, ali nisu jedini, Hillary su dobro zajebali. Sve se svodi do sistema glasanja, kada se moras u isto vrijeme svidjeti i farmeru u Iowi, i recimo crncu iz nekog grada dole juzno, a oni ne mogu biti drugaciji. Sto u sustini jeste super, jer izbori ne bi bili ni u pola ovako zanimljivi da je drugacijeIn other news, latest Iowa poll, ovako nesto Biden 24%, Warren 24%, Sanders 23%, Butiggieg 14%![]()
![]()
Ja samo jedno sa sigurnoscu mogu reci - niko ne moze dobiti D primaries bez da dobije crnacke glasove s Juga.
Ovo ti garantujem.
- GandalfSivi
#312 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Hoces da kazes da imas Politico (doduse i The Hill) i onda sve ostale. To ti je kao kad Avaz objavljuje rezultate ankete gdje Fahro pobjedjuje sa 20% razlikeultima_palabra wrote:Ne kontam kako su ankete tako razlicite. Ima ih u rasponu od +13 za Bidena do +4 za Warren.
- GandalfSivi
#314 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Da se vratimo na ovo pitanje. Sada vec izlaze malo relevantnije ankete koje se razlikuju jedna od druge i do 20 poena. Jez ima vise iskustva sa obradom podataka, mozda on moze protabiriti kakva im je razlika u metodologiji, pa ovoliko variraju.ultima_palabra wrote:Ne kontam kako su ankete tako razlicite. Ima ih u rasponu od +13 za Bidena do +4 za Warren.
Jezu?
- jeza u ledja
#315 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Krepan sam, sutra sve natenane odgovorim.GandalfSivi wrote:Da se vratimo na ovo pitanje. Sada vec izlaze malo relevantnije ankete koje se razlikuju jedna od druge i do 20 poena. Jez ima vise iskustva sa obradom podataka, mozda on moze protabiriti kakva im je razlika u metodologiji, pa ovoliko variraju.ultima_palabra wrote:Ne kontam kako su ankete tako razlicite. Ima ih u rasponu od +13 za Bidena do +4 za Warren.
Jezu?
- GandalfSivi
- GandalfSivi
#317 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Evo nam i Bloomberga, dernek 
- GandalfSivi
#318 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Sjooo Bidena sinoc, oplakah. Kaze legenda, nasilje u porodici je veliki problem i moramo udarati, udarati, udarati (keep punching) dok se problem ne rijesi. Ja se izvalio sa kauca, svega mi 
- sadie_forever
#319 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
pobjedit ce opet trump
- sadie_forever
#320 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
ako zenu predloze gubi glat,nije drustvo spremno da americki predsjednik bude zena,i nece biti kad nije clinton uspjela nece nikoGandalfSivi wrote: ↑21/06/2019 16:36 Puno ce se toga procistiti nakon prvih par debata, ali realno mislim da bi Elizabeth bila najjaci kandidat, dovoljno je progresivna za lijevo krilo, centristi se sve vise okrecu prema njoj, u zadnjih mjesec dana je skocila 5%, ima kompletan plan razradjen (za razliku od mnogih drugih), a i poprilicno je rjecita, zna fino objasniti svoje stavove. Jebe je kiks sa porijeklom, ali to je realno manja greska od svih ostalih...
- GandalfSivi
#321 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Najmanji problem je sto je bila zensko. Bilo je tu puno, puno vecih problema...sadie_forever wrote: ↑21/11/2019 16:36ako zenu predloze gubi glat,nije drustvo spremno da americki predsjednik bude zena,i nece biti kad nije clinton uspjela nece nikoGandalfSivi wrote: ↑21/06/2019 16:36 Puno ce se toga procistiti nakon prvih par debata, ali realno mislim da bi Elizabeth bila najjaci kandidat, dovoljno je progresivna za lijevo krilo, centristi se sve vise okrecu prema njoj, u zadnjih mjesec dana je skocila 5%, ima kompletan plan razradjen (za razliku od mnogih drugih), a i poprilicno je rjecita, zna fino objasniti svoje stavove. Jebe je kiks sa porijeklom, ali to je realno manja greska od svih ostalih...
- sadie_forever
#322 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
nece niko iznjeti u danasnjem drustvu faktor da je zensko,ali to se znaGandalfSivi wrote: ↑21/11/2019 16:37Najmanji problem je sto je bila zensko. Bilo je tu puno, puno vecih problema...sadie_forever wrote: ↑21/11/2019 16:36ako zenu predloze gubi glat,nije drustvo spremno da americki predsjednik bude zena,i nece biti kad nije clinton uspjela nece nikoGandalfSivi wrote: ↑21/06/2019 16:36 Puno ce se toga procistiti nakon prvih par debata, ali realno mislim da bi Elizabeth bila najjaci kandidat, dovoljno je progresivna za lijevo krilo, centristi se sve vise okrecu prema njoj, u zadnjih mjesec dana je skocila 5%, ima kompletan plan razradjen (za razliku od mnogih drugih), a i poprilicno je rjecita, zna fino objasniti svoje stavove. Jebe je kiks sa porijeklom, ali to je realno manja greska od svih ostalih...
- GandalfSivi
#323 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Ne vjerujem u te "to se zna" argumente. Ko zna, kako, na osnovu cega? Fakti jesu da se ocjena zena zasniva na vecim standardima, te da Trump voli napadati zene zato sto to jesu (zadnji primjer je bivsa ambasadorica u Ukrajini koju je Tramp nazvao "ta zena"), ali je Hillary imala definitivno vecih problema od toga, mogu ti ih cak nabrojati desetak ako zelis...sadie_forever wrote: ↑21/11/2019 16:42
nece niko iznjeti u danasnjem drustvu faktor da je zensko,ali to se zna
- sadie_forever
#324 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
da ok shvatam ali je imala duplo losijeg protukandidata,ja sam legla spavati 100% ubjedjena clinton je novi predsjednik,,,da je clinton bila muska sa svim manama bi pobjedila trumpaGandalfSivi wrote: ↑21/11/2019 16:57Ne vjerujem u te "to se zna" argumente. Ko zna, kako, na osnovu cega? Fakti jesu da se ocjena zena zasniva na vecim standardima, te da Trump voli napadati zene zato sto to jesu (zadnji primjer je bivsa ambasadorica u Ukrajini koju je Tramp nazvao "ta zena"), ali je Hillary imala definitivno vecih problema od toga, mogu ti ih cak nabrojati desetak ako zelis...sadie_forever wrote: ↑21/11/2019 16:42
nece niko iznjeti u danasnjem drustvu faktor da je zensko,ali to se zna
- srce_ruke_lopata
#325 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Kaže Klingonka da je pod velikim pritiskom da ukljuci u utruku za pretsjednika
. Ima li ko da joj zacepi labrnju jednom za sva vremena...
https://www.bbc.com/news/world-us-canada-50399230
https://www.bbc.com/news/world-us-canada-50399230