drug_profi wrote: ↑17/11/2019 22:59
Moze. Navalite biti proaktivni. Borite se protiv nepotizma. I ja cu sa vama.
Samo valja prezivjeti. A u tom cilju moras potegnuti vezu da nadjes posao.
Pa kad jednom svane pravni ponedjeljak, onda cemo biti svi sretni i ja sa vama.
Sto se tice konkretnog slucaja. DAJTE DA VIDIMO KOJI JE TO KANDIDAT BIO BOLJI!
Bez toga, ovaj slucaj je zasnovan na tome sto je razocarana kadnidatkinja nesto rekla u novinama.
I evo cak da se uzme da je cijeli slucaj izreziran da javnost nalegne na NS, nije li neposteno neku osobu diskvalifikovati samo jer je necija sestra?
Sta bi ta osoba trebala? Shvatite da su nasi poslodavci mahom kriminalci, robovlasnici. Utajivaci poreza, sverceri sa pijacarskim mentalitetom.
Cast izuzecima. A za te izuzetke moras nekog "znati".
Mislim da moje upise shvatate kao da ja branim nepotizam. NE!
Samo vam govorim kako jeste.
Najlakse je reci drugima "budite proaktivni, i ja cu s vama", a samoinicijativno od starta krenuti,to nikad. Ti bi prvo stajao sa strane i govorio nece od toga nista biti.
Moze se svasta postici, posto koristis drugo loce mnozine, mogu za sebe reci da sam proaktivan, da ne duzim ovdje, zbog mene je nekoliko korumpiranih bojovnika u realnom zivotu smijenjeno s pozicija.
Dakle, moze se, ako se dovoljan broj ljudi skupi. Licno znam nekoliko slucajeva gdje su mocnici pometeni zato sto se skupio dovoljan broj ljudi i pruzili stvarni otpor.
S druge strane , tu si ti koji cekas da neko drugi nesto pocne, pa bi se tek onda prikljucivao. Tvoji komentari su skolski primjer autodestruktivnog razmisljanja naseg naroda. Uredu,misli sta hoces, ali nemas moralno pravo opravdavati nepotizam u javnim subjektima i osudjivati stavove onih koji to osudjuju.
Kazes "samo valja prezivjeti". Od cega prezivjeti kad ti zena na birou prima 0 KM za rad jer ne radi?
Kakav je to zivot u kojem te neka stranka drzi ucijenjenim cijeli radni vijek? Je li zelis da ti dijete sutra odrasta u takvom sistemu? Uslove za zivot treba stvoriti, nece ti ih niko dati na pladnju.
Takodjer, zasto bliski srodnici politicara uopste MORAJU raditi u javnim institucijama? Neka rade u privatnom sektoru i dokazu vlastitim primjerom da namjeravaju popraviti stanje u realnom sektoru, s obzirom da je to jedno od obecanja, a ne od istog bjezati u javni tj.na teret onih ljudi kojima su ta ista obecanja dali.
Ja radim u privatnom sektoru, za novac iznad prosjeka, bio sam i u javnom sektoru, uspio sam sve to u BiH, i zamisli, nikome ni feninga nisam morao gurnuti u dzep ni castiti na bilo koji drugi nacin, niti sam imao nekoga u porodici negdje da me pogura.
Istina, satrao sam se ziv da dodjem tu gdje sam sad, radio vrijedno da ispunim svoj cilj, ali se na kraju isplatilo.
Kad su tako sposobni, neka urade nesto u privatnom sektoru, lako je supljirati dok srodnike kopcaju na budzet.
S obzirom na to da im je jedno od obecanja, na konto kojih su dobili glasove, borba protiv upravo ovakvih stvari, ovo im, malo je reci, nije trebalo.
Obrazlozenje Ministra vrijedja inteligenciju. Zadnje sto NS-u treba je da podrzavaju poruku da je drzava daleko najpozeljniji poslodavac.