Video nadzor - savjeti

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

probook

#76 Re: Video nadzor - savjeti

Post by probook »

Zna li neko da li de IMOU kamere mogu dodati u Dahua aplikaciju DMSS?
sabahudin_78

#77 Re: Video nadzor - savjeti

Post by sabahudin_78 »

Yes
tap3ah75

#78 Re: Video nadzor - savjeti

Post by tap3ah75 »

Moze mala pomoć
Kako da mi u aplikaciji iCSee dolazi obavijest na mob kad se neko vrti oko brvnare? :lol:

Imam ono zvučno javljanje na kameri ali to je na licu mjesta i vidim na aplikaciji da ima nekada uslikano - ali meni ne dođe notifikacija u realnom vremenu
emcagaTM87

#79 Re: Video nadzor - savjeti

Post by emcagaTM87 »

tap3ah75 wrote: 06/01/2024 20:04 Moze mala pomoć
Kako da mi u aplikaciji iCSee dolazi obavijest na mob kad se neko vrti oko brvnare? :lol:

Imam ono zvučno javljanje na kameri ali to je na licu mjesta i vidim na aplikaciji da ima nekada uslikano - ali meni ne dođe notifikacija u realnom vremenu
Meni je ta opcija radila do danas. Danas azurirao app nema notifikacija do danas radila uredno.ako sta skontas i meni bi pomoc dobro dosla.
Raptor44

#80 Re: Video nadzor - savjeti

Post by Raptor44 »

Gdje se kod nas mogu uzeti Hikvision kamere, po mogućnosti s računom i garancijom? Par stranica što mi je izbacilo i nema cijenu kamera :D
sasajev

#81 Re: Video nadzor - savjeti

Post by sasajev »

Raptor44 wrote: 31/01/2024 16:14 Gdje se kod nas mogu uzeti Hikvision kamere, po mogućnosti s računom i garancijom? Par stranica što mi je izbacilo i nema cijenu kamera :D
Sta ti tacno treba, koje kamere. Hikvision je u BiH zabranio, barem ovlastenim distributerima, javno iznosenja cijena zbog nekih likova koji na crno preprodaju “Hikvision” kamere pa se ravnaju po njihovim cijenama, ili sto se takodje desavalo, neko ludo obaranje cijena po sajtovima, iako te opreme nemaju na stanju. I jos nekih gluposti je bilo. Uglavno zabrana je uvedena zbog nekog narusavanja brenda. Mozda ima smisla, mozda nema ali tako je. Te “Hikvision” kamere su naravno bez ikakve garancije.
Ako ti treba nesto konkretno, pisi u pp pa cu ti ja reci sve sto te zanima. Sva oprema je naravno sa racunom i ovlastenom garancijom.
ZoomZoomKiwi

#82 Re: Video nadzor - savjeti

Post by ZoomZoomKiwi »

Raptor44 wrote: 31/01/2024 16:14 Gdje se kod nas mogu uzeti Hikvision kamere, po mogućnosti s računom i garancijom? Par stranica što mi je izbacilo i nema cijenu kamera :D
Antenal Banja Luka
superOdlichan

#83 Re: Video nadzor - savjeti

Post by superOdlichan »

Pozz ekipa. Htio bih da uzmem neki solidan videonadzor za kuću. Koliko bi me koštao neki set od 2 kamere sa snimačem i svime što ide. Neki prosječan kvalitet, da zadovoljava prosječnog korisnika, nisam krim policija. :mrgreen:

Da li da uzmem wireless ili nešto full wired.. Ako imate neku konkretnu preporuku?

Btw, do sada sam imao neku kinesku kameru koja je isla preko WiFia, a napajanje je bilo preko obicnog adaptera kao za mobitel na micro-usb, bez ikakvog snimaca i slicno, nego direktno preko aplikacije. Kvalitetom snimka sam bio zadovoljan, ali generalno nije bila pouzdana u smislu da je live stream štopao (koji je bio iskljucivo preko aplikacije proizvodjaca). Za pohranu snimka koristio sam SD karticu, a sad bih radije uzeo neki snimac pa da se sve pohranjuje na HDD.
rida1976

#84 Re: Video nadzor - savjeti

Post by rida1976 »

Nemoj wifi, idi na žicu obavezno
sabahudin_78

#85 Re: Video nadzor - savjeti

Post by sabahudin_78 »

I ja se slažem sa RIDOM
BaDa

#86 Re: Video nadzor - savjeti

Post by BaDa »

Drustvo trebao bih da radim video nadzor na kuci... trebale bi mi 4 kamere i nvr snimac (koliko sam shvatio da je to novije od dvr) isao bih na hikvision varijantu jer sam u kuci na zidu ostavio mrezni kabal gdje sam planirao da stavim indoor station DS-KH9510 i tako da imam avliju uvijek na "oku" koje kamere bi preporucili? Ne trazim sad 4k kvalitet i sl... samo da je slila dovoljna dobra i da se fino sve vidi... pa ako moze preporuka?
sasajev

#87 Re: Video nadzor - savjeti

Post by sasajev »

BaDa wrote: 17/10/2024 22:09 Drustvo trebao bih da radim video nadzor na kuci... trebale bi mi 4 kamere i nvr snimac (koliko sam shvatio da je to novije od dvr) isao bih na hikvision varijantu jer sam u kuci na zidu ostavio mrezni kabal gdje sam planirao da stavim indoor station DS-KH9510 i tako da imam avliju uvijek na "oku" koje kamere bi preporucili? Ne trazim sad 4k kvalitet i sl... samo da je slila dovoljna dobra i da se fino sve vidi... pa ako moze preporuka?
Samo da provjerim, svjestan si da ta unutrasnja jedinica moze biti upaljena do max 90 sekundi, ne samo ona nego bilo koja? Tu je pozitivno zato sto je to android operativni sistem pa mozes instalirati direktno Hik connect aplikaciju (mada ne vidim neku svrhu posto ces imati aplikaciju na telefonu). I na ostalim unutrasnjim jedinicama mozes dodati IP kamere kao i na toj da imas uvid u sve postavljene kamere (moras ih listati, kao i na toj). Dalje, sama ta unutrasnja jedinica ti nece imati nikakve funkcije bez vanjske (pozivne) jedinice.
A sada odgovor na tvoje pitanje, IP kamere se krecu od 150KM pa navise, NVR (bez POE) od 330 pa navise.
Ako te jos sta zanima, pitaj.
BaDa

#88 Re: Video nadzor - savjeti

Post by BaDa »

sasajev wrote: 17/10/2024 23:43
BaDa wrote: 17/10/2024 22:09 Drustvo trebao bih da radim video nadzor na kuci... trebale bi mi 4 kamere i nvr snimac (koliko sam shvatio da je to novije od dvr) isao bih na hikvision varijantu jer sam u kuci na zidu ostavio mrezni kabal gdje sam planirao da stavim indoor station DS-KH9510 i tako da imam avliju uvijek na "oku" koje kamere bi preporucili? Ne trazim sad 4k kvalitet i sl... samo da je slila dovoljna dobra i da se fino sve vidi... pa ako moze preporuka?
Samo da provjerim, svjestan si da ta unutrasnja jedinica moze biti upaljena do max 90 sekundi, ne samo ona nego bilo koja? Tu je pozitivno zato sto je to android operativni sistem pa mozes instalirati direktno Hik connect aplikaciju (mada ne vidim neku svrhu posto ces imati aplikaciju na telefonu). I na ostalim unutrasnjim jedinicama mozes dodati IP kamere kao i na toj da imas uvid u sve postavljene kamere (moras ih listati, kao i na toj). Dalje, sama ta unutrasnja jedinica ti nece imati nikakve funkcije bez vanjske (pozivne) jedinice.
A sada odgovor na tvoje pitanje, IP kamere se krecu od 150KM pa navise, NVR (bez POE) od 330 pa navise.
Ja koliko sam gledao vidoe klipove za konkretno ovaj model DS-KH9510 kao da moze biti konstatno aktivna jedino ako sam pogresno shvatio...jer sam gresku napravio sto nisam ostavio napajanje odnosno strujni kabal a koliko sam vidio na stranick hikvisiona imaju 2 ili 3 modela koji se napajaju kroz poe...pozivna jedina ce doci ispres kapije napolju koju sam planirao povezati unutrsnjom jedinicom ( ostavljeni mrezni kablovi za kamere na kuci i za pozivnu jedinicu sve ide u prizemlje u tehnicku sobu) sto se tice kamera vidim izbor je velik i onda sam tu u dilemi sta uzeti sta je mid to high range sto se tice kamera? Koje modele bi mogao preporuciti?
sasajev

#89 Re: Video nadzor - savjeti

Post by sasajev »

BaDa wrote: 18/10/2024 07:32
Ja koliko sam gledao vidoe klipove za konkretno ovaj model DS-KH9510 kao da moze biti konstatno aktivna jedino ako sam pogresno shvatio...jer sam gresku napravio sto nisam ostavio napajanje odnosno strujni kabal a koliko sam vidio na stranick hikvisiona imaju 2 ili 3 modela koji se napajaju kroz poe...pozivna jedina ce doci ispres kapije napolju koju sam planirao povezati unutrsnjom jedinicom ( ostavljeni mrezni kablovi za kamere na kuci i za pozivnu jedinicu sve ide u prizemlje u tehnicku sobu) sto se tice kamera vidim izbor je velik i onda sam tu u dilemi sta uzeti sta je mid to high range sto se tice kamera? Koje modele bi mogao preporuciti?
Unutrasnja jedinica moze biti aktivna non stop ali preko nekih carlama, ali ne radi to dobro, feed se osvjezava svakih 5 sekundi i slicne situacije. Uredjaj jednostavno nije namjenjen za to. Dalje, svaki Hikov IP monitor podrzava POE.
Po meni je u nekoj budzet varijanti najbolja kamera DS-2CD1047G0-L zato sto ima Color Vu, 4mp, cijena 270KM.
BaDa

#90 Re: Video nadzor - savjeti

Post by BaDa »

sasajev wrote: 18/10/2024 08:21

Unutrasnja jedinica moze biti aktivna non stop ali preko nekih carlama, ali ne radi to dobro, feed se osvjezava svakih 5 sekundi i slicne situacije. Uredjaj jednostavno nije namjenjen za to. Dalje, svaki Hikov IP monitor podrzava POE.
Po meni je u nekoj budzet varijanti najbolja kamera DS-2CD1047G0-L zato sto ima Color Vu, 4mp, cijena 270KM.
hvala na informacijama :) nisam znao da svaki monitor podrzava POE ja sam mislio da je to samo odredjena serija... u svakom slucaju potrazit cu sad kamere i nvr snimac pa cu vidjeti dalje :D hvala jos jednom
sasajev

#91 Re: Video nadzor - savjeti

Post by sasajev »

BaDa wrote: 18/10/2024 08:32
sasajev wrote: 18/10/2024 08:21

hvala na informacijama :) nisam znao da svaki monitor podrzava POE ja sam mislio da je to samo odredjena serija... u svakom slucaju potrazit cu sad kamere i nvr snimac pa cu vidjeti dalje :D hvala jos jednom
Kad budes htio kupovati opremu, javi se
Rogie

#92 Re: Video nadzor - savjeti

Post by Rogie »

Kupio imilab ec6 dual, i prilikom pregledavanja live snimanja (i snimaka) u aplikaciji Xiaomi Home, ako sam spojen na istu mrezu na koju je spojena i kamera - radi odlicno, wifi signal vise nego dobar, nema trzanja, pravovremeno detektuje sve pokrete i sl.

Dok, ako u aplikacije pregledavam negdje vani, ne na istoj mrezi kao mreza kamere (niti lokaciji) - sve suprotno od ovog gore. Trzanje, kasnjenje, prekidi, konstantno izbacivanje los signal i reduciranje rezolucije itd.

Ima li neko ideju sta bi mogao biti razlog? Imam iskustva i sa starijim modelom (imilab ec5) i nema tih problema. Da li ocekivati da bi update mogao rijesiti problem? :roll:

http://imilabglobal.com/products/imilab ... rRdyptheI8

(Ova kamera je u pitanju.)
epik

#93 Re: Video nadzor - savjeti

Post by epik »

Raja kakva je potrosnja interneta na 4G kamerama? Je li se trosi samo kada se kacim na kameru preko aplikacije. Nemam mogucnosti WiFi.
eluna

#94 Re: Video nadzor - savjeti

Post by eluna »

da se pritefterim u temu - trebat će mi par info :D
JavierBosnia

#95 Re: Video nadzor - savjeti

Post by JavierBosnia »

Trebao bih kameru ispred vrata stana da montiram. Vidim da ae za 100-120 KM moze naci xiaomi- imilab modeli. Bitno mi je da stalno snima (brinem da senzor pokreta ne zablokira u presudnok trenutku), napajanje po mogucnosti zicno i bezicno, osim ako baterija provjereno moze izdrzati minimalno mjesec dana
Sta izabrati?
Malisa11

#96 Re: Video nadzor - savjeti

Post by Malisa11 »

uh kad te komsija prijavi :D znas da to ne mozes uraditi zakonski ako je prolaz ispred vrata?
shandrprcSA

#97 Re: Video nadzor - savjeti

Post by shandrprcSA »

epik wrote: 28/10/2024 19:44 Raja kakva je potrosnja interneta na 4G kamerama? Je li se trosi samo kada se kacim na kameru preko aplikacije. Nemam mogucnosti WiFi.
Da, samo kad se kacis ili ako detektuje pokret pa snima. Ruter TP-Link TL-MR6400 4G LTE i po dvije kamere Tapo c310 i c320ws, ne potrose par GB...
JavierBosnia

#98 Re: Video nadzor - savjeti

Post by JavierBosnia »

Malisa11 wrote: 12/01/2025 04:06 uh kad te komsija prijavi :D znas da to ne mozes uraditi zakonski ako je prolaz ispred vrata?
Ja da hocu njega spijunirati stavio bih kameru u spijunku od vrata ne bi nikad niko za nju saznao. Ovako ispred vrata snimam zajednicki hodnik, ne snimam nicija vrata, nego ostavu koja mi je obijena prije 2 godine. Neka im bude drago sto na neki nacin stitim i njihovu imovinu, jer tu je samo jos 1 stan
A prijavljivao sam i ja agenciji za zastitu licnih podataka neke slucajeve, treba im godinu da obrade slucaj. Doduse nema ovdje ni snimaca, live snimam samo lafo ha yaa :mrgreen:
Malisa11

#99 Re: Video nadzor - savjeti

Post by Malisa11 »

Ma sve znam, al eto moje je da pametujem, jer znam kakvih kretena od komsija ima. Iako je tvoje dobronamjerno, ako snima zajednicki prostor mora proci procedure. Mislim da nije nemoguce, ali da ima procedura.
Mr.Sojic

#100 Re: Video nadzor - savjeti

Post by Mr.Sojic »

shandrprcSA wrote: 12/01/2025 07:53
epik wrote: 28/10/2024 19:44 Raja kakva je potrosnja interneta na 4G kamerama? Je li se trosi samo kada se kacim na kameru preko aplikacije. Nemam mogucnosti WiFi.
Da, samo kad se kacis ili ako detektuje pokret pa snima. Ruter TP-Link TL-MR6400 4G LTE i po dvije kamere Tapo c310 i c320ws, ne potrose par GB...
Pitanjce :mrgreen:

Namjeravam kupiti tp-link tapo c520ws i koja ima slot za mikro kartu do 512 GB. Sta se desava kada je karta puna, brise stari sadrzaj i snima novi ili...

Koja brzina int je dovoljna jer je u pitanju peMzioner :mrgreen:
Post Reply