Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
243
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 555

aditon

#30552 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

REDDEVILS wrote: 11/03/2020 11:56 :mrgreen:
Image
hehehe newegg je na twiteru objavio ovu sliku...htio sam istu šerovati ali si me pretekao :lol: :P
arnes_king

#30553 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

ferratilis wrote: 11/03/2020 08:53 Playstation fanovima nije drago sto ce HZD izaci za PC :lol:

:D
Vjerovatno su djeca u pitanju :D Jos bolje da se napune kase developerima pa da mogu investirati u nastavak koji ocekujem pocetkom next gen :thumbup: Na PS4 su svakako izvukli maksimalnu zaradu, sad je po bas niskim snizenjima i ko je htio vec je igrao tako da je sasvim pametan potez ovako nakon par godina izbaciti i za PC.
arnes_king

#30554 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

derion wrote: 11/03/2020 10:12 Kakav pacijent moraš biti da bi ti smetalo da "TVOJU" videoigru igraju na drugim platformama. :-) Nikad nisam naletio na PC igrače s ovakvim meTalnim sklopom.
Eh sad za tu izjavu nisam bas siguran. PC igraci i jesu najvise krivi sto postoje ove djecije rasprave ciji je veci. Zar nisu PC igraci oni koji se uvijek hvale da su master race, da igraju na vecim detaljima i vise fps (ili bi mogli igrati da imaju adekvatan PC)?

Pa cak se sjecam koliko su neki PC igraci pljuvali po HZD kad je tek izasla (losa, bolji W3, nista posebno) a sad se isti raduju jer dolazi na PC :mrgreen:
aditon

#30555 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

PS4 je samo za soccera dobar :D :P
derion

#30556 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by derion »

arnes_king wrote: 11/03/2020 13:49
derion wrote: 11/03/2020 10:12 Kakav pacijent moraš biti da bi ti smetalo da "TVOJU" videoigru igraju na drugim platformama. :-) Nikad nisam naletio na PC igrače s ovakvim meTalnim sklopom.
Eh sad za tu izjavu nisam bas siguran. PC igraci i jesu najvise krivi sto postoje ove djecije rasprave ciji je veci. Zar nisu PC igraci oni koji se uvijek hvale da su master race, da igraju na vecim detaljima i vise fps (ili bi mogli igrati da imaju adekvatan PC)?

Pa cak se sjecam koliko su neki PC igraci pljuvali po HZD kad je tek izasla (losa, bolji W3, nista posebno) a sad se isti raduju jer dolazi na PC :mrgreen:
Pa jedna je stvar biti u pravu (master race i detalji), a druga je kad neko ima subjektivno mišljenje o igri (dobra/loša). :)
Raigor Stonehoof

#30557 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Raigor Stonehoof »

Pa zar ovo podvuceno nije istina? Nema tu rasprave nikakve mozda jest, mozda nije. Jest.

Za ovaj drugi dio ne znam, nisam ni cuo za igru dok nije najavljena za PC, ali nesto ne vidim da neko sa PCa sere sto ista igra postoji i za konzole :lol:
arnes_king

#30558 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

derion wrote: 11/03/2020 14:02

Pa jedna je stvar biti u pravu (master race i detalji), a druga je kad neko ima subjektivno mišljenje o igri (dobra/loša). :)
lol
arnes_king

#30559 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

Raigor Stonehoof wrote: 11/03/2020 14:04

Pa zar ovo podvuceno nije istina? Nema tu rasprave nikakve mozda jest, mozda nije. Jest.

Za ovaj drugi dio ne znam, nisam ni cuo za igru dok nije najavljena za PC, ali nesto ne vidim da neko sa PCa sere sto ista igra postoji i za konzole :lol:
Pa jeste istina je, to svi znamo ko ima dovoljno jak pc da moze igrati sa malo boljom grafikom i dosta vecim fps. Takodjer je istina da su PC igraci najveci fanboysi jer uvijek pokrecu takve rasprave. Cesto zna se hvalisat i pocinjat rasprave raja oko tog ciji je veci a ni nemaju neki PC koji to sve moze sto oni pisu, nego eto PC to moze iako ja nemam takav PC.

Sto se tice drugog dijela bilo je i po stranim forumima, po metacriticsu kao i uvijek gdje raja daje 0 cim se puste recenzije a po pisanju se moze pretpostaviti da nisu ni igrali a cak se i na ovoj temi tad spominjala igra i bilo je pofino pljuvanja.

Meni je drago sto mozete i vi iskusiti takvu igretinu jer mi je jedna od najboljih koje sam igrao ali cu licno i dalje nastaviti igrati na konzoli iz mnogo razloga koji su meni subjektivno bitniji od stvari koje sam iznad naveo.
Raigor Stonehoof

#30560 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Raigor Stonehoof »

Svakom svacije, ne vidim problem u tome nit cu kenjati nekome sto igra na onome sto mu odgovara :)
Tomahawk11
Globalni moderator

#30561 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tomahawk11 »

Raigor Stonehoof wrote: 11/03/2020 14:04
Onda će PC igrači definitivno dobiti vrh igru obzirom da je i na konzolama :thumbup:

Valjda je ne uhakaju ko RDR2 :mrgreen:
amar1994

#30562 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by amar1994 »

stari presao BF1 pa sam mu instalirao BFV,jebla sebe RX580,pojede obje igre i drzi 60fps 1080p na ULTRA ko s poslom :) :thumbup:

CPU manje opterecen na BFV nego na BF1,cak i level sa tenkom i francuzima 8-)
aditon

#30563 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

mislim da konzole nemaju nikakvu prednost u odnosu na PC osim u tim nekim ekskluzivama za XBOX/PS4 i eventualno u mobilnosti konzola u odnosu na PC. Ali onaj dan kada konzole budu imale perfomanse PC-a, tada će i prestati ovo natezanje čiji je veći. Najbolje bi bilo kad bi čovjek imao sve, od switcha pa do PC-a, a sve to u jednoj game sobi od barem 30 kvadrata :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#30564 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tomahawk11 »

aditon wrote: 11/03/2020 14:25 mislim da konzole nemaju nikakvu prednost u odnosu na PC osim u tim nekim ekskluzivama za XBOX/PS4 i eventualno u mobilnosti konzola u odnosu na PC. Ali onaj dan kada konzole budu imale perfomanse PC-a, tada će i prestati ovo natezanje čiji je veći. Najbolje bi bilo kad bi čovjek imao sve, od switcha pa do PC-a, a sve to u jednoj game sobi od barem 30 kvadrata :D
Ma nema mi ni logike da to bude istih performansi.

Ti se satra od upgradea, ja uzmem konzolu i mlatim 5-6 godina na istom.

:izet: to, bitno je koliko/čime je ko zadovoljan, ostalo sve pada u vodu.
amar1994

#30565 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by amar1994 »

ja mislim da to nece nikad biti,jer konzolu ne mozes upgradovat ko PC,hajmo reci da svake 4god izadje 2x jaca graficka karta od trenutne,a konzola tapka u mjestu :lol:,o CPU je suvisno govorit jer kad bi stavili 9 3950X i recimo 2080Ti super u konzolu kostala bi previse :D
Ironman_88

#30566 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Ironman_88 »

aditon wrote: 11/03/2020 14:25 mislim da konzole nemaju nikakvu prednost u odnosu na PC osim u tim nekim ekskluzivama za XBOX/PS4 i eventualno u mobilnosti konzola u odnosu na PC. Ali onaj dan kada konzole budu imale perfomanse PC-a, tada će i prestati ovo natezanje čiji je veći. Najbolje bi bilo kad bi čovjek imao sve, od switcha pa do PC-a, a sve to u jednoj game sobi od barem 30 kvadrata :D
Ne bih se složio da su ekskluzive glavni argument, već prije svega "garancija" da idućih 5 godina možeš igrati aktuelne igrice bez ikakvog razmišljanja o hardware-u. Da, sa lošijom grafikom i sa manjim FPS nego ne PC, ali ipak prevladava činjenica da si 5 godina miran.
U tom konteksu mi se ne sviđa izbacivanje svako malo nekih pro-verzija konzola - ako se taj trend nastavi i intenzivira do te mjere da svako godinu možes kupiti napredniji model konzole, onda će mi konzole početi gubiti smisao i mogu komotno preći na PC.
geralt

#30567 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by geralt »

Cijena. Koji to gaming PC mozes kupiti za 300-400 dolara? O periferijama da ne pricamo koliko kostaju. Druga prednost je igranje iz udobnosti kauca na 50-incnom ekranu (teoretski moguce i na PC, u praksi vrlo rijetko).

Da se razumijemo, govorim iz perspektive PC gamera, kojem su jedine konzole koje je imao bile Super Nintendo i Nintendo 64.
diablobih

#30568 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by diablobih »

Pa ne moras ni PC dirati, samo nastavis igrati sa slabijim postavkama, ne moze se svaka igrati na ultra, ali moze na high, medium. Dok je na konzoli otpocetka na low i mozes je jebati :D

@geralt prikljucis gamepad, prikljucis pc na tv i eto ga :) Mozes cak i tastaturu i mis, jer su kablovi dovoljno dugi.
Last edited by diablobih on 11/03/2020 14:44, edited 1 time in total.
aditon

#30569 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

ja u tom pravcu nikad nisam razmišljao kada govorimo o argumentima za ili protiv konzola...pa i kad PC sastavljaš gledaš otprilike da to bude dostatno za barem nekoliko godina. Međutim posebna je draž kad sam sklopiš sebi mašinu, dio po dio, udahneš život u istu :) onda nastaviš s nadogradnjama...uvijek se nešto vrti i dešava...nema toga s konzolama. Druga stvar perfomanse u igrama...tu se zaista nema šta porediti...PC na jednu stranu, sve ostale platforme na drugu i to je to...
Tomahawk11
Globalni moderator

#30570 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tomahawk11 »

aditon wrote: 11/03/2020 14:44 ja u tom pravcu nikad nisam razmišljao kada govorimo o argumentima za ili protiv konzola...pa i kad PC sastavljaš gledaš otprilike da to bude dostatno za barem nekoliko godina. Međutim posebna je draž kad sam sklopiš sebi mašinu, dio po dio, udahneš život u istu :) onda nastaviš s nadogradnjama...uvijek se nešto vrti i dešava...nema toga s konzolama. Druga stvar perfomanse u igrama...tu se zaista nema šta porediti...PC na jednu stranu, sve ostale platforme na drugu i to je to...
I to je tačno. Ko se voli oko toga angažovati, to predstavlja gušt.
Meni je opet do igranja i neću da se s tim zajebavam :D
l33t

#30571 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by l33t »

Oh not again. PC ima nesto sto konzole nemaju i to je to. Koliko puta smo dodavali HDDove, RAM-ove, SSDove, coolere djidje midje sve na istom PCu. Na istom PSu I Xboxu mozes samo prasinu obrisati :D i kuler propuhati.

naravno da je cijena optimizirana za konzole, dosta je snizena i prodaje se serijski po milion primjeraka. Zato 500$ konzola i 500$ pc ne mogu biti istih performansi. Jos se prave custom CPU + GPU za konzole.
Plus sto se dosta igara bolje optimizira za konzole. Tu je nama PCMR memberima vokri pravo. hebeni portovi igara i aim assistovi - aimbotovi built inani u igri.

Mozda ce nas ovaj cross-play zbliziti a mozda i izazvati WW3 who knows
aditon

#30572 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

geralt wrote: 11/03/2020 14:42
Cijena. Koji to gaming PC mozes kupiti za 300-400 dolara? O periferijama da ne pricamo koliko kostaju. Druga prednost je igranje iz udobnosti kauca na 50-incnom ekranu (teoretski moguce i na PC, u praksi vrlo rijetko).

Da se razumijemo, govorim iz perspektive PC gamera, kojem su jedine konzole koje je imao bile Super Nintendo i Nintendo 64.
ja o cijenama ne razmišljam jer nisam nikad otišao u trgovinu i izvalio nekoliko hiljada maraka iz džepa...te pare pomalo skupljam i taj finansijski dio ne osjetim...npr koristim trenutno gtx 1080 koju sam uzeo prije nepune 2 godine ali već skupljam pare za novu karticu koju ću vjerovatno uzeti do kraja godine i bez obzira na cijenu, neće me zaboliti srce..

naravno da se može igrati na 50" TV-u zavaljen na kauču i s PC-em, zašto bi to bio problem? Ali ne želim igrati na 50" ekranu na 60 Hz više ikad...jednom kad probaš gaming na 144 Hz monitorima, s niskim odzivom...kako se vratiti na lošije? Također, meni je nezamjenjiva tastatura i miš..joystick samo za PES mi valja :)
arnes_king

#30573 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

diablobih wrote: 11/03/2020 14:42 Pa ne moras ni PC dirati, samo nastavis igrati sa slabijim postavkama, ne moze se svaka igrati na ultra, ali moze na high, medium. Dok je na konzoli otpocetka na low i mozes je jebati :D

@geralt prikljucis gamepad, prikljucis pc na tv i eto ga :) Mozes cak i tastaturu i mis, jer su kablovi dovoljno dugi.
Ko ti slaga da je na konzolama od pocetka na low? Pa da je tako za 1 godinu ne bi nijednu igru mogle pokrenuti. Evo i sad pri kraju zivotnog vrijeka ove generacije konzola ta razlika naspram PC ultra postavki nije bas tolika koliko neki pokusavaju predstaviti a da ne govorim o prvim godinama neke generacije konzola.

Bas bi mi bilo nagodno PC nositi iz radne sobe u dnevni i sve spajati, nabavljati i stimati :-)

PC jeste superiorniji ali ko moze priustiti da ostane na tome i opet ima stavki u kojima je manjkav naspram console gaming.

lol pokrenusmo opet raspravu :roll:
ferratilis

#30574 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Meni je bila patnja igrati Bloodborne na 30fps (bilo je dijelova gdje je padalo i na 20), tako da mi je zao sto je takvo remek djelo zakljucano iza slabijeg hardvera. Najvise zbog toga sto npr. Dark Souls 3 ide na 60fps i na slabijim racunarima. Bloodborne bi jos bolje radio. Naravno, konzole imaju svoje prednosti, ali nadam se da cemo u buducnosti imati manje ekskluziva. Microsoft je to dobro skontao, znaju da ima ljudi koji ce sigurno kupiti Xbox X, ali nema ekskluziviteta. Dobar potez :thumbup:

Evo gledam recenzije za Nioh 2, sve same devetke :izet: Jedva cekam da izadje za PC :D
Ironman_88

#30575 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Ironman_88 »

ferratilis wrote: 11/03/2020 15:13 Meni je bila patnja igrati Bloodborne na 30fps (bilo je dijelova gdje je padalo i na 20), tako da mi je zao sto je takvo remek djelo zakljucano iza slabijeg hardvera. Najvise zbog toga sto npr. Dark Souls 3 ide na 60fps i na slabijim racunarima. Bloodborne bi jos bolje radio. Naravno, konzole imaju svoje prednosti, ali nadam se da cemo u buducnosti imati manje ekskluziva. Microsoft je to dobro skontao, znaju da ima ljudi koji ce sigurno kupiti Xbox X, ali nema ekskluziviteta. Dobar potez :thumbup:

Evo gledam recenzije za Nioh 2, sve same devetke :izet: Jedva cekam da izadje za PC :D
Ja ću Nioh 2 igrati u petak. hoćeš li i ti kad je PC toliko super? :oops:
Zajebajem se (moram to naglasiti u ovoj diskusiji), čitam i ja baš da je Nioh ponovo pun pogodak, nije da sam sumnjao.

Također se slažem u vezi Bloodborne, Nioh 2 ću naravno igrati u performance mode na 60 FPS.
Last edited by Ironman_88 on 11/03/2020 15:22, edited 2 times in total.
Post Reply