pretresnov wrote:duh_sa_sjekirom wrote:pretresnov wrote:
Pravna nauka ne poznaje institut krivice naumom a bez djela.
Moraju postojati i djelo i naum da bi krivica bila s predumišljajem.
Ako je samo djelo bez nauma, i tada krivica postoji - ali bez predumišljaja.
A ako je samo naum bez djela, kao u Karađorđevu i po drugim destinacijama gdje se dogovaralo, e to ti je drug moj dnevna politika a ne pravo. Tu ti krivice nema koliko god ti novinari govorili da je ima (a i njih u zadnje vrijeme presuđuju po raznim sudovima da su krivi tj. imali su i naum i izvršili su protivzakonito djelo).
Izvini, da ti nisi prespavao zadnjih 20 godina? Da nisi maloljetan?
Nije niko ništa "prespavao" nego ste ti i mnogi drugi odrasli na FTV jaslicama i njihovom lažima kao "Poštovani gledaoci BiH je žrtva dvostruke agresije. Mi nemamo dokaza ali ćemo vam to ponoviti 100.000 puta i vi ćete to fino popapati k'o zadnji debili. A sada ponavljajte za nama..." Čitaj gore zašto nije bila i nikad neće biti dvostruka agresija.
Tuđman je spasio Krajinu. Izgleda da nije trebao?
Prosvijetli nas, o, presveti, i otvori nam oči, ti koji sve znaš, jer očito mi ne znamo šta smo vidjeli i doživjeli...Čekamo te već 20 godina da nam kažeš istinu...Učini nam to i bit ćemo ti vječni zahvalni!
I ne, BiH nije
bila žrtva dvostruke agresije, ona je to
još uvijek, samo u drugom obliku.
A možda sve ono smo mi samo sanjali?
Možda je rat bio samo u našim snovima?
Možda su jedinice tzv JNA dolazile na odmor i rafting u BiH a nama se samo činilo da nas granatiraju i ubijaju?
Možda je Užički korpus bio samo priviđenje?
A vojnici HV su se prasvlačili na ulasku u BiH u uniforme HVO-a vjerovatno zato što su im te uniforme bolje stajale? Ili im je zapuhalo i zahladnilo kad su ušli u BiH?
Sve je moguće...
A kad je čitanje u pitanju, ono treba tebi i tebi sličnima koji svoju pamet i informacije tražite pomoću googlea. A kad si spomenuo odrastanje na TV jaslicama, znaš li ti tačno koliko je srpske nejači baćeno lavovima u Pionirskoj dolini u Sarajevu? Ja se nešto ne mogu sjetiti tačnog broja, pa te molim ako znaš, da mi kažeš?
Meni, koji sam sve to osjetio na svojoj koži ne trebaju propagandom napumpani zombiji i pametnjakovići da mi kažu šta je bilo u BiH, i da li je bila agresija ili ne. Ja sam svjedok tog vremena i tih dešavanja, tako da mi nisu potrebna dodatna objašnjenja šta sam ja to vidio i doživio. Sve mi je već odavno kristalno jasno.
P.S. Tuđman nije spasio Krajinu, ali jeste,
radi vlastitih interesa, pomogao jedinicama 5.korpusa u deblokiranju grada, a to nije učinio zato što su mu Bihać i Bošnjaci u njemu dragi, već zato što što mu je taj grad bio strateški važan, a u njemu je bilo i Hrvata. Dakle, strahujući za svoju guzicu, iz čistog strateškog interesa, pomogao je jedinicama Atifa Dudakovića (koji je zaista najviše zaslužan za opstanak grada) u deblokiranju Bihaća.