Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

todd_smith

#26651 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by todd_smith »

manijak1 wrote: 18/11/2019 12:58
todd_smith wrote: 18/11/2019 12:56
valjda to trebas raditi jer je dobro djelo, a ne jer trazis neki tretman zbog toga
Takvo djelo obično zaslužuje poštovanje, a ovdje se to omalovažava , ništa čudno .
Mislis isto onako kao sto su igraci bezbroj takvih gesta imali, pa im ovi daju postovanje psovanjem i zahtjevom da im stanu na crtu?
cyprus

#26652 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cyprus »

Tomahawk11 wrote: 18/11/2019 12:52Ne treba ništa prozivati, imaćemo reprezentaciju na nivou nekih Kazahstana, Azerbejdžana i tako tih egzotičnih zemalja.
Kazahstan i Azerbejdžan su mnogo ozbiljnije države nego što je to Bosna i Hercegovina, pa ako nas nekad i prestignu, ja se uopšte neću začuditi... Po čemu mi to uopšte zaslužujemo da budemo tretirani kao neka fudbalska sila?
Tomahawk11
Globalni moderator

#26653 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tomahawk11 »

SmokingMan wrote: 18/11/2019 12:59

Navikli smo da je podobnoj gospodi u NFSBIH jedini istinski cilj preko repreznetacije stvoriti neki ozbiljan novac, u kojem će se moći i oni "pronaći". Pomalo apsorudno, ali iskreno, je to da meni svejedno to što se nećemo plasirati na EP, čisto iz predhodno navedenog razloga. Možda se nakon par neuspjelih ciklusa kvalifikacija napokon neki i otkače sa budžeta NSBIH. Ali kako vrijeme kod nas sporo prolazi po pitanju "promjena", teško da će se tako nešto u skorije vrijeme desiti...

Fudbal u BIH je odraz nerada NSBIH, i nediscipline ovog podneblja...

Na neki način budu za to bahato ponašanje kažnjeni svaki put, znači prokockan odlazak na jedno EP, pa na SP, evo opet sad na EP, svaki put realno bilo bar da se plasiramo, jedino što se opet omaklo, pa osvojismo ovu grupu u LN i uzeše govna pare da i dalje sprovode svoju usranu politiku.
Očito je i da za male pare uzmu novinare, pa niko ništa ne pita niti piše....dobro je, šta, omaklo se, imamo baraž.
mO k3

#26654 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by mO k3 »

Tomahawk11 wrote: 18/11/2019 12:52 Pratite malo, evo sad sa Italijom su čini mi se za 200 djece iz nekih domova platili prevoz, hranu, piće i ulaznice.
Jebo vas više animozitet....pojedini kad čuju BHF odmah se nakostriješe i kreće forumska brigada u kontru.
Ne treba ništa prozivati, imaćemo reprezentaciju na nivou nekih Kazahstana, Azerbejdžana i tako tih egzotičnih zemalja.
:thumbup:

Najgori su mi ovi forumski treneri i navijači , koji nisu bili na dvije tri tekme i oni sada prosipaju pamet
Tomahawk11
Globalni moderator

#26656 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tomahawk11 »

cyprus wrote: 18/11/2019 13:01
Tomahawk11 wrote: 18/11/2019 12:52Ne treba ništa prozivati, imaćemo reprezentaciju na nivou nekih Kazahstana, Azerbejdžana i tako tih egzotičnih zemalja.
Kazahstan i Azerbejdžan su mnogo ozbiljnije države nego što je to Bosna i Hercegovina, pa ako nas nekad i prestignu, ja se uopšte neću začuditi... Po čemu mi to uopšte zaslužujemo da budemo tretirani kao neka fudbalska sila?
Fudbalski gledano su amaterske zemlje u odnosu na nas. Imaju još puno da rade da bi bili na našem nivou.
Uzeo sam za primjer obzirom na trenutno stanje....nažalost tendecije su takve da si ti vjerovatno u pravu i da ćemo mi down, a oni gore ilitiga up.
cyprus

#26657 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cyprus »

Tomahawk11 wrote: 18/11/2019 13:02
cyprus wrote: 18/11/2019 13:01
Fudbalski gledano su amaterske zemlje u odnosu na nas. Imaju još puno da rade da bi bili na našem nivou.
Uzeo sam za primjer obzirom na trenutno stanje....nažalost tendecije su takve da si ti vjerovatno u pravu i da ćemo mi down, a oni gore ilitiga up.
Zato što nemaju fudbalsku tradiciju... Ali imaju finansijska sredstva koja ulažu u fudbal i samo je pitanje vremena kada će izaći na pravi put... Na klupskom planu već nadolaze - nadoći će i u reprezentativnom, sigurno...
manijak1

#26658 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by manijak1 »

Možda bi forumaši trebali snimit večeras Irce :D ili Dance :oops: pa obasut Robija porukama :D šta , kako , koga .....
Vala Kazahstan i Azerbajdžan :D klupskim su fudbalom ispred nas .Vazda zalutaju tamo đe mi ne možemo privirit.
SmokingMan

#26659 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by SmokingMan »

luckylaka wrote: 18/11/2019 12:52
SmokingMan wrote: 18/11/2019 12:26 BHF sebi previše daju za pravo da im se moraju ispunjavati uslovi, u ovome slučaju da im igrači dolaze na noge, i doslovno im se izvinjavaju.
ocito ne pratis fudbal pa ne zhas da igraci Sarajeva,Zrlje,Haduka,Ginama,Borusije,Arsenala...iz postovanja prema navijacima dolazili ispred njih u saslusali njihove primjedbe i kritike.Juce se bilo sto BHF nesto ne preduzme a dok krenu u akciju odmah su pi..e
Dišem im za vratom. :D

Šalu na stranu. Sjećam se ja posranih lica igrača Sarajeva kada bi dolazili do sjeverne tribine da se "ispričaju" raji, a onda.... Iskreno, primejrice, kao prosječan igrač,a iz potšovanja prema sebi, nikada ne bi dozvolio da mi neka krezuba budala od 50 kila psuje familiju, ponižava me, a sutra bi opet isti da se slika sa mnom, i govori mi pripit i u svoj lošoj percepciji kako sam bolji od Ronalda. Svjedočio sam raznoraznim situacijama, hem što me je loš fudbal otjerao, hem žvivotinjsko - psihopatsko ponašanje ljudi.
Tomahawk11
Globalni moderator

#26660 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tomahawk11 »

SmokingMan wrote: 18/11/2019 13:07

Šalu na stranu. Sjećam se ja posranih lica igrača Sarajeva kada bi dolazili do sjeverne tribine da se "ispričaju" raji, a onda.... Iskreno, primejrice, kao prosječan igrač,a iz potšovanja prema sebi, nikada ne bi dozvolio da mi neka krezuba budala od 50 kila psuje familiju, ponižava me, a sutra bi opet isti da se slika sa mnom, i govori mi pripit i u svoj lošoj percepciji kako sam bolji od Ronalda. Svjedočio sam raznoraznim situacijama, hem što me je loš fudbal otjerao, hem žvivotinjsko - psihopatsko ponašanje ljudi.
To se dešava i Ahmetoviću i Ronaldu.
Čim si ti obuo kopačke, pristao si na to.
Razlika je samo u tome koliko je ko plaćen.
drug_profi

#26661 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

U percepciji normalnog ljudskog bića, "navijači" su grupa ljudi, besposličara, koji traže kavgu i prave haos.

Zašto bi neko normalan i ostvaren kao osoba imao potrebu da bude dio te grupe?
I zašto bi uopšte slušao šta ima da mu kaže neko iz te grupe?
todd_smith

#26662 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by todd_smith »

Tomahawk11 wrote: 18/11/2019 13:10
SmokingMan wrote: 18/11/2019 13:07

To se dešava i Ahmetoviću i Ronaldu.
Čim si ti obuo kopačke, pristao si na to.
Razlika je samo u tome koliko je ko plaćen.
jos jedna laz u koju vjerujemo godinama
Tomahawk11
Globalni moderator

#26663 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tomahawk11 »

todd_smith wrote: 18/11/2019 13:12
De nam onda reci šta je istina.
luckylaka

#26664 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

mO k3 wrote: 18/11/2019 13:01
Tomahawk11 wrote: 18/11/2019 12:52 Pratite malo, evo sad sa Italijom su čini mi se za 200 djece iz nekih domova platili prevoz, hranu, piće i ulaznice.
Jebo vas više animozitet....pojedini kad čuju BHF odmah se nakostriješe i kreće forumska brigada u kontru.
Ne treba ništa prozivati, imaćemo reprezentaciju na nivou nekih Kazahstana, Azerbejdžana i tako tih egzotičnih zemalja.
:thumbup:

Najgori su mi ovi forumski treneri i navijači , koji nisu bili na dvije tri tekme i oni sada prosipaju pamet
Upravo to sto kaze @tomo.Imaju 2-3 forumasa koji se nakostrijese na samu pomen BHF i uvijek isto prozivanje...krezubi,nepismeni,idioti,kreteni ali takvi su totalno nebitni BHF-u.Dobra djela BHF koji je do sada bilo nebrojeno puta oni i ne primjecuju ili se prave slijepi i takve nece stati ukraj BHF
SmokingMan

#26665 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by SmokingMan »

Nije niko pristao na to da budeš ponižavan, trpiš dok moraš, dok ti se ne pruži druga bolja prilka u zdravijoj sredini, kao i u braku. Svudgje ima među rajom nekih, hajdemo reći "normalnih" psovača, ali kod nas je to doseglo sve minimume ljudskog dostojanstva, kakvo dno kace, ispod toga, ma bolje je reći nema dna.
Tomahawk11
Globalni moderator

#26666 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tomahawk11 »

SmokingMan wrote: 18/11/2019 13:15 Nije niko pristao na to da budeš ponižavan, trpiš dok moraš, dok ti se ne pruži druga bolja prilka u zdravijoj sredini, kao i u braku. Svudgje ima među rajom nekih, hajdemo reći "normalnih" psovača, ali kod nas je to doseglo sve minimume ljudskog dostojanstva, kakvo dno kace, ispod toga, ma bolje je reći nema dna.
Misliš da se ne zagalami na engleskim stadionima?
Španskim? Talijanskim?
Samo što je kod njih veći udio ovih kulturnih i što su im psovke manje sočne nego kod nas :mrgreen:

Tačno je da mi još uvijek nismo prošli u tu neku fazu gdje ima granica i gdje te kad je prekoračiš udaraju po ušima....finansijski, zabranom...
SmokingMan

#26667 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by SmokingMan »

Tomahawk11 wrote: 18/11/2019 13:18
SmokingMan wrote: 18/11/2019 13:15 Nije niko pristao na to da budeš ponižavan, trpiš dok moraš, dok ti se ne pruži druga bolja prilka u zdravijoj sredini, kao i u braku. Svudgje ima među rajom nekih, hajdemo reći "normalnih" psovača, ali kod nas je to doseglo sve minimume ljudskog dostojanstva, kakvo dno kace, ispod toga, ma bolje je reći nema dna.
Misliš da se ne zagalami na engleskim stadionima?
Španskim? Talijanskim?
Samo što je kod njih veći udio ovih kulturnih i što su im psovke manje sočne nego kod nas :mrgreen:

Tačno je da mi još uvijek nismo prošli u tu neku fazu gdje ima granica i gdje te kad je prekoračiš udaraju po ušima....finansijski, zabranom...
Nisam ni rekao da nema kod njih "puta madre" i sl, manje više svi mi znamo dosta psovki i na drugim jezicima, ne recituje se tamo poezija i proza. :D

Nego hoću samo da skrenem pažnju ljudima da nije zgoreg niti sramota otići da se posavjetuju sa psihijatrom. Shvatam ja to šta je PTSP/PTSD, shvatam ja šta je stid od osude drugih ljudi, okoline, ali negdje ludilo mora stati :D. Ali eto, štaš', preveliki je taj ljudski ego...
todd_smith

#26668 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by todd_smith »

Tomahawk11 wrote: 18/11/2019 13:14
Jedan od uslova biti fudbaler nije da trpis da ti neko psuje i zive i mrtve.

Ako mislis da jeste, i tebi da je to prihvatljivo, sto izgleda da jeste, mi dalje nemamo sta razgovarati.
Blixen

#26669 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Blixen »

luckylaka wrote: 18/11/2019 12:52 Juce se bilo sto BHF nesto ne preduzme
nikad
ne trebaju nam oni nista preduzimati
Tomahawk11
Globalni moderator

#26670 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tomahawk11 »

todd_smith wrote: 18/11/2019 13:45

Ako mislis da jeste, i tebi da je to prihvatljivo, sto izgleda da jeste, mi dalje nemamo sta razgovarati.
Nisam rekao da mi je prihvatljivo, mani se postavljanja pitanja i davanja odgovora istovremeno.
Ako ti se vodi monolog, onda i nemamo šta razgovarati.

Može li se zabraniti n licu na Koševu da psuje igračima?

Može li na Etihadu?

Santiago Bernabeu?
Blixen

#26671 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Blixen »

a sta kao sad nismo na tom nivou
seru se po nama redom Finci, Amerni, truhli Grci itd

bhf nisu zasluzni ni za pobjede, a ni za poraze
oni su, kao i svako drugi ko prati repku, potpuno nebitni
Blixen

#26672 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Blixen »

Tomahawk11 wrote: 18/11/2019 13:48 Može li na Etihadu?
moze na White Hart Line
bio
vidio

https://ibb.co/k0NVWr0

https://ibb.co/ZdxkJkH

https://ibb.co/KqxCFg1

uzmu ti sezonsku
a ne kao na Istoku na Kosevu j... nanine mrtve kosti itd
Last edited by Blixen on 18/11/2019 13:57, edited 3 times in total.
SmokingMan

#26673 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by SmokingMan »

Ne znam, valjda su kod nas kriteriji postali tako niski da su su i igrači postali još karakterno mizerniji na sve ono što im se dešava...
todd_smith

#26674 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by todd_smith »

Tomahawk11 wrote: 18/11/2019 13:48
todd_smith wrote: 18/11/2019 13:45

Nisam rekao da mi je prihvatljivo, mani se postavljanja pitanja i davanja odgovora istovremeno.
Ako ti se vodi monolog, onda i nemamo šta razgovarati.

Može li se zabraniti n licu na Koševu da psuje igračima?

Može li na Etihadu?

Santiago Bernabeu?
ne pricamo o zabrani nego si rekao cim stavi kopacke igrac to prihvaca

kakva je to glupost

isto kao da kazes ako postanes policajac prihvatio si da te neki kriminalac ubije
Tomahawk11
Globalni moderator

#26675 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tomahawk11 »

Blixen wrote: 18/11/2019 13:50
a sta kao sad nismo na tom nivou
seru se po nama redom Finci, Amerni, truhli Grci itd

bhf nisu zasluzni ni za pobjede, a ni za poraze
oni su, kao i svako drugi ko prati repku, potpuno nebitni
Nije poenta u tome.
Problem je što loše stojimo i tendencija da bude još gore, a niko ni glasa da pusti.

Blixen wrote: 18/11/2019 13:51 moze na White Hart Line
bio
vidio

https://ibb.co/k0NVWr0

uzmu ti sezonsku
a ne kao na Istoku na Kosevu j... nanine mrtve kosti itd
Super ako je tako.

No, da ne uzmu, igrač nema nikakvu moć da to spriječi.

Uostalom, može reagovati kao Cantona, ali onda mora snositi posljedice.
Post Reply