Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Nivelacija
#38051 Re: Zeničani
Druze pitas kako ce napraviti zgadu od 10-15 spratova 100 metara zracne udaljenosti od lamele koja ima 26 spratova koja je bliza oknu nego zgrada ik banke. Eto na tom Bristu se trenutno gradi zgrada mislim da su vec dosli do 7-8 sprata koliko vidim sa prozora..pored vec 2 izgradjene u zadnjih 5 godina.
-
channel10
#38052 Re: Zeničani
Eto ja ti kazem sta su rekli prije 20 godina i za koji dio zemlje u ulici Zavnobiha. A 500 metara dalje bi pravili ogromni trzni centar, sa nekoliko solitera.Nivelacija wrote: ↑21/11/2019 13:06 Druze pitas kako ce napraviti zgadu od 10-15 spratova 100 metara zracne udaljenosti od lamele koja ima 26 spratova koja je bliza oknu nego zgrada ik banke. Eto na tom Bristu se trenutno gradi zgrada mislim da su vec dosli do 7-8 sprata koliko vidim sa prozora..pored vec 2 izgradjene u zadnjih 5 godina.
-
veliki_ah
#38053 Re: Zeničani
Nije teško ispoštovati šarene balkone, ali je teško ispoštovati zelenilo i zelene fasade. Da se razumijemo, nije ovo samo do almija. U zadnje vrijeme koji god render gledam, bez obzira gdje u bih, svi planiraju neka ta zelenila na krovu, šume, drveće, zelene fasade. A još niko napravio nije.
- pojedinac
-
kakavdanakneiskustvu
- kamberovica polje
#38057 Re: Zeničani
Nije stvar u tome koja je zgrada bliža oknu, nego u kojem se smjeru pruža rudnik pod zemljom i koliko naglo zaranja pod zemlju. Treba vidjet koliko duboko je rudnik na mjestu Trga rudara, jer radit na zor onakvu zgradurinu može bit zajebano.Nivelacija wrote: ↑21/11/2019 13:06 Druze pitas kako ce napraviti zgadu od 10-15 spratova 100 metara zracne udaljenosti od lamele koja ima 26 spratova koja je bliza oknu nego zgrada ik banke. Eto na tom Bristu se trenutno gradi zgrada mislim da su vec dosli do 7-8 sprata koliko vidim sa prozora..pored vec 2 izgradjene u zadnjih 5 godina.
- Casual's
#38058 Re: Zeničani
Znaci, zicara zdra'o - skupo 
-
Kralj Tvrtko I.
#38059 Re: Zeničani
Rudnik ide prema željezari, Tetovu, Banlozima...
Možda je nekad davno (stotine godina ranije) išao prema gradu ali to više nije problem za gradnju.
Možda je nekad davno (stotine godina ranije) išao prema gradu ali to više nije problem za gradnju.
- Distortion
#38060 Re: Zeničani
Fuad je mnogo bolje rjesenje nego SDA za Zenicu. Nadam se da ce ih biraci kazniti na lokalnim izborima pa kad izgube nekoliko vijecnika u Vijecu onda je mahat usima. Zato se Fudo bazirao na obnovu puteva u selima. Zna ko vecinom glasa i gdje moze udariti na SDA. Pametno je ovo odigrao i ide mu super. Ova ekipa kocnicara koji su protiv treba da bude kaznjena jer ih pola nikad nije kako treba progovorilo. Treba promjenit zelene u Zenici i privoliti mlade iz grada (gradska raja) sa fakultetom i iskustvom da se angazuju jer ce past. To im je moj savjet. 
-
skoronikako
#38061 Re: Zeničani
Obnavlja puteve po selima, u gradu nije ništa maltene uradio na putevima, i onda je on "mnogo bolje rješenje za grad".
Bio tu on ili bila SDA, isto. Jedna grupa ljudi se obraduje jer će im proći svi tenderi, dobijati će sve poslove, biti će zaposleni u gradskim firmama. Ostalima nije bolje.
Bio tu on ili bila SDA, isto. Jedna grupa ljudi se obraduje jer će im proći svi tenderi, dobijati će sve poslove, biti će zaposleni u gradskim firmama. Ostalima nije bolje.
- Casual's
-
Throttle
#38063 Re: Zeničani
Znaci neko se sjetio da ih prebaci s kontra strane 
-
smartXL
#38064 Re: Zeničani
Neko je potrošio cca 60 mil KM za na infrastrukturu u gradu, a sad kukamo na ceste? Di su otišli toliki novci?skoronikako wrote: ↑22/11/2019 08:11 Obnavlja puteve po selima, u gradu nije ništa maltene uradio na putevima, i onda je on "mnogo bolje rješenje za grad".
-
skoronikako
#38065 Re: Zeničani
Pojma nemam, nisam ih ja potrošio.
Ako ima novac da sredi puteve po selima (mada sam vidio da mnogo i laže o tome šta je uradio) onda ima novac da sredi dio u Crkvicama pored PU. Ili prema Kanalu. Ili na Jaliji (može izabrati koji mu se sviđa pa ga uraditi). Šta je sa cestom pored šopinga? Koliko dugo je put prema Janjićima bio makadam?
Ili može natjerati VIK da ne čeka godinu dana na popunjavanje rupe na Carini.
Uglavnom, meni neutralnom nije ništa bolji.
Ako ima novac da sredi puteve po selima (mada sam vidio da mnogo i laže o tome šta je uradio) onda ima novac da sredi dio u Crkvicama pored PU. Ili prema Kanalu. Ili na Jaliji (može izabrati koji mu se sviđa pa ga uraditi). Šta je sa cestom pored šopinga? Koliko dugo je put prema Janjićima bio makadam?
Ili može natjerati VIK da ne čeka godinu dana na popunjavanje rupe na Carini.
Uglavnom, meni neutralnom nije ništa bolji.
-
Nivelacija
#38066 Re: Zeničani
Ili da zamjeni rasvjetu na Bulevaru koja je ostecena npr u saobraćajnom nesrecama prije 1,2,3 godine i niko niti postavlja nove stubove i rasvjetna tijela. Svaka treća na Bulevaru ne radi, mracno tamno, glavna ulica, saobracajne nesrece...valjda stedi jel
-
clio_dci120
#38067 Re: Zeničani
Ma ista su govna i Fuad i zeleni. Sve je to isto u pet deka.
Niko o ekonomiji ne prica... Ozbiljne investicije nije bilo u haman deset godina, a za to su krivi i Fuad i citavo vijeće .
A tako i treba kada je narodu vrhunac sta je ko kome suknuo...jebat nas, dodusw i jebali su nas davno...
Niko o ekonomiji ne prica... Ozbiljne investicije nije bilo u haman deset godina, a za to su krivi i Fuad i citavo vijeće .
A tako i treba kada je narodu vrhunac sta je ko kome suknuo...jebat nas, dodusw i jebali su nas davno...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#38068 Re: Zeničani
Jesu oni ista govna, ali glasaci zelenih ce jos zadugo nabijati fiksan broj ruku u Vijecu.
- Ja_Ja
#38069 Re: Zeničani
Bukvalno smo postali farma drustvo. Cim tebi glavnu komunikaciju sa biracima vode razno razni likovi iza laznih fb profila znas da je to sve propalitet. I Gobels je imao vise samopostovanja od njih.clio_dci120 wrote: ↑22/11/2019 18:43 Ma ista su govna i Fuad i zeleni. Sve je to isto u pet deka.
- kamberovica polje
#38070 Re: Zeničani
"Političari su kao pelene. Moraju se mijenjati često i iz istog razloga kao pelene."
Mark Twain
Samo iz ovog razloga je Fudin izbor bio bolji za Zenicu. Mi se moramo pomiriti, da nam gradonačelnik nikad neće biti moralan čovjek koji 100% voli ovaj grad. Mentalitet građana i malograđana ovog grada nama garantuje izbor ovakvih ljudi i jedina pozitivna stvar koju možemo izvući iz ovog je što češća promjena političara na vlasti.
Mark Twain
Samo iz ovog razloga je Fudin izbor bio bolji za Zenicu. Mi se moramo pomiriti, da nam gradonačelnik nikad neće biti moralan čovjek koji 100% voli ovaj grad. Mentalitet građana i malograđana ovog grada nama garantuje izbor ovakvih ljudi i jedina pozitivna stvar koju možemo izvući iz ovog je što češća promjena političara na vlasti.
-
clio_dci120
#38071 Re: Zeničani
Pa druze, treba mijenjati i vijece.
Zar misliš da su mesto bolji od Fude?
Ista bagra svi, da im nije politike ne bi imali hljeba jesti.
Ma jbt, u sustini vijece je ogledalo grada i to onog samog centra. Izdaju ujutro oko deset (subota je sutra), prodji preko Kamenog mosta i bit ce ti jasno na sta mislim.
Ma jbt, u sustini vijece je ogledalo grada i to onog samog centra. Izdaju ujutro oko deset (subota je sutra), prodji preko Kamenog mosta i bit ce ti jasno na sta mislim.
-
Nivelacija
#38072 Re: Zeničani
30.12 Serif Konjević
31.12 Regina i Mostar Sevdah Reunion.
31.12 Regina i Mostar Sevdah Reunion.
-
clio_dci120
#38073 Re: Zeničani
Ne znam kakva ce biti po noci, ali meni je gradska kafana totalno bez veze, a i sto vidim unutra, onako u prolazu, nije nesto narocito. Sta ja znam, mozda je to moj licni dojam. I ono je najveca provala za fasadu, ako su vec htjeli ostaviti istu, trebali su je dobro onim zracnim pistoljim ili kako se vec cisti, da srede. Onako se bas vidi da je neko imao ideju, ali na pola puta skontao da iz nekog razloga ne zeli ulagati pare, pa onda samo zavrsio sve na 50% projekta.
Onako pisem, svakako je najmanji problem u gradu da li je zavrsen i kakav je objekat gradske kafane. Kao da je bitno pored toliko vecih problema, ali eto onako pisem...
Onako pisem, svakako je najmanji problem u gradu da li je zavrsen i kakav je objekat gradske kafane. Kao da je bitno pored toliko vecih problema, ali eto onako pisem...
- Ja_Ja
#38074 Re: Zeničani
100% se slažem. Mijenjati, i samo mijenjati. Vjerujem da bi se kroz par ciklusa stanje značajno po pravilo.kamberovica polje wrote: ↑22/11/2019 22:22 "Političari su kao pelene. Moraju se mijenjati često i iz istog razloga kao pelene."
Mark Twain
- Kikibombona
#38075 Re: Zeničani
Danas na protestima 100 ljudi. 0.1% gradjana zanima sto se nase djeca vezu kao kerovi. Hiljade mladih prolazi pored, ne pada im na pamet da malo stanu, iako grije sunce. Svi kukaju kako je lose a nece NISTA da urade. Ma nece da stanu 5 minuta, kamoli da malo vise podbace ledja.clio_dci120 wrote: ↑22/11/2019 23:15 Pa druze, treba mijenjati i vijece.
Zenica je seljacki grad. Gledam face, mahom goli seljak i nalijepljene stuke sa 2g mozga. Nema tu puno pameti sve kada saberes.
A sto smo kriminalni i korumpirani, gotovo svi, to je tek prica za sebe.
...
Ipak, dok je covjek ziv ne treba se predavati.
Fudo je ljaks i manipulator al' je bolji izbor od SDA. Bolje i njemu dati glas nego ostati kuci sto odgovara SDA sekti koja je ultimativno zlo. Ja glasam za NS iako sam svjestan limitiranosti. Makar nisu kriminalci, jbg.