viber blokirao broj
Moderator: Benq
- skafiskafsnjak
#1 viber blokirao broj
Jedno pitanje .
Poznanik je napravio viber kanal i dodao 50 ljudi (max dozovljeno dnevno).
Sutradan opet 50 itd itd. Trener je kosarke . I lakse mu tako da roditeljima salje obavjestenja neka , nego da svakog posebno kontaktira jer ima 200 ljudi za kontaktirati . Bili mu blokirali broj nedavno, i nakon pisanja supportu , odblokirali ...mozda i automatski, ne znam.
Dodao jucer 30 ljudi , blokirali opet....ovaj put za stalno cini mi se.
Da li je neko imao slican problem i da li je uspio odblokirati ? jer bas bezveze je ... konta da ga je neko jos prijavio ...
Ima li nacin da se viberu pise bez onog debilnog support formulara ?
U pitanju je broj koji koristi 10+ godina i sve mu je na njemu....
Sutradan opet 50 itd itd. Trener je kosarke . I lakse mu tako da roditeljima salje obavjestenja neka , nego da svakog posebno kontaktira jer ima 200 ljudi za kontaktirati . Bili mu blokirali broj nedavno, i nakon pisanja supportu , odblokirali ...mozda i automatski, ne znam.
Da li je neko imao slican problem i da li je uspio odblokirati ? jer bas bezveze je ... konta da ga je neko jos prijavio ...
- Tesla Edison
#2 Re: viber blokirao broj
Antispam filter. Ili ga je sistem prepoznao kao spam, ili ga je nego prijavio da spamuje.skafiskafsnjak wrote: ↑17/12/2021 17:14 Jedno pitanje .
- Casual's
#3 Re: viber blokirao broj
Drugi ban je trajni. Uglavnom, nakon prvog i samo javljanje na support mail je dovoljno za unban, cim posaljes mail dobijes ga.
- skafiskafsnjak
- black
#6 Re: viber blokirao broj
skafiskafsnjak wrote: ↑18/12/2021 17:41Znaci, neema sanse za unban?
Bezveze jbt... Zato grupe i sluze, da mozes vise ljudi slati ...
What to do if my account is blocked?
If you are suspected of being a spammer, your account will be blocked. This means that you won’t be able to send any messages; however, you will still be able to receive messages.
Most first-time account blocks are temporary and resolved automatically after 24 hours. If Viber’s anti-spam system identifies you as a spammer again, you will be permanently blocked.
- skafiskafsnjak
- black_adrian
- Vozim: vjetar
#8 Re: viber blokirao broj
ima li neko HITNO..
znaci treba mi broj za posao i sve ako moze neko da pomogne..
kupio novi broj, ubacio u mobitel i stari izbacio.. dodao par kontakata i sa jednim se dopisivao i odjednom stade slati poruke, stoji kruzic u obliku sata, a poruke se ne isporucuju.. interneta ima, broj sam potvrdio, email potvrdio.. kako odjednom to da se desi? i sad ne mogu niti jednom poruku poslat poruku, stoji taj krug, tj. satić i ucitava..
restartovao mob, azurirao aplikaciju, brisao podmemoriju.. sta dalje? ako moze sto prije biznis mi zavisi od ovog..
znaci treba mi broj za posao i sve ako moze neko da pomogne..
kupio novi broj, ubacio u mobitel i stari izbacio.. dodao par kontakata i sa jednim se dopisivao i odjednom stade slati poruke, stoji kruzic u obliku sata, a poruke se ne isporucuju.. interneta ima, broj sam potvrdio, email potvrdio.. kako odjednom to da se desi? i sad ne mogu niti jednom poruku poslat poruku, stoji taj krug, tj. satić i ucitava..
restartovao mob, azurirao aplikaciju, brisao podmemoriju.. sta dalje? ako moze sto prije biznis mi zavisi od ovog..
- vjeshalica
#9 Re: viber blokirao broj
Pokusaj broj opet registrovat
-
artur morgan
#10 Re: viber blokirao broj
Probaj otici u postavke mobitela, pa u aplikacije, pa pronadji viber i vidi da nije blokirana ili iskljucena ili da nisu iskljucena dopustenja...
- black_adrian
#11 Re: viber blokirao broj
dopustenja su ukljucena,..
sad kad sam pokusao opet registrovat broj izbacuje mi gresku da je aktivacija neuspjesna...
sad kad sam pokusao opet registrovat broj izbacuje mi gresku da je aktivacija neuspjesna...
-
artur morgan
#12 Re: viber blokirao broj
Po meni je nesto izmedju vibera i interneta. Imam osjecaj da ti viber iz nekog razloga nema internet. Vezano za aktivaciju pokusaj ponovo za pola sata. Mozda ne moze tako brzo ponovo. Vidi da li ima opcija u viberu da vratis postavke na zadane...
Edit. Ima probaj to uraditi. Jedino sto si sad zakomplicirao sa tom deaktivacijom broja
Edit. Ima probaj to uraditi. Jedino sto si sad zakomplicirao sa tom deaktivacijom broja
- black_adrian
#13 Re: viber blokirao broj
morat cu sacekat.. ima ta opcija al ja ne mogu nista otvorit dok mi ne prihvati taj broj, a broj nece da prihvati.. ne znam sta da radim eto, lijepa nokia 3310.
- vjeshalica
#14 Re: viber blokirao broj
posalji mail na support da ti omoguce registraciju brojablack_adrian wrote: ↑22/12/2021 22:16 dopustenja su ukljucena,..
mozda je broj recikliran pa nece da povuce registraciju ili probaj na drugi telefon
- black_adrian
#15 Re: viber blokirao broj
hvala.. saljem