Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
manijak1

#3501 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by manijak1 »

Point. wrote: 18/11/2019 10:53
Nije najbolji, vidjeli smo protiv talijana kad ozbiljne ekipe dođu. Uz svo dužno poštovanje, druga turska liga je polu amaterska.

Elem, neki su vapili daj neka dobiju šansu igrači iz BHPL, sada kada su nam glavne vedete igrači ponikli u BHPL, kao što su Duljević, Višća, Šehić, Cimirot, Kovačević, Todorović gledaj nas gdje smo.
Upravo tako , sve je do navedenih igrača , do selektora nije apsolutno ništa .
Kakve to vedete ima Finska :?
Gdje su oni stasali ? Na Bahamima ili Sejšelima :?
cyprus

#3502 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by cyprus »

manijak1 wrote: 18/11/2019 11:13 Upravo tako , sve je do navedenih igrača , do selektora nije apsolutno ništa .
A i Finska ima strašnog selektora... Markku Kanerva, zvani mag :-D
Point.

#3503 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

cyprus wrote: 18/11/2019 11:12
Point. wrote: 18/11/2019 10:53 Nije najbolji, vidjeli smo protiv talijana kad ozbiljne ekipe dođu. Uz svo dužno poštovanje, druga turska liga je polu amaterska.

Elem, neki su vapili daj neka dobiju šansu igrači iz BHPL, sada kada su nam glavne vedete igrači ponikli u BHPL, kao što su Duljević, Višća, Šehić, Cimirot, Kovačević, Todorović gledaj nas gdje smo.
Izostavio si Džeku, al biće da je slučajno :mrgreen:

Kako god, upravu si... Navedeni su baš levati... Za razliku od Kolašinca, Bičakčića, Bešića, Hajrovića, Jajala, Miloševića, Vrančića... Kad igraju za reprezenaciju, kod njih se baš vidi razlika u odnosu na ove :D I Pjanić bi igro, al šta će jadan, nema s kim... Sve djeca kukuruza, ovaj Premijerlige oko njega... :oops:
Edin je izuzetak koji čini pravilo a i on je prodan za cenera uz kisele osmijehe uvalili smo im kloca. Ostali gore nabrojani su se samo uklopili u sivilo i bezidejnost trenutnog selektora.
Point.

#3504 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

manijak1 wrote: 18/11/2019 11:13
Point. wrote: 18/11/2019 10:53
Nije najbolji, vidjeli smo protiv talijana kad ozbiljne ekipe dođu. Uz svo dužno poštovanje, druga turska liga je polu amaterska.

Upravo tako , sve je do navedenih igrača , do selektora nije apsolutno ništa .
Naravno da je i do selektora. Ponajviše njega jer zove igrače kojima realno nije mjesto u reprezentaciji.
cyprus

#3505 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by cyprus »

Haj bujrum ti navedi kome to jeste mjesto u reprezentaciji :-D Gorim od želje da saznam :-D
Point.

#3506 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

Kolašinac, Bičakčić, Pjanić, Džeko itd a ubaciti još više vedeta iz BH PL da se reklamira liga. Tražili ste, dobili ste.
manijak1

#3507 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by manijak1 »

:oops: Šehić budući kapiten :? :D
SmokingMan

#3508 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by SmokingMan »

Mnogo se nervirate za nešto što je jedva iznad prosjeka, sve dok Edin i Miralem ne odu. Malo je jeste nezgodno što nismo navikli na ovako loše rezultate, ali blago rečeno, organizacije igre nema, potpuno smo neprepoznatljivi. Promjenili Roberta ili ne, teško da se može desiti neka radikalnija promjena u pristupu igri. Neki su igrači baš na "zalasku", a šta je tek sa alternativama, ima nešto sitno, ali pojedinac nije sam kolektiv...

Sead me je u velikoj mjeri razočarao, i čudno mi je što za svo ovo vrijeme provedeno u Arsenalu nije poboljšao svoju defanzivnu igru. Na momente mi se čini još i gorim.
LSD

#3509 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by LSD »

Nemojte slušati neznalicu Pointa, on je svojevremeno sav ushićen pisao epove o šarlatanu Robertu, svršavao na njegove taktičke bravure protiv Sj. Irske, a sad bi da okrene ploču na B stranu.

Žuta varalica ce ostati zapamćen kao najgori selektor BIH svih vremena. Sad bi Elvedin Begić i Miske rado pojeli svoj drek i na koljenima molili velikog Amara za oprost zbog ogromnog neznanja koje su ispoljili kod odabira selektora, al evo im qrac :izet:
Last edited by LSD on 18/11/2019 16:13, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3510 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

Jes, dok brišu suze s onim milionima eura od lige nacija :mrgreen:
Crvena Tifoza

#3511 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Crvena Tifoza »

LSD wrote: 18/11/2019 16:11 Nemojte slušati neznalicu Pointa, on je svojevremeno sav ushićen pisao epove o šarlatanu Robertu, svršavao na njegove taktičke bravure protiv Sj. Irske, a sad bi da okrene ploču na B stranu.

Žuta varalica ce ostati zapamćen kao najgori selektor BIH svih vremena. Sad bi Elvedin Begić i Miske rado pojeli svoj drek i na koljenima molili velikog Amara za oprost zbog ogromnog neznanja koje su ispoljili kod odabira selektora, al evo im qrac :izet:

Zar može gori od Muzurovića? :D
LSD

#3512 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by LSD »

Crvena Tifoza wrote: 18/11/2019 18:08
LSD wrote: 18/11/2019 16:11 Nemojte slušati neznalicu Pointa, on je svojevremeno sav ushićen pisao epove o šarlatanu Robertu, svršavao na njegove taktičke bravure protiv Sj. Irske, a sad bi da okrene ploču na B stranu.

Zar može gori od Muzurovića? :D
Fuad je Guardiola za žutog bilmeza. Bez zayebancije ;-)
Nadzorna_ploca

#3513 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Nadzorna_ploca »

Amar ide za khaj phice. :mrgreen:
Artest

#3514 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Artest »

Robisa jos uvijek bulazni o Besicu koji nam treba u optimalnoj formi za baraz. Kakav cutuk jbt. Vjerovatno se nijednom nije zapitao da li mumletovo sjedenje na klupi (9min u EPL) ima veze sa nekvalitetom?!

Svi znamo da MumLe nema mozga i da skoro uvijek donosi lose odluke. To je dokazao u skoro svakoj utakmici. Ali da je neko njegove visine tako neokretan (sad kad se utrutio podsjeca me na Nermina Sabica ili Bukija Biscevica) i da nema skoro nikakvu startnost, to je zaista fenomen. Da je pozvao Tomislava Tomica manje bi los/stetan bio....Medjutim, zasto ista pokusavati ako nema garancije da ce alternativa biti bolja?! :)

Na koncu konca, sto bi rekli 'rvati, uvijek te moze lakonski skinuti: a koga to propustam pozvati a da radi razliku, ili da igra u ligama petice?

A cak i kad pozove nekog novog igraca, ne radi to zato sto je snimio da se karakteristike doticnog uklapaju u njegovu viziju (recimo Hajradinovic je poznat po dobrom centarsutu i sigurno je bolji i dinamiciniji igrac od Milosevica) vec zato sto je procitao u novinama da se pise o nekom igracu, pa daj da se udovolji javnosti i stvori privid da nesto mozga i radi.
luckylaka

#3515 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

najgora stvar koja se moze desiti ovoj reprezentaciji da kloc sa ovom polovnom reprezentacijom dobije Lihtenstajn i da novinari kao i do sada pocnu dizati u nebesa kloca
mO k3

#3516 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by mO k3 »

luckylaka wrote: 18/11/2019 20:41 najgora stvar koja se moze desiti ovoj reprezentaciji da kloc sa ovom polovnom reprezentacijom dobije Lihtenstajn i da novinari kao i do sada pocnu dizati u nebesa kloca
Vidjet ćeš da će nas robi odvesti na ep :)
luckylaka

#3517 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

mO k3 wrote: 18/11/2019 21:42
luckylaka wrote: 18/11/2019 20:41 najgora stvar koja se moze desiti ovoj reprezentaciji da kloc sa ovom polovnom reprezentacijom dobije Lihtenstajn i da novinari kao i do sada pocnu dizati u nebesa kloca
Mozda na radnicke sportske igre u Tutin
mO k3

#3518 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by mO k3 »

luckylaka wrote: 18/11/2019 22:09
mO k3 wrote: 18/11/2019 21:42
Mozda na radnicke sportske igre u Tutin
Laka nemoj da se zeznes
bosanska senzacija

#3519 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by bosanska senzacija »

Ja sam isto jedan od onih koji je Prosinečkog želio da vidi na našoj klupi još od dana kada smo izabrali Baždarevića za selektora.

Ne znam zbog čega ali i dalje mislim tako i pored ovog rezultatskog kraha u ovim kvalifikacijama.

U početku to uopše nije izgledalo toliko loše kada smo odigrali nekoliko dobrih utakmica gdje smo igrali izrazito tvrdo ali smo uspijeli pobijediti jednu Koreju, Bugarsku, Austriju, Irsku, sa Turcima neriješeno u gostima, pa se sa Špancima gusto izgubili...Po prvi put smo znali odigrati ružno ali na kraju i pobjediti.

U nekim momentima smo izgledali kao ekipa sa glavom i repom ali ne znam tačno gdje i šta je pošlo po zlu pa je došao ovaj skoro slobodni pad. Protiv Irske u gostima, i pored sretne pobjede, te Armenije na Grbavici kada smo pobjedili 2-1 mi se činilo da ulazimo u neku krizu ali smo onda rastavili Grke u Zenici sve do onog crvenog kartona Pjanića koji je čini mi se bio ključni faktor u ovim kvalifikacijama. Ali onda Finska, Armenija, pa opet Grčka...

Istina je da je ova generacija osjetno slabija od one sa kojom smo otišli na svjetsko ali brate mili opet nismo smjeli da nas Finci i Armenci onako naguze.

Prosinečkom lično zamjeram što nije pokazao više lucidnosti u nekim odlukama i što se nije po nekad znao prepoznati kad i gdje bi nam koji igrač mogao više pružiti te se nije češće upuštao u neke taktičke transformacije. Višća protiv ekipe koja se brani skoro neupotrebljiv, Pjanića držati kao libera je grehota u ovakvoj ekipi, ne zatvarati rupe iza Kolašinca koji bi nam u ofanzivi trebao biti jedna od udarnih tačaka, Cimirot? , stavljati tromu odbranu i držati visoko liniju...nekad sam imao utisak da ne poznaje baš sve igrače i njihove mogućnosti dobro. Svašta se tu još može dodati.

Međutim ono što najviše mislim da nedostaje ovoj ekipi je taj momčadski duh i zajedništvo koje se izgubilo odlaskom nekoliko starijih igrača. Navijači, mediji, igrači i selektor dok se ne nađu na istoj talasnoj dužini džaba nam i Mourinho.
ja71

#3520 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by ja71 »

Tabela realno oslikava stanje
luckylaka

#3521 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

ja71 wrote: 18/11/2019 22:39 Tabela realno oslikava stanje
no tabela samo pokazuje kakvog sabana imamo na klupi,realno stanje je da smo ubjedljivo trebali biti drugi
Odlaziiiiiiii zuta ubleho da se ko ljudi plasiramo na euro
sinuhe

#3522 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by sinuhe »

Tesko da ima ambicioznih trenera zainteresovanih za poziciju selektora BiH. Jedino jos ostaju asovi iz BeHa lige a to su musovici, smajlovici, sliskovici, muzurovici.
ja71

#3523 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by ja71 »

Treba dovesti novog selektora (nemam konkretno ime). Žuti ne samo da je tanak, pogotovu taktički nego se ovim njegovim vraćanjem stvorila loša atmosfera kod reprezentacije
mO k3

#3524 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by mO k3 »

ja71 wrote: 19/11/2019 07:54 Treba dovesti novog selektora (nemam konkretno ime). Žuti ne samo da je tanak, pogotovu taktički nego se ovim njegovim vraćanjem stvorila loša atmosfera kod reprezentacije
Losa atmosfera je već godinama od papeta još
Thorgerson

#3525 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Thorgerson »

Robi naravno treba da ide. Jednostavno, ograničen trener. Ništa specijalno. Hvala i doviđenja.

Također, č itav savez bi se trebao osvježiti.

Mijenjamo igrače - isto sranje.
Mijenjamo selektore - isto sranje.
A savez ostaje isti.

Jednostavno, čitavu strukturu treba mijenjati. Nebitno. Nek dođu i gori. Ako ništa neće se međusobno toliko poznavati, pa možda i bude nekog uvažavanja, stida barem, nekog novog izazova, manje famlije i kolača i slicno.

Ovo ovako ne ide.

Dobitni tim ne treba mijenjati, naravno. Ovaj naš - daleko je od dobitnog.

U ovakvoj grupi ne izboriti plasman, smiješno. Sad nam je odjednom i Finska velesila i Armenija i Grci su jaki bla bla..Iole ozibljna repka ce natamburati spomenute.
Locked