Znam ja sasvim dobro šta i kako misle i govore, bio sam ja meðu "njima" kao "njihov", i nisam proveo život samo na tom trokutu_Scarlett_ wrote: ↑19/11/2019 12:57 Ne razumijes: njih nije briga da li im preporucujes Aliju ili Isidoru Sekulic. Njima si ti svejedno musliman koji nema sta da trazi kod imenovanja njihovih ulica.
Evo, cijenim da ti mislis da je Jovan Divjak jedan posten i uljudan covjek.
Jel znas da njega dozivljavaju na isti nacin kao i Aliju u IS? Mozda jos i gore, jer je on "izdajnik"
Opet kazem, ove pateticne floskule o tome kako "nikog ba nije briga za nacionalizam, svi ocemo samo da jedemo ba", to ne pali u IS. Ne pali u RS uopste. To sto i oni imaju egzistencijalne probleme ne znaci da ce ikada poceti s pateticnim floskulama o "suzivotu htjeli ne htjeli".
Ti to ne znas jer si zivot proveo u trokutu SA-TZ-ZE. Ne razumijes jednostavno.
Ali eto, kad se preselis tamo, ako budes pricao s ljudima detaljnije, ako budes cuo kako pricaju kad ne znaju da ima Bosnjaka u blizini, vidjeces.
Nisam idealista, i ne idem unaokolo sa multi-kulti pričom, niti očekujem od drugih da klimaju glavom uvijek na moju priču sa odobravanjem, samo pokušavam dati malo razuma svemu. Ne pada mi na pamet da im ja mijenjam imena ulica, za to ima drugih mehanizama.
Bošnjaci imaju priliku da okrenu svu situaciju u svoju korist sa kapitalizmom, ali džabe kad stavljaju bahate i divlje na pozicije kojima je bitan honorar od 50 maraka i je'l ima ili nema negdje ulica Alije Izetbegovića...