20.11.2019. ulazi u istoriju kao dan kad je BiH aktivirala MAP za NATO i kad su prijatelji iz RS uklonili mogućnost blokiranja države
Milorad Dodik ALL ABOUT
- 512MB
#73676 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Izmjenjen poslovnik o radu 
20.11.2019. ulazi u istoriju kao dan kad je BiH aktivirala MAP za NATO i kad su prijatelji iz RS uklonili mogućnost blokiranja države

-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#73678 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
U tom dokumentu nalaze se stvari vezane za reformu odbrane i sigurnosnog sektora. Samim tim isključuje se i poništava Rezolucija NSRS-a o vojnoj neutralnosti i ja mislim da je posebno u interesu naroda u RS-u, nas koji ga ovdje predstavljamo, važno da imamo taj dokument i da se uvjerimo da se u njemu nigdje ne spominje vojna neutralnost i da o učlanjenju u NATO neće odlučivati niži nivoi, odnosno ni RS ni FBiH", rekao je Mektić.
- klixoris
- mO k3
#73680 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Generalni sekretar NATO-a Milorad Mile Dodik 
-
archi_a
- Karabaja
#73682 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
https://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=359020
Detalji jučerašnjeg sastanka u Predsjedništvu BiH
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik juče je bio izričit da se dokument tako ne tumači, saznaje ATV iz izvora bliskih diplomatskim krugovima.
Dodik je insistirao i da se ambasadori i Željko Komšić i Šefik Džaferović izjasne da se ne radi o Akcionom planu.
- Da li je ovo Akcioni plan gospodine Komšiću, da li je ovo Akcioni plan gospodine Džaferoviću? - nekoliko puta je upitao srpski član Predsjedništva, za šta postoji i pisani dokaz, navodi ATV.
Od ambasadora koji su bili na sastanku, među kojima i američki, Dodik je tražio decidno da potvrde da dokument koji će izaći iz Predsjedništva kao usaglašena verzija, niko u Briselu neće tumačiti kao bilo šta drugo osim reforme u oblasti odbrane i nastavka saradnje sa međunarodnim misijama u BiH.
- Nemojte vi, uvaženi ambasadori, pokušati dovesti u poziciju da mi to podržimo, damo i onda NATO kaže to je ANP. Јa vam kažem da ja to neću da prihvatim - izričit je bio Dodik.
Izvori ATV iz diplomatskih krugova tvrde da je američki ambasador konstatovao da su se konsultovali sa NATO i da će prihvatiti reformski program iz BiH.
- NATO će prihvatiti taj dokument koji ne aktivira ništa i ne mijenja status MAP-a - decidno je naveo ambasador.
- Ako takav odgovor dobijem od NATO-a, ja prihvatam - odgovorio je Dodik.
Interesantno je, kaže izvor ATV, da je Komšića interesovalo ko će papir nositi u Brisel.
Na to su potrošili dobar dio sastanka.
Nakon sastanka sa ambasadorima održana je posebna sjednica Predsjedništva, na kojoj je ,kao drugu tačku, srpski član Predsjedništva kandidovao imenovanje Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministra.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#73683 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ili ukratko...Karabaja wrote: ↑20/11/2019 15:52 https://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=359020
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik juče je bio izričit da se dokument tako ne tumači, saznaje ATV iz izvora bliskih diplomatskim krugovima.
Dodik je insistirao i da se ambasadori i Željko Komšić i Šefik Džaferović izjasne da se ne radi o Akcionom planu.
- Da li je ovo Akcioni plan gospodine Komšiću, da li je ovo Akcioni plan gospodine Džaferoviću? - nekoliko puta je upitao srpski član Predsjedništva, za šta postoji i pisani dokaz, navodi ATV.
Od ambasadora koji su bili na sastanku, među kojima i američki, Dodik je tražio decidno da potvrde da dokument koji će izaći iz Predsjedništva kao usaglašena verzija, niko u Briselu neće tumačiti kao bilo šta drugo osim reforme u oblasti odbrane i nastavka saradnje sa međunarodnim misijama u BiH.
- Nemojte vi, uvaženi ambasadori, pokušati dovesti u poziciju da mi to podržimo, damo i onda NATO kaže to je ANP. Јa vam kažem da ja to neću da prihvatim - izričit je bio Dodik.
Izvori ATV iz diplomatskih krugova tvrde da je američki ambasador konstatovao da su se konsultovali sa NATO i da će prihvatiti reformski program iz BiH.
- NATO će prihvatiti taj dokument koji ne aktivira ništa i ne mijenja status MAP-a - decidno je naveo ambasador.
Interesantno je, kaže izvor ATV, da je Komšića interesovalo ko će papir nositi u Brisel.
Nakon sastanka sa ambasadorima održana je posebna sjednica Predsjedništva, na kojoj je ,kao drugu tačku, srpski član Predsjedništva kandidovao imenovanje Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministra.
Stoji žena sa djetetom na autobuskoj stanici. Pored njih stoji policajac. Svi čekaju autobus. Posle dužeg vremena, dijete će nestrpljivo:
- Mama, kada će taj autobus doći?
Da bi umirila dijete, mama priča nebuloze:
- Čiko popravlja autobus i čim ga popravi, doći će.
Posle pet-šest minuta, dijete će opet:
- Mama, je li čiko popravio autobus?
- Jeste, sine, ali sad ga farba. Čim ga ofarba, doći će.
Na to policajac bijesno skida šapku sa glave, tresne je o zemlju i ljutiti poviče:
- Pička mu materina, sad je našao da farba autobus!
- Maraschino
#73684 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Tomahawk11 wrote: ↑20/11/2019 15:54Ili ukratko...Karabaja wrote: ↑20/11/2019 15:52 https://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=359020
Stoji žena sa djetetom na autobuskoj stanici. Pored njih stoji policajac. Svi čekaju autobus. Posle dužeg vremena, dijete će nestrpljivo:
- Mama, kada će taj autobus doći?
Da bi umirila dijete, mama priča nebuloze:
- Čiko popravlja autobus i čim ga popravi, doći će.
Posle pet-šest minuta, dijete će opet:
- Mama, je li čiko popravio autobus?
- Jeste, sine, ali sad ga farba. Čim ga ofarba, doći će.
Na to policajac bijesno skida šapku sa glave, tresne je o zemlju i ljutiti poviče:
- Pička mu materina, sad je našao da farba autobus!
Dobar, dobar tako i ovdje farbaju narod kupajuci Dodika i to sapunom da bude uvjerljivije.
-
detroit-mercy
#73685 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Jel se Micko kome keve najebao u medjuvremenu
.
- p206
#73686 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
taj ko je objavio stenogram zatvorene sjednice bi mogao u zatvor malo, ili bar da objasni policiji sto objavljuje lazne informacije
-
155_mm
#73687 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
pa preCednik ga iznio u glavi. i onda otisao kod novinara i kaze
"deder pisi ovo. kaze on meni rusi crkvu a cekaj nije to taj sastanak. kazu oni meni gospodine milorade molimo te da potpisete ovaj dokument. jer ako BiH ne dobije VM sa tegetlijom na celu bojimo se da ce se NATO raspasti a izgleda i EU. i onda ja njima rece ali ovo nije nikakav ANP. kazu oni meni ma nije majke nam. e onda ja njima pa onda cu potpisati. "
p. s. inace prica se da je taljjanski ambasador pao u nesvjest. nije mogao izdrzati taj pregovaracki pritisak i od straha da bi se NATO mogao raspasti ako preCednik ne potpise.
-
155_mm
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#73690 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Maraschino wrote: ↑20/11/2019 10:54Da zavrsimo sa nadmudrivanjemmalakh wrote: ↑20/11/2019 08:39
evo dokaza da to nije istina. kada ga stranci pritisnu, kada ga sda pritisne ili ucijeni, kada ga komsic pritisne ili ucijeni, dodik slusa kao cukica. one su pritiskali, nema sta nisu radili i nisu popustali. na kraju ih pedi ešdaun smijenio i pohapsio, jer im nije mogao narediti kao sto se danas dodiku naredjuje.
dodikova politika i sve sto prica je samo za svoje glasace i nista vise od toga i nastavit ce se ta politika, u to ne sumnjam, ali na bitnijim odlukama, uvijek povuce potez za bih.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/njemack ... /191120029
Upravo se ovo poklapa sa dolaskom Dodika, prodajom Telekoma i finansijskom samostalnoscu. Od tada on vise ne slusa nego kontrira strancima.
Prihvata samo ako ima ili licnu korist(kredite koje ce pokrasti preko kumova i djece) ili vecu korist entitet.
Handrimo se 13 mjeseci oko VM da bi on na kraju priznao i prihvatio isto ono sto se od njega trazilo prije 13 mjeseci i tako svaki problemcic koji se pojavi(energetska zajednica, zastave, revizija, mehko, izvjestaji...) tako da bi ja Pribeovom izvjestaju dodao jos jednu godinu.
On je slusao strance dok nije dosao na vlast, ucvrstio se, skuzio sisteme bogacenja, osjetio sta narod voli da cuje...i prekucao ovu igricu oko izbora.
Ja ne vidim ni jedan nacin da ce on izgubiti na nekim narednim izborima. Da ne ulazimo u mucke oko izbora i prebrojavanja glasova ali on pruza pipke u opoziciju i rastura ih kupovinom papaka i to sve drzavnim parama, tako da cemo ga gledati do smrti.
pravosudje je mahom kontrolirano i od hdza i sda, u istoj mjeri.
vidi druze, ne sporim ja nista sto si do sada napisao za dodika. u pravu si ti, ali samo konstatiram da ne treba biti u zabludi glede sdsa. pravo lice sdsa mozemo upravo sada vidjeti. pogledaj izjave njihovih zvanicnika zbog toga sto je dodik pristao na anp. krajnje nacionalistike, da se meni gade.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#73691 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Mislim da će Dodole iduće godine jagnjetinjom častit i u po sarajeva...
"Ovo je prva odluka od 2005. godine koja je usvojena u institucijama BiH u kojoj se jasno kaže da se ne prejudicira članstvo u NATO-a. Mi smo uspjeli da ih navedemo da to prihvate i predstavnici bošnjačkog i hrvatskog naroda. Sada po prvi put imamo dokument koji su prihvatili svi i u kojem je jasno navedeno da se ne prejudicira članstvo u NATO-u. Ovo je veliki uspjeh Republike Srpske, SNSD-a i Dodika", rekao je Kovačević.
''Mislim da međunarodna zajednica ovdje nije vršila pritisak već im je pomogala da izađu iz blata u koje su sami upali. Vjerujem da su im pomogli. Svi smo poraženi, prvenstveno građani. Dodik nije poražen jer će on dobiti najveći dio vlasti, jer će dobiti predsjedavajućeg i tri ministra. Kada vidite da će Staša Košarac zamijeniti Mirka Šarovića, tek nam slijedi... Ne dijelim ovu euforiju. Imaju rok od 35 dana. Sada se uključuju u igru ovi tajni igrači koji su sjedili na klupi'', naglasila je Ivana Marić za N1.
Dokument koji je jučer usvojen u Predsjedništvu BiH pod nazivom "Program reformi BiH" nije Godišnji nacionalni plan (ANP), izjavio ruski ambasador u BiH Petar Ivancov. "Taj dokument nije povezan sa daljnjom integracijom zemlje u NATO. To nije ANP i nije povezan za MAP", rekao je Ivancov za RTRS.

"Ovo je prva odluka od 2005. godine koja je usvojena u institucijama BiH u kojoj se jasno kaže da se ne prejudicira članstvo u NATO-a. Mi smo uspjeli da ih navedemo da to prihvate i predstavnici bošnjačkog i hrvatskog naroda. Sada po prvi put imamo dokument koji su prihvatili svi i u kojem je jasno navedeno da se ne prejudicira članstvo u NATO-u. Ovo je veliki uspjeh Republike Srpske, SNSD-a i Dodika", rekao je Kovačević.
''Mislim da međunarodna zajednica ovdje nije vršila pritisak već im je pomogala da izađu iz blata u koje su sami upali. Vjerujem da su im pomogli. Svi smo poraženi, prvenstveno građani. Dodik nije poražen jer će on dobiti najveći dio vlasti, jer će dobiti predsjedavajućeg i tri ministra. Kada vidite da će Staša Košarac zamijeniti Mirka Šarovića, tek nam slijedi... Ne dijelim ovu euforiju. Imaju rok od 35 dana. Sada se uključuju u igru ovi tajni igrači koji su sjedili na klupi'', naglasila je Ivana Marić za N1.
Dokument koji je jučer usvojen u Predsjedništvu BiH pod nazivom "Program reformi BiH" nije Godišnji nacionalni plan (ANP), izjavio ruski ambasador u BiH Petar Ivancov. "Taj dokument nije povezan sa daljnjom integracijom zemlje u NATO. To nije ANP i nije povezan za MAP", rekao je Ivancov za RTRS.

- bunk
#73692 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Inace nakon objave Ambasade SAD ,rusi sada mogu objaviti i da ponovno uspostavljaju varsavski pakt

- 512MB
#73693 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ivancov, novi ekspert za NATO integracije, odlučuje čovjek šta je ANP a šte nije 
- Point.
#73694 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Kako je moguće da jedan ovako važan dokument, od najveće i iznimne važnosti za BIH, ovako različito tumače i jedna i druga strana? Ko je koga preveslao? Čitam različite komentare i fakat mi nije ništa jasno.
- Bosanski_kralj
#73695 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Haj što mi forumaši ne znamo šta je potpisano i šta će biti poslano (iako ni to u normalnim državama ni to nije normalno), nego što i zastupnici u Predstavničkom domu BiH, kao najvišem zakonodavnom organu u državni, uopšte ne znaju o čemu se tu radi.
- General War
#73696 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Makar je jasno da je dodik dobio fotelje na drzavnom nivou..ovo ostalo neka svako tumaci kako mu volja.
- Maraschino
#73697 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Javi i @Hametu pa se zajedno veselite blokadi u narednom periodu.General War wrote: ↑20/11/2019 21:43Makar je jasno da je dodik dobio fotelje na drzavnom nivou..ovo ostalo neka svako tumaci kako mu volja.![]()
-
asker
#73698 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Maraschino wrote: ↑20/11/2019 22:14 Javi i @Hametu pa se zajedno veselite blokadi u narednom periodu.
- General War
#73699 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Maraschino wrote: ↑20/11/2019 22:14Javi i @Hametu pa se zajedno veselite blokadi u narednom periodu.General War wrote: ↑20/11/2019 21:43Makar je jasno da je dodik dobio fotelje na drzavnom nivou..ovo ostalo neka svako tumaci kako mu volja.![]()
Pa zar niste odblokirali jos jednom sjajnom bosnjackom strategijom pod palicmo Baketa &Co? preCedniku ministarstva i predsjedavajuci SM a vama dogovor u sefu
- Maraschino
#73700 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Sa Baketom i SDA nemam nista i smatram ih drugim licem djikana...a sada se nastavi veseliti.General War wrote: ↑20/11/2019 22:29
![]()
Pa zar niste odblokirali jos jednom sjajnom bosnjackom strategijom pod palicmo Baketa &Co? preCedniku ministarstva i predsjedavajuci SM a vama dogovor u sefu![]()