@potpuni stranac
cekaj ja samo cekam konkretne argumente u ovoj nasoj maloj diskusiji pa da krenemo jos jednom po cemu sam ja to korumpiran?
po tome sto iznosim argumente za koje znam da su opravdani i tacni?
ovdje se radi o tome sto postoje misljenja ljudi da osiguranja rade na svoju ruku ama bas sve i da nema zakonske regulative koja ce ih primorati na to,a sve proizilaci iz cinjenice da ljudi koji mogu a nece ukljucujuci i tebe samog skinuti sebi zakon o osiguravajucim drustvima pa da vide koje su propozicije igre.
ok nije to dovoljno onda hajmo analizirat finansijske pokazatelje koji su isto tako dostupni on line aha necemo ni tako,eh da e onda hajmo mahalasku varijantu ja cuo ja kazala ja pricala ja rekla to je to i mi znamo pravu sliku stvari.
ova tema mi je postala interesantna zato sto je ovdje slucaj koji mogu uzivo pratiti i steci podatke koji su mi vazni,pa tako da pitah u prvom postu na temi dokle je doslo ovo od autora teme i sta se radi po tom pitanju.
prvi uslov rekoh,niko bez toga ne moze praviti ni nagodbu,ni ponudu,ni izvan sudsko poravnanje,bez toga je bilo sta nemoguce.
kazes jaran ti naplatio vise od sarajevo osiguranja nego sto bi od VGT-a kako to znas jel mozda bio osiguranik sarajevo osiguranja kojeg je udario osiguranik vgt osiguranja pa mu je sarajevo osiguranje isplatilo stetu a sudskim putem potrazivalo od vgt osiguranja jer je to nezakonito.
da ne mijesamo kruske i jabuke neko ko nema pojma o datoj tematici a misli da je ono sto se naslusao na kafama sa atributima joj maca,e braca itd mjerodavno za ovu diskusiju nije moj nivo i na njega necu trositi vrijeme.
i da ovo meni noge smrde a ti kazes da od glave smrdi je nesto novo za tebe za sta ti treba proces privikavanja.