Kreatin debljanje ?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
UltraMatematicar

#1 Kreatin debljanje ?

Post by UltraMatematicar »

Ne treniram, radim samo neke vjezbe u kuci, tipa sklekovi i tako to. Bas sam mrsav, sad me zanima da li mi uzimanje kreatina moze pomoci da se udebljam bez treninga u teretani vec kod kuce ?
mali Ninja

#2 Re: Kreatin debljanje ?

Post by mali Ninja »

UltraMatematicar wrote:Ne treniram, radim samo neke vjezbe u kuci, tipa sklekovi i tako to. Bas sam mrsav, sad me zanima da li mi uzimanje kreatina moze pomoci da se udebljam bez treninga u teretani vec kod kuce ?
preparat kao kreatin nije za debljanje, postoje drugi preparati kojima mozes povecati masu ali svakako ti je bolje pojacati i prilagoditi ishranu.
adio

#3 Re: Kreatin debljanje ?

Post by adio »

UltraMatematicar wrote:Ne treniram, radim samo neke vjezbe u kuci, tipa sklekovi i tako to. Bas sam mrsav, sad me zanima da li mi uzimanje kreatina moze pomoci da se udebljam bez treninga u teretani vec kod kuce ?
Kreatin ti tu nece pomoci, te stvari oko debljanja/mrsanja su uglavnom individualne i nije bas da ce nesto sto je nekome pomoglo da se udeblja/smrsa 100% pomoci i drugome. Dosta je toga u igri- Godine, Zdravlje, Ishrana, Trening, Odmor(spavanje).. stres itd.
Kod debljanja/mrsanja ti je jednostavno, kako kazu "calories IN calories OUT"
Ako hoces da se udebljas znaci da bi pored gore navedenih stvari(G,Z,I,T,O) trebao bi unijeti dnevno vise kalorija nego sto ih potrosis.
golman

#4 Re: Kreatin debljanje ?

Post by golman »

Ako hoćeš da se udebljaš,jedi čim se probudiš.Jedi jaku hranu,masti i ugljene hidrate..i nemoj ništa raditi,samo lezi :D

i udebljaćeš se 100 posto

ali to već nije baš zdravo
bumerangss

#5 Re: Kreatin debljanje ?

Post by bumerangss »

Koliko ti je godina, koliko si visok i težak? Kakvo ti je zdravlje? Uradi sve hormone! Testosteron je glavni za izgradnju muškog tijela pa ako želiš dobiti na masi (naravno mišiće a ne salo) onda idi u apoteku i kupi testosteron ** No links ** (negdje daju a negdje ne bez nalaza) i daji sebi sam u gornji vanjski kvadrant gluteusa jednu ampulu sedmicno i tad intenzivno vjezbaj, idi u teretanu, jedi što više proteina (svaki dan 5 do 8 jaja, meso piletina, puretina, riba... svo meso, sve vrste sira, mlijeko, jogurt...) masnoce i ugljikohidrate umjereno ali kvalitetnije ugljikohidrate a ne samo bijelo brašno i rezultati nece izostati. Izgledat ces kao pravi mačak a i kita ce ti se cesto dizati u tom vremenu pa slobodno povali bilo šta :D

Naravno to traje najviše do dva mjeseca i onda prestaneš sa testosteronom ali nastaviš da živiš zdravo, da ocuvaš tu masu, da vježbaš redovno i da se zdravo hraniš. To je moje licno iskustvo :wink:
Benq

#6 Re: Kreatin debljanje ?

Post by Benq »

bumerangss wrote:
Koliko ti je godina, koliko si visok i težak? Kakvo ti je zdravlje? Uradi sve hormone! Testosteron je glavni za izgradnju muškog tijela pa ako želiš dobiti na masi (naravno mišiće a ne salo) onda idi u apoteku i kupi testosteron ** No links ** (negdje daju a negdje ne bez nalaza) i daji sebi sam u gornji vanjski kvadrant gluteusa jednu ampulu sedmicno i tad intenzivno vjezbaj, idi u teretanu, jedi što više proteina (svaki dan 5 do 8 jaja, meso piletina, puretina, riba... svo meso, sve vrste sira, mlijeko, jogurt...) masnoce i ugljikohidrate umjereno ali kvalitetnije ugljikohidrate a ne samo bijelo brašno i rezultati nece izostati. Izgledat ces kao pravi mačak a i kita ce ti se cesto dizati u tom vremenu pa slobodno povali bilo šta :D

Naravno to traje najviše do dva mjeseca i onda prestaneš sa testosteronom ali nastaviš da živiš zdravo, da ocuvaš tu masu, da vježbaš redovno i da se zdravo hraniš. To je moje licno iskustvo :wink:
Ako ni to ne pomogne , onda Anapolon i udri :mrgreen:
bumerangss

#7 Re: Kreatin debljanje ?

Post by bumerangss »

Anapolon je dosta jaci ali i ima više nus pojava nego testosteron ** No links **, cak dokazano da kod nekih izaziva rak jetre!
Ja sa testosteronom imam dobro iskustvo pa zato to i preporucujem jer sam isprobao na sebi. :thumbup:
Naravno uz umjereno vježbanje i pravilnu ishranu
sedma_7

#8 Re: Kreatin debljanje ?

Post by sedma_7 »

bumerangss wrote: 08/05/2017 23:05 Anapolon je dosta jaci ali i ima više nus pojava nego testosteron ** No links **, cak dokazano da kod nekih izaziva rak jetre!
Ja sa testosteronom imam dobro iskustvo pa zato to i preporucujem jer sam isprobao na sebi. :thumbup:
Naravno uz umjereno vježbanje i pravilnu ishranu
mozda da ga posavjetujes i da se pocne fiksat?!
moonca

#9 Re: Kreatin debljanje ?

Post by moonca »

Biche nakon par mjeseci, kad se udeblja .. Pitanje. kako skinuti salo s stomaka :-) jer su mi noge ko shtapichi.. Image
kabal1337

#10 Re: Kreatin debljanje ?

Post by kabal1337 »

nemoj piti te gluposti
seno_bh

#11 Re: Kreatin debljanje ?

Post by seno_bh »

Druze bolje nemoj hemiju
Preporuka, uzimaj orašaste plodove hem je zdravo hem ćeš ojačat, sad je sezona voća i povrća i to pojačaj
Raznovrsna ishrana će ti sigurno pomoći
Malo više akcije i relax
Ramzess Veliki

#12 Re: Kreatin debljanje ?

Post by Ramzess Veliki »

moonca wrote: 21/07/2022 05:13 Biche nakon par mjeseci, kad se udeblja .. Pitanje. kako skinuti salo s stomaka :-) jer su mi noge ko shtapichi.. Image
Pa jogging, maraton ... biciklo ...
moonca

#13 Re: Kreatin debljanje ?

Post by moonca »

Ramzess Veliki wrote: 22/07/2022 15:29
moonca wrote: 21/07/2022 05:13 Biche nakon par mjeseci, kad se udeblja .. Pitanje. kako skinuti salo s stomaka :-) jer su mi noge ko shtapichi.. Image
Pa jogging, maraton ... biciklo ...
. to su vjezbe za ' nervozne' :-)
oldtajmer

#14 Re: Kreatin debljanje ?

Post by oldtajmer »

svako jutro kasikica germe u fildzan vode, ubrzo ce ti se drasticno povecati apetit i eto kila
moonca

#15 Re: Kreatin debljanje ?

Post by moonca »

. samo che mu se kosa 'ukofrchat' ako je ima.. :oops: :-)
Post Reply