Videoteke u Sarajevu
-
topa123
#1 Videoteke u Sarajevu
Da li neko zna dobru videoteku u Sarajevu jer vecina njih je zatvorena, a ovo aprilsko vrijeme idealno za gledanje filmova ?
- karanana
#2 Re: Videoteke u Sarajevu
Ja stvarno ne znam da vise ima ijedna videoteka. U mojoj blizini su bile dvije jake i nisu opstale. Doduse jednu sipa zatvori. Skidaj covjece.
- xima
#3 Re: Videoteke u Sarajevu
imas torente skini sebi free film videoteke su sve propale ko bi placo kad ima djabe 
-
topa123
#4 Re: Videoteke u Sarajevu
Ma joj dok skinem film prodje cejf gledanjaxima wrote:imas torente skini sebi free film videoteke su sve propale ko bi placo kad ima djabe
- Magarece_godine
#5 Re: Videoteke u Sarajevu
Kako se zvala ona videoteka u Kralja TOmislava, Fazla ili kod Fazle ? Koji je to hit bio odmah poslije rata ...
- karanana
#6 Re: Videoteke u Sarajevu
Ne znam kako ti je brz internet, ali meni se brze skine film nego sto sidjem niz stepenice do izlaza iz zgradetopa123 wrote:Ma joj dok skinem film prodje cejf gledanjaxima wrote:imas torente skini sebi free film videoteke su sve propale ko bi placo kad ima djabe
- Butmiran
#7 Re: Videoteke u Sarajevu
Vala je najveći merak kad se gleda film iz videoteke, bar meni. Šteta što ih danas haman i nema više.
- Kal El
#8 Re: Videoteke u Sarajevu
Meni film od 1GB skine za manje od 8 min,ako je dobar seed 
- dadoka84
#9 Re: Videoteke u Sarajevu
Ništa ljepše od mirisa vruće tek premotane kasete kad je izvadiš iz videa 
-
Objektivni navijac
#10 Re: Videoteke u Sarajevu
Velik merak,ljepota ali to je davno proslo vrijemeButmiran wrote:Vala je najveći merak kad se gleda film iz videoteke, bar meni. Šteta što ih danas haman i nema više.
Ne da nema vise videoteka i kaseta,jos malo pa nema ni cd/dvd
- McMoy
#11 Re: Videoteke u Sarajevu
CD/DVD su još uvijek dobro aktuelni.Objektivni navijac wrote:Velik merak,ljepota ali to je davno proslo vrijemeButmiran wrote:Vala je najveći merak kad se gleda film iz videoteke, bar meni. Šteta što ih danas haman i nema više.![]()
Vidim da se još puno filmova ripuje na 4,36 GB.
U zadnje vrijeme ne pratim nešto previše razvoj tehnologije u tom pravcu, ali mi se čini da Blu-ray još uvijek nije istisnuo DVD disc. Stvar je u još uvijek visokoj cijeni BD, ne znam da li se i kad očekuje pad cijene. što je osnovni uslov za masovnost.
(Nemojte zdravo za gotovo uzimati moje podatke, jer nisam odavno kupovao diskove, ali DVD disc je bio od 0,7 do 1 KM, a BD je držao cijenu oko 10 KM. Slična situacija je bila prije 10+ godina kada je CD izgurao diskete 3,5", tad su DVD koštali nekih istoa tako 10-ak KM.
Ja sam napustio prženje CD-a i DVD-a iz razloga što sam kupio 2solidna externa HDD-a (1+2 TB)... i opet mi fali prostora.
Imam stotine snimljenih filmova i nekoliko desetaka cijelih serija, pa sam i njih već napunio. Razlog: samo snimam, ništa ne gledam.
Dakle, zna li neko budućnost Blu-ray disca, hoće li izgurati DVD ili će se mutljati pomalo sa DVD-om, a na kraju će ih izgurati neka sasvim treća tehnologija? Ako neko zna, molio bih da napiše nešto o tome.
Ineresantno je još, koliko god različiti proizvođači radili na nekom projektu (tehnika, oprema, mediji...) i iz različitih laboratorija izbace različite standarde (+DVD , -DVD), na kraju se nađu na sredini puta. Uređaji su im u 5 deka, mediji su različiti, ali ih prži ista pržilica...
Last edited by McMoy on 27/04/2014 08:09, edited 1 time in total.
- Kal El
#12 Re: Videoteke u Sarajevu
Ja mislim da će Cloud Storage zamijeniti sve 
Last edited by Kal El on 27/04/2014 06:03, edited 1 time in total.
-
nema me tamo
#13 Re: Videoteke u Sarajevu
Pa koliko uopšte ih ima još da rade?
Kako god okreneš bilo je to dobro vrijeme..
Kako god okreneš bilo je to dobro vrijeme..
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#14 Re: Videoteke u Sarajevu
Friškadadoka84 wrote:Ništa ljepše od mirisa vruće tek premotane kasete kad je izvadiš iz videa
-
Objektivni navijac
#15 Re: Videoteke u Sarajevu
Pa meni cd/dvd djeluje strasno zastarjelo a nemam emotivne povezanosti kao sa video-kasetom. Recimo,jos imam video rekorder u kuciMcMoy wrote:CD/DVD su još uvijek dobro aktuelni.Objektivni navijac wrote:Velik merak,ljepota ali to je davno proslo vrijemeButmiran wrote:Vala je najveći merak kad se gleda film iz videoteke, bar meni. Šteta što ih danas haman i nema više.![]()
Vidim da se još puno filmova ripuje na 4,36 GB.
U zadnje vrijeme ne pratim nešto previše razvoj tehnologije u tom pravcu, ali mi se čini da Blu-ray još uvijek nije istisnuo DVD disc. Stvar je u još uvijek visokoj cijeni BD, ne znam da li se i kad očekuje pad cijene. što je osnovni uslov za masovnost.
(Nemojte zdravo za gotovo uzimati moje podatke, jer nisam odavno kupovao diskove, ali DVD disc je bio od 0,7 do 1 KM, a BD je držao cijenu oko 10 KM. Slična situacija je bila prije 10+ godina kada je CD izgurao diskete 3,5", tad su DVD koštali nekih istoa tako 10-ak KM.
Ja sam napustio prženje CD-a i DVD-a iz razloga što sam kupio 2solidna externa HDD-a (1+2 TB)... i opet mi fali prostora.
Imam stotine snimljenih filmova i nekoliko desetaka cijelih serija, pa sam i njih već napunio. Razlog: samo snimam, ništa ne gledam.
Dakle, zna li neko budućnost Blu-ray disca, hoće li izgurati DVD ili će se mutljati pomalo sa DVD-om, a na kraju će ih izgurati neka sasvim treća tehnologija? Ako neko zna, molio bih da napiše nešto o tome.
Ineresantno je još, koliko god različiti proizvođači radili na nekom projektu (tehnika, oprema, mediji...) i iz različitih laboratorija izbace različite standarde (+DVD , -DVD), na kraju se nađu na sredini puta. Uređaji su im u 5 deka, mediji su različiti, ali ih prži ista pržilica...
-
kakavdanakneiskustvu
#16 Re: Videoteke u Sarajevu
topa123 wrote:Ma joj dok skinem film prodje cejf gledanjaxima wrote:imas torente skini sebi free film videoteke su sve propale ko bi placo kad ima djabe
a imaš i milion omline stranica za gledanje filmova
- Seoskivaralica
#17 Re: Videoteke u Sarajevu
Sve ce da bude beZicno i u havi .....
Bas GO.....
Imas tablet i to je sve ,gledas on line sta zelis , kad zelis.....
Ali ono kad otvoris video i sa alkoholom ocistis glavu pa slika bude ko mlijeko.....ha ha ha ....
Danas samo kukas kad nece da ocita ovaj naaaaaajdebilniji izum tj. cd.....
Bas GO.....
Imas tablet i to je sve ,gledas on line sta zelis , kad zelis.....
Ali ono kad otvoris video i sa alkoholom ocistis glavu pa slika bude ko mlijeko.....ha ha ha ....
Danas samo kukas kad nece da ocita ovaj naaaaaajdebilniji izum tj. cd.....