Video igra o Bosni

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Eborg

#76 Re: Video igra u kojoj upravljate Bosnom

Post by Eborg »

RoTTeN TM87 wrote:
Eborg wrote:Vidjet cemo kakva ce igra biti kada izadje...Do tada igrajmo Europu Universalis 3 i uspostavljajmo trgovachke kolonije po Indiji i Africi... :D
kad igra izlazi??
Ovo je mod koji prave fanovi igre...Koliko vidim josh nema nekih najava o datumu...
Pietje_Bel

#77 Re: Video igra o Bosni

Post by Pietje_Bel »

najobicniji vojnici ce se zvati "Dobri Bosnjani". To su nam potvrdili. :)
JThomas

#78 Re: Video igra o Bosni

Post by JThomas »

to je mod koji prave fanovi, pa nemojte baš očekivati da će skoro...posla ima nevjerovatno, a ljudi to rade iz ljubavi i u slobodno vrijeme...ali definitivno odlično izgleda.

inače najbolji mod za medieval 2 koji je već izašao je po meni ovaj, preporučujem svakome ko igra medieval 2: http://www.twcenter.net/forums/forumdisplay.php?f=346

ujedno i zadnja igra koju sam uopšte igrao, definitivno sam se odvikao od toga :)
Eborg

#79 Re: Video igra o Bosni

Post by Eborg »

Mislim da je udarna jedinica bosanske vojske iz tog perioda bila zapravo plemicka konjica...Npr. Vlatko Vukovic na Kosovu...U to vrijeme bilo jako puno lokalnih mocnika koji su vrshili vojnu sluzhbu na ovaj nachin u zamjenu za zemlju i neke privilegije...
JThomas

#80 Re: Video igra o Bosni

Post by JThomas »

pa u ta doba u manje-više cijeloj evropi vitezovi na konju su dominantna sila...otud plemićima i tolika moć zato što je kralj ovisio o njima za ratovanje, tada stajaćih državnih vojski još uvijek nema.
Van Halen

#81 Re: Video igra o Bosni

Post by Van Halen »

Pietje_Bel wrote:Zastave koje ce Bosanska vojska nositi ce izgledati ovako:

Image

U igri ce biti ljepse posto su ovdje kompresirane i u drugom formatu. Ove zastave lijevo ce biti zastave kraljevine a desno su zastave uticajnih Bosanskih porodica. U kraljevini Bosni su porodice ove imale ogroman uticaj na politicki zivot kao i Crkva. Kralj nije imao bas svu moc i morao je voditi racuna sa ovim uticajnim porodicama (Dobrijem Bosnjanima). Mislim da sam negdje citao da Dobri Bosnjanin nije znacilo "fini Bosnjanin" nego je to oznacavalo vise titulu. Isto kao sto su "nobles" bili ljudi sa nekom titulom a ne noble sto to znaci danas.
Desno su zastave bosanske vlastele. Gore desno, crveno-narandžasta zastava sa tri polumjeseca je zastava Zlatonosovića iz Usore. Sa sjedištem u Srebreniku, druga zastava ispod, plavo-žuta sa crnim lavom je zastava Kotromanića dok su još stolovali u Kotoru ( današnji Kotor Varoš ).
Pietje_Bel

#82 Re: Video igra o Bosni

Post by Pietje_Bel »

Igra ce biti po iskrenoj historiji Bosne a ne nekoj krivoj. Iako Hrvati i Srbi prave ovu igru bez Bosnjaka sa drugim narodima kao njemcima i Turcima, ipak ne izmisljaju mnogo. Jedino ce biti vise pravoslavaca nego sto je bilo ali nema veze posto ce drzavna crkva biti krcanska i moci ces siriti vjeru Bosanske Crkve i pretvarati pravoslavce i katolike u krscane ako napravis jaku crkvu. Isto tako ove zastave su dobre, postavljeni su name ljiljani za drzavnu zastavu i na stitu ce biti kruna sa ljiljanima i za simbol krcanstva ce biti ljiljan sa krstom. Mislim da do sada mozemo biti zadovoljni. Da su se pitali neki nacionalisti nebi mozda bi podijelili Bosnu izmedu Ugarsko-Hrvatskog kraljevstva i Srbije. :D

Iako nisam igrao igrice ima 100 godina meni je ovo jako interesantno :D
Jazz_Junkie

#83 Re: Video igra o Bosni

Post by Jazz_Junkie »

65% krstjana :lol:
Van Halen

#84 Re: Video igra o Bosni

Post by Van Halen »

Puno ti je trebalo da se javiš.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#85 Re: Video igra o Bosni

Post by pici »

The Fourth Age: Total War – The New Shadow’ is a modification for ‘Rome: Total War – Barbarian Invasion’ (v1.6)
http://www.twcenter.net/forums/download ... le&id=1524

ja sam igrao ovaj mod za Rome TW i predobar je ,ko voli gospodara prstenova,za njega je ovo obavezno.Igrao sam sa Gondorom i nisam mogao zavrsiti koliko je AI jak....morao sam napraviti strateske tvrdjave na prelazima rijeka i braniti se da me ne bi potukli......igra cista desetka. :thumbup:
Vision 2020

#86 Re: Video igra o Bosni

Post by Vision 2020 »

evo ga ovdje u boljoj kvaliteti :

http://www.crkvabosanska.net/struktura/logo.jpg

I da, Pietje reci im neka stave one topove precnika 80cm, najvece u Evropi tog doba, koje je koristila bosanska vojska protiv talijanskih napada. Inace, bosanska vojska je prva koristila vatreno oruzje.

Pozdrav
hadzi_lojo

#87 Re: Video igra o Bosni

Post by hadzi_lojo »

ide mujo do beograda.... bice zanimljivo
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Pietje_Bel

#88 Re: Video igra o Bosni

Post by Pietje_Bel »

Vision 2020 wrote:evo ga ovdje u boljoj kvaliteti :

I da, Pietje reci im neka stave one topove precnika 80cm, najvece u Evropi tog doba, koje je koristila bosanska vojska protiv talijanskih napada. Inace, bosanska vojska je prva koristila vatreno oruzje.

Pozdrav

Hajde dobro predlozit cu im. Ja sam onaj krst sa ljiljanom smatrao historijskim utemeljenim a to sto ti dajes mi vise lici kao da je neki Bosanac to iz hobija pravio kuci. Ako mozes pokazati da je to stvarno bio znak na nekom stecku ili knjizi onda cu im predloziti. Mozete se i vi malo potruditi. Tamo sve srbi i HRVATI a ja sam jedini Bosanac koji nesto proba da lobira fol. Ali predlozit cu im ovo.

Pozdrav
Vision 2020

#89 Re: Video igra o Bosni

Post by Vision 2020 »

Ma upravu si, ovo im je vise kao logo na stranici. Ti im predlozi ono sto je historijski utemeljeno. Registrovat cu se i ja pa neces biti sam :D
Pietje_Bel

#90 Re: Video igra o Bosni

Post by Pietje_Bel »

Vision 2020 wrote:Ma upravu si, ovo im je vise kao logo na stranici. Ti im predlozi ono sto je historijski utemeljeno. Registrovat cu se i ja pa neces biti sam :D
Eto ja sam mu postirao taj link. Nisam znao da smo osnovali u Bosni ovu crkvu. Sta sada omladino prelazi sa katolicanstva na krcanstvo? Ili cak sa islama na ovo krcanstvo ili bogumilstvo? :shock: :lol:

Nemogu da vjerujem. :D Ali zanimljivo. Ja sam ponosan musliman ali da sam katolik presao bi definitivno na ovu crkvu Bosansku. Kako mocno. Tradicija iz davnog srednjeg vijeka se opet budi u Bosni. :)
Eborg

#91 Re: Video igra o Bosni

Post by Eborg »

Pozdrav
I ja sam prochitao to za topove negdje...Navodno su ih kupili od Dubrovchana ili Mlechana... :)
Pietje_Bel

#92 Re: Video igra o Bosni

Post by Pietje_Bel »

Eborg wrote:

Pozdrav
I ja sam prochitao to za topove negdje...Navodno su ih kupili od Dubrovchana ili Mlechana... :)
Ako znas engleski predlozi im tu ideju. Ja nemam vremena da sve predlazem. Nasao sam do sada srednovijekovnu Bosansku muziku, preveo povelju kralja Tomasevica papi, preveo dio teksta o srednovijekovnoj Bosanskoj armiji, nasao simbol crkve, prenije ovaj simbol crkve. Mozete i vi nesto. :(
Vision 2020

#93 Re: Video igra o Bosni

Post by Vision 2020 »

Eborg wrote:

Pozdrav
Nemoguce, Dubrovcani su nam placali da ih vojno stitimo. Oni nisu uopce imali odbrambenu vojsku. S obzirom da je Bosna prva koristila vatreno oruzje na Balkanskom poluotoku moze samo biti domaca proizvodnja.

A najvece brodogradiliste tog doba ? Stjepan Tvrtko I ga je sagradio u Novom (danasnji Herceg Novi). Tada je Herceg Novi bio pod Bosnom. Dodatak "Herceg" je dobio kada je Herceg Stjepan Vukcic Kosaca od otomanske najezde otisao u grad Novi.
Eborg

#94 Re: Video igra o Bosni

Post by Eborg »

Ali Dubrovchani su se bavili trgovinom,ko zna shta su sve dilali... :D
Pietje_Bel

#95 Re: Video igra o Bosni

Post by Pietje_Bel »

1450-1500

Image
armin_tz

#96 Re: Video igra o Bosni

Post by armin_tz »

A zasto ne koriste ovaj grb ??? Image
armin_tz

#97 Re: Video igra o Bosni

Post by armin_tz »

armin_tz wrote:A zasto ne koriste ovaj grb ??? Image
A nasaoo sam i ovaj grb tvrtkovica Image
tovarish

#98 Re: Video igra o Bosni

Post by tovarish »

Vision 2020 wrote: A najvece brodogradiliste tog doba ? Stjepan Tvrtko I ga je sagradio u Novom (danasnji Herceg Novi). Tada je Herceg Novi bio pod Bosnom. Dodatak "Herceg" je dobio kada je Herceg Stjepan Vukcic Kosaca od otomanske najezde otisao u grad Novi.
Novi je bio luka, a Brštanik je bio brodogradilište.
hadzi_lojo

#99 Re: Video igra o Bosni

Post by hadzi_lojo »

armin_tz wrote:A zasto ne koriste ovaj grb ??? Image

bas je mocan
Pietje_Bel

#100 Re: Video igra o Bosni

Post by Pietje_Bel »

Zavrsili su novu Vlasku jedinicu:

Image

Armaş’s Guardsmen

These are late-era soldiers who show the transition of Wallachia's army into a professional and modernized force. They are first mentioned in the time of Stephen the Great and Vlad Tepes, in the latter half of the 15th century. These men were set as garrisons at strategic forts, being a Wallachian equivalent to dismounted jendarmes. They were the underlings of the Armas, a boiar who was a member of the "Sfatul Domnesc", and were entrusted to carry out the law and punishments perscribed by the council. They are professional soldiers, paid from the voievod's coffers, and remain fiercly loyal to him, carrying out his commands as law. They are armed with halberds or other such polearms, and also either a crossbow or an arquebus. They are possibly the best-supplied footmen in the country. (Well armored, very good morale, armor-piercing weapons)

information/ historical research : Romano-Dacis
skins : phoenix[illusion]
model : matko
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... 252&page=3
Post Reply