Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- JThomas
#43826 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
i da dokaže, to će biti za pet godina, dobiće pet hiljada, znaće on, njegov advokat i fahrin advokat, i biće bitno ni za šta.
- madner
#43827 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ma dobro, da se dokaze da su montirali to bi bila vijest.
Da dokaze da je lazna objava, bilo bi ista naslovnica i u malom djelu: izgleda nije tako.
Ostete su inace mizerne.
Da dokaze da je lazna objava, bilo bi ista naslovnica i u malom djelu: izgleda nije tako.
Ostete su inace mizerne.
- JThomas
#43828 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ista grafika i malim slovima nije tako 
- madner
#43829 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Inace, covjek je demantovao da je on, da ne bude da se nije oglasio. To sto Hajat nije prenjeo je druga prica.
Naivno od NS skroz.
Naivno od NS skroz.
-
palermo
#43830 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa postoje dvije solucije. Ili vjeruješ Aganu ili vjeruješ Avazu. Govorim sa pozicije političke stranke. Ako vjeruješ Aganu onda javno istupiš, podržiš Agana i sve što ide sa tim. Ako vjeruješ Avazu onda postupiš kao Naša stranka.
Naša stranka je očito vjerovala Avazu. Da li sa pravom ili ne to ja ne znam.
Ali opcija da javno ne podržiš Agana i kažeš da je to laž, a da sve ostane isto, ne postoji. U političkom smislu.
Ali opcija da javno ne podržiš Agana i kažeš da je to laž, a da sve ostane isto, ne postoji. U političkom smislu.
- madner
#43831 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nema to veze sa vjerovanjem, nego sa principom. Ako uvodimo da je naslovnica dovoljna, to je los princip kada imamo stranacke medije. Trazis dokaze da je zaista on, dotad no passaran naslovnicama.
- bingov buraz
#43832 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nije to krenulo od Avaza, siva eminencija SDA USK Kamber je to objavio prije pola godine na svom blogu i još neke druge informacije vezano za političke neprijatelje čak i neka dokumenta koja mu neko proslijeđuje a ti postupci su još u toku pa mu je SIPA pretresala kuću da saznaju ko je krtica.
Tada Fahro nije pisao o tome jer je Agan bio u njegovoj stranci još.
Tada Fahro nije pisao o tome jer je Agan bio u njegovoj stranci još.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#43833 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kmirsad wrote: ↑18/11/2019 16:10 Što bih ja uopšte pustio da me neko diskredituje kad to mogu i sam.
Da ponovim po stoti puta... Ja sam za koaliciju PDA, SBB, SBiH, SDP i ns.
Obratiti pažnu na neoboriv dokaz da sam skriveni PDA-ovac, a lažni NS-ovac, jer sam ovoga puta PDA stavio prve a NS zadnje i zo malim slovima..
Dakle po stoti puta sam skinuo masku, otkrio karte... i priznao zločin.
Zašto mi ne vjerujute?
da se razumijemo. u poslovnom, politickom zivotu sasvim je normalno da suradjuju i ns i pda i sdpa i sda i df i sbb i nip i apsolutno svi, samo je na forumu to diskreditacija.
-
tutku
#43834 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Procitaj malo prethodne postove. Itekako ima veze, ovo se u demokratskim drustvima ne moze desiti. Ovo je ogromna sramota za NS.high_volume wrote: ↑18/11/2019 12:13 Ovdje se, zapravo, vodi kampanja protiv NS, kampanja u borbi za vlast koju je kreirala kantonalna sarajevska SDA, svim sredstvima, od Faktor-a, Index.ba, i sličnog smeća, preko ojađenih i iskompleksiranih novinarčića Bosne, nekih članova KO NS, i sličnih.
Portal Faktor piše
Javni konkurs - http://www.rad.com.ba/JO160719.pdfKantonalno javno komunalno preduzeće (KJKP) Rad je 16. jula ove godine raspisalo javni oglas za popunjavanje više radnih mjesta, među kojima je stručni saradnik za pravne poslove. To je radno mjesto, sa pripadajućom osnovnom plaćom u iznosu od 1.587,60 KM, dobila Ena Avdibegović, sestra zastupnice Naše stranke u Skupštini KS Nejre Dizdarević.
– Nakon pregledanih prijava i provedene konkursne procedure, gđica Ena Avdibegović je odabrana kao najbolji kandidat za poslove stručnog saradnika za pravne poslove. Nakon okončanja žalbenih postupaka, gđica Ena Avdibegović je počela sa radom u KJKP Rad d.o.o. Sarajevo 1. novembra 2019. godine – potvrđeno je za Faktor iz ovog javnog preduzeća.
Vrlo je zanimljivo da je Avdibegović u KJKP Rad počela raditi isti dan kada je Nadzorni odbor tog preduzeća za direktoricu imenovao Veru Arnautović, koja je na prijedlog Naše stranke od 6. maja ove godine bila vršiteljica dužnosti direktorice KJKP Rad. Resorni ministar koji “pokriva” djelovanje KJKP Rad je ministar komunalne privrede i infrastrukture Srđan Mandić (Naša stranka).
Zapošljavanje, otpuštanje radnika i regulisanje njihovih statusa u KJKP RAD izvršava Uprava, koju čine direktor preduzeća i 4 izvršna direktora, a provođenje konkursnih procedura, selekciju i odabih najbljih kandidata provodi interna komisija.
http://www.rad.com.ba/dokumenti/Statut% ... rajevo.pdf
Svaki kandidat koji nije zadovoljio ima pravo žalbe.
http://www.rad.com.ba/dokumenti/eticki.pdf
Očito je da neko od članova SDA ili njihov simpatizer, nije bio bolji od kandidata Ene Avdibegović, i da je onda uključio sva sredstva i pokrenuo resurse SDA na diskreditaciji boljeg od sebe, osobina ljudi niže vrijednosti, a što je SDA KS dočekala na volej, s ciljem da zada još jedan podmukao udarac u slabine Našoj Stranci. Taktika "Kad drugačije ne možeš, udri ga iza leđa"
Očito je da kod zapošljavanja Ene Avdibegović nema osnova za prigovor na nepotizam, jer njena sestra ni u kojem slučaju nije imala niti ima moć odlučivanja u procesu izvršavanja konkursne procedure u KJKP RAD.
Ne highlightaj rijeci javni konkurs i slicno, apsolutno irelevantno kako je dosla.
Sramota!
- bunk
#43835 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sve stranke u Bosni i Hercegovini su nastale od Sdp i Sda.
Sve.
Mislim na one koje obitavaju od glasova Bosnjaka.
Sve.
Mislim na one koje obitavaju od glasova Bosnjaka.
-
palermo
#43836 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa rekao si što i ja. Dok Avaz nešto ne dokaže ti vjeruješ Aganu i podržaješ ga. Javno.
Al to ima svoje rizike. Političke.
-
putokaz1
#43837 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
SDA napada Agana u USK,Kukica ba TK...
- Kikibombona
#43838 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Niko iz NS nije rekao da vjeruje u bilo sta, samo su porucili da afera predstavlja teret za rad Skupstine i da Agan Bunic treba podnijeti ostavku.palermo wrote: ↑18/11/2019 17:19 Pa postoje dvije solucije. Ili vjeruješ Aganu ili vjeruješ Avazu. Govorim sa pozicije političke stranke. Ako vjeruješ Aganu onda javno istupiš, podržiš Agana i sve što ide sa tim. Ako vjeruješ Avazu onda postupiš kao Naša stranka.
Neka svoj problem rjesava sa podlom SDA sektom ciji je clan bio i koja je izasla sa materijalom kada je Agan napustio sektu i poceo raditi protiv nje. Nije mi zao nikoga koga naguzi zlocinacka organizacija SDA a nekada je bio njen dio.
Ovdje postoje dvije opcije:
1. SDA je montirala slike
2. SDA je dosla u posjed slika i cuvala ih za posebnu priliku
-
palermo
#43839 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja zaista ne pratim ovo sa nešto previše pažnje tako da je moguće da mi neki detalji promaknu ili da jednostavno nisam upućen. Ali na principjelnoj ravni, ako su ovo poručili i ako je ovo sukus njihovg objašnjenja onda je Madner u pravu. Ne može niti smije biti teret to što je netko nešto o nekome rekao ili napisao. Odnosno, ovo nije niti može biti prihvaćeno kao objašnjenje njihove odluke.Kikibombona wrote: ↑18/11/2019 19:01
Niko iz NS nije rekao da vjeruje u bilo sta, samo su porucili da afera predstavlja teret za rad Skupstine i da Agan Bunic treba podnijeti ostavku.
Ali recimo objašnjenje, da postoji jaka osnovana sumnja da je Agan zaista javno prezentirao svoje desničarenje
- tovarish
#43840 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sve i da jeste ono Bunić, boli me briga. To za moj život nema nikakve veze. Ono što se mene tiče jeste ko će vladati i meni krojiti zakone.
Ako zbog ovog poteza padne vlada u USK, NS neće dobiti moj glas na idućim izborima. Možda čak ni SDP, jer su s njima u bh bloku.
Kako ona koza u sekundi sruši i ono malo nade što se pojavilo. Nema šanse da je zbog naivnosti, kučka je kupljena. Čuj, ono ko razmišlja jel treba sa SDA.
Kojoviću, ako čitaš, reaguj!
Ako zbog ovog poteza padne vlada u USK, NS neće dobiti moj glas na idućim izborima. Možda čak ni SDP, jer su s njima u bh bloku.
Kako ona koza u sekundi sruši i ono malo nade što se pojavilo. Nema šanse da je zbog naivnosti, kučka je kupljena. Čuj, ono ko razmišlja jel treba sa SDA.
Kojoviću, ako čitaš, reaguj!
Last edited by tovarish on 18/11/2019 20:02, edited 1 time in total.
-
putokaz1
#43841 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da li je smijenjen?
- tovarish
- Kikibombona
#43843 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
palermo wrote: ↑18/11/2019 19:35Ja zaista ne pratim ovo sa nešto previše pažnje tako da je moguće da mi neki detalji promaknu ili da jednostavno nisam upućen. Ali na principjelnoj ravni, ako su ovo poručili i ako je ovo sukus njihovg objašnjenja onda je Madner u pravu. Ne može niti smije biti teret to što je netko nešto o nekome rekao ili napisao. Odnosno, ovo nije niti može biti prihvaćeno kao objašnjenje njihove odluke.Kikibombona wrote: ↑18/11/2019 19:01
Niko iz NS nije rekao da vjeruje u bilo sta, samo su porucili da afera predstavlja teret za rad Skupstine i da Agan Bunic treba podnijeti ostavku.
Ali recimo objašnjenje, da postoji jaka osnovana sumnja da je Agan zaista javno prezentirao svoje desničarenjei da zbog toga ne može voditi Skupštinu bi bilo dobro i legitimno. Bez obzira što se nekome ne bi svidjelo
A Bunic neka dokazuje nevinost ako zeli. Nije mi zao bivsih clanova SDA mafijaske organizacije. Oduvijek je bilo poznato da nije lako napustiti mafijske strukture. Ovdje je mafija uzvratila udarac. Da li su dokazi stvarni ili nastimani, neka utvrde strucnjaci i institucije.Stav RO Zapad Naše stranke je da gospodin Agan Bunić, uslijed novonastalih i svima poznatih okolnosti, više ne treba da obnaša funkciju predsjedavajućeg Skupštine USK, odnosno da je najispravniji potez da sam ponudi ostavku. Uopšte ne želimo ulaziti u okolnosti afere u kojima se gospodin Bunić našao, smatrajući da ona ogromnim dijelom spada u domen njegovog privatnog života, no afera je u ovom trenutku i nepotreban teret na leđima Skupštine upravo zbog funkcije koju gospodin Bunić obavlja, saopšteno je iz Naše stranke.
...
Bez obzira na sve, Nasa stranka NE SMIJE uci u vlast sa SDA olosem u Bihacu. Iako sa USK nemam ama bas nikakve veze, to im ne bih oprostio i moj glas bi sigurno izgubili.
-
palermo
#43844 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Stav RO Zapad Naše stranke je da gospodin Agan Bunić, uslijed novonastalih i svima poznatih okolnosti, više ne treba da obnaša funkciju predsjedavajućeg Skupštine USK, odnosno da je najispravniji potez da sam ponudi ostavku. Uopšte ne želimo ulaziti u okolnosti afere u kojima se gospodin Bunić našao, smatrajući da ona ogromnim dijelom spada u domen njegovog privatnog života, no afera je u ovom trenutku i nepotreban teret na leđima Skupštine upravo zbog funkcije koju gospodin Bunić obavlja, saopšteno je iz Naše stranke.
NIsam dosada upratio ovo saopštenje. Dakle, nakon ovog što sam pročitao moj zaključak je da je NS pojela jedno veliko govno jer ne možeš nekoga smjenjivati zato što je neko o nekom nešto objavio.
Kao što već rekoh, zalaganje za smjenu bi imal svoju vjerodostojnost ako vjeruješ da je istina to što je o nekome objavljeno. I iza toga stava stojiš.
Ovako.....govno pojeli.
- Kikibombona
#43845 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Govno je pojeo Bunic kada se uclanio u SDA. A mozda je njemu ok, mogao se nakrasti do sada. Malo ljage na ime, bice uskoro zaboravljeno.palermo wrote: ↑18/11/2019 20:10Stav RO Zapad Naše stranke je da gospodin Agan Bunić, uslijed novonastalih i svima poznatih okolnosti, više ne treba da obnaša funkciju predsjedavajućeg Skupštine USK, odnosno da je najispravniji potez da sam ponudi ostavku. Uopšte ne želimo ulaziti u okolnosti afere u kojima se gospodin Bunić našao, smatrajući da ona ogromnim dijelom spada u domen njegovog privatnog života, no afera je u ovom trenutku i nepotreban teret na leđima Skupštine upravo zbog funkcije koju gospodin Bunić obavlja, saopšteno je iz Naše stranke.
NIsam dosada upratio ovo saopštenje. Dakle, nakon ovog što sam pročitao moj zaključak je da je NS pojela jedno veliko govno jer ne možeš nekoga smjenjivati zato što je neko o nekom nešto objavio.
Kao što već rekoh, zalaganje za smjenu bi imal svoju vjerodostojnost ako vjeruješ da je istina to što je o nekome objavljeno. I iza toga stava stojiš.
Ovako.....govno pojeli.
-
palermo
#43846 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ali tebi je Bunić do juče valjao.Kikibombona wrote: ↑18/11/2019 20:18
Govno je pojeo Bunic kada se uclanio u SDA. A mozda je njemu ok, mogao se nakrasti do sada. Malo ljage na ime, bice uskoro zaboravljeno.
Hoćeš li sutra isto ovako o Dini Konakoviću ?
- bunk
-
JedanMova
- Kikibombona
#43849 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Juce za Bunica nisam znao da postoji.palermo wrote: ↑18/11/2019 20:27Ali tebi je Bunić do juče valjao.Kikibombona wrote: ↑18/11/2019 20:18
Govno je pojeo Bunic kada se uclanio u SDA. A mozda je njemu ok, mogao se nakrasti do sada. Malo ljage na ime, bice uskoro zaboravljeno.
Hoćeš li sutra isto ovako o Dini Konakoviću ?
Dini nisam oprostio clanstvo u SDA. Mora jos dosta toga konkretnog uraditi da opere period bitisanja u SDA.
Ako bi slicna sudbina zadesila Dinu, to bi znacilo da ga je clanstvo u mafijskoj organizaciji doslo glave. Ja za njim ne bi zalio.
- bunk