Uzmeš 512gb ali koristiš 80% prostora (napraviš particiju npr od 480GB i koristiš, ostalo stoji prazno, raw) i neće biti problema
Tako sam ja uradio
Na sva tri SSD-a
Moderator: Benq
Svi kod nas imaju ovaj model RR-212X-17PK-R1,a niko koji tebi treba RR-212X-20PM-R1.Imas ovaj ali je 20-25km skupljiUltraviolent wrote: ↑18/11/2019 14:19 Jebo mater niko nema 212x od ovih koji je am4 kompatibilan. Mickey mi nudi nesto lijevo i govori mi da je isto, cak i bolje![]()
Uzmi u obzir i ovajUltraviolent wrote: ↑18/11/2019 14:54 E ne znam, ma nije da mi treba baš ovaj 212 nego nemam blage koji da uzmem. Ovdje mi je preporucen pa to trazim. Kakav je arctic freezer 34, dosta je jeftiniji.
Vjerujem da je dovoljan za ryzen 5 1600x
po meni šta god da uzmeš do 100 KM će da ti bude i više ego dovoljno za taj procesor naročito ako ne misliš raditi OC. Ne griju se ryzeni kao što je to bilo slučaj s npr, FX serijom. Ima lik ako hočeš, valjda nija prodao, dark rock 3, jeste masivan ali je ekstra dobar air cooler..korišten 3 mjeseca i prodaje ga za 120 KM (doduše to je rekao meni, inače cijeni više taj cooler) Razlog zbog kojeg ga prodaje jeste što je prešao na vodeno hlađenje.Ultraviolent wrote: ↑18/11/2019 14:54 E ne znam, ma nije da mi treba baš ovaj 212 nego nemam blage koji da uzmem. Ovdje mi je preporucen pa to trazim. Kakav je arctic freezer 34, dosta je jeftiniji.
Vjerujem da je dovoljan za ryzen 5 1600x
Moje iskustvo je sljedeće:
zavisi sta hoces na njima, da radis nesto ozbiljno ili samo da se igras...
https://eu.crucial.com/ ako želiš dobre cijene, samo pazi na ograničenje od 300KM na poštu