Mah boli me ka*ina drug za tobom i sta si ti bio u zivotu i sta si sad. Bitno je da sve znas, haj uzdravlje.Maraschino wrote: ↑19/11/2019 20:20Cuj predrasuda.
Vozacka mi je starija od tebe sto znaci da sam sa svakim isao u skolu, radio pa i ratovao i opet radim i sretnem se sa svakim.
...a ti nisi samokritican ti si obicni provokator i znam takve.
Milorad Dodik ALL ABOUT
- Janjicar
#73576 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
-
swanfilter
#73577 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ako je Dodik popustio, kolika je cijena?
Rs ocajno treba lovu, i samo pare odrzavaju SNSD na vlasti. Pare mogu oprostiti, al sumnjam da su pare u pitanju.
A, ako neko zna ispod pojasa iznenaditi, to su SDA i Bakir ...
Rs ocajno treba lovu, i samo pare odrzavaju SNSD na vlasti. Pare mogu oprostiti, al sumnjam da su pare u pitanju.
Last edited by swanfilter on 19/11/2019 20:51, edited 1 time in total.
- Maraschino
#73578 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
gore sam umjesto provokator bio napisao *icka ali reko ne prilici radi drugih medjutim, ne bi puno pogrijesioJanjicar wrote: ↑19/11/2019 20:29Mah boli me ka*ina drug za tobom i sta si ti bio u zivotu i sta si sad. Bitno je da sve znas, haj uzdravlje.Maraschino wrote: ↑19/11/2019 20:20Cuj predrasuda.
Vozacka mi je starija od tebe sto znaci da sam sa svakim isao u skolu, radio pa i ratovao i opet radim i sretnem se sa svakim.
...a ti nisi samokritican ti si obicni provokator i znam takve.
vozdra
- Janjicar
#73579 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Mah i pi*ka i provokator brate.
-
megaman4
#73580 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Dodik je uvijek bio Američki igrac. Samo to niko ne zeli priznati .swanfilter wrote: ↑19/11/2019 20:31 Ako je Dodik popustio, kolika je cijena?
Rs ocajno treba lovu, i samo pare odrzavaju SNSD na vlasti. Pare mogu oprostiti, al sumnjam da nisu pare u pitanju.
On je taj koji ce BiH uvesti u NATO i koji ce utopiti RS u BiH zauvijek.
To sto false opozicija u vidu Sarovica i Borenovica pjeni, to samo znaci da je Dodik uradio ono sto ova dvojica ne bi nikada, jer su predstavnici opozicije u RS-u u vidu SDS-a i PDP-a najopasniji neprijatelji za BiH.
Ne branim ja Dodika koji je isti kao ovi, ali su ovi mnogo opasniji po BiH od samog Dodika .
-
Guadalajara
#73581 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Evo ja medju cetnicima na Dobrinji 4 zivio...ilahije i kaside redovno pustao...
Fino otvorim prozore balkonska vrata da se cuje...
- spreca
#73582 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ali moras znati da bez Sarovica i Borenovica odnosno nekih njihovih incijativa se ovo nebi desilomegaman4 wrote: ↑19/11/2019 20:48Dodik je uvijek bio Američki igrac. Samo to niko ne zeli priznati .swanfilter wrote: ↑19/11/2019 20:31 Ako je Dodik popustio, kolika je cijena?
Rs ocajno treba lovu, i samo pare odrzavaju SNSD na vlasti. Pare mogu oprostiti, al sumnjam da nisu pare u pitanju.
To sto false opozicija u vidu Sarovica i Borenovica pjeni, to samo znaci da je Dodik uradio ono sto ova dvojica ne bi nikada, jer su predstavnici opozicije u RS-u u vidu SDS-a i PDP-a najopasniji neprijatelji za BiH.
Ne branim ja Dodika koji je isti kao ovi, ali su ovi mnogo opasniji po BiH od samog Dodika .
-
megaman4
#73583 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Slazem se .spreca wrote: ↑19/11/2019 21:07Ali moras znati da bez Sarovica i Borenovica odnosno nekih njihovih incijativa se ovo nebi desilomegaman4 wrote: ↑19/11/2019 20:48Dodik je uvijek bio Američki igrac. Samo to niko ne zeli priznati .swanfilter wrote: ↑19/11/2019 20:31 Ako je Dodik popustio, kolika je cijena?
Ali reci drug da li bi ovaj dvojac pristao na ovo danas?
To je bitno.
- spreca
#73584 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Danas nebi pristali a mozda kasnije da,ali su istjerali Medjeda na chistac i to su majstorski izvelimegaman4 wrote: ↑19/11/2019 21:23Slazem se .spreca wrote: ↑19/11/2019 21:07Ali moras znati da bez Sarovica i Borenovica odnosno nekih njihovih incijativa se ovo nebi desilomegaman4 wrote: ↑19/11/2019 20:48
Dodik je uvijek bio Američki igrac. Samo to niko ne zeli priznati .
Ali reci drug da li bi ovaj dvojac pristao na ovo danas?
To je bitno.
- problemnatravunu
#73585 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
piše: Slobodan Vasković
BiH ide u NATO, najkraće je moguće objašnjenje iznenadnog obrta na političkoj sceni do kojeg je došlo nakon što je Predsjedništvo BiH usaglasilo dokument "Program reformi BiH", koji će biti poslan u sjedište Alijanse u Briselu, dan nakon što Zoran Tegeltija bude potvrđen kao predsjedavajući Savjeta ministara u Predstavničkom domu BiH.
Prema mojim izvorima, u navedenom dokumentu (drugo ime za ANP) nema ni riječi o vojnoj neutralnosti Republike Srpske, što, praktično, znači da je Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH iz RS, odustao od te Rezolucije izglasane u parlamentu entiteta.
Dodik je javnosti upriličio nevjerovatan, rijetko viđen, politički zaokret, jer je, koliko juče, tvrdio da RS nikada neće odustati od vojne neutralnosti, da nikakav dokument ni pod kakvim imenom (ANP ili neko drugo ime) neće biti poslan u Alijansu, da bi 19.11.2019. godine, nakon sastanka sa ambasadorima Kvinte (SAD, Francuska, Njemačka, Italija, Velika Britanija) i šefom delegacije EU, na sjednici Predsjedništva prihvatio "Program reformi za BiH", samim tim i put BiH u NATO.
U dokumentu koji će biti proslijeđen NATO savezu postoji poglavlje "Reforma odbrane". Reforma odbrane je u potpunosti preuzeta iz ANP-a i vršiće se u skladu sa NATO standardima.
Samim tim može se zaključiti da slanje tog dokumenta znači i aktivaciju MAP-a, čim dokument bude proslijeđen u sjedište NATO, jer je njegov tekst usaglašen sa tim Savezom.
Dokument će proslijediti predsjedavajući Predsjedništva BiH Stalnoj misiji BiH pri NATO, a potom će iz Stalne misije on biti poslan u NATO.
Prihvatanjem ovog dokumenta, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pristao je da poštuje državne obaveze BiH, koje se tiču puta ka NATO, a koje je derogirao više od godinu dana.
Dodik je ovaj dokument odbio 15.11.o.g., da bi ga prihvatio 19.11.
- mO k3
#73586 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
To @pm ponovo broji staž koliko je ko bio u rovu ??
Hajde BRE ne davi vise
Hajde BRE ne davi vise
- Maraschino
#73587 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ne bih se sloziomegaman4 wrote: ↑19/11/2019 20:48Dodik je uvijek bio Američki igrac. Samo to niko ne zeli priznati .swanfilter wrote: ↑19/11/2019 20:31 Ako je Dodik popustio, kolika je cijena?
- p206
#73588 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
meni je smijesno da mislite da su kao oni nesto pristali i dozvolili... niko ih nije pitao od velikih sila, nego im je kao dao rok da se malo igraju vladara da ne bude bas ofirno
isto kao sto jedne Norvezane ili Turke niko nije pitao hoce li u NATO u doba kad je SSSR bio najjači
veliki ako odluče, a odlučili su primiće u NATO i jednu Albaniju koja nije ispunila nikakve uslove ali ima geostrateški položaj
isto kao sto jedne Norvezane ili Turke niko nije pitao hoce li u NATO u doba kad je SSSR bio najjači
veliki ako odluče, a odlučili su primiće u NATO i jednu Albaniju koja nije ispunila nikakve uslove ali ima geostrateški položaj
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#73589 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
da je pred njima odbio slanje anpa, stvarno bi se dodiku mogla skinuti kapa. stvarno bi pokazao muda. ovako...Članovi Predsjedništva BiH su danas u 12 sati primili ambasadore Sjedinjenih Američkih Država, Republike Italije, Republike Francuske, Velike Britanije i Sjeverne Irske, Savezne Republike Njemačke i šefa Delegacije EU u BiH.
- BHCluster
-
155_mm
#73591 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
poslusati prvih 5 minuta. kako je govorio o ovome sta se danas dogodilo.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#73592 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
vjeruj druže da megaman4 i ima pravo. pogledati malo po portalima u rsu. npr. rtrs i atv otvoreno podržavaju snsd, dok bn tv otvoreno podržava sds, ali po pitanju bosne i hercegovine, po pitanju genocida nad bošnjacima, po pitanju ljubavi spram srbije i vučića, su u pet deka. oni sa rtrsa i atva su kulturniji i makar na ijekavici vode emisije, dok je na bn tvu glavni dnevnik isključivo na ekavici, "edukativne" emisije volim svoju srbiju, živim za srbiju i tako dalje.Maraschino wrote: ↑19/11/2019 21:52ne bih se sloziomegaman4 wrote: ↑19/11/2019 20:48
Dodik je uvijek bio Američki igrac. Samo to niko ne zeli priznati .
historija šarovića je mutna kao dunav. tokom rata siva eminencija radovana karadžića, savjetnik iz sjene. poslije rata jedan od glavnih logističara radovana karadžića i pomagača. pa zbog toga je i bio uklonjen sa političke scene i zbog toga je, između ostalog bio u zatvoru. tu je pandurevića, od zloglasnih pandurevića sa vraca i vojvode trifkovića. nikola poplašen, trenutno prvi savjetnik šarovića, i njegovog prethodnika. joja tintor, siva eminencija, donator preko raznih x i y firmi, a sve od pljačke tokom rata... vojvoda slavko aleksić koji redovito postrojava četnički ravnogorski pokret, vojislav maksimović i ne mogu više ni da ih se sjetim, ali kada ih sumiraš i kada pogledaš njihovu prošlost, shvatiš koliko je zlo u tom sdsu, a čini mi se da je ono sada pritajeno...
uostalom, dodik je i stvoren da se pokuša uništiti sds, ne smijemo ni to zaboraviti.
- Maraschino
#73593 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ovo je kraj 2019.god. a ne neka '99 ili 2003.god.malakh wrote: ↑19/11/2019 22:29
vjeruj druže da megaman4 i ima pravo. pogledati malo po portalima u rsu. npr. rtrs i atv otvoreno podržavaju snsd, dok bn tv otvoreno podržava sds, ali po pitanju bosne i hercegovine, po pitanju genocida nad bošnjacima, po pitanju ljubavi spram srbije i vučića, su u pet deka. oni sa rtrsa i atva su kulturniji i makar na ijekavici vode emisije, dok je na bn tvu glavni dnevnik isključivo na ekavici, "edukativne" emisije volim svoju srbiju, živim za srbiju i tako dalje.
historija šarovića je mutna kao dunav. tokom rata siva eminencija radovana karadžića, savjetnik iz sjene. poslije rata jedan od glavnih logističara radovana karadžića i pomagača. pa zbog toga je i bio uklonjen sa političke scene i zbog toga je, između ostalog bio u zatvoru. tu je pandurevića, od zloglasnih pandurevića sa vraca i vojvode trifkovića. nikola poplašen, trenutno prvi savjetnik šarovića, i njegovog prethodnika. joja tintor, siva eminencija, donator preko raznih x i y firmi, a sve od pljačke tokom rata... vojvoda slavko aleksić koji redovito postrojava četnički ravnogorski pokret, vojislav maksimović i ne mogu više ni da ih se sjetim, ali kada ih sumiraš i kada pogledaš njihovu prošlost, shvatiš koliko je zlo u tom sdsu, a čini mi se da je ono sada pritajeno...
uostalom, dodik je i stvoren da se pokuša uništiti sds, ne smijemo ni to zaboraviti.
Dodik je americki proizvod i tu se slazemo ali samo dok se nije dobro pozicionirao. Mislim da je to doslo sa Rusima u Rafineriji nafte. Tu je kupljen i dan danas je to neka poveznica i lk za Rusiju.
Onaj Dodik i ovaj su nebo i zemlja. Danas je spreman sve uraditi samo da ostane na vlasti pa i preko vlastitog naroda da gazi.
Dodik je krenuo skroz drugim putem od onoga sto je govorio dok nije dosao na vlast(odnos prema ratnim zlocincima, genocidu...). Poceo je direktno da radi protiv drzave i interesa americke administracije pa je zavrsio na crnoj listi.
On vec odavno ne slusa Amerikance vec im naprotiv pokusava prkositi. Da se razumijemo, Ameri sve znaju o svakome i realno je da se moze od Dodika napraviti Senader i mislim da ga tu ucjenjuju. Mozes mislit koja ga muka natjerala da ovo prihvati.
Onaj SDS i ovaj su nebo i zemlja. Ono su bili destruktivna druzina i nisu priznavali drzavu nikako nego samo onoliko koliko se moralo.
Ovaj Sarovic i onaj su velika razlika. Covjek je shvatio da nema druge drzave osim BiH, da je eres entitet, da jacanjem drzave jacaju i entiteti.
Sto se tice ANP ja ih u potpunosti razumijem. Dodik bi ih rastrgao da su potpisali a sam Dodik i Radmanovic u ranijem periodu sve potpisali i sada se kriju iza neke entitetske ili kantonalne skupstine o neutralnosti.
DSD i PDP istjerase medvjeda na cistac samo da bi drzava profunkcionisala.
Sada cemo vidjeti ko kako radi. Sarovicu i Mekticu mogao bi svako ministarstvo dati na upravljanje. Sada dolazi Dodikov sljam iz koalicije koji ce sve raditi protiv drzave a ako nista drugo, dovoljno je da nista ne rade i to se zove stagnacija.
- malakh
#73594 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
a u sdsu nepromijenjena struktura ljudi.
samo i isključivo pare, keš. ništa drugo njega ne interesira. privatne firme, košarkaški klubovi. dovoljno je gledati čime se njegova porodica bavi i koliko ima upliva u budžetu rsa i jasno je kao dan što ga interesira. niti je ruski niti američki, već je po potrebi i ruski i američki.Dodik je americki proizvod i tu se slazemo ali samo dok se nije dobro pozicionirao. Mislim da je to doslo sa Rusima u Rafineriji nafte. Tu je kupljen i dan danas je to neka poveznica i lk za Rusiju.
Onaj Dodik i ovaj su nebo i zemlja. Danas je spreman sve uraditi samo da ostane na vlasti pa i preko vlastitog naroda da gazi.
Dodik je krenuo skroz drugim putem od onoga sto je govorio dok nije dosao na vlast(odnos prema ratnim zlocincima, genocidu...). Poceo je direktno da radi protiv drzave i interesa americke administracije pa je zavrsio na crnoj listi.
On vec odavno ne slusa Amerikance vec im naprotiv pokusava prkositi. Da se razumijemo, Ameri sve znaju o svakome i realno je da se moze od Dodika napraviti Senader i mislim da ga tu ucjenjuju. Mozes mislit koja ga muka natjerala da ovo prihvati.
identični ljudi su u sdsu i ne razumijem kako netko može misliti da je šarović koji je, tih devedesetih godina bio za veliku srbiju, zločinački projekat, sada najednom promijeio mišljenje i sada je kao za bosnu i hercegovinu. nemojmo se puno zamajavati. to što je on u zavadi sa dodikom, ne znači da je promijenio stav spram bosne i hercegovine. metaforički, govori isto što i dodik, samo na kulturniji način, pa se bošnjaci i hrvati prime na priču da je on za bosnu i hercegovinu jer ne arlauče i ne prijeti kao kočijaš, ali zato 9 puta skine anp sa dnevnog reda u vijeću ministara, sve ove godine, odbijaju bilo kakvu pomisao na raspravljanje o rezoluciji o srebrenici u parlamentu bih, negiraju genocid, armiju rbih nazivaju takozvanom i tako dalje i onda kažemo da se promijenio i da nije više onaj šarović kojeg su hapsili zbog pomaganja radovanu karadžiću, ili da to više nije isti onaj nikola poplašen koji je po vogošći držao četničke mitinge.Onaj SDS i ovaj su nebo i zemlja. Ono su bili destruktivna druzina i nisu priznavali drzavu nikako nego samo onoliko koliko se moralo.
Ovaj Sarovic i onaj su velika razlika. Covjek je shvatio da nema druge drzave osim BiH, da je eres entitet, da jacanjem drzave jacaju i entiteti.
Sto se tice ANP ja ih u potpunosti razumijem. Dodik bi ih rastrgao da su potpisali a sam Dodik i Radmanovic u ranijem periodu sve potpisali i sada se kriju iza neke entitetske ili kantonalne skupstine o neutralnosti.
DSD i PDP istjerase medvjeda na cistac samo da bi drzava profunkcionisala.
najbolji primjer je vukanović. prije par dana na federalnoj tv o nekom miru, bratimljenju bošnjaka i srba, a danas prvi napao dodika za anp, kako radi protiv srpskih interesa, najveći izdajnik srpstva i srpskog naroda...
-
dert
#73595 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
kako niste skontali da superdin nije htio da se dokument posalje dok se ne napise na CIRILICI 
- Maharadza
#73596 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ŽIVIO MILE BOSANAC! 
-
lexington1
- p206
#73598 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Znam. zato i kažem... i dan danas ne ispunjava uslove, a u NATO je zbog izlaza na more
-
lexington1
#73599 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
p206 wrote: ↑19/11/2019 23:56Znam. zato i kažem... i dan danas ne ispunjava uslove, a u NATO je zbog izlaza na more
Naravno, to stoji. Nego kako si napisao ‘primice u NATO i jednu Albaniju...’ zvucalo mi je kao da govoris o buducnosti kao da ona vec nije clanica... Kontam sad kontekst. Mea culpa
U svakom slucaju nadam se da ce se sto prije znati sve detaljno jer ovo za sad je opet ‘nedefinisano’
- Maraschino
#73600 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Kako god bilo Dodik je danas najgori politicar po nasim uzusima. Sutra ce primiti svakog SDSovog clana pa po cemu je onda bolji od njih.malakh wrote: ↑19/11/2019 23:11
identični ljudi su u sdsu i ne razumijem kako netko može misliti da je šarović koji je, tih devedesetih godina bio za veliku srbiju, zločinački projekat, sada najednom promijeio mišljenje i sada je kao za bosnu i hercegovinu. nemojmo se puno zamajavati. to što je on u zavadi sa dodikom, ne znači da je promijenio stav spram bosne i hercegovine. metaforički, govori isto što i dodik, samo na kulturniji način, pa se bošnjaci i hrvati prime na priču da je on za bosnu i hercegovinu jer ne arlauče i ne prijeti kao kočijaš, ali zato 9 puta skine anp sa dnevnog reda u vijeću ministara, sve ove godine, odbijaju bilo kakvu pomisao na raspravljanje o rezoluciji o srebrenici u parlamentu bih, negiraju genocid, armiju rbih nazivaju takozvanom i tako dalje i onda kažemo da se promijenio i da nije više onaj šarović kojeg su hapsili zbog pomaganja radovanu karadžiću, ili da to više nije isti onaj nikola poplašen koji je po vogošći držao četničke mitinge.
najbolji primjer je vukanović. prije par dana na federalnoj tv o nekom miru, bratimljenju bošnjaka i srba, a danas prvi napao dodika za anp, kako radi protiv srpskih interesa, najveći izdajnik srpstva i srpskog naroda...
Nicim izazvan podrzava ratne zlocince, negira Srebrenicu, negira zlocine, nipodastava drzavu i njene institucije, glumi budalu sa zastavama...
...na kraju krajeva vratit cemo se ovom pisanju nakon par mjeseci njihovog rada.