Windows 10 - No connections are available

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Bancho

#1 Windows 10 - No connections are available

Post by Bancho »

Ljudovi problem :shock: sinoc mi je laptop ostao odjednom bez wi-fi konekcije. Mobitel i tablet normalno imaji konekciju ali laptop jok. Ocito je neki problem do win 10 da li do ovog zadnjeg updatea.

Do sada sam pokusao slijedece:
- isao na reset TCP/IP ss komandama
Netsh int ip reset
Netsh int tcp set heuristic disabled
Netsh int tcp set global autotuninglevel=disabled
Netsh int tcp set global rss=enabled
Uradio restart i nista.

- resetovao modem....nista

- pokusao internet connection troubleshooter...nista

- wi-fi drajveri su up to date tako da nije ni to problem

- airplane mode je iskljucen, tako da ni to nije problem

- probao sam i komande
Ipconfig/release
Ipconfig/renew
Nije pomoglo

Ima jos neko kakvu ideju sta bi mogao da uradim sem reinstal win, jer mi je to bas mrsko.
defender46

#2 Re: Windows 10 - No connections are available

Post by defender46 »

Da nisi slucajno ugasio wireless na switchu sa strane ili ako imas naprijed dugme za wireless :D
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#3 Re: Windows 10 - No connections are available

Post by liaar »

Mislim i ja da je to, dosta raje to nesvjesno pritisne i šokira se
Bancho

#4 Re: Windows 10 - No connections are available

Post by Bancho »

defender46 wrote: 18/11/2019 10:35 Da nisi slucajno ugasio wireless na switchu sa strane ili ako imas naprijed dugme za wireless :D
Ne...sinoc gledam nesto na laptopu i odjednom nestade konekcije. Odmah sam uzeo mob i tablet da da provjerim da li je do mreze. Oni imaju konekciju i radi sve bez problema.
Bancho

#5 Re: Windows 10 - No connections are available

Post by Bancho »

Nakon dva sata handrenja i pokusavanja svih mogucih varijanti koje sam uspio da nadjem, rjesenje je na kraju ispalo toliko jednostavno da mi je doslo da zaplacem.

Dakle, ako se nekom desi ovo sto se meni desilo, potrebno je da uradi slijedece:

otvorite Device Manager - Network adapters - tu nadjite Wireless - desni klik Properties - idite na karticu Driver - na toj kartici kliknite na opciju Disable Device, a odmah zatim kliknite Enable Device i problem rijesen :D .
diablobih

#6 Re: Windows 10 - No connections are available

Post by diablobih »

Pa da si uradio desni klik i troubleshoot, mislim da bi ti samo restartovalo to. Znaci dolje u desnom cosku gdje ti je mreza, samo desni klik i troubleshoot, odradi samo bas to. Disableuje adapter i enablea ga.
Bancho

#7 Re: Windows 10 - No connections are available

Post by Bancho »

diablobih wrote: 19/11/2019 10:42 Pa da si uradio desni klik i troubleshoot, mislim da bi ti samo restartovalo to. Znaci dolje u desnom cosku gdje ti je mreza, samo desni klik i troubleshoot, odradi samo bas to. Disableuje adapter i enablea ga.
To je prvo sto sam uradio...nije bilo od koristi...
diablobih

#8 Re: Windows 10 - No connections are available

Post by diablobih »

Bancho wrote: 19/11/2019 11:28
diablobih wrote: 19/11/2019 10:42 Pa da si uradio desni klik i troubleshoot, mislim da bi ti samo restartovalo to. Znaci dolje u desnom cosku gdje ti je mreza, samo desni klik i troubleshoot, odradi samo bas to. Disableuje adapter i enablea ga.
To je prvo sto sam uradio...nije bilo od koristi...
Cudno, nego inace mozes i sam to ubuduce, udjes u adapters, i disable - enable. Da ne cackas po device manageru.
Post Reply