nellington wrote:Znaš šta je najgore? Dosad sam uvijek govorio kako vicevi na BHT/FTV teletekstu ne valjaju.PalaSa Marsa wrote:![]()
![]()
Nisu ni krave k'o sto su nekad bile.
Sad kad su uzeli moj vic - ne smijem više prigovarati. Kupili su me
Vic dana 2004/2005/.../2015/20XX
Moderator: Chloe
-
PalaSa Marsa
#12401 Re: Vic dana 2004/2005/2006/2007/2008/2009/2010/2011
-
AS_sa
#12402 Re: Vic dana 2004/2005/2006/2007/2008/2009/2010/2011
ja bi ih tuzio .... ipak su to autorska prava ...nellington wrote:Znaš šta je najgore? Dosad sam uvijek govorio kako vicevi na BHT/FTV teletekstu ne valjaju.PalaSa Marsa wrote:![]()
![]()
- nellington
#12403 Re: Vic dana 2004/2005/2006/2007/2008/2009/2010/2011
AS_sa wrote:ja bi ih tuzio .... ipak su to autorska prava ...nellington wrote:Znaš šta je najgore? Dosad sam uvijek govorio kako vicevi na BHT/FTV teletekstu ne valjaju.PalaSa Marsa wrote:![]()
![]()
Radim za Oružane snage BiHPalaSa Marsa wrote:nellington wrote:Znaš šta je najgore? Dosad sam uvijek govorio kako vicevi na BHT/FTV teletekstu ne valjaju.PalaSa Marsa wrote:![]()
![]()
Sad kad su uzeli moj vic - ne smijem više prigovarati. Kupili su me![]()
Pa napisi jos koji, mozda ces postat' poznat'.
-
PalaSa Marsa
- Qler
#12405 Re: Vic dana 2004/2005/2006/2007/2008/2009/2010/2011
Ridjobrki wrote:Uvijek su se grupe raspadale, Michael Jackson je prvi pjevač koji se raspao...Bosanski_kralj wrote:mini2 wrote:
Šta reći? Veliko nepoštovanje prema jednoj od najvećih muzičkih legendi ikad.
- Rimad
#12406 Re: Vic dana 2004/2005/2006/2007/2008/2009/2010/2011
perfect_guy wrote:kad šupak kaže WC, srce kaže Makarska
-
Baba_Droga
#12407 Re: Vic dana 2004/2005/2006/2007/2008/2009/2010/2011
Setaju se Mujo, Fata i mali Mujica po Makarskoj i zaustavlja ih reporter sa lokalne tv kuce i pita :
- "Oprostite gospodine, sviđa li vam se naša hrana ovdje u Makarskoj? Volite li jesti morske plodove?"
Mujo: "Od morskih plodova najviše volim kad janje upadne u more."

- "Oprostite gospodine, sviđa li vam se naša hrana ovdje u Makarskoj? Volite li jesti morske plodove?"
- madFlava
#12408 Re: Vic dana 2004/2005/2006/2007/2008/2009/2010/2011
Baba_Droga wrote:Setaju se Mujo, Fata i mali Mujica po Makarskoj i zaustavlja ih reporter sa lokalne tv kuce i pita :
- atko
#12409 Re: Vic dana 2004/2005/2006/2007/2008/2009/2010/2011
Ide covik nije covik
nosi meso nije meso
dalmos nosi ribu
nosi meso nije meso
dalmos nosi ribu
- atko
#12410 Re: Vic dana 2004/2005/2006/2007/2008/2009/2010/2011
Zasto se dalmosu digne kad se brije
zato sto vidi pizdu u ogledalu
zato sto vidi pizdu u ogledalu
- atko
#12411 Re: Vic dana 2004/2005/2006/2007/2008/2009/2010/2011
I da ponovimo obaveznostivo jos jednom
Hobotnica na bosanski nacin:
sastojci
-jedna hobotnica od 1,5 kg
-jedno jagnje od15 kg
-3 kg kromprira
priprema
stavite hobotnicu da se kuha u 3 litra vode
Stavite jagnej na razanj
krompir stavite uspod jagnjeta u zar
kad je jagnje gotovo posluziti s krompirom
a hobotnicu bacite mackama da ne zajebaju dok mezite jagnejtinu
Hobotnica na bosanski nacin:
sastojci
-jedna hobotnica od 1,5 kg
-jedno jagnje od15 kg
-3 kg kromprira
priprema
stavite hobotnicu da se kuha u 3 litra vode
Stavite jagnej na razanj
krompir stavite uspod jagnjeta u zar
kad je jagnje gotovo posluziti s krompirom
a hobotnicu bacite mackama da ne zajebaju dok mezite jagnejtinu
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#12412 Re: Vic dana 2004/2005/2006/2007/2008/2009/2010/2011
Baba_Droga wrote:Setaju se Mujo, Fata i mali Mujica po Makarskoj i zaustavlja ih reporter sa lokalne tv kuce i pita :
-
Mustang1
#12413 Re: Vic dana 2004/2005/2006/2007/2008/2009/2010/2011
Dabogda ti Bear Grylls rek'o da ti ne valja ručak
-
Spyro_ba
#12414 Re: Vic dana 2004/2005/2006/2007/2008/2009/2010/2011
Došlo retardirano dijete u pekaru i pita:
- "Molim vas jednu kiflu!"
Pekar:
- "Koju, od čega?"
Kaže dijete:
- "Ma svejedno, ionako će mi ispast!"
********************************************************************************************************************************************
Nemoj se smijat ciganu na biciklu, mozda je na tvom biciklu!
********************************************************************************************************************************************
- Šta je socijalna pomoć??
- Svota para sa kojom ne možete da preživite, a koja vam ne dozvoljava niti da umrete od gladi!
Uđe mladić u apoteku i pita:
- "Imate li perzervativa?"
Kaže apotekar:
- "Imamo, naravno."
Mladić kaže:
- "Dajte mi onda jedan."
Ovaj mu da taj perzervativ, i taman da će mu naplatiti kaže mladić:
- "Ma znate, idem na večeru kod moje djevojke da se upoznam s njezinima. Ona ima jednu predobru sestru, mislim da i njezina sestra nešto očekuje."
I tako mu apotekar da još jedan perzervativ, i taman da mu naplati kaže mladić:
- "Ma znate, mislim da i njezina majka očekuje nešto od mene. Dajte mi cijeli paket onda."
I tako mu apotekar da paket i naplati i ovaj ode.
Večera:
Svi sjeli za stol i pomolili se prije večere. Ali nakon što se sva djevojčina obitelj pomolila mladić se još uvijek moli. Kako je došlo glavno jelo, tako je i otišlo, a mladić se još uvijek moli. Djevojci to čudno i nonšalantno udari mladića nogom ispod stola i kaže:
- "Nikad mi nisi rekao da si tako religiozan!?"
Mladić odgovori:
- "Ni ti meni nikad nisi rekla da ti je otac apotekar."
- "Molim vas jednu kiflu!"
Pekar:
- "Koju, od čega?"
Kaže dijete:
- "Ma svejedno, ionako će mi ispast!"
Nemoj se smijat ciganu na biciklu, mozda je na tvom biciklu!
- Šta je socijalna pomoć??
- Svota para sa kojom ne možete da preživite, a koja vam ne dozvoljava niti da umrete od gladi!
Uđe mladić u apoteku i pita:
- "Imate li perzervativa?"
Kaže apotekar:
- "Imamo, naravno."
Mladić kaže:
- "Dajte mi onda jedan."
Ovaj mu da taj perzervativ, i taman da će mu naplatiti kaže mladić:
- "Ma znate, idem na večeru kod moje djevojke da se upoznam s njezinima. Ona ima jednu predobru sestru, mislim da i njezina sestra nešto očekuje."
I tako mu apotekar da još jedan perzervativ, i taman da mu naplati kaže mladić:
- "Ma znate, mislim da i njezina majka očekuje nešto od mene. Dajte mi cijeli paket onda."
I tako mu apotekar da paket i naplati i ovaj ode.
Večera:
Svi sjeli za stol i pomolili se prije večere. Ali nakon što se sva djevojčina obitelj pomolila mladić se još uvijek moli. Kako je došlo glavno jelo, tako je i otišlo, a mladić se još uvijek moli. Djevojci to čudno i nonšalantno udari mladića nogom ispod stola i kaže:
- "Nikad mi nisi rekao da si tako religiozan!?"
Mladić odgovori:
- "Ni ti meni nikad nisi rekla da ti je otac apotekar."
-
Spyro_ba
#12415 Re: Vic dana 2004/2005/2006/2007/2008/2009/2010/2011
Jedan stariji vic , al dobar
Čovek se našao pred sudom optužen za ubistvo s predumišljajem. Pita ga sudija:
- "Ovde se radi o krvavom ubistvu. Kako se branite?"
Optuženi:
- "Bila je toliko glupa da sam je morao ubiti."
Sudija:
- "To ne smatram olakšavajućom okolnošću."
Optuženi:
- "Pa, dobro, cenjeni sude... da ispričam kako je bilo. Živeli smo u jednoj zgradi. Iznad nas je živela porodica s dvoje dece. Bilo je stvarno žalosno, deca su bila jako niska rastom. Sin od 12 godina je bio visok svega 80 cm, a onaj stariji, od 19 godina, svega 85 cm. Jednog dana, u razgovoru sa svojom ženom, kažem da je to stvarno tužno i da mi ih je žao."
- "Da, reče zena....to su Pirineji."
- "Mislila si Pigmeji?"
- "Ne, Pigmeji su ono što nam se nalazi pod kožom i zbog čega pocrnimo."
- "To je pigment."
- "Ne... Pigment je bilo ono na čemu su stari Grci pisali."
- "Pobogu, ženo, to je bio pergament."
- "Ne, pergament je kad neko pročita ili prikaže samo jedan deo nekog dela."
- "Poštovani sude, verovatno pretpostavljate da više nisam imao volje da joj objasnim da se radi o fragmentu. Seo sam na trosed i čitao novine. Ubrzo dođe žena s knjigom u ruci, legne pored mene, otvori knjigu i počne čitati deo nekog teksta:
- "Dušo, gledaj: Sunčana terasa od ručne torbe je bila učiteljica makroa 15."
Uzeo sam knjigu, pogledao i rekao joj:
- "Draga, ovo je knjiga na francuskom jeziku i tu pise: La Marquise de Pompadour est la Maitresse de Luuis XV, a to znači da je Markiza de Pompadur bila ljubavnica Luja XV."
- "Ne, reče ona - La Marquise je sunčana terasa, Pompadour je ručna torba, la Maitresse je učiteljica, a Louis XV je 15. makro. Ja to sigurno dobro znam. Nisam ja džabe imala ekstra časove iz francuskog jezika i vežbe sa svojim legionarom."
- "Mislila si na lektora?"
- "Ne, lektor je jedan grčki heroj."
- "To je bio Hektor i bio je Trojanac."
- "Ne, hektor je mera za površinu."
- "Mera za površinu je hektar."
- "Ne, hektar je božansko piće."
- "Ženo, nektar je bozansko piće."
- "Nije, to je reka u Nemačkoj."
- "Reka u južnoj Nemačkoj zove se Nekar."
- "Ne znaš ti to, još kao mala sam pevala s drugaricom duo o reci Nektar."
- "U duetu, tako si valjda htela reći."
- "Ne, duet je kad igraju Sarajevo i moj Željo."
- "Poštovani sude, tada sam uzeo čekić i opalio je po glavi. Konačno je zaćutala."
Sudija:
- "Optuženi se oslobađa....Ja bih joj presudio još kod Hektora."
Čovek se našao pred sudom optužen za ubistvo s predumišljajem. Pita ga sudija:
- "Ovde se radi o krvavom ubistvu. Kako se branite?"
Optuženi:
- "Bila je toliko glupa da sam je morao ubiti."
Sudija:
- "To ne smatram olakšavajućom okolnošću."
Optuženi:
- "Pa, dobro, cenjeni sude... da ispričam kako je bilo. Živeli smo u jednoj zgradi. Iznad nas je živela porodica s dvoje dece. Bilo je stvarno žalosno, deca su bila jako niska rastom. Sin od 12 godina je bio visok svega 80 cm, a onaj stariji, od 19 godina, svega 85 cm. Jednog dana, u razgovoru sa svojom ženom, kažem da je to stvarno tužno i da mi ih je žao."
- "Da, reče zena....to su Pirineji."
- "Mislila si Pigmeji?"
- "Ne, Pigmeji su ono što nam se nalazi pod kožom i zbog čega pocrnimo."
- "To je pigment."
- "Ne... Pigment je bilo ono na čemu su stari Grci pisali."
- "Pobogu, ženo, to je bio pergament."
- "Ne, pergament je kad neko pročita ili prikaže samo jedan deo nekog dela."
- "Poštovani sude, verovatno pretpostavljate da više nisam imao volje da joj objasnim da se radi o fragmentu. Seo sam na trosed i čitao novine. Ubrzo dođe žena s knjigom u ruci, legne pored mene, otvori knjigu i počne čitati deo nekog teksta:
- "Dušo, gledaj: Sunčana terasa od ručne torbe je bila učiteljica makroa 15."
Uzeo sam knjigu, pogledao i rekao joj:
- "Draga, ovo je knjiga na francuskom jeziku i tu pise: La Marquise de Pompadour est la Maitresse de Luuis XV, a to znači da je Markiza de Pompadur bila ljubavnica Luja XV."
- "Ne, reče ona - La Marquise je sunčana terasa, Pompadour je ručna torba, la Maitresse je učiteljica, a Louis XV je 15. makro. Ja to sigurno dobro znam. Nisam ja džabe imala ekstra časove iz francuskog jezika i vežbe sa svojim legionarom."
- "Mislila si na lektora?"
- "Ne, lektor je jedan grčki heroj."
- "To je bio Hektor i bio je Trojanac."
- "Ne, hektor je mera za površinu."
- "Mera za površinu je hektar."
- "Ne, hektar je božansko piće."
- "Ženo, nektar je bozansko piće."
- "Nije, to je reka u Nemačkoj."
- "Reka u južnoj Nemačkoj zove se Nekar."
- "Ne znaš ti to, još kao mala sam pevala s drugaricom duo o reci Nektar."
- "U duetu, tako si valjda htela reći."
- "Ne, duet je kad igraju Sarajevo i moj Željo."
- "Poštovani sude, tada sam uzeo čekić i opalio je po glavi. Konačno je zaćutala."
Sudija:
- "Optuženi se oslobađa....Ja bih joj presudio još kod Hektora."
-
PalaSa Marsa
#12416 Re: Vic dana 2004/2005/2006/2007/2008/2009/2010/2011
Hehehehe Sudije, jes' pravedan.

- perfect_guy
#12417 Re: Vic dana 2004/2005/2006/2007/2008/2009/2010/2011
Njemački jezik je stvarno jednostavan i lagan za učenje. Za onog ko zna latinski, i naviknutog na padeže, njemački jezik ne predstavlja neku poteškoću... To je ono što profesori njemačkog kažu na prvom satu.... A onda počinju sa der, die, das, den itd... govoreći da je sve dalje u stvari logično, dakle lako.
To ćemo zato na sljedećem primjeru i dokazati.
Kao prvo, potrebna nam je dotična knjiga na njemačkom jeziku. Radi se o prelijepoj knjizi u skupom platnenom uvezu, stampanoj u Dortmundu, koja govori o običajima u plemenu Hotentota (auf deutsch:Hottentotten). Knjiga kaže kako klokane (Beutelraten) hvataju i zatvaraju u kaveze (Kotter), koje zatim prekrivaju tkaninom (Lattengitter) da bi ih zastitili od nevremena. Na njemačkom se ti kavezi zovu: Kavezi prekriveni tkaninom (ili Lattengitterkotter), a kada su u njima i klokani, to su onda Lattengitterkotterbeutelraten. Dakle, knjiga dalje kaže: Jednog dana su Hotentoti uhvatili ubicu (Attentater), optuženog da je ubio majku (Mutter),također iz plemena Hotentota (dakle Hottentottermutter), koja je rodila priglupo i mucavo dijete (stottertrottel). Ta se majka na njemačkom dakle zove Hottentottenstottertrottelmutter, a njen ubica, naravno, Hottentottenstottertrottelmutterattentater. Privedenog su zatim privremeno zatvorili u kavez za klokalne, (što se jednostavno zove Beutelratenlattengitterkotter), iz koga je on ubrzo zatim pobjegao. Svi su se odmah dali u potjeru za njim, kada je jedan Hotentotski ratnik pobjedonosno uzviknuo:
- Uhvatio sam ubicu (Attentater)!!!
- Sta? Koga?, upita ga poglavica.
- Pa, Lattengitterkotterbeutelratenattentater!!! - uzvrati ovaj.
- Kako ? Ubicu iz kaveza za klokane prekrivenog tkaninom ??? upita poglavica.
- Da, to je Hottentottenstottertrottelmutterattentater (Ubica majke
priglupog i mucavog djeteta), rece ratnik.
- Pa naravno, rece poglavica, samo trebao si mi odmah reći da je to u stvari Hottentottenstottertrottelmutterlattengitterkotterbeutelratenattentater!!!
Vidite, njemački jezik izuzetno je lagan i jednostavan, samo se treba dovoljno zainteresirati.
To ćemo zato na sljedećem primjeru i dokazati.
Kao prvo, potrebna nam je dotična knjiga na njemačkom jeziku. Radi se o prelijepoj knjizi u skupom platnenom uvezu, stampanoj u Dortmundu, koja govori o običajima u plemenu Hotentota (auf deutsch:Hottentotten). Knjiga kaže kako klokane (Beutelraten) hvataju i zatvaraju u kaveze (Kotter), koje zatim prekrivaju tkaninom (Lattengitter) da bi ih zastitili od nevremena. Na njemačkom se ti kavezi zovu: Kavezi prekriveni tkaninom (ili Lattengitterkotter), a kada su u njima i klokani, to su onda Lattengitterkotterbeutelraten. Dakle, knjiga dalje kaže: Jednog dana su Hotentoti uhvatili ubicu (Attentater), optuženog da je ubio majku (Mutter),također iz plemena Hotentota (dakle Hottentottermutter), koja je rodila priglupo i mucavo dijete (stottertrottel). Ta se majka na njemačkom dakle zove Hottentottenstottertrottelmutter, a njen ubica, naravno, Hottentottenstottertrottelmutterattentater. Privedenog su zatim privremeno zatvorili u kavez za klokalne, (što se jednostavno zove Beutelratenlattengitterkotter), iz koga je on ubrzo zatim pobjegao. Svi su se odmah dali u potjeru za njim, kada je jedan Hotentotski ratnik pobjedonosno uzviknuo:
- Uhvatio sam ubicu (Attentater)!!!
- Sta? Koga?, upita ga poglavica.
- Pa, Lattengitterkotterbeutelratenattentater!!! - uzvrati ovaj.
- Kako ? Ubicu iz kaveza za klokane prekrivenog tkaninom ??? upita poglavica.
- Da, to je Hottentottenstottertrottelmutterattentater (Ubica majke
priglupog i mucavog djeteta), rece ratnik.
- Pa naravno, rece poglavica, samo trebao si mi odmah reći da je to u stvari Hottentottenstottertrottelmutterlattengitterkotterbeutelratenattentater!!!
Vidite, njemački jezik izuzetno je lagan i jednostavan, samo se treba dovoljno zainteresirati.
-
mađioničar
#12418 Re: Vic dana 2004/2005/2006/2007/2008/2009/2010/2011
ovaj stariji...hehehe
- xsk
#12419 Re: Vic dana 2004/2005/2006/2007/2008/2009/2010/2011
Partijaner wrote:Mamaaaa, mama, daj mi 5 maraka.." Mama:"Hoces li to na kafu ili ces opet u Makarsku na dva dana?''![]()
![]()
![]()
-
BesimB
#12420 Re: Vic dana 2004/2005/2006/2007/2008/2009/2010/2011
Izgubili se Haso, Amerikanac i Nijemac u Makarskoj.
Hodali oni tako danima,hodali, dok nisu poceli padat od gladi. Kaze Nijemac:''Ljudi, pocrkacemo ovako, moramo rezat dijelove tijela da se prehranimo. Evo,ja cu prvi odsjec nogu.'' Odsjece on nogu,oni bace na rostilj i 3 dana jeli.
Opet im nestane hrane, sad Amer kaze:''Na mene je red, evo ja cu odsjeci ruku.'' Ofikari ruku,oni na rostilj i dva dana ih drzalo to meso.
Dodje red na Hasu, tek on ce ti:'' Ljudi, ja sam konto. Jedete rostilj vec danima. Skide gace i poce da drka i kaze: Jebes rostilj, haj'mo sta na kasiku.''
Hodali oni tako danima,hodali, dok nisu poceli padat od gladi. Kaze Nijemac:''Ljudi, pocrkacemo ovako, moramo rezat dijelove tijela da se prehranimo. Evo,ja cu prvi odsjec nogu.'' Odsjece on nogu,oni bace na rostilj i 3 dana jeli.
Opet im nestane hrane, sad Amer kaze:''Na mene je red, evo ja cu odsjeci ruku.'' Ofikari ruku,oni na rostilj i dva dana ih drzalo to meso.
Dodje red na Hasu, tek on ce ti:'' Ljudi, ja sam konto. Jedete rostilj vec danima. Skide gace i poce da drka i kaze: Jebes rostilj, haj'mo sta na kasiku.''
-
Poskočica
#12421 Re: Vic dana 2004/2005/2006/2007/2008/2009/2010/2011
Kod hodže došao čovjek mnogo tužan i uplakan. Pita ga hodža, pa šta ti je...Čovjek: znaš...mi smo ti imali rasnog psa, kojeg smo mnogo voljeli, hranili sa mesom, pazili, vodili na more itd. Međutim, on je preminuo, i ja sam došao kod tebe da mu ti napraviš dženazu i da ga sahranimo na najljepši mogući način. Hodža već uveliko crven, ljut, kaže kako pas je krepao, i neuzubillah gdje će mu praviti dženazu. Pa to je u sukobu sa svim pravilima i načelima Islama, jer ipak je to hajvan. Čovjek sav potišten ustaje i govori kako je imao namjeru platiti 5000 eura, jer tog psa su svi voljeli...A, u tom trenutku hodža skoči sa stolice i upita: A, majke ti, de mi reci od čega je rahmetlija bolovao? 
-
iSwagga
#12422 Re: Vic dana 2004/2005/2006/2007/2008/2009/2010/2011
BesimB wrote:Izgubili se Haso, Amerikanac i Nijemac u Makarskoj.
-
Suzie Q
#12423 Re: Vic dana 2004/2005/2006/2007/2008/2009/2010/2011
opiši Acu Lukasa u tri riječi:
fakat miriše bijelo
(Lakina izjava u zadnjem broju Slobodne Bosne
)
fakat miriše bijelo
(Lakina izjava u zadnjem broju Slobodne Bosne
- 1mala
#12424 Re: Vic dana 2004/2005/2006/2007/2008/2009/2010/2011
Razvode se djed i baba u stotoj godini života.
Sudac ih čudno posmatra pa kaže:"Dobro,nema problema,ali zašto ste do sad čekali?!"
-"Čekali da nam djeca pomru,da se ne sekiraju."
))
Sudac ih čudno posmatra pa kaže:"Dobro,nema problema,ali zašto ste do sad čekali?!"
-"Čekali da nam djeca pomru,da se ne sekiraju."
- exliberal
#12425 Re: Vic dana 2004/2005/2006/2007/2008/2009/2010/2011
Upao manijak devojci u stan da je siluje. Pošto je završio, upita je:
- Šta ćeš da kažeš policiji?
Devojka odgovara:
- Da si me silovao tri puta.
- Ali ja sam to uradio samo jednom.
Na to će devojka:
- A ko kaže da se meni žuri.
- Šta ćeš da kažeš policiji?
Devojka odgovara: