Poštovani,
obećao sam sinu da ću mu kupiti video igre pošto je bio dobar u školi, pa moram ispuniti obećanje. Šta preporučujete i koje su prihvatljive cijene (za prosječan džep kao moj). Playa station, X Box, Wii ili nešto sasvim drugo?
Hvala za savjet
Video igre
Moderator: Benq
-
Free Spirit
#2 Re: Video igre
Koji je uzrast malog? Možda najbolje da njega pitaš za želje.
Po meni je pametnije uzeti neki fin PC, može se za fine pare uzeti solidno na pik.ba (koji je budžet uopšte?).
Konzole su bazirane manje-više samo na igre, filmove i slično, PC je daleko fleksibilniji. Konzole su vjerovatno jeftinije u početku ali su igre uvijek skuplje za njih, plus računar se uvijek može nadograditi ako malo zastari.
Ja sam imao sreću da sam računar dobio još u 4-5 razredu osnovne, davne 98' ili '99 i do dan danas samo računare koristim za sve. Od konzola se sjećam da smo imali onaj super nintendo
Po meni je pametnije uzeti neki fin PC, može se za fine pare uzeti solidno na pik.ba (koji je budžet uopšte?).
Konzole su bazirane manje-više samo na igre, filmove i slično, PC je daleko fleksibilniji. Konzole su vjerovatno jeftinije u početku ali su igre uvijek skuplje za njih, plus računar se uvijek može nadograditi ako malo zastari.
Ja sam imao sreću da sam računar dobio još u 4-5 razredu osnovne, davne 98' ili '99 i do dan danas samo računare koristim za sve. Od konzola se sjećam da smo imali onaj super nintendo
- aditon
#3 Re: Video igre
Ako već želi konzolu, onda preporučujem PS4. Cijena istog je u prosjeku 800 (sad ovisno od opreme koja se isporučuje uz isti), ali igre za PS4 ako se kupuju po redovnim cijenama koštaju preko 100 KM.
Kao što kolega iznad reče, PC je najbolja opcija jer pored igranja igara, isti se može koristiti i za mnoge druge stvari, edukativne stvari na kraju krajeva.
Treća varijanta je opet PS3 koji se može nabaviti za 300 KM.
Kao što kolega iznad reče, PC je najbolja opcija jer pored igranja igara, isti se može koristiti i za mnoge druge stvari, edukativne stvari na kraju krajeva.
Treća varijanta je opet PS3 koji se može nabaviti za 300 KM.
-
Korisnikk
#4 Re: Video igre
Šta god da mu kupiš obaveznu kupi igru Dark Souls. Nećeš se pokajati a ni sin.
- teodorfon
#5 Re: Video igre
Korisnikk wrote:Šta god da mu kupiš obaveznu kupi igru Dark Souls. Nećeš se pokajati a ni sin.
Mislim da je najpametnije pitati sina šta želi,igra je poznata po iznad prosječne težine i nije za svakoga.
Možda njegov sin uopšte ne voli taj žanr,ili već zna šta hoće od oca?
-
Korisnikk
#6 Re: Video igre
Možda sin zavoli žanr kad vidi igru. Možda sin ne zna ni šta znači žanr. Nek mu samo kupi igru. Još ako bude radio 10 sklekova svaki put kad mu lik u igri umre za mjesec dana biće Herkules.teodorfon wrote:Korisnikk wrote:Šta god da mu kupiš obaveznu kupi igru Dark Souls. Nećeš se pokajati a ni sin.
Mislim da je najpametnije pitati sina šta želi,igra je poznata po iznad prosječne težine i nije za svakoga.
Možda njegov sin uopšte ne voli taj žanr,ili već zna šta hoće od oca?
- zavezata-vreca
#7 Re: Video igre
nadjes na piku da ti neko poklonim pwntium IV ... nasnimas resident evil II i III, gta san andreas, CS, fifa 01, nba live 98, need for speed III hot pursuit, mortal combat 4, diablo II, tomb rider III ... mali ima da igra i sve se u guzicu nabija nogom
- aditon
#8 Re: Video igre
Korisnikk wrote:Šta god da mu kupiš obaveznu kupi igru Dark Souls. Nećeš se pokajati a ni sin.
hahaha hočeš da sin izludi. Ja nisam nikad živce imao za DS, a sve zbog, ustvari, čari te igre a to je težina. Kad igram igre, ne volim da sse patim kao matematiku da radim. Poenta se opustiti
- Sanjarko
#9 Re: Video igre
Moze kakvi linkovi nekih stranica sa kojih se igre mogu skinut da nema virusa.