SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- Haris.ba
#35351 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Meni se čitava kolona danas sjetila svega na Marindvoru što sam stao na zeleno, a aščare vidiš da ako prođem blokiraću iz drugog smjera.
Naravno, policija nije ni pomislila da koga sankcioniše zbogu upotrebe sirene.
Naravno, policija nije ni pomislila da koga sankcioniše zbogu upotrebe sirene.
- BHF_Manijak
#35352 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jos ti je gore u tom slucaju kad si pjesak. Upali se zeleno i ti naravno krenes, a ovi iditoi kockastih glava cudom se cude i ibrete otkud ti ispred njih, jos te pokusavaju pregaziti. Nista mi draze nego takve natjerati na naglo kocenje i da jos fol nesto rukicama kreten krene granat, samo na semaforu pokazem...drndalo wrote: ↑18/11/2019 17:16
Ono sto je meni nejasnije je jebeno ulazenje u zakrcenu raskrsnicu, iako je kristalno vidljivo da mrdanja nema, a time blokiraju i bocne prolaze, pa je propusnist iste raskrsnice jos losija i u smjeru u kojem idiot koji je inicijalno blokira... Danas je zahvaljujuci tom udesu na Otoci u pravcu Ilidze, kolaps bio i na Socijalnom u pravcu grada, i na svim medjuraskrsnicama...
Kako su to fino u BGD rijesili, niko ni ne pomislja uci u iscrtani dio ako nije siguran da ce proci... Naucila stoka da odose Evri brzo i efikasno u budzet...
Prekjucer me umalo glupaca nije satrala na Otoci. Upali se meni zeleno sa tramvajske na Otoci u pravcu mosta, krenuh preci, kad se debilusa tamo od taksista zaleti. Povucem se jer vidim da nema sanse da kretenusa stane, jos fol nesto gleda nije joj jasno, pokazem na semaforu, kuja samo profura mater joj jebem.
- JanuaryJones
#35353 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Fazon je što je ovakav obrazac ponašanja dominantan u svim sferama života, i u Domu zdravlja i na šalteru u Općini i na roditeljskom sastanku. Svi su sami sebi prioritet i ko j... druge. Ostali su svi budale, ja sam najpametniji.BHF_Manijak wrote: ↑18/11/2019 22:08Jos ti je gore u tom slucaju kad si pjesak. Upali se zeleno i ti naravno krenes, a ovi iditoi kockastih glava cudom se cude i ibrete otkud ti ispred njih, jos te pokusavaju pregaziti. Nista mi draze nego takve natjerati na naglo kocenje i da jos fol nesto rukicama kreten krene granat, samo na semaforu pokazem...drndalo wrote: ↑18/11/2019 17:16
Ono sto je meni nejasnije je jebeno ulazenje u zakrcenu raskrsnicu, iako je kristalno vidljivo da mrdanja nema, a time blokiraju i bocne prolaze, pa je propusnist iste raskrsnice jos losija i u smjeru u kojem idiot koji je inicijalno blokira... Danas je zahvaljujuci tom udesu na Otoci u pravcu Ilidze, kolaps bio i na Socijalnom u pravcu grada, i na svim medjuraskrsnicama...
Kako su to fino u BGD rijesili, niko ni ne pomislja uci u iscrtani dio ako nije siguran da ce proci... Naucila stoka da odose Evri brzo i efikasno u budzet...
Prekjucer me umalo glupaca nije satrala na Otoci. Upali se meni zeleno sa tramvajske na Otoci u pravcu mosta, krenuh preci, kad se debilusa tamo od taksista zaleti. Povucem se jer vidim da nema sanse da kretenusa stane, jos fol nesto gleda nije joj jasno, pokazem na semaforu, kuja samo profura mater joj jebem.
- Thorgerson
#35354 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Na Marijin Dvoru je stanje koliko toliko dobro. Problem je samo što policija i bude samo kod Alte i dole kod američke ambasade. I šta rade? Regulišu tu protok vozila - a dole dalje jebaji ga nek se ljudi snalaze. I onda dođeš do Pofalića i mic po mic do RTVa se vučeš.DaffyDuck wrote: ↑18/11/2019 21:49Svakodnevno samo na M. dvoru, na raskrsnicama policajci gledaju kako kreteni zakrcuju bas takve saobracajnice, pa onda i prolaskom na crveno (ono svakako je guzva pa sta ima veze) i nista...vjeshalica wrote: ↑18/11/2019 21:46 Ima zakonska odredba u ZOBSu koja je definisala kada se ne smije proci kroz zeleno i kazna je 100 maraka
Debili samo kupuju vozacke i rade sta hoce
Upravo ta odredba je osmisljena da ne dolazi do zakrcenja ulica koje se ukrstaju kad je guzvancija
Bogalji bogaljski sa selendura pojma nemaju samo oni koji se drze propisa vazda glavu izgube zbog mahnite seljadije
Naravno glavno zakrčenje svaki, ali svaki dan bude na Čengić Vili. Tu redovno ljudi upadnu u raskrsnicu i ni tamo ni vamo. Svaki dan. I nikad, ali nikad tu nećeš vidjeti policajca.
Kakav je mentalni sklop mozga koji vidi ispred da je gužva, ali ono opet se uvali u raskrsnicu. Nikada neću shvatiti. Konta, meni je zeleno i ja prolazim, pa nek sve stane.
Ne bi bilo loše poslati vladi, da probaju na jednoj raskrsnici sistem kao u Bg. Mislim da i u zakonu imamo član koji bi se malim izmjenama mogao srediti.
-
Niemand
#35355 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma vala bezveze se igras sa zivotom, groblja puna i onih sto su imali prednost u saobracaju.BHF_Manijak wrote: ↑18/11/2019 22:08
Jos ti je gore u tom slucaju kad si pjesak. Upali se zeleno i ti naravno krenes, a ovi iditoi kockastih glava cudom se cude i ibrete otkud ti ispred njih, jos te pokusavaju pregaziti. Nista mi draze nego takve natjerati na naglo kocenje i da jos fol nesto rukicama kreten krene granat, samo na semaforu pokazem...
- thekupus
#35356 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovo postoji na velikom broju raskrsnica u Londonu, i odlično funkcionira. Jednostavno, podsjeća vozače na područje u koje ne smiju ulaziti dok se dio ispred njih ne oslobodi. Tako ne blokiraju vozila iz bočnih ulaza u raskrsnicu.
-
noviclan
#35357 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zaštitar pucao u muškarca koji je izvršio razbojništvo u sarajevskom kasinu
http://www.klix.ba/clanak/191120008
Veselo u teheranu
http://www.klix.ba/clanak/191120008
Veselo u teheranu
-
splinter
#35358 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /191120026
Evo opet pucnjava i opet žena žrtva.
E pa kakvi su to mozgovi, stvarno kuda ide ova svijet??
E pa kakvi su to mozgovi, stvarno kuda ide ova svijet??
- wewa
#35359 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Bas me zanima koje će objašnjenje dušebriznici ponuditi ovaj put. Jel bila prerano u gradu, jel joj suknja prekratka, jel svojom drskoscu isprovocirala pucnjavu?splinter wrote: ↑20/11/2019 09:15 https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /191120026
E pa kakvi su to mozgovi, stvarno kuda ide ova svijet??![]()
Jer, nije do njega, vazda je do nje.
Kažem ja, otvorena je sezona lova na žene.
- vjeshalica
#35360 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kaze lik na drugoj temi da nesto nije uredu sa zenom koja nije iskusila nasilje na sebiwewa wrote: ↑20/11/2019 09:26Bas me zanima koje će objašnjenje dušebriznici ponuditi ovaj put. Jel bila prerano u gradu, jel joj suknja prekratka, jel svojom drskoscu isprovocirala pucnjavu?splinter wrote: ↑20/11/2019 09:15 https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /191120026
E pa kakvi su to mozgovi, stvarno kuda ide ova svijet??![]()
Jer, nije do njega, vazda je do nje.
Kažem ja, otvorena je sezona lova na žene.
Morala bi se kaze zapitati sta nije uredu sa njom
Eh...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#35361 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa je li je s namjerom upucao ili se našla u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu?
U članku ne piše ništa po tom pitanju.
Sezona je lova na sve građane Sarajeva.
Evo konkretno ona uposlenica KJKP Rad, sigurno je onaj gađao zato što je žensko.
Što se tiče nasilja nad ženama ili da prekvalificiram, generalno nasilja nad slabijim, slažem se da je to kod nas tabu tema i da se malo radi na tom pitanju.
Sjetim se rahmetli Smaje
Evo konkretno ona uposlenica KJKP Rad, sigurno je onaj gađao zato što je žensko.
Što se tiče nasilja nad ženama ili da prekvalificiram, generalno nasilja nad slabijim, slažem se da je to kod nas tabu tema i da se malo radi na tom pitanju.
Sjetim se rahmetli Smaje
-
splinter
#35362 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ok slažem se donekle. Ali imali smo primjere u skorije vrijeme npr i u Hrvatskoj (koja je EU) porasta nasilja nad ženama.Tomahawk11 wrote: ↑20/11/2019 09:29 Pa je li je s namjerom upucao ili se našla u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu?
Sjetim se rahmetli Smaje![]()
Također nasilju su izloženi manje-više slabiji i osjetljiviji to je tačno, ali ne je numoljiva činjenica (koju jasno pokazuju brojke) da su pogotovu u posljednje vrijeme uglavnom žrtve žene.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#35363 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne sporim ni u kom slučaju. Mi smo svakako tamni vilajet kad je u pitanju nasilje nad ženama i djecom.splinter wrote: ↑20/11/2019 09:35Ok slažem se donekle. Ali imali smo primjere u skorije vrijeme npr i u Hrvatskoj (koja je EU) porasta nasilja nad ženama.Tomahawk11 wrote: ↑20/11/2019 09:29 Pa je li je s namjerom upucao ili se našla u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu?
Sjetim se rahmetli Smaje![]()
Također nasilju su izloženi manje-više slabiji i osjetljiviji to je tačno, ali ne je numoljiva činjenica (koju jasno pokazuju brojke) da su pogotovu u posljednje vrijeme uglavnom žrtve žene.
Činjenica je isto tako da razni krimosi špartaju gradom. Od sitnih džeparoša koji uglavnom nose i neko hladno oružje do ovih ozbiljnijih.
- O'zone
- Globalni moderator
#35364 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kažem ja novi Challenge
- drug_profi
#35365 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sinoc setam cuku oko 19h, na mostu kod Vistafona susrecem grupicu od troje migranata. idu ispred mene. Jedan se izdvoji do parkinga obidje malo automobile, vrati se, pa opet ispred bazena isto, zatim skrenuse prema Meandru i tamo obidjose oko zgrade. Dalje ih nisam pratio sta rade, ali ocigledno je na kakvom su poslu.
Sigurno je da nam slijede dani i mjeseci sa teskim pogorsanjem bezbjednosne situacije.
Fašistički zvuči, ali jebe mi se: ovo nisu ugrozeni ljudi - ovo su avanturisti koji su ostali bez novca i bjegunci od zakona iz svojih zemalja.
ja ne vidim razloga zasto bi trebali da ih docekujemo kao izbjeglice i da im pomazemo.
Sto se mene tice, ja sam raspolozen za svako rjesenje. Nebitno sta ce kurva evropa reci.
Sigurno je da nam slijede dani i mjeseci sa teskim pogorsanjem bezbjednosne situacije.
Fašistički zvuči, ali jebe mi se: ovo nisu ugrozeni ljudi - ovo su avanturisti koji su ostali bez novca i bjegunci od zakona iz svojih zemalja.
ja ne vidim razloga zasto bi trebali da ih docekujemo kao izbjeglice i da im pomazemo.
Sto se mene tice, ja sam raspolozen za svako rjesenje. Nebitno sta ce kurva evropa reci.
- zateznistub
#35366 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Po meni je za crne hronike, a ako nije nek neko obrise...
https://www.klix.ba/vijesti/bih/cudic-p ... /191120034
-
Naslovnica
#35367 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vidio sam.zateznistub wrote: ↑20/11/2019 10:17 Po meni je za crne hronike, a ako nije nek neko obrise...
Čovječe, jadna ta djeca, tuga, horor, nevjerica, sažaljenje.
Ne znam koji je razlog zašto su zavezani, ali ono je zaista nehumano i nije primjereno vremenu u kojem živimo.
Vjerovatno je u pitanju neka agresivnost, opasnost po okolinu, ne znam na koji se način te jadne duše mogu obuzdati da ne nanesu sebi i drugima povrede, ali vezanje za radijator i sjedenje na podu sigurno nije pravi način.
- zateznistub
#35368 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Naravno, razlog postoji! Ali način....Naslovnica wrote: ↑20/11/2019 10:27Vidio sam.zateznistub wrote: ↑20/11/2019 10:17 Po meni je za crne hronike, a ako nije nek neko obrise...
https://www.klix.ba/vijesti/bih/cudic-p ... /191120034![]()
Čovječe, jadna ta djeca, tuga, horor, nevjerica, sažaljenje.
Ne znam koji je razlog zašto su zavezani, ali ono je zaista nehumano i nije primjereno vremenu u kojem živimo.
Vjerovatno je u pitanju neka agresivnost, opasnost po okolinu, ne znam na koji se način te jadne duše mogu obuzdati da ne nanesu sebi i drugima povrede, ali vezanje za radijator i sjedenje na podu sigurno nije pravi način.
![]()
- piupiu
#35369 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Koja smo mi primitivna, sadistička stoka, 'em li nam sjeme i pleme. Fuj!zateznistub wrote: ↑20/11/2019 10:17 Po meni je za crne hronike, a ako nije nek neko obrise...
- vjeshalica
#35370 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pašćad SDAovska nemoralna zagorena i zatucana i neobrazovana
Olos kojoj hi Hitler pozavidio na izumima u drustvu
Olos kojoj hi Hitler pozavidio na izumima u drustvu
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#35371 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa nisu migranti pogorsali bezbjedonosnu situaciju u Sarajevu, ako pratis sva desavanja iz crne hronike?!drug_profi wrote: ↑20/11/2019 10:10 Sinoc setam cuku oko 19h, na mostu kod Vistafona susrecem grupicu od troje migranata. idu ispred mene. Jedan se izdvoji do parkinga obidje malo automobile, vrati se, pa opet ispred bazena isto, zatim skrenuse prema Meandru i tamo obidjose oko zgrade. Dalje ih nisam pratio sta rade, ali ocigledno je na kakvom su poslu.
Da se trebaju staviti pod kontrolu, trebaju, ali treba i ove "nase" domace klošare isto tako..
- kloniran
#35372 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kako zanimljivo, uvijek SDA kriva iako npr drugi vode i upravljaju tim zavodom
Cini mi se da se u Kirgistanu nesto desi SDA bi bila kriva a posebno Bakir i Seka.
Mogla je ova super vlada umjesto da spinuje npr da umjesto za šumarijedu izdvoji citavih 1.2 miliona maraka da nesto od toga istom tom zavodu za opremu ili roditeljskoj kuci.
Popilizam nece kupiti novu opremu.
1.2 miliona maraka ahbabima za Šumarijadu a Roditeljskoj kući i Zavodu Pazarić kurko
Cini mi se da se u Kirgistanu nesto desi SDA bi bila kriva a posebno Bakir i Seka.
Mogla je ova super vlada umjesto da spinuje npr da umjesto za šumarijedu izdvoji citavih 1.2 miliona maraka da nesto od toga istom tom zavodu za opremu ili roditeljskoj kuci.
1.2 miliona maraka ahbabima za Šumarijadu a Roditeljskoj kući i Zavodu Pazarić kurko
- vjeshalica
- vjeshalica
#35374 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Upravlka sDA u sjeni mnogih direktora i nadzornih odbora,direktor je samo lampica za trljanje i ispunjavanje zeljakloniran wrote: ↑20/11/2019 10:52 Kako zanimljivo, uvijek SDA kriva iako npr drugi vode i upravljaju tim zavodom![]()
![]()
1.2 miliona maraka ahbabima za Šumarijadu a Roditeljskoj kući i Zavodu Pazarić kurko![]()
- zateznistub
#35375 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nego ko? Jedno najveće zlo koje je zadisilo ove prostore...kloniran wrote: ↑20/11/2019 10:52 Kako zanimljivo, uvijek SDA kriva iako npr drugi vode i upravljaju tim zavodom![]()
![]()
1.2 miliona maraka ahbabima za Šumarijadu a Roditeljskoj kući i Zavodu Pazarić kurko![]()