NACIONALSOVINIZAM I BRZE CESTE

Post Reply
Haman2

#1 NACIONALSOVINIZAM I BRZE CESTE

Post by Haman2 »

Komšić pozvao Dodika i Salkića da izmjeste trasu: Ugroženi povratnici Kozarca

Image
Željko Komšić / Vijesti.ba

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić pozvao je danas potpredsjednika RS-a Ramiza Salkića i člana Predsjedništva BiH iz RS Milorada Dodika da učine zajedničke napore kako bi imovina povratnika u Kozarcu kod Prijedora ostala neoštećena, ...
... budući da predviđena trasa autoputa prelazi preko povratničke imovine u Kozarcu.

"Imajući u vidu da se tako postupilo u slučaju imovine povratnika kod Modriče, smatram da bi se shodno tome moralo identično postupiti kada je riječ i o imovini povratnika u Kozarac", rekao je Komšić, te dodao:

"Pozdravljam odluku da se trasa autoputa Banja Luka – Bijeljina izmjesti u dijelu trase koja prolazi kroz nekoliko povratničkih naselja u Modriči, kako ne bi došlo do rušenja kuća povratnika. Prema tome, očekujem da član Predsjedništva iz entiteta RS Milorad Dodik, na isti način postupiti u slučaju trase autoputa Banja Luka – Prijedor koja prolazi kroz bošnjačko povratničko naselje jer se predviđenom trasom ovo povratničko naselje se presijeca dva puta i predviđeno je rušenje više privatnih stambenih objekata povratnika".

(Vijesti.ba)

NAPOMENA: Poznata je stvar da je Koridor 5c projektovan tako da u blizini Mostara prolazi kros mjesto i obradivo zemljiste Srba povratnika. Brza cesta kroz Posavinu prolazi po sredini hrvatskog povratnickog naselja, a evo sada ista stvar i Kozarcem kod Prijedora, najvecim povratnickim mjestom u Bos. Krajini. Autoput Banja Luka - Doboj prilazi pored kuca najuglednijih stanovnika Lisnje. Malo fali da vijadukt prolazi preko balkona dvije najljepse kuce u selu. Da li je moralo tako biti. Naravno da nije. Ciji je to interes i kakve su to poruke povratnicima.
Haman2

#2 Re: NACIONALSOVINIZAM I BRZE CESTE

Post by Haman2 »

.Dakle, niko nema nista protiv sto se ovako spartaju trase po principu "zub za zub oko za oko".
Maraschino

#3 Re: NACIONALSOVINIZAM I BRZE CESTE

Post by Maraschino »

Ima li kakve karte da vidimo kuda to trasa prolazi?
Ako ide sa gornje strane ceste B.Luka - Prijedor onda ce lom napraviti a ako ide ispod ceste, treba vidjeti koja je to steta.

...i nije brza cesta nego autoput.
Haman2

#4 Re: NACIONALSOVINIZAM I BRZE CESTE

Post by Haman2 »

U stampi su navedena hrvatska sela u Posavina a u prilogu je naveden Kozarac - najvece bosnjacko povratnicko naselje. Ja sam naveo selo Lisnju na putu Banja Luka Prnjavor.Ono sto se vidi mogao je projektovati samo najveci nacional-sovinista.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... a/9559289/
Haman2

#5 Re: NACIONALSOVINIZAM I BRZE CESTE

Post by Haman2 »

Kazu, Dodik poslusao Plenkovica. Nova trasa brzog puta nece ici po sredini hrvatskih sela u Posavnini. Da li ce tako biti i sa Kozarcem. Mislim, da Dodik nece poslusati Dazaferovica. Tako ce brza cesta proci kroz najvece i najrazvijenije bosnjacko povratnicko mjesto u Rep. Srpskoj.
Haman2

#6 Re: NACIONALSOVINIZAM I BRZE CESTE

Post by Haman2 »

Kako sada stvari stoje brze ceste pravimo da bi prosle kroz povratnicka nasaelja. Povratnici su nepozeljni posebno ako su uspjesni i ako na neki nacin prizivaju da se i drugi vracaju. Gorazde ostaje u zapecku a po svoj prilici i Tuzla. Tako ce se ostavriti ono " cjela Tuzla jednu kozu muzla".
spreca

#7 Re: NACIONALSOVINIZAM I BRZE CESTE

Post by spreca »

Haman2 wrote: 17/11/2019 16:43 Kako sada stvari stoje brze ceste pravimo da bi prosle kroz povratnicka nasaelja. Povratnici su nepozeljni posebno ako su uspjesni i ako na neki nacin prizivaju da se i drugi vracaju. Gorazde ostaje u zapecku a po svoj prilici i Tuzla. Tako ce se ostavriti ono " cjela Tuzla jednu kozu muzla".
SDA i Bakir su najveci izdajnici Bosnjaka i ako se u skorije nista ne ucini ta klika nas namjerno i svejsno vode u Trokutistan....SDA i Bakir su se slozili sa kruznim Autoputom SA -BG-SA a nema normalne ceste sa jednim od najvecih Kantona TK i sa USK....nemamo mi pravo se ljutiti na Covica i Dodika mi prvo moramo Bakira nogom u Guzicu (bar u TK i USK)pa tek ona dva Krmka optuzivati.
Haman2

#8 Re: NACIONALSOVINIZAM I BRZE CESTE

Post by Haman2 »

Eh kad bi samo Bakir bio smetalo desno ili lijevo. Imamo mi vise Bakira. Neki se i lazno predstavljaju kao patrioti a ave radi protiv BiH.
escobar__

#9 Re: NACIONALSOVINIZAM I BRZE CESTE

Post by escobar__ »

spreca wrote: 17/11/2019 17:19
Haman2 wrote: 17/11/2019 16:43 Kako sada stvari stoje brze ceste pravimo da bi prosle kroz povratnicka nasaelja. Povratnici su nepozeljni posebno ako su uspjesni i ako na neki nacin prizivaju da se i drugi vracaju. Gorazde ostaje u zapecku a po svoj prilici i Tuzla. Tako ce se ostavriti ono " cjela Tuzla jednu kozu muzla".
SDA i Bakir su najveci izdajnici Bosnjaka i ako se u skorije nista ne ucini ta klika nas namjerno i svejsno vode u Trokutistan....SDA i Bakir su se slozili sa kruznim Autoputom SA -BG-SA a nema normalne ceste sa jednim od najvecih Kantona TK i sa USK....nemamo mi pravo se ljutiti na Covica i Dodika mi prvo moramo Bakira nogom u Guzicu (bar u TK i USK)pa tek ona dva Krmka optuzivati.
Ti nesretnici su nas unazadili skoro pa kao i sâma agresija na našu zemlju - ono što su četnici započeli, ovi su odlučili privest kraju - rasturit ekonomiju, raselit stanovništvo i napravit begovat u kom će vladat dvije-tri porodice k'o u nekoj afričkoj pripizdini.

Da je pameti kao što je nema davno bi ta stranka bila na smetljištu historije.
spreca

#10 Re: NACIONALSOVINIZAM I BRZE CESTE

Post by spreca »

Haman2 wrote: 18/11/2019 19:47 Eh kad bi samo Bakir bio smetalo desno ili lijevo. Imamo mi vise Bakira. Neki se i lazno predstavljaju kao patrioti a ave radi protiv BiH.
Da ,ali Bakir ce nanijeti nam najvise stete i radi to iz dana u dan i vjerujem da to radi svjesno zbog samo njemu nekih znanih razloga
Haman2

#11 Re: NACIONALSOVINIZAM I BRZE CESTE

Post by Haman2 »

Protivnici BiH su ratovali su da je rasture. Nisu uspjeli i sad nam kroz razne propagandne price proturaju tvrdnje protiv ljudi koji im stoje na putu da bi BiH konacno rasturili. Ovim ne tvrdim da je Bakar dobar ali je bolji od svih onih koji nas zelili predstavljati kao npr. Radoncic, N. Niksic, P. Kojovic. Ovaj trojac je uzdanica neprijatelja BiH. Sjetite se osorosti Vucica prema Bakiru na sastanku u Mostaru, gdje su Covic i Ivanic zajedno sa Vucicem vrsili pritisak na Bakira da im ustupi dvije hidrocentrale. Onako kako se ponasao Vucic ne dolikuje ni najprimitivnijem predsjedniku neke drzave. Mi trenutno nemamo bosljeg jer imamo losu selekciju politicara.
Post Reply