Vi u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

winetou

#1 Vi u BiH

Post by winetou »

Kad se već o dijaspori svašta priča možemo malo i o vama u BiH :D
Već duže vremena me kopka nešto u vezi vas u BiH.
S obzirom da je internet u BiH manje više luksuz pa dakle koliko i ko je među vama tajkun, dijete tajkuna, ratnog profitera, političara itd?

Unaprijed hvala :D
Begovica

Post by Begovica »

:zzzz:
Last edited by Begovica on 22/02/2007 12:25, edited 1 time in total.
ake

Post by ake »

to sam davno htio pitat,
mislim npr da je kame iz postene trgovacke familije :D
jekan je dijete politicara :roll:
manijaku rodbina salje pare iz inostranstva 8)
neki rade kod stranaca, jal kod amerikanaca, jal kod saubijaca :D
ajde budite iskreni
winetou

Post by winetou »

A zbog čega mislim da je luksuz? Pa begovice možda zbog cijena internet usluga u odnosu na prosječnu platu :roll:

Al OK fino od tebe što si se na takav način javila. Begovica je znači prva :-D
ivi

Post by ivi »

... luksuz i to veliki ...

8)
Hart

Post by Hart »

imamo i struju redovno, i vodu, nevjerojatno zar ne?!

uvijek mi je smijesno kako se rodbina iz dijaspore iznenadi kad ovdje vidi da se koriste mp3 playeri, digital camere, slicne stvari...
mislim ocito ocekuju da je ovdje vrijeme stalo 92 kad su zbrisali, pa eto ko oni zive u sadasnjosti i ponekad vremeplovom dodju do Bosne. voi vittu :-D
Fair Life

Post by Fair Life »

Begovica wrote:Ma zbog čega misliš da je luksuz, života ti?
Odmah i na prvu.

PREPOZNALA SE !!
regina

Post by regina »

milsim da ti nije ispravna postavka stvari........korištenje interneta u BiH više veze ima za kompjuterskom pismenošću, nego sa mogućnosti jedne porodice da mjesečno izdvoji sredstva za to. Ovdje postoji studentski paketi, skolski ( mislim ptt pakete)
Begovica

Post by Begovica »

Hoćeš mi to kakvu nagradu proslijediti zato što sam prva?
Nego vidi, za 7km mjesečno imaš 10 sati džaba, u startu, a onda plaćaš dalje što potrošiš, to iz kuće. No ako ideš u inernet cafe, onda jeste luksuz.
goshpar

#10 Re: Vi u BiH

Post by goshpar »

winetou wrote:Kad se već o dijaspori svašta priča možemo malo i o vama u BiH :D
S obzirom da je internet u BiH manje više luksuz pa dakle koliko i ko je među vama tajkun, dijete tajkuna, ratnog profitera, političara itd?

upravo mi ovakve stvari idu na nerve kad je u pitanju dijaspora...

oni su fakat ubijedjeni da su visa bica u odnosu na nas, k'o mi se klali ovdje, a oni su otisli jer to "nije bio njihov rat"... i sad su oni za nas civilizacija, napredak, 21. stoljece... a mi ovdje smo haman pecinski ljudi, pa je i koristenje interneta neka vrlo zajebana misterija...

de, sjasite
regina

Post by regina »

osim toga djeca takuna se više zanimaju za neke druge stvari. Bezbeli će ti on sjediti za računaron i raspravljati o teškoj bh zbilji
regina

#12 Re: Vi u BiH

Post by regina »

upravo mi ovakve stvari idu na nerve kad je u pitanju dijaspora...

oni su fakat ubijedjeni da su visa bica u odnosu na nas, k'o mi se klali ovdje, a oni su otisli jer to "nije bio njihov rat"... i sad su oni za nas civilizacija, napredak, 21. stoljece... a mi ovdje smo haman pecinski ljudi, pa je i koristenje interneta neka vrlo zajebana misterija...

de, sjasite[/quote]

ali je izvjesno da im mašta radi.........ipak ja mislim da smo mi u prednosti u odnosu na njih. Oni samo misle o bosni, mi bosnu živimo. U svoj njenoj gorčini, ali je živimo. Oni neprestano misle. Ni tamo ni ovamo......tja
winetou

Post by winetou »

Winetou nije zbriso. Da me nekoliko dana prije kraja rata nisu protjerali iz BL i dalje bi ja bio tamo :D Ali to je druga priča...Nego kakvi to studentski paketi i ostale gluposti. Pa otkud bosanskom studentu pare za takvo nešto kao internet. Uvijek se žalite kako u Bosni ništa ne valja nema se ni za kafu, al kad vam neko dirne u internet :D
Begovica

Post by Begovica »

He he što me napadoše..
U čemu se to imam prepoznati, :-)
Sve nam je dostupno, samo ko hoće, isto kao i "tamo vani". Znam ljudi "vani" koji nemaju pojma i ne žele da znaju i kao da se boje kompjutera isto kao i ovdje. Stvar izbora.
Nego imate li kamerice pa da se i vidimo, jer mi imamo!
winetou

Post by winetou »

Ma ne mislim ja da je Bosna u srednjem vijeku :roll:
Priznajem eto da u Bosni nisam ni bio od 95, ali kad se vidi koliko se često neki iz bosne javljaju na ovaj forum hmm
ake

Post by ake »

za svaki slucaj :roll:
abu*garib wrote:Nego imate li kamerice pa da se i vidimo, jer mi imamo!

---------

imamo ... :o

:D

;)

Odmah i na prvu.

PREPOZNALA SE !!

-------------------

ona ti je dijete politickickog uznika ... :oops:

... a to je danas dobar bzinis ... 8)

:D

;)
crazy

Post by crazy »

jao, jao Winetou, :shock: :shock: :shock: dosta je sto si vec tamo, nemoj nas jos furati kako nemamo ovo, nemamo ono, pa buraz i nemamo nista, a imamo sve :P :P :P , imamo ono sto vi nikada necete imati, a ne treba nam ono sto ste vi dzaba dobili, kao vi ste u trendu, vi sve imate, sve znate, a svi klozete cistite, :lol: :lol: pa dodjete u Bosnu, kao neka ste gospoda :P :P :P , sagni se da ti kazem kakva ste vi gospoda, to sto su te istjerali iz BL, pa si morao otici, jebi ga nekom se i to desavalo, i meni je zao zbog svega toga, promijenite se malo i vi, nemojte nam folirati kada dodjete,da ste nesto bolji od nas, dojadice nekom pa ce vas zbog PRS-a izrezati, nemoj biti prodana bosanska dusa, budi upravo taj cistac klozeta i bices bolji, hough 8-)
winetou

Post by winetou »

Daleko je winetou od čišćenja klozeta :lol: daleko,daleko.
al eto na odbrambenoj ste poziciji. niko da kaže kako radi i plaća za taj internet nego opet po dijaspori... :roll:

Nisam ja ni rekao da nema u Bosni svega, al ko ima da sve to plaća. na to ja mislim :roll:
sekula1

Post by sekula1 »

winetou jeli zabranjeno da oni koriste net ja sam vani pa mi je normalno da oni iz nase zemlje budu na netu nemogu da to svarim izgleda da tebe drzi onaj balkanski sindrom ljudi naprijed svi na net :D
DonDavudes

Post by DonDavudes »

ne treba generalizirati :x
a ko tebi, winetu, daje pravo da pitas otkud nekome lova za net :?
pravo mi ova tema izgleda podcjenivački (iako se nadam da nisi htio biti zlonamjeran)
daca l

#21 Re: Vi u BiH

Post by daca l »

[quote="winetou"]Kad se već o dijaspori svašta priča možemo malo i o vama u BiH :D

Unaprijed hvala :D[/quote]

ahhha ti pricas o guzonjama :D
mislila sam da je to bolji epitet

sala, ima internet kafica po cijeloj Bosni , raja se snalazi :D
St.Germain

#22 Re: Vi u BiH

Post by St.Germain »

sasvim legitimno pitanje. samo sto se postavljanjem istog ne razlikujes ni sekunde od onog sto bi dijasporce mlatio.
winetou

#23 Re: Vi u BiH

Post by winetou »

St.Germain wrote:

sasvim legitimno pitanje. samo sto se postavljanjem istog ne razlikujes ni sekunde od onog sto bi dijasporce mlatio.
A kako pitati a da nekoga ne uvrijedim :?
St.Germain

Post by St.Germain »

pa recimo da preoblikujes pitanje, lisis ga ove bespotrebne i nepravedne kategorizacije i postavis kao npr. : odakle se javljate na forum? (prepusti si masti na volju) i onda sam skontas na osnovu odgovora ono sto te interesuje.

diplomatija :D
Post Reply