Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Bosanski_kralj

#3476 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Bosanski_kralj »

Niko Kovač osvoji sa Bayernom ligu i kup prije nekoliko mjeseci i nakon par poraza dobi otkaz, a mi bismo trebali Prosinečkog zadržati na klupi i nakon ovako katastrofalnih kvalifikacija. Evidentno je da se ne snalazi na ovoj poziciji, da igramo jako loše pod njim, da ostvarujemo jako loše rezultate i tu je kraj priče. To što se desilo par bljeskova ništa u ovom momentu ne znači.
luckylaka

#3477 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Sto se prije rijesimo ublehasa vece su nam sanse za baraz inace za ovim tzv.strucnjakom i San Marino ce nam praviti problem.U ovom trenutku i Tulic je bolje rjesenje od ovoga kloca
Dr. Kuca

#3478 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Dr. Kuca »

Upropastio repku. Ispade da je jedino Susic imao neki sistem i da ga nisu dzeko i kompanija bojkotovali otisao bi i na euro.
RtrnOfSalisbury

#3479 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by RtrnOfSalisbury »

najvece pitanje je na kolko ce ovaj topik stranica dobacit :?: ako docera do 150 svaka cast
last mohicans

#3481 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by last mohicans »

Konobari, je li vas strah? Stizu zmajevi, jest da ne bljuju vatru, ali su ipak kurčevi zmajevi. Na šta nas svedoše savez i zutokljunac. Kad se sjetim raznih nadimaka Papetu, ovom se tepa, Robi.
Point.

#3482 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

Ne vidim način na kojinon može preokrenuti ovo stanje u reprezentaciji. Robert je preko 40 različitih igrača zvao ove kvalifikacije, nikakvog kontinuiteta nema, nije mi jasno a ni njemu izgleda ovolike osilacije u igri. Jednostavno ne izgleda mi kao da zna kako da preokene ovo sve.
ultima_palabra

#3483 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by ultima_palabra »

Lik nakon utakmica djeluje ko da se tek probudio, puca njemu ona stvar za sve ovo. Ovima u savezu se ne da zajebavati oko selektora, a i Robi je na reklamama BH Telekoma, ko ce sad nove snimati... uglavnom nasla vreca zakrpu.
studeni76

#3484 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by studeni76 »

Point. wrote: 17/11/2019 22:01 Ne vidim način na kojinon može preokrenuti ovo stanje u reprezentaciji. Robert je preko 40 različitih igrača zvao ove kvalifikacije, nikakvog kontinuiteta nema, nije mi jasno a ni njemu izgleda ovolike osilacije u igri. Jednostavno ne izgleda mi kao da zna kako da preokene ovo sve.
Jbg tesko je nama ugodit. Kad selektori ne zovu nove igrace tj drze kontinuitet, ne valja nam. Kad mijenja opet nam ne valja. Teski smo i mi kao navijaci
Artest

#3485 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Artest »

U jakoj konkurenciji, ova lakirana bundeva je mozda i najgori selektor koji nas je vodio.
Awakened

#3486 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Awakened »

Iskreno, svaki selektor je usrao motku u jednom trenutku i vise nije znao kud udara. Pape igrao najbolji fudbal, ali isto tako imao i ubjedljivo najbolje igrace. Onda uzeo izmisljati formacije da uvali Tina, pa se pogubio u svome egu. Mesa pokusavao da napravi neki sistem, ali fudbala nigdje zglave. Prosinecki hoce da spusti loptu ali ne igra na osnovu jacine tima koji ima nego nekog koji zeli da ima.

Savez...kriminalci. Igraci...nemotivisani. Publika...niko ziv udovoljiti. Uvijek sam bio protiv Osima za selektora, ali sve vise mislim da jedino takav flegman moze izaci sa svima na kraj.
luckylaka

#3487 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

studeni76 wrote: 17/11/2019 22:33
Point. wrote: 17/11/2019 22:01 Ne vidim način na kojinon može preokrenuti ovo stanje u reprezentaciji. Robert je preko 40 različitih igrača zvao ove kvalifikacije, nikakvog kontinuiteta nema, nije mi jasno a ni njemu izgleda ovolike osilacije u igri. Jednostavno ne izgleda mi kao da zna kako da preokene ovo sve.
Jbg tesko je nama ugodit. Kad selektori ne zovu nove igrace tj drze kontinuitet, ne valja nam. Kad mijenja opet nam ne valja. Teski smo i mi kao navijaci
kakav kontinuitet bolan i sta on to mjenja ;Dpbiju poziv Memisevic,Hajradinovic,Menalo,Hotic ,Izet i skoro ni jedan ne dobije minute(et Izo nesto)
Point.

#3488 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

studeni76 wrote: 17/11/2019 22:33
Kad su već izgubljene kvalifikacije ne vidim razlog zašto je Džeko morao igrati 90 minuta protiv žabara, šta ima od mrtvog Jajala kojeg se nije sjetio do prije mjesec dana, zašto niko od ovih novih faca nije dobio minute u utakmici koja nama bodovno ništa ne znači, šta mu može jebeni Sarić ponuditi što već nije vidio, zašto i dalje izbjegava Begovića jer su upravo ovakve utakmice b2z bodovnog naboja prilika da se izglade odnosi i da konačno poluprofesionalac Šehić dobije konkurenciju za jedinicu.
Kospice_KikiRiki

#3489 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Kospice_KikiRiki »

Pa šta ćeš dalje kada lik na pitanje da li će i za baraž voditi ekipu odgovara "pitajte Begića." Znači klasični POLTRON i UHLJEB bez obraza, časti i integriteta a kao takav i najviše odgovara okruženju i zemlji koju vodi, da budemo sasvim iskreni i realni. Mi upravo ovakvog i zaslužujemo, uz naravno nametnutu VARTA reklamu. :bih:
manijak1

#3490 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by manijak1 »

Point. wrote: 17/11/2019 23:59 zašto i dalje izbjegava Begovića jer su upravo ovakve utakmice b2z bodovnog naboja prilika da se izglade odnosi i da konačno poluprofesionalac Šehić dobije konkurenciju za jedinicu.
Ma ja :D amater je najbolji u ekipi vrsnih profesionalaca.Čudo , pa ne braniš selektora koliko napadaš Šehića.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3491 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

Awakened wrote: 17/11/2019 23:43 Iskreno, svaki selektor je usrao motku u jednom trenutku i vise nije znao kud udara. Pape igrao najbolji fudbal, ali isto tako imao i ubjedljivo najbolje igrace. Onda uzeo izmisljati formacije da uvali Tina, pa se pogubio u svome egu. Mesa pokusavao da napravi neki sistem, ali fudbala nigdje zglave. Prosinecki hoce da spusti loptu ali ne igra na osnovu jacine tima koji ima nego nekog koji zeli da ima.

Savez...kriminalci. Igraci...nemotivisani. Publika...niko ziv udovoljiti. Uvijek sam bio protiv Osima za selektora, ali sve vise mislim da jedino takav flegman moze izaci sa svima na kraj.
Sa klošarima iz saveza? S njima je jedini način prikloni im se, ostalo ti je sizifov posao.
manijak1

#3492 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by manijak1 »

Tomahawk11 wrote: 18/11/2019 09:13
Sa klošarima iz saveza? S njima je jedini način prikloni im se, ostalo ti je sizifov posao.
Ako je tako :D motaj kablove , što bi reko Vaš kapiten :oops:
Tomahawk11
Globalni moderator

#3493 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

manijak1 wrote: 18/11/2019 09:19
Tomahawk11 wrote: 18/11/2019 09:13
Ako je tako :D motaj kablove , što bi reko Vaš kapiten :oops:
Pa realno, da je bogdo drugačije, al tako je....ispade da je šteta što smo otišli na ono SP :roll:
cyprus

#3494 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by cyprus »

Hajd bar sam ispo upravu kada sam reko da ćemo plakat za Safetom... Koliko je to nadrealno zvučalo tad u jesen 2014. godine :D
mO k3

#3495 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by mO k3 »

cyprus wrote: 18/11/2019 09:38 Hajd bar sam ispo upravu kada sam reko da ćemo plakat za Safetom... Koliko je to nadrealno zvučalo tad u jesen 2014. godine :D
Nijesi jedini biJo :)

Otrovaše ga dušmani u repki
cyprus

#3496 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by cyprus »

Svojevremeno se masovno ismijavala Papetova politika da se u reprezentaciju teško i upada i iz nje ispada... Potom dođoše Meša i Robi, provrtiše gomilu igrača, i to gotovo svakoga ko je mahali pao na pamet, i imamo šta imamo...

Mislim da nam je tek sad jasno koliko je kontinuitet bitan...
MarshalDodik

#3497 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by MarshalDodik »

U samom pocetku i Robertova politika bila je slicna kao i Papetova (tesko se ulazi, tesko se izlazi= prijeko potrebni kontinuitet), ali previse je balege oko pozicije selektora koju prije ili kasnije nasi selektori moraju dodirnuti s namjerom ili bez, a onda je gotovo i sve zasmrdi.
Na kraju mentalitet naseg naroda je takav da nece reci kako smrdi balega i kako je ima na pretek, vec sto si je dir'o.
Point.

#3498 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

manijak1 wrote: 18/11/2019 09:04
Point. wrote: 17/11/2019 23:59 zašto i dalje izbjegava Begovića jer su upravo ovakve utakmice b2z bodovnog naboja prilika da se izglade odnosi i da konačno poluprofesionalac Šehić dobije konkurenciju za jedinicu.
Ma ja :D amater je najbolji u ekipi vrsnih profesionalaca.Čudo , pa ne braniš selektora koliko napadaš Šehića.
Nije najbolji, vidjeli smo protiv talijana kad ozbiljne ekipe dođu. Uz svo dužno poštovanje, druga turska liga je polu amaterska.

Elem, neki su vapili daj neka dobiju šansu igrači iz BHPL, sada kada su nam glavne vedete igrači ponikli u BHPL, kao što su Duljević, Višća, Šehić, Cimirot, Kovačević, Todorović gledaj nas gdje smo.
saravara

#3499 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by saravara »

Ako Bog da večeras u 22:30, Tema bivši selektor reprezentacije Robert Prosinečki...
cyprus

#3500 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by cyprus »

Point. wrote: 18/11/2019 10:53 Nije najbolji, vidjeli smo protiv talijana kad ozbiljne ekipe dođu. Uz svo dužno poštovanje, druga turska liga je polu amaterska.

Elem, neki su vapili daj neka dobiju šansu igrači iz BHPL, sada kada su nam glavne vedete igrači ponikli u BHPL, kao što su Duljević, Višća, Šehić, Cimirot, Kovačević, Todorović gledaj nas gdje smo.
Izostavio si Džeku, al biće da je slučajno :mrgreen:

Kako god, upravu si... Navedeni su baš levati... Za razliku od Kolašinca, Bičakčića, Bešića, Hajrovića, Jajala, Miloševića, Vrančića... Kad igraju za reprezenaciju, kod njih se baš vidi razlika u odnosu na ove :D I Pjanić bi igro, al šta će jadan, nema s kim... Sve djeca kukuruza, ovaj Premijerlige oko njega... :oops:
Last edited by cyprus on 18/11/2019 11:19, edited 1 time in total.
Locked