Šta Vi mislite o svemu ovome??
Da li ćete kupovati u Konzumu koji je sa svojih 40 prodavnica širom BiH postao lider maloprodaje u BiH
Ko nudi jeftinije ja idem tamo (osim u interex smeće)
Moderator: anex
ma bitno je da se lova vrti po biv¹oj jugizelenooka blogerica wrote:Nama je (porodicno) VF bio TITO!!!! I to samo zbog internet prodaje, jer smo na taj nacin mogli ustediti 2-3 sata koje smo provodili zajedno na ugodniji nacin - od gurkanja u samoposluzi.
Meni je svejedno kako ce se zvati, - ali mi je bitno da cijene ne porastu i da brate ostave internet prodaju!!!!
A sto se tice kupovine domaceg - cisto sumnjam da ce "izbaciti" paletu bh proizvoda...
Ne brini za internet prodaju, i ona je uracunata uz cjenu kao i market (iznajmili su marketi VF-a i internet prodaja VF-a) ostače večinom sve isto samo če se loga i boje promjenitizelenooka blogerica wrote:Nama je (porodicno) VF bio TITO!!!! I to samo zbog internet prodaje, jer smo na taj nacin mogli ustediti 2-3 sata koje smo provodili zajedno na ugodniji nacin - od gurkanja u samoposluzi.
Meni je svejedno kako ce se zvati, - ali mi je bitno da cijene ne porastu i da brate ostave internet prodaju!!!!
A sto se tice kupovine domaceg - cisto sumnjam da ce "izbaciti" paletu bh proizvoda...
Kao prvo VF nije prodat več prostori hiper marketa su iznajmljeni na 10 godina Konzumu. Kao drugo Jasmin Selmanagič nije to uradio zato što mu je to dojadilo nego zato što za te pare koje je izdao objekte če da pravi fabrike hrane, njegova jedna od tih fabrika je Jami svima poznata. Kao treče kada je izdavao objekte Ivica Todorič (vlasnik Konzuma) mu je obečao uslugu da če forsirati proizvode Jamija u svim njegovim objektima, a ako niste znali da je Konzum jedna od vodeči firmi (veleprodaje i maloprodaje) na području jugoistočne evrope i da godišnje pravi promet od 6 milijardi maraka. Kao četvrto Konzum ima uposleni preko 23 000 ljudi, Jasminu je obečao da če sve radnike zadržati i da če primiti još radnika u svoju kompaniju, to nije sve dobro znate da je isto Ivica Todorič kupio i "Sarajevski Kiseljak" od barake kava je bila fabrika Sarajevski Kiseljak napravio je jednu od najmoderniji tvornica za mineralnu vodu i sokove, normalno primijo još više radnika od postoječeg (iz razloga što če i Sarajevski Kiseljak forsirati i van BiH u svojim marketima) ja nevidim šta je tu loše čovjek donosi pare ulaže u posao, zapošljava ljude pravi imidž pozitivan naše zemlje, da i drugi strani investitori mogu uložiti svoje pare u BiH, prvenstveno to i mi želimo. I pod peto ako se pitate otkud sve ja to znam ... jer ja sam još 7 dana uposlenik VF komerca poslje 7 dana biču uposlenik komzuma.Abu FEED el-Castro wrote:Nakon VF-a je i ćoravom očito da je princip zvani "kupujmo domaće" prohujao s vihorom...![]()
Drzava je definitivno prodana i naša mala jadna zemlja je bez puno krvi pala pred onim što danas vabe globalizacija. Ono što je ostalo ne treba ni mesti jer ne zavrijeđuje metle.
Domaće je još kad odeš u Dejčiće ili Moštre i kupiš kilu paprika i paradajza...
Još nauči razliku između č i ć...helo wrote:Kao prvo VF nije prodat več prostori hiper marketa su iznajmljeni na 10 godina Konzumu. Kao drugo Jasmin Selmanagič nije to uradio zato što mu je to dojadilo nego zato što za te pare koje je izdao objekte če da pravi fabrike hrane, njegova jedna od tih fabrika je Jami svima poznata. Kao treče kada je izdavao objekte Ivica Todorič (vlasnik Konzuma) mu je obečao uslugu da če forsirati proizvode Jamija u svim njegovim objektima, a ako niste znali da je Konzum jedna od vodeči firmi (veleprodaje i maloprodaje) na području jugoistočne evrope i da godišnje pravi promet od 6 milijardi maraka. Kao četvrto Konzum ima uposleni preko 23 000 ljudi, Jasminu je obečao da če sve radnike zadržati i da če primiti još radnika u svoju kompaniju, to nije sve dobro znate da je isto Ivica Todorič kupio i "Sarajevski Kiseljak" od barake kava je bila fabrika Sarajevski Kiseljak napravio je jednu od najmoderniji tvornica za mineralnu vodu i sokove, normalno primijo još više radnika od postoječeg (iz razloga što če i Sarajevski Kiseljak forsirati i van BiH u svojim marketima) ja nevidim šta je tu loše čovjek donosi pare ulaže u posao, zapošljava ljude pravi imidž pozitivan naše zemlje, da i drugi strani investitori mogu uložiti svoje pare u BiH, prvenstveno to i mi želimo. I pod peto ako se pitate otkud sve ja to znam ... jer ja sam još 7 dana uposlenik VF komerca poslje 7 dana biču uposlenik komzuma.Abu FEED el-Castro wrote:Nakon VF-a je i ćoravom očito da je princip zvani "kupujmo domaće" prohujao s vihorom...![]()
Drzava je definitivno prodana i naša mala jadna zemlja je bez puno krvi pala pred onim što danas vabe globalizacija. Ono što je ostalo ne treba ni mesti jer ne zavrijeđuje metle.
Ja konto ti ćeš za mene, a ti samo protiv njega_BosanaC wrote:Još nauči razliku između č i ć...helo wrote:Kao prvo VF nije prodat več prostori hiper marketa su iznajmljeni na 10 godina Konzumu. Kao drugo Jasmin Selmanagič nije to uradio zato što mu je to dojadilo nego zato što za te pare koje je izdao objekte če da pravi fabrike hrane, njegova jedna od tih fabrika je Jami svima poznata. Kao treče kada je izdavao objekte Ivica Todorič (vlasnik Konzuma) mu je obečao uslugu da če forsirati proizvode Jamija u svim njegovim objektima, a ako niste znali da je Konzum jedna od vodeči firmi (veleprodaje i maloprodaje) na području jugoistočne evrope i da godišnje pravi promet od 6 milijardi maraka. Kao četvrto Konzum ima uposleni preko 23 000 ljudi, Jasminu je obečao da če sve radnike zadržati i da če primiti još radnika u svoju kompaniju, to nije sve dobro znate da je isto Ivica Todorič kupio i "Sarajevski Kiseljak" od barake kava je bila fabrika Sarajevski Kiseljak napravio je jednu od najmoderniji tvornica za mineralnu vodu i sokove, normalno primijo još više radnika od postoječeg (iz razloga što če i Sarajevski Kiseljak forsirati i van BiH u svojim marketima) ja nevidim šta je tu loše čovjek donosi pare ulaže u posao, zapošljava ljude pravi imidž pozitivan naše zemlje, da i drugi strani investitori mogu uložiti svoje pare u BiH, prvenstveno to i mi želimo. I pod peto ako se pitate otkud sve ja to znam ... jer ja sam još 7 dana uposlenik VF komerca poslje 7 dana biču uposlenik komzuma.Abu FEED el-Castro wrote:Nakon VF-a je i ćoravom očito da je princip zvani "kupujmo domaće" prohujao s vihorom...![]()
Mercur ili Mercator... svejedno... slovenac ovaj slovenac onajfantom slobode wrote:A sta je sa Mercurom, zar on nije rjesenje?
Uuuuu, što ga i ti navalja...helo wrote:Kao prvo VF nije prodat več prostori hiper marketa su iznajmljeni na 10 godina Konzumu. Kao drugo Jasmin Selmanagič nije to uradio zato što mu je to dojadilo nego zato što za te pare koje je izdao objekte če da pravi fabrike hrane, njegova jedna od tih fabrika je Jami svima poznata. Kao treče kada je izdavao objekte Ivica Todorič (vlasnik Konzuma) mu je obečao uslugu da če forsirati proizvode Jamija u svim njegovim objektima, a ako niste znali da je Konzum jedna od vodeči firmi (veleprodaje i maloprodaje) na području jugoistočne evrope i da godišnje pravi promet od 6 milijardi maraka. Kao četvrto Konzum ima uposleni preko 23 000 ljudi, Jasminu je obečao da če sve radnike zadržati i da če primiti još radnika u svoju kompaniju, to nije sve dobro znate da je isto Ivica Todorič kupio i "Sarajevski Kiseljak" od barake kava je bila fabrika Sarajevski Kiseljak napravio je jednu od najmoderniji tvornica za mineralnu vodu i sokove, normalno primijo još više radnika od postoječeg (iz razloga što če i Sarajevski Kiseljak forsirati i van BiH u svojim marketima) ja nevidim šta je tu loše čovjek donosi pare ulaže u posao, zapošljava ljude pravi imidž pozitivan naše zemlje, da i drugi strani investitori mogu uložiti svoje pare u BiH, prvenstveno to i mi želimo. I pod peto ako se pitate otkud sve ja to znam ... jer ja sam još 7 dana uposlenik VF komerca poslje 7 dana biču uposlenik komzuma.