Prosuta voda u autu - smrad
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- swarley_s
#1 Prosuta voda u autu - smrad
Prije par dana mi se skoro litar vode prosuo u autu. Po nesreći, sve je prošlo i na dio ispod podmetača za noge. (Na zadnjem sjedištu, iza suvozača).
E, ja to nisam do sad nikako sušio, ni čistio - em što nisam imao vremena, em što sam mislio ništa strašno, osušiće se - ona klasična taktika noja, glavu u zemlju.
Jučer osjetim baš neki smrad u autu, pipnem taj dio, vidim još mokro, k'o da se voda tek prosula...
E sad je vrijeme da noj vadi glavu iz zemlje: kako da to osušim? I hoće li smrad nestati sa sušenjem? Ako ne - šta je najpametnije da uradim?
Je li neko deverao sa ovim?
Sva iskustva i mišljenja su dobrodošla.
E, ja to nisam do sad nikako sušio, ni čistio - em što nisam imao vremena, em što sam mislio ništa strašno, osušiće se - ona klasična taktika noja, glavu u zemlju.
Jučer osjetim baš neki smrad u autu, pipnem taj dio, vidim još mokro, k'o da se voda tek prosula...
E sad je vrijeme da noj vadi glavu iz zemlje: kako da to osušim? I hoće li smrad nestati sa sušenjem? Ako ne - šta je najpametnije da uradim?
-
lorente
#2 Re: Prosuta voda u autu - smrad
nije to nista strasnoswarley_s wrote:Prije par dana mi se skoro litar vode prosuo u autu. Po nesreći, sve je prošlo i na dio ispod podmetača za noge. (Na zadnjem sjedištu, iza suvozača).
-
lavic
#3 Re: Prosuta voda u autu - smrad
Nista strasno ako je samo voda. Uzmi novine stavi ispod i iznad fabrickog podnog prostiraca.
Da bi mogao stavit ispod moras skinuti "keder' koji ide oko vrata ali samo u donje dijelu, zadigni prostirku i gurni novinu.
Tako radi par dana i osusit ce se.
Nije lose kad si sam u autu upalit grijanje na maksimum da grije u pod ako ima grijanje za zadnja sjedista i malo otvoris prozor.
Da bi mogao stavit ispod moras skinuti "keder' koji ide oko vrata ali samo u donje dijelu, zadigni prostirku i gurni novinu.
Tako radi par dana i osusit ce se.
Nije lose kad si sam u autu upalit grijanje na maksimum da grije u pod ako ima grijanje za zadnja sjedista i malo otvoris prozor.
-
tempuser
#4 Re: Prosuta voda u autu - smrad
Ako mislis cekati da se samo od sebe osusi prije toplog vremena i ventiliranja nista.
Jedino da odes kod onih sto dubinski peru i da ti sa tog dijela usisaju vlagu. Imas u Aleji Bosne Srebrene u samousluznoj praoni aparat za dubinsko pranje sa tim usisivacem. Probaj mozda upali
Jedino da odes kod onih sto dubinski peru i da ti sa tog dijela usisaju vlagu. Imas u Aleji Bosne Srebrene u samousluznoj praoni aparat za dubinsko pranje sa tim usisivacem. Probaj mozda upali
-
dgL_
#5 Re: Prosuta voda u autu - smrad
Ne trebaa biti inzinjer gradjevine ili arhitekture da znas kako nesto posusiti... Uzmi novina uzmi suhih krpa i lagano pokusaj to pokupiti sto vise... Ako bude ljepseg vremena otvori malo nek prozraci i grijanje upaliti na pod... Trebace vremena ali jbg druge nemaswarley_s wrote:Prije par dana mi se skoro litar vode prosuo u autu. Po nesreći, sve je prošlo i na dio ispod podmetača za noge. (Na zadnjem sjedištu, iza suvozača).
- holowey
#6 Re: Prosuta voda u autu - smrad
gljivice i bakterije pocele raditi svoj posao... kuhinjskih ubrusa da pokupe sto mogu vode... pa onda pola kile mljevene kafe (ozbiljno, odlicno upija vlagu)... kilu sode bikarbone da pobije sto se da pobiti... nakon toga usisivac...
-
SSemir
#7 Re: Prosuta voda u autu - smrad
samousluzne autopraone, i usisivacem onim izvuci sto vise vode. ja sam u bingu kupovao posudicu onu sa pijeskom nekakvim sto skuplja vlagu. i postavim je tacno pored mokrog mjesta. bgm preko noci se ispod tog pojeska nakupi vode pofino, da ujutro moras prosuti vodu iz posude. i tako dosipas taj prah, sve dok u njemu vise ne bude vlage. to znaci da si uspjesno osusio pod 
AL osnovno je da za pocetak izvuces ti sto vise vode rucno, usisivacem onim.
ovaj fazon:

AL osnovno je da za pocetak izvuces ti sto vise vode rucno, usisivacem onim.
ovaj fazon:

- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#8 Re: Prosuta voda u autu - smrad
Samo rizu posuti na mokro mjesto, i nema frke.
Nema veze koje je zrno, dugo, okruglo, srednje, svako radi posao.
- swarley_s
#9 Re: Prosuta voda u autu - smrad
Hvala svima na savjetima. Valjalo mi je sto sam otvorio temu. Prije toga guglao malo, nalazio slicne teme ali tipa, auto mi poplavilo komplet i slicno, svi se habaju oko elektronike i slicnih stvari. Meni je ovo vise higijensko-estetski problem.
Probat cu pokupiti vodu novinama ili maramicama a da odvojim taj patos od poda auta... pa taj fazon sa kafom i sodom bikarbonom, pa onda usisivacem...
A toga sam se i bojao, da nisu te neke gljivice i to, sta ja znam, da ne naskodi zdravlju, a smrad je iritantan.
@konektovan - to da pospem rizu, da navucem kineze pa da mi oni osuse pod dok to pojedu?
Probat cu pokupiti vodu novinama ili maramicama a da odvojim taj patos od poda auta... pa taj fazon sa kafom i sodom bikarbonom, pa onda usisivacem...
A toga sam se i bojao, da nisu te neke gljivice i to, sta ja znam, da ne naskodi zdravlju, a smrad je iritantan.
@konektovan - to da pospem rizu, da navucem kineze pa da mi oni osuse pod dok to pojedu?
- supercali
#10 Re: Prosuta voda u autu - smrad
Vec je gore receno prvo krpama usisivacem sta se moze pokupiti onda rizu i ovu posudu ceresit ili kako se vec zove da pokupi i ostalo
E sad te gljivice i to jel pametno prskati onim sprejevima tipa domestos i sl pa ispirati
E sad te gljivice i to jel pametno prskati onim sprejevima tipa domestos i sl pa ispirati
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#11 Re: Prosuta voda u autu - smrad
Samo ti izvuci vodu, usisivacem maximalno, poslije toga mozes pokusati sa nekim od nabrojanih prijedloga.swarley_s wrote:Hvala svima na savjetima. Valjalo mi je sto sam otvorio temu. Prije toga guglao malo, nalazio slicne teme ali tipa, auto mi poplavilo komplet i slicno, svi se habaju oko elektronike i slicnih stvari. Meni je ovo vise higijensko-estetski problem.
- kabal1337
#12 Re: Prosuta voda u autu - smrad
Ako mislimo na istu pronicu, taj usisvac nije u funkciji od proslog ljeta...tempuser wrote:Ako mislis cekati da se samo od sebe osusi prije toplog vremena i ventiliranja nista.
Ako ne mozes usisati, kupi onaj pjesak za macke ( moze i onaj u kristalima) oni upijaju vlagu, ostavi malo prozor otvoren ako mozes da isparava.
Probaj dezinfikovati necim, imas u DM kupiti za dezinfekciju oko 2-3 KM ili dax naprsci i uribaj pa krpom pokupi visak vode.
- basicm
#13 Re: Prosuta voda u autu - smrad
Jos koji batak nabaciti i ljepota!konektovan wrote:Samo rizu posuti na mokro mjesto, i nema frke.![]()
-
tempuser
#14 Re: Prosuta voda u autu - smrad
Ja sam jesenas izvlacio neku fleku sa sjedala i rekli su da su ga popravili poslije dugo vremena.kabal1337 wrote:Ako mislimo na istu pronicu, taj usisvac nije u funkciji od proslog ljeta...tempuser wrote:Ako mislis cekati da se samo od sebe osusi prije toplog vremena i ventiliranja nista.
Ako ne mozes usisati, kupi onaj pjesak za macke ( moze i onaj u kristalima) oni upijaju vlagu, ostavi malo prozor otvoren ako mozes da isparava.
Probaj dezinfikovati necim, imas u DM kupiti za dezinfekciju oko 2-3 KM ili dax naprsci i uribaj pa krpom pokupi visak vode.
- trambusek88
#15 Re: Prosuta voda u autu - smrad
Juče mi ostao prozor malo odškrinut, nešto sam žurio kući pa jutros skontah da nisam ni zatvorio prozor ni zaključao auto.
Jutros mokro suvozačko sjedište, sunce i lijepo vrijeme alahimanet a grijanje njet rabotat.
Stavio sam u oglas da se riješim krntije, ima zainteresovanih pa mi je belaj još veći.
Jutros mokro suvozačko sjedište, sunce i lijepo vrijeme alahimanet a grijanje njet rabotat.
Stavio sam u oglas da se riješim krntije, ima zainteresovanih pa mi je belaj još veći.
- RagibUzoriti
- Vozim: Vozim se na struju
#16 Re: Prosuta voda u autu - smrad
Pa sta cemo sad?
-
Juka Jebach
#17 Re: Prosuta voda u autu - smrad
Nek ubaci auto u sleper rize da se isusi kako trebakonektovan wrote: ↑06/03/2017 21:14 Samo rizu posuti na mokro mjesto, i nema frke.![]()
Nema veze koje je zrno, dugo, okruglo, srednje, svako radi posao.![]()
- kabal1337
#18 Re: Prosuta voda u autu - smrad
Otidji na dubinsko