Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- Banksy
#43876 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sasvim nebitno šta je SDA radila u prošlim mandatima, sasbim nebitno ko šta pita,
Pitanje je samo da li je zaposlena po procedurama, da li je bila najbolji kandidat i žali li se ko, zvanično.
Pitanje je samo da li je zaposlena po procedurama, da li je bila najbolji kandidat i žali li se ko, zvanično.
- kmirsad
#43877 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Last edited by kmirsad on 19/11/2019 13:42, edited 1 time in total.
- cvrčak_na_hedonizmu
#43878 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Izvini, ali je bitno, jer nije isto jedno - deset ili deset hiljada. Toga ima u Njemackoj, a ne kod nas. Samo je pitanje da li je u pitanju 0.1%, 1% ili 100%
Last edited by cvrčak_na_hedonizmu on 19/11/2019 13:41, edited 1 time in total.
- kmirsad
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
-
putokaz1
#43881 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
[/quote]
kad su formiralu skupstinsku vecinu? kad su formirali vladu? ko je u vladu usao iz NS? mozes li mi neki link staviti, da vidim i ja to
[/quote]
Pa vecina 51% je smijenila Uvazenog Gospodina Burica koji je kriv samo zato sto nece s Babinima,a SDA je morala platit skuplje da bi dobila sto zeli,ne bi mecudilo da jucerasnja vecina i sutra izabere novu vladu s SDA oremijerom,a Babinim ministrima
kad su formiralu skupstinsku vecinu? kad su formirali vladu? ko je u vladu usao iz NS? mozes li mi neki link staviti, da vidim i ja to
[/quote]
Pa vecina 51% je smijenila Uvazenog Gospodina Burica koji je kriv samo zato sto nece s Babinima,a SDA je morala platit skuplje da bi dobila sto zeli,ne bi mecudilo da jucerasnja vecina i sutra izabere novu vladu s SDA oremijerom,a Babinim ministrima
-
putokaz1
- cyprus
#43883 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Srđan Mandić: Posao nije dobila sestra Neire Dizdarević, već 27-godišnja magistrica pravnih nauka koja je najbolje ocijenjena kroz konkursnu proceduru. Ona nije dosad imala posla jer nije pripadala SDA-ovoj vladajućoj strukturi, a sada tražite da je diskriminiramo jer je sestra zastupnice. Indikativno je da napadi na nju kreću nakon što joj je dodijeljen zadatak da prekontroliše CV-jeve zaposlenih među kojima ima najbliže rodbine i bračnih drugova visokih SDA političara.
- cvrčak_na_hedonizmu
#43884 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
putokaz1
#43885 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa hocemo li preci preko nepotizma i dokazati da smo isti ko SDA
-
sahara1428
- cyprus
#43887 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Dopuna Mandićevog citata:
Sa druge strane, o ovima što su se kroz protekle dvije decenije namnožili u Radu (i svim drugim javnim fimama) ofirno bez ikakvog konkursa, ide slijeganje ramena i ono "pa jebiga, takva je SDA, šta ćeš"...
Znači, ovdje se gusla nadaleko i naširoko o Neirinoj sestri, iako je zaposlena po konkursnoj proceduri..."U Radu radi šura gradonačelnika Sarajeva, to valjda nije nepotizam. U Radu radi supruga načelnika Novog Sarajeva, to valjda nije nepotizam. U Radu rade zet i snaha bivšeg ministra saobraćaja, to valjda nije nepotizam. U Radu imate 13 bračnih parova. Neću imena da iznosim jer većina tih ljudi apsolutno nije kriva i nije njihov problem što rade tu, valjda su morali da plate to svoje mjesto, da li stranački ili na neki drugi način. Imate porodica sa jednim prezimenom, njih je 14 i tako dalje. To vam je situacija i kadrovska politika. Do 2018. godine u Radu nije postojala konkursna procedura. Od 1998. do 2018. I tako dolazimo do slučaja sestre zastupnice Nejre Dizdarević. U Rad nije zaposlena sestra Nejre Dizdarević. U Rad je zaposlena mlada osoba koja ima 27 godina, koja je magistar pravnih nauka i kojoj ovo društvo nije dalo priliku da radi zato što je diskiminisana jer nije bila član vladajuće stranke. Vi meni recite da li ponovo treba da diskriminišemo takvu osobu zato što je magistar pravnih nauka. Na konkursnoj proceduri je bila ubjedljivo najbolja"
Sa druge strane, o ovima što su se kroz protekle dvije decenije namnožili u Radu (i svim drugim javnim fimama) ofirno bez ikakvog konkursa, ide slijeganje ramena i ono "pa jebiga, takva je SDA, šta ćeš"...
Last edited by cyprus on 19/11/2019 13:57, edited 4 times in total.
- cvrčak_na_hedonizmu
#43888 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Prvo se skoncentrisi, procitaj sta se desilo, navedi ko se zalio na konkurs, navedi koliko desetina hiljada ljudi se prije zaposlilo, jel postoji zemlja gdje je 0 nepotizma ( ako je to u pitanju ) pa da pricamo dalje.
Il sjasi, jer si neozbiljan
- kmirsad
#43889 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Predrag Kojović
Srđan Mandić: Posao nije dobila sestra Neire Dizdarević, već 27-godišnja magistrica pravnih nauka koja je najbolje ocijenjena kroz konkursnu proceduru. Ona nije dosad imala posla jer nije pripadala SDA-ovoj vladajućoj strukturi, a sada tražite da je diskriminiramo jer je sestra zastupnice. Indikativno je da napadi na nju kreću nakon što joj je dodijeljen zadatak da prekontroliše CV-jeve zaposlenih među kojima ima najbliže rodbine i bračnih drugova visokih SDA političara.
-
putokaz1
#43890 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sta me briga jel 1 kandidat,sto bi se ko zalio kad zna ko je primljen,koliko branite stranacki hepotizam a niste branili dok je SDA tako radila,nazalost ovo ce NS dobro prodrmat 2020,znaci sad Bakir zaposli kcerku u dom naroda bude najbolja i niko se ne zali znacit ce da je to OK ,zakon,cisto je,zivio Bakir.
Za mene je nepotizam u ovoj zemlji goruci problem i to je antimoralni cin bez obzira ko ga cini ,da li SDA ili NS ili SDP..
A sto nepotizam zakonski dozvoljen to je posebna prica
Veci je problem sto NS nije priznala gresku vec nastavlja isto nego sto se desilo zaposljavanje
NASA STRANKA koja je godinama ukazivala na nemoralna i nezakonita zaposljavanja se dobro Osramotila
Za mene je nepotizam u ovoj zemlji goruci problem i to je antimoralni cin bez obzira ko ga cini ,da li SDA ili NS ili SDP..
Veci je problem sto NS nije priznala gresku vec nastavlja isto nego sto se desilo zaposljavanje
NASA STRANKA koja je godinama ukazivala na nemoralna i nezakonita zaposljavanja se dobro Osramotila
- drug_profi
#43891 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ljudi moji, znači cura se ne smije zaposliti u drzavnoj firmi jer joj je sestra poslanik?
- cyprus
#43892 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Znači ti smatraš da članovi porodica članova vladajućih stranaka uopšte ne bi smjeli konkurisati za posao u javnoj službi, ako sam dobro razumio?putokaz1 wrote: ↑19/11/2019 14:08 Sta me briga jel 1 kandidat,sto bi se ko zalio kad zna ko je primljen,koliko branite stranacki hepotizam a niste branili dok je SDA tako radila,nazalost ovo ce NS dobro prodrmat 2020,znaci sad Bakir zaposli kcerku u dom naroda bude najbolja i niko se ne zali znacit ce da je to OK ,zakon,cisto je,zivio Bakir.
- kmirsad
#43893 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
https://www.faktor.ba/vijest/mandic-obj ... nka-/59379
Ministar Mandić je dalje pojasnio zapošljavanje u Radu.
- Moram vas informisati kakvo je stanje u Radu. Vi danas imate zaposlene supružnike nekih ovdje iz prvog reda, to valjda nije nepotizam. U Radu radi šura gradonačelnika Sarajeva, valjda to nije nepotizam, u Radu supruga načelnika Novog Sarajeva, valjda ni to nije nepotizam. Tu rade zet i snaha bivšeg ministra saobraćaja, u Radu imate 13 bračnih parova, jednu porodicu, ja neću da iznosim imena, valjda su to morali platiti nekako. To je situacija i kadrovska politika, do 2018. nije postojala konkursna procedura u ovom preduzeću i tako dođemo do slučaja sestre zastupnice zaposlene u Rad – naveo je Mandić.
Kazao je kako u Radu nije zaposlena sestra Nejre Dizdarević.
- Zaposlena je mlada osoba od 27 godina, magistar pravnih nauka i kojoj ovo društvo nije dalo priliku za posao jer nije bila član vladajuće stranke - zvuči nevjerovatno, ali ministar je upravo tako rekao. Naime, trenutno je Naša stranka vladajuća stranka u kantonu, a zaposlena je sestra zastupnice Naše stranke.
-Prvi zadatak koji joj je dala direktorica jeste da se prečešljaju personalni fajlovi zaposlenih i tu je uslijedila reakcija Kantonalnog odbora SDA. Zašto mi nismo isti kao SDA, zato što mi ne kupujemo radna mjesta već opremu, mi ne gradimo privatne vikendice na Bjelašnici već puteve i mi se borimo za društvo jednakih šansi. Zašto jedna osoba od 27 godina ne bi dobila šansu za ugovor na određeno vrijeme od 12 mjeseci – pita se Mandić.
Ministar Mandić je dalje pojasnio zapošljavanje u Radu.
- Moram vas informisati kakvo je stanje u Radu. Vi danas imate zaposlene supružnike nekih ovdje iz prvog reda, to valjda nije nepotizam. U Radu radi šura gradonačelnika Sarajeva, valjda to nije nepotizam, u Radu supruga načelnika Novog Sarajeva, valjda ni to nije nepotizam. Tu rade zet i snaha bivšeg ministra saobraćaja, u Radu imate 13 bračnih parova, jednu porodicu, ja neću da iznosim imena, valjda su to morali platiti nekako. To je situacija i kadrovska politika, do 2018. nije postojala konkursna procedura u ovom preduzeću i tako dođemo do slučaja sestre zastupnice zaposlene u Rad – naveo je Mandić.
Kazao je kako u Radu nije zaposlena sestra Nejre Dizdarević.
- Zaposlena je mlada osoba od 27 godina, magistar pravnih nauka i kojoj ovo društvo nije dalo priliku za posao jer nije bila član vladajuće stranke - zvuči nevjerovatno, ali ministar je upravo tako rekao. Naime, trenutno je Naša stranka vladajuća stranka u kantonu, a zaposlena je sestra zastupnice Naše stranke.
-Prvi zadatak koji joj je dala direktorica jeste da se prečešljaju personalni fajlovi zaposlenih i tu je uslijedila reakcija Kantonalnog odbora SDA. Zašto mi nismo isti kao SDA, zato što mi ne kupujemo radna mjesta već opremu, mi ne gradimo privatne vikendice na Bjelašnici već puteve i mi se borimo za društvo jednakih šansi. Zašto jedna osoba od 27 godina ne bi dobila šansu za ugovor na određeno vrijeme od 12 mjeseci – pita se Mandić.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#43894 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
u javnosti će netko to prikazati da ide na mlin sda... ako ga silno interesira, trebao je pitati na organima stranke.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑19/11/2019 12:46Neka pita i treba da pita, al nisu isti. Jedno je borba protiv takvih stvari i ukazivanje na iste, a sasvim drugo je trolanje SDA uhljeba. To znamo i ja i ti.
Lazem li ?
-
putokaz1
#43895 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Dobro pitanje je kolega postavio
Da li clanovi porodice vladajucih partija trebaju ucestovat na konkyrsnoj proceduri?
Ako uzmemo u obzir Zakone onda je ostavljena mogucnost da na usmenom ispitu,tzv intervju,clan porodine dobije maksimum a svi istali minimum,te time preskoci ostale, a drugo broj bodova svakako nije butan faktor nek samo prodje 70%...Zakon dozvoljava da se primi clan porodice vladajuce stranke i pod ovim Zakonom ako smo moralni i zelimo dobro BH ,nesmijemo dozvolit clanovima porodica da se kandiduju,ako su dobri nek idu privatno radit,mi bi trebali pokazat moral.... Dosad smo svi jritikovali SDA zbog nepotizma a sad ga branimo ...Bakir ce sutra reci Direktorica Sebija je primljena sto je najbolja a ne sto je moja zena,a NS ce ga morat branit ako je doslhedna...Smrt Nepotizmu Sloboda Narodu
Da li clanovi porodice vladajucih partija trebaju ucestovat na konkyrsnoj proceduri?
Ako uzmemo u obzir Zakone onda je ostavljena mogucnost da na usmenom ispitu,tzv intervju,clan porodine dobije maksimum a svi istali minimum,te time preskoci ostale, a drugo broj bodova svakako nije butan faktor nek samo prodje 70%...Zakon dozvoljava da se primi clan porodice vladajuce stranke i pod ovim Zakonom ako smo moralni i zelimo dobro BH ,nesmijemo dozvolit clanovima porodica da se kandiduju,ako su dobri nek idu privatno radit,mi bi trebali pokazat moral.... Dosad smo svi jritikovali SDA zbog nepotizma a sad ga branimo ...Bakir ce sutra reci Direktorica Sebija je primljena sto je najbolja a ne sto je moja zena,a NS ce ga morat branit ako je doslhedna...Smrt Nepotizmu Sloboda Narodu
- Control panel
- cyprus
#43897 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja sam neko ko prezire nepotizam iz dna duše, ali ovo što ti pričaš jednostavno nema nikakvog smisla...putokaz1 wrote: ↑19/11/2019 14:27 Dobro pitanje je kolega postavio
PS Paralela sa Sebijom posebno ne stoji nikako... Za razliku od Sebije, ova Neirina sestra nije izabrana ni na kakvu rukovodeću poziciju, i plus je još primljena na ugovor na određeno (godinu dana)... Ovo što ti tvrdiš je analogno tome da se kaže - Sebija ne smije raditi kao doktorica (osim u privatnim klinikama
Last edited by cyprus on 19/11/2019 14:37, edited 2 times in total.
- drug_profi
#43898 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Svi građani BiH imaju jednaka prava da konkurisu za posao u bilo kojoj firmi na teritoriji BiH.
Ne moze se nekom osporiti pravo da se kandiduje za posao u javnom sektoru jer ima robinsku vezu sa nekim ko je poslanik u nekom parlamentu.
To ti ni jedan ustav ne bi dozvolio. Tako da ohanite sa tom pričom.
Ne moze se nekom osporiti pravo da se kandiduje za posao u javnom sektoru jer ima robinsku vezu sa nekim ko je poslanik u nekom parlamentu.
To ti ni jedan ustav ne bi dozvolio. Tako da ohanite sa tom pričom.
- kmirsad
#43899 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Analogno putokazovom prijedlogu, ako se usvoji, morali bi prvo poopuštati sve članove porodica političkih močnika i dužnosnika, koji su ranije dobili posao. samo što bi PIO i drugi fondovi trenutno bankrotirali a penzioneri trenutno ostali bez penzija.

- kmirsad
#43900 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A zamisli da u tih godinu dana do isteka Ugovora onoj familiji desperadosa u prsonalnim kartonima nađe falsifikovane diplome...cyprus wrote: ↑19/11/2019 14:34Ja sam neko ko prezire nepotizam iz dna duše, ali ovo što ti pričaš jednostavno nema nikakvog smisla...putokaz1 wrote: ↑19/11/2019 14:27 Dobro pitanje je kolega postavio
PS Paralela sa Sebijom posebno ne stoji nikako... Za razliku od Sebije, ova Neirina sestra nije izabrana ni na kakvu rukovodeću poziciju, i plus je još primljena na ugovor na određeno (godinu dana)... Ovo što ti tvrdiš je analogno tome da se kaže - Sebija ne smije raditi kao doktorica (osim u privatnim klinikama) dok god je Bakir u SDA
![]()