https://www.klix.ba/vijesti/bih/predsta ... /191118011

Ja sam ubjedjen da je ovo drzavna politika, Pakistana npr i tih zemalja. Da se planski rjesavaju viška i boga pitaj kakvih ljudi. Mi blage veze nemamo ko su ovi ljudi. Mogu biti i studenti, a mogu biti i surovi krimosi.
Naravno da je drzavna politika, ipak kad imas populaciju od 156mio ljudi (156.770.000) hiljadu gore ili dole znaci jako punoThorgerson wrote: ↑18/11/2019 09:57Ja sam ubjedjen da je ovo drzavna politika, Pakistana npr i tih zemalja. Da se planski rjesavaju viška i boga pitaj kakvih ljudi. Mi blage veze nemamo ko su ovi ljudi. Mogu biti i studenti, a mogu biti i surovi krimosi.
Jer ogromne su ovo horde ljudi da oni tek tako, spontano krenu na daleki zapad. Ja u to ne vjerujem.
I najhitnije treba osuditi bilo kakva poređenja sa nama sada ili sa nama iz 92, a koja često čujem, pročitam po portalima.
Ja bih volio da čujem baš podatak koliko je naših umrlo, kad su izbjegli u inostranstvo 92-95, tako što su se između sebe potukli, poklali i slično.
![]()
Brabonjaš.TRANCE wrote: ↑18/11/2019 07:56Kakvo kršćanstvo i folovi, hoće Hrvati da uđu u Šengen da ne moraju čekati u redovima na granici kad ulaze u Sloveniju i Mađarsku, a Šengen podrazumijeva i određene standarde prilikom kontrole vanjske granice EU, u ovom slučaju granice sa BiH. Ko je nama kriv što i mi nismo u EU i Šengenu, pa ne bi onda imali taj problem s migrantima koji ne mogu preći granicu u pohodu na Hartz IV socijalu.emric wrote: ↑18/11/2019 06:07 Da Hrvati imaju više pameti a manje kompleksa i umišljenosti da su "na braniku kršćanstva", provodili bi migrante na svoju zapadnu granicu i dalje, rješavajući tako vlastite probleme sa tuđim gostima. Ne shvataju da se bavimo tuđim brigama, jer mi niti smo napravili migrante od ovih ljudi niti su nama pošli.
Ali, po običaju, Hrvat služi tuđim interesima, umišljajući da je nekome bitan.![]()

Može se u EU i iz Srbije
Naši idu havijonom ili Globturom.
idu najjeftnijim i najlaksim putem...

Brabonjak ti u gaćama.emric wrote: ↑18/11/2019 11:03Brabonjaš.TRANCE wrote: ↑18/11/2019 07:56Kakvo kršćanstvo i folovi, hoće Hrvati da uđu u Šengen da ne moraju čekati u redovima na granici kad ulaze u Sloveniju i Mađarsku, a Šengen podrazumijeva i određene standarde prilikom kontrole vanjske granice EU, u ovom slučaju granice sa BiH. Ko je nama kriv što i mi nismo u EU i Šengenu, pa ne bi onda imali taj problem s migrantima koji ne mogu preći granicu u pohodu na Hartz IV socijalu.emric wrote: ↑18/11/2019 06:07 Da Hrvati imaju više pameti a manje kompleksa i umišljenosti da su "na braniku kršćanstva", provodili bi migrante na svoju zapadnu granicu i dalje, rješavajući tako vlastite probleme sa tuđim gostima. Ne shvataju da se bavimo tuđim brigama, jer mi niti smo napravili migrante od ovih ljudi niti su nama pošli.
Ali, po običaju, Hrvat služi tuđim interesima, umišljajući da je nekome bitan.![]()
Brabonjaš.TRANCE wrote: ↑19/11/2019 01:15Brabonjak ti u gaćama.emric wrote: ↑18/11/2019 11:03Brabonjaš.TRANCE wrote: ↑18/11/2019 07:56
Kakvo kršćanstvo i folovi, hoće Hrvati da uđu u Šengen da ne moraju čekati u redovima na granici kad ulaze u Sloveniju i Mađarsku, a Šengen podrazumijeva i određene standarde prilikom kontrole vanjske granice EU, u ovom slučaju granice sa BiH. Ko je nama kriv što i mi nismo u EU i Šengenu, pa ne bi onda imali taj problem s migrantima koji ne mogu preći granicu u pohodu na Hartz IV socijalu.
Nauči se pristojnoj komunikaciji, pa onda pokušaj razumjeti šta znači šengenski prostor, znam da je komplikovano za takve intelektualne kapacitete, ali uz malo truda možeš uspjeti!![]()
Glupost,ovi dalje od te zapadne granice ne bi otisli, Slovenija bi ih vracala nazad u Hrvatsku isto onako kako to radi Hrvatska kada ih vraca u BiH, Orbanovci isto tako. Tako da bi se ti migranti setali po Varazdinu onako kako danas setaju u coporu po Bihacuemric wrote: ↑18/11/2019 06:07 Da Hrvati imaju više pameti a manje kompleksa i umišljenosti da su "na braniku kršćanstva", provodili bi migrante na svoju zapadnu granicu i dalje, rješavajući tako vlastite probleme sa tuđim gostima. Ne shvataju da se bavimo tuđim brigama, jer mi niti smo napravili migrante od ovih ljudi niti su nama pošli.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/socijal ... /191118097Socijalna izolacija i marginalizacija migranata su početna faza njihovih nepoželjnih ponašanja