Vidjelica Vicka: Gospa mi je ispričala cijeli svoj život

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Bosanac_HR

#1 Vidjelica Vicka: Gospa mi je ispričala cijeli svoj život

Post by Bosanac_HR »

Vidjelica Vicka: Gospa mi je ispričala cijeli svoj život

- Kada sam je prvi put vidjela imala je 20 godina. Sada ima isto toliko. Uopće ne stari, uvijek je ista! Na upit primjećuje li okruženje u trenutku kada razgovara s Gospom kazala je: - Osjećam kao da lebdim, kao da nisam na zemlji, kaže vidjelica Vicka.

MEĐUGORJE - Šestero međugorskih vidioca koji tvrde kako im se Gospa ukazala prije 24 godine privukli su milijune hodočasnika u to malo hercegovačko mjesto. Svaki dan, piše Večernji list, iz Međugorja stižu svjedočanstva o čudesnim ozdravljenima. Sutra, na blagdan Velike Gospe, u Međugorje će iz cijelog svijeta stići tisuće hodočasnika sa svojim zavjetima, molitvama i nadanjima. Svi oni htjet će vidjeti jednog od Gospinih svjedoka. Samo rijetki će imati priliku biti u vrijeme kada se vidiocima ukazuje Gospa, osobito kada se to događa u njihovim domovima.

- Gospa uvijek ima sivu haljinu, bijeli veo, krunu od zvijezda, oči plave, kosu crnu, jagodice rumene, lebdi u zraku na sivom oblaku i ne stane na zemlju - rekla je Vicka autoru ovih redaka nakon jednog od njezinih svakodnevnih ukazanja.

Samo ukazanje je uistinu impresivno, piše autor članka, glavni urednik Večernjeg lista BiH Jozo Pavković. U iščekivanju susreta s Gospom, prema pravilu u 17.50 sati, vidjelica se dugo moli. A onda izraz lica postaje bitno drukčiji, blažen. Na usnama se vidi razgovor, u suznim očima zrcali ushićenost. U čudesnoj tišini čuje se samo molitva. Susret s Gospom traje nekoliko minuta, a povratak u stvarnost puno dulje. Nakon toga izgleda jako iscrpljena. Nekoliko puta kao novinar bio sam s Vickom za njezinih ukazanja. Nikada je nisu zbunjivale moje novinarske sumnje i neobična pitanja, primjerice koliko Gospa ima godina.

- Kada sam je prvi put vidjela imala je 20 godina. Sada ima isto toliko. Uopće ne stari, uvijek je ista! Na upit primjećuje li okruženje u trenutku kada razgovara s Gospom kazala je: - Osjećam kao da lebdim, kao da nisam na zemlji. S Gospom razgovaram isto kao sada s tobom.

Dodala je kako Gospa od nje traži da se moli za ostvarenje jednog njezina plana. Nije rekla kojeg. Inzistirajući na odgovoru je li taj plan u sklopu tajni koje su vidiocima povjerene, kazala je: - Mirjana, Jakov i Ivanka znaju deset tajni, a Marija, Ivan i ja devet. Ne znam kada će tajne otkriti. Mirjani je povjerila kojoj će osobi povjeriti te tajne. Gospa je rekla da je sedma tajna dopola ublažena našim molitvama. Treća tajna je tajna vidljivog znaka koje će Gospa ostaviti na mjestu ukazanja kamo je došla prvi put. On će biti trajan i neuništiv.

Pojasnila je Vicka kako će taj znak "biti ostavljen na poseban način zbog onih koji su daleko od Boga". Međugorski vidioci bili su, kako tvrde, i u raju. - To je beskonačan prostor obasjan posebnim svjetlom. Takvoga nema na zemlji! - kažu. Tvrde kako su tamo vidjeli dosta ljudi odjevenih u duge haljine kako zajedno mole, pričaju i pjevaju. Vicka je otkrila kako joj je Gospa ispričala svoj životopis od rođenja do Uznesenja. - Imam napisane tri bilježnice. O tome ću izdati knjigu. I samo čekam kad će mi Gospa dati odobrenje da je objavim - kaže. Treba li reći ako se to dogodi da će to biti najprodavanija knjiga na svijetu!

Svjedočenje Vicke i još petero međugorskih vidioca nikoga ne ostavlja ravnodušnim. I dok službena Crkva ima rezerve prema ukazanjima, dotada vjernici naprosto opsjedaju Međugorje. Svećenike smeta i to što Vicka blagosliva hodočasnike. No, mnogi su zbog toga prevalili tisuće kilometara da bi im ona stavila ruke na glavu. - Sada sam uvjerena kako će moj sin uistinu ozdraviti - bolno je zaplakala jedna Čileanka nakon što ju je Vicka dotaknula. Potresne su ispovjesti i mnogih ostalih hodočasnika, osobito onih koji u Međugorju vide zadnju nadu. Oni vjeruju da će njihove molbe stići u nebo baš zato što su ih povjerili Vicki, zaključuje "Večernjak" reportažu o Međugorju i vidjelici Vicki.

http://www.pincom.info/bih/opsirnije.asp?ID=31730
No_Comment

Post by No_Comment »

danas wrote:
No_Comment wrote:Cim Gospa Vicki odobri to pisanje knjige...jedva cekam da nabavim i procitam tu knjigu...
a tek kad proda autorska prava holivudu...
garant ce biti julia roberts u glavnoj ulozi.... :-)
Julija bi to odlicno odglumila samo ne znam da li bi Gospa odobrila snimanje filma...a nacuo sam i da se Julija povlaci iz Holivuda...
Fair Life

Post by Fair Life »

Toozla wrote:....ja sam proveo vikend sa jednom gospom....osjećao sam kao da lebdim, kao da nisam na zemlji.....al' dodje ponedeljak, posao, obaveze..... :( :D 8-)
:shock:
:-)
Pisi knjigu !!
:lol:
NEKA TE DRAGI BOG CUVA... I GOSPA MEDJUGORSKA !!
PS....Valjal' ova ?
:?
digger

Post by digger »

Fair Life wrote:
Toozla wrote:....ja sam proveo vikend sa jednom gospom....osjećao sam kao da lebdim, kao da nisam na zemlji.....al' dodje ponedeljak, posao, obaveze..... :( :D 8-)
:shock:
:-)
Pisi knjigu !!
NEKA TE DRAGI BOG CUVA... I GOSPA MEDJUGORSKA !!
PS....Valjal' ova ?
:?
A u mene naopacke: ja lebdim kad pomislim na zemsko. :)
hananah

Post by hananah »

Moja prijateljica iz Citluka mi se pricala da su se ta djeca vidilice zarekli da se od njih niko nikad nece upustiti u bracne vode. I.......sta bi........ne odrzase obacanje :(
danas

Post by danas »

hananah wrote:Moja prijateljica iz Citluka mi se pricala da su se ta djeca vidilice zarekli da se od njih niko nikad nece upustiti u bracne vode. I.......sta bi........ne odrzase obacanje :(
ne sekiraj se. sigurno im je gospa rekla da je OK. ne bi oni nikad pogazili rijec, osim ako im gospa ne odobri.

(sad ce me moderator opet ukinut' jer se zajebajem sa svetim stvarima... :? )
hananah

Post by hananah »

Pa kad se djeca zahebaju sto ne bi mi :?
Iskreno davno sam dosla na ideju da posaljemo par djece na Betaniju sa striktnim uputama kako ce im se sta "prikazati" pa da od ovog Sarajeva napravimo turisticko mjesto, da procvjetamo bar u turizmu ako ni u cem drugom :D
Vec zamisljam kako se sirimo i sirimo i kako posjetitelji iz citavog svijeta dolaze :-)
RtrnOfSalisbury

#9 Re: Vidjelica Vicka: Gospa mi je ispričala cijeli svoj život

Post by RtrnOfSalisbury »

po mojijem nepouzdanijem izvorima ovom zadnjem uspjesnom prikazanju su prethodila dva manje poznata neuspjesna ... to bi dokazalo teoriju 'treca sreca'
MarlboroGold

#10 Re: Vidjelica Vicka: Gospa mi je ispričala cijeli svoj život

Post by MarlboroGold »

Ova tema je starija od nekih forumasa :D
Guadalajara

#11 Re: Vidjelica Vicka: Gospa mi je ispričala cijeli svoj život

Post by Guadalajara »

MarlboroGold wrote:Ova tema je starija od nekih forumasa :D
L u c i f e r

#12 Re: Vidjelica Vicka: Gospa mi je ispričala cijeli svoj život

Post by L u c i f e r »

Kael sta za Haluminij...? :carobnjak:
thekupus

#14 Re: Vidjelica Vicka: Gospa mi je ispričala cijeli svoj život

Post by thekupus »

Bosanac_HR wrote:[Međugorski vidioci bili su, kako tvrde, i u raju. - To je beskonačan prostor obasjan posebnim svjetlom. Takvoga nema na zemlji! - kažu. Tvrde kako su tamo vidjeli dosta ljudi odjevenih u duge haljine kako zajedno mole, pričaju i pjevaju.

Joooj, ovo zvuči pravo dosadno :(

Osim dugih haljina, volim da mi dole tarlaha
sadie_forever

#16 Re: Vidjelica Vicka: Gospa mi je ispričala cijeli svoj život

Post by sadie_forever »

Sto je najgore tu dolaze ocajni ljudi,ljudi koji dovode svoju smrtno oboljelu djecu od raka da ih ta vicka pomiluje nebil se izlijecili ,i ona im daje nadu.da covjeku srce pukne jer je to lazna nada :(

ali da vidis kako su oni ubjedjeni ,meni kolegica pocela pricati smrtno ozbiljno kako se tu prikazuje djevica Marija i dan danas...ja se jedva uzdrzala od smjeha,i ona to vidjela te dodala znam da vama zvuci smijesno ali ovo je nasa istina :D :D :D
zrakomlat

#17 Re: Vidjelica Vicka: Gospa mi je ispričala cijeli svoj život

Post by zrakomlat »

sadie_forever wrote:Sto je najgore tu dolaze ocajni ljudi,ljudi koji dovode svoju smrtno oboljelu djecu od raka da ih ta vicka pomiluje nebil se izlijecili ,i ona im daje nadu.da covjeku srce pukne jer je to lazna nada :(

ali da vidis kako su oni ubjedjeni ,meni kolegica pocela pricati smrtno ozbiljno kako se tu prikazuje djevica Marija i dan danas...ja se jedva uzdrzala od smjeha,i ona to vidjela te dodala znam da vama zvuci smijesno ali ovo je nasa istina :D :D :D
Jaka je situacija bila kod mene na poslu kad se pojavila ona svjetleća gospa. Dvoje kolega tada a danas i prijatelja, zbunjeni. Čujem razgovaraju, ono, vidi se da realno ne vjeruju u to, al opet dje da ne povjeruju. Pita kolegica kolegu, jesi čuo ono, šta misliš, on samo reče jesam, ona opet, ne znam al mislim da ima tu nešto, nastavise se gledati ko u indijskim serijama :D
Sutra neki portal objavi da se takva gospa ima kupiti na ebayu ili amazonu, i tako ta priča odjednom ode u zaborav.
problemnatravunu

#19 Re: Vidjelica Vicka: Gospa mi je ispričala cijeli svoj život

Post by problemnatravunu »

sadie_forever wrote:Sto je najgore tu dolaze ocajni ljudi,ljudi koji dovode svoju smrtno oboljelu djecu od raka da ih ta vicka pomiluje nebil se izlijecili ,i ona im daje nadu.da covjeku srce pukne jer je to lazna nada :(

Bas sinoc gledam neku NG emisiju, i priča lik o tzv.placebo efektu koji je vrlo izražen kod nekih ljudi, naravno stvar je u mozgu kao moćnoj "mašini", neko sebe ubijedi da će mu to pomoći i onda mu to zaista pomogne.....
Dope_Man

#20 Re: Vidjelica Vicka: Gospa mi je ispričala cijeli svoj život

Post by Dope_Man »

Placebo zaista pomaze.. ali kod problema koji su i nastali u glavi, ili su jako mali problemi, poput nekih sitnih infekcija, koje ce tijelo svakako rijesiti, a placebo pomoci da budes pozitivan i manje osjetis probleme dok tijelo svoje odradi.

Nema tog placeba koji ce nekome izlijeciti rak, leukemiju, cerebralnu paralizu itd..
high_volume

#21 Re: Vidjelica Vicka: Gospa mi je ispričala cijeli svoj život

Post by high_volume »

A slušaj, možda su se dva divojarca sudarila glavama, pa Gospa sišla da im vida rane, a djeca je skužilako zna...

Nije nama strano sudaranje glavama životinja, nekoć je tako i stijena pukla, pa je voda potekla. Živa istina
aurora313

#23 Re: Vidjelica Vicka: Gospa mi je ispričala cijeli svoj život

Post by aurora313 »

I takio veli Vicka, gospa joj je ispričala sav svoj život.
Lijepo je kada se imaš nekome požaliti i popričati.
kakavdanakneiskustvu

#24 Re: Vidjelica Vicka: Gospa mi je ispričala cijeli svoj život

Post by kakavdanakneiskustvu »

MarlboroGold wrote:Ova tema je starija od nekih forumasa :D
Post Reply