Nema tu laganja, samo firme naprave tako igru za konzole. To ti mislis da nema tolike razlike, pa pogledaj port RDR2 kako izgleda na pcu, dovoljno ce ti biti. Moze se svaka igra igrati na takvim postavkama i moze se pokrenuti, jer je naprave bas za konzolu da izgleda igrivo na 30 fps. Eto bas nosis i konzolu po sobama, ali ako se mora nositi, samo poneses mid tower i prikljucis ga na drugu televiziju, veoma teskoarnes_king wrote: ↑11/03/2020 15:11Ko ti slaga da je na konzolama od pocetka na low? Pa da je tako za 1 godinu ne bi nijednu igru mogle pokrenuti. Evo i sad pri kraju zivotnog vrijeka ove generacije konzola ta razlika naspram PC ultra postavki nije bas tolika koliko neki pokusavaju predstaviti a da ne govorim o prvim godinama neke generacije konzola.diablobih wrote: ↑11/03/2020 14:42 Pa ne moras ni PC dirati, samo nastavis igrati sa slabijim postavkama, ne moze se svaka igrati na ultra, ali moze na high, medium. Dok je na konzoli otpocetka na low i mozes je jebati
@geralt prikljucis gamepad, prikljucis pc na tv i eto gaMozes cak i tastaturu i mis, jer su kablovi dovoljno dugi.
Bas bi mi bilo nagodno PC nositi iz radne sobe u dnevni i sve spajati, nabavljati i stimati![]()
PC jeste superiorniji ali ko moze priustiti da ostane na tome i opet ima stavki u kojima je manjkav naspram console gaming.
lol pokrenusmo opet raspravu![]()
Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- diablobih
#30576 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
- arnes_king
#30577 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
EDIT: Radje editovati post i obrisati sve nego gubiti vrijeme u raspravu s diablom
Ovaj Nioh 2 probao demo i nimalo mi se nije svidio (ne ta vrsta igre nego opcenito kako je igra uradjena), keca nisam igrao, pa se bas cudim od kud tolike devetke
Ovaj Nioh 2 probao demo i nimalo mi se nije svidio (ne ta vrsta igre nego opcenito kako je igra uradjena), keca nisam igrao, pa se bas cudim od kud tolike devetke
- typeOnegative
#30578 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
tv uređaji odavno nisu ograničeni na 60 Hz, imaju 120 Hz, freesync, game mod sa niskim odzivom tako da to ne mora nužno značiti da je lošije niti je lošije . Ja npr igram samo fps-ove na monitoru i sa mišem , sve ostalo tv, kauč i wireless gamepad i ekstra mi je tako.aditon wrote: ↑11/03/2020 14:54ja o cijenama ne razmišljam jer nisam nikad otišao u trgovinu i izvalio nekoliko hiljada maraka iz džepa...te pare pomalo skupljam i taj finansijski dio ne osjetim...npr koristim trenutno gtx 1080 koju sam uzeo prije nepune 2 godine ali već skupljam pare za novu karticu koju ću vjerovatno uzeti do kraja godine i bez obzira na cijenu, neće me zaboliti srce..geralt wrote: ↑11/03/2020 14:42Cijena. Koji to gaming PC mozes kupiti za 300-400 dolara? O periferijama da ne pricamo koliko kostaju. Druga prednost je igranje iz udobnosti kauca na 50-incnom ekranu (teoretski moguce i na PC, u praksi vrlo rijetko).aditon wrote: ↑11/03/2020 14:25 mislim da konzole nemaju nikakvu prednost u odnosu na PC osim u tim nekim ekskluzivama za XBOX/PS4 i eventualno u mobilnosti konzola u odnosu na PC. Ali onaj dan kada konzole budu imale perfomanse PC-a, tada će i prestati ovo natezanje čiji je veći. Najbolje bi bilo kad bi čovjek imao sve, od switcha pa do PC-a, a sve to u jednoj game sobi od barem 30 kvadrata![]()
Da se razumijemo, govorim iz perspektive PC gamera, kojem su jedine konzole koje je imao bile Super Nintendo i Nintendo 64.
naravno da se može igrati na 50" TV-u zavaljen na kauču i s PC-em, zašto bi to bio problem? Ali ne želim igrati na 50" ekranu na 60 Hz više ikad...jednom kad probaš gaming na 144 Hz monitorima, s niskim odzivom...kako se vratiti na lošije? Također, meni je nezamjenjiva tastatura i miš..joystick samo za PES mi valja![]()
monitor nema ni 10 bitnu boju, ni hdr ni masu stvari koje tv podržava i ne može ni vode donijet prikazu slike i općenitom doživljaju na tv, a nemam neki bezveze monitor da se razumijemo. 200 300 nita svjetlline i niske kontraste na prosječnom monitoru neću ni spominjati. Nikad nije sve crno bijelo, i bespredmetno je raspravljat o ovom, niti ima univerzalno pravilo.
-
Tabakmalac
-
imperator01
#30580 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
PC je mama, mozes emulirati sve konzole do ps360.
Jednom kad kupis igru imas je zauvijek, a konzolasi placaju punu cijenu za istu igru i po tri put. Shadow of the Colossus ps2, pa ps3, pa ps4.
I jos placaju da mogu igrat online, bas ih natezu ko ofce
Jednom kad kupis igru imas je zauvijek, a konzolasi placaju punu cijenu za istu igru i po tri put. Shadow of the Colossus ps2, pa ps3, pa ps4.
I jos placaju da mogu igrat online, bas ih natezu ko ofce
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#30581 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nisi u pravu ni za jednom, al da ne idemo s tom pričom.imperator01 wrote: ↑12/03/2020 07:44 PC je mama, mozes emulirati sve konzole do ps360.
I jos placaju da mogu igrat online, bas ih natezu ko ofce![]()
- Averus
#30582 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
A new Witcher game will begin development "immediately" after Cyberpunk 2077 is released
https://www.gamesradar.com/new-witcher- ... punk-2077/

https://www.gamesradar.com/new-witcher- ... punk-2077/
- aditon
#30583 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
uspio sinoć odigrati jedan meč ovog CoD Warzone iz kojeg nisam ništa mogao zaključiti o igri. Tim u kojem sam bio je odron, svako svoju politiku vodi...ali to je izgleda već pravilo postalo kad igraš s random ljudima. Čini mi se dobro optimizovana igra, radi fluidno ali trebat će vremena da se naviknem nakon apexa, koji je ipak dosta drugačiji battle royal.
- Averus
#30584 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kad imaš ekipu, onda je mnogo bolje (naravno)aditon wrote: ↑12/03/2020 08:49 uspio sinoć odigrati jedan meč ovog CoD Warzone iz kojeg nisam ništa mogao zaključiti o igri. Tim u kojem sam bio je odron, svako svoju politiku vodi...ali to je izgleda već pravilo postalo kad igraš s random ljudima. Čini mi se dobro optimizovana igra, radi fluidno ali trebat će vremena da se naviknem nakon apexa, koji je ipak dosta drugačiji battle royal.
Sinoć moj tim završio u top 3. Ubiše nas na foru na samom kraju. Mi već počeli skidati jedan od dva preostala tima, međutim ovi drugi nam naišli s leđa i gotovo
Najveća mana su meniji, koji su malo reći neuredni i glupi. Na primjer, podešavanje rezolucije ide nekakvi sliderom (valjda scaling), umjesto da biram predefinirane reze kao u drugim igrama. Ali jednom kad namjestiš, to je to.
Velika frustracija je što ako sam u opcijama, pa prihvatim poziv u party, izbaci me iz opcije i moram sve ponovo štimati ako nisam na vrijeme kliknuo apply
Sviđa mi se što je ispeglana igra - nema trzanja, packet loss 0% nakon 3 sata igranja, mape su lijepo urađene, sve je tečno.
Oružje me baš podsjetilo na stare CoD naslove koje sam volio zbog SP, pa mi onako prilično drago da je igra ispala dobra i da se nisam razočarao.
Probao sam Apex, Ring of Elysium, PUBG Lite, Last Man Standing, Fortnite i ne znam ni ja više koje još. Jedino mi RoE i ovaj CoD:WZBR djeluju kao dobre igre u kojima bih uživao.
CoD mi je za sad na prvom mjestu po pitanju Battle Royale.
- aditon
#30585 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
to za meni sam i ja primjetio..sve je nekako nabacano i sitno, tu sam najviše vremena izgubio gledajući gdje je šta...to za rezoluciju nisam primjetio, postavke sam samo nako krajičkom oka preletio jer po defaultu je sve max pa nisam nešto puno se tu zadržavao...
nakon što sam sletio iz aviona, roknuše me nisam ni oružje pokupio...respawn ide automatski i to u nekom gulagu, da bi nastavio moraš roknuti nekog lika...taj dio mi je i zanimljiv i glup u isto vrijeme...e nakon respawna napravim 3 killa i umrem a sve radi tima u kojem sam bio, sve neki solo igrači koji misle da su najpametniji...btw ima li solo mod, da li si upratio?
Oružja su standardna iz COD serijala i tu nemam zamjerku, bar ovo što sam uspio vidjeti za jedan meč. ALi definitnivno ću morati proći proces prilagodbe jer u zadnje vrijeme samo apexa sam igrao i tu sam se uštelio baš...i da, ring of elysium je fakat isto dobra igra, mada je trenutno ne igram ali dosta sam je šutao
jesi probao onaj drugi mod igre, plunge ili kako se već zove?
nakon što sam sletio iz aviona, roknuše me nisam ni oružje pokupio...respawn ide automatski i to u nekom gulagu, da bi nastavio moraš roknuti nekog lika...taj dio mi je i zanimljiv i glup u isto vrijeme...e nakon respawna napravim 3 killa i umrem a sve radi tima u kojem sam bio, sve neki solo igrači koji misle da su najpametniji...btw ima li solo mod, da li si upratio?
Oružja su standardna iz COD serijala i tu nemam zamjerku, bar ovo što sam uspio vidjeti za jedan meč. ALi definitnivno ću morati proći proces prilagodbe jer u zadnje vrijeme samo apexa sam igrao i tu sam se uštelio baš...i da, ring of elysium je fakat isto dobra igra, mada je trenutno ne igram ali dosta sam je šutao
jesi probao onaj drugi mod igre, plunge ili kako se već zove?
- Averus
#30586 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nisam ni vidio da ima drugi mod igre
A meni je Gulag ekstra ideja, najviše zbog toga što sam glavni u ekipama kad treba poginuti
Dobra fora, ako upucaš lika - imaš još jednu šansu. Inače, čekaj da tvoji skupe pare i da te kupe nazad hahaha
Ma meni je sve bilo postavljeno, ali mi rezoluciju na 1080p stavilo. Morao dići na ono neko njihovo 100, da bi bila 1440p
Sve ostalo mi je za sad odlično! Vidjeću koliko će me držati, s obzirom na to da mi se i apex svidio, pa sam odustao nakon par sati igranja
A meni je Gulag ekstra ideja, najviše zbog toga što sam glavni u ekipama kad treba poginuti
Dobra fora, ako upucaš lika - imaš još jednu šansu. Inače, čekaj da tvoji skupe pare i da te kupe nazad hahaha
Ma meni je sve bilo postavljeno, ali mi rezoluciju na 1080p stavilo. Morao dići na ono neko njihovo 100, da bi bila 1440p
Sve ostalo mi je za sad odlično! Vidjeću koliko će me držati, s obzirom na to da mi se i apex svidio, pa sam odustao nakon par sati igranja
- ferratilis
#30587 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Napisao covjek citav esej samo da se pohvali 1440p monitorom 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
- aditon
#30589 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
nego, evo podatka da je COD igralo 6 miliona ljudi za 24h
- Averus
-
l33t
#30591 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
COD Warzone frustrira najmanje kad se pogine. Imas dobre 2 sanse da se vratis. I ne moras brinuti za loot po povratku, za razliku od apexa (ako ne nadjes svoj box riza si)
Od PUBG-a je bolji zbog te 2 respawn sanse.
Od Apexa je bolji jer protivnici lakse padaju, ne moras 3 magazina potrosit da knockas nekoga..
Jedini minus je UAV radar na kraju game-a. Bukvalno cheats on
al to je COD stil jbga.
Od PUBG-a je bolji zbog te 2 respawn sanse.
Od Apexa je bolji jer protivnici lakse padaju, ne moras 3 magazina potrosit da knockas nekoga..
Jedini minus je UAV radar na kraju game-a. Bukvalno cheats on
-
Alles-Tamam
#30592 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Bacih i ja sinoc koju rundu na 32 zolla 1440P monitoru 
S obzirom da je F2P, odlično odradjeno. Gulag fina zajebancija, pare po mišljenju će brzo nerfat, jer skupiš 6000 za drop u manje od 5 minuta.
150 ljudi na mapi bez nekog laga i slično,solo Modus će biti ubacen nakon testen faze.
S obzirom da je F2P, odlično odradjeno. Gulag fina zajebancija, pare po mišljenju će brzo nerfat, jer skupiš 6000 za drop u manje od 5 minuta.
150 ljudi na mapi bez nekog laga i slično,solo Modus će biti ubacen nakon testen faze.
- Averus
#30593 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ma ekstra je, jedva čekam da naguraju na 200 igrača, nadam se da će squads biti po 4 onda jer i ovako bi komotno mogao biti još jedan u squadu
- Raigor Stonehoof
- House
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#30596 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Red je i bio da urade nešto sa očajnim gameplayem 
- SanskiBiser
#30597 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nadam se da ce biti avanture mladog Vesemira, kupleraji u Pešti, Oktoberfest u Vizimi i guzenje mladih plemkinja (udatih) i slicno onako reda radi i neko cudoviste utepa.
- Averus
#30598 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Joj, a ja bih volio da krenu sa remaster witcher 1
Ili da recimo ta neka priča sa Vesemirom krene, možda i Yennefer's story, a kao DLC/ekspanzija - Witcher 1 all over again, ali NextGen grafika
Ili da recimo ta neka priča sa Vesemirom krene, možda i Yennefer's story, a kao DLC/ekspanzija - Witcher 1 all over again, ali NextGen grafika
- arnes_king
#30599 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Sad si gotov kad te pocnu napadat
- ferratilis
#30600 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Witcher 3 mi je najdraza igra, ali slazem se za gameplay 100%