Vezete li se?
Moderator: anex
- JBT
#1 Vezete li se?
Jaran mi se zalijepio u banderu prije par dana. Slomio dva rebra i zamalo bez oka ostao. Sekunda ga je dijelila od smrti.
Da je bio vezan pojasem, nista od tih povreda ne bi dobio.
Vezete li se?
Vezete li se?
-
FortunaBela
#8 Re: Vezete li se?
Naravno...JBT wrote:Jaran mi se zalijepio u banderu prije par dana. Slomio dva rebra i zamalo bez oka ostao. Sekunda ga je dijelila od smrti.
Vezete li se?
-
The_Fluid
To je danas vise stvar pameti i kulture, nego vjerovanja u neciju voznju. Nazalost, u BiH vas uvijek cudno gledaju kada nesto radite kako treba, ne bih sada navodio imena policajaca koji me do prije koju godinu opomenuse sto sam vozio upaljenjih svjetala i sa stavljenim pojasom sa pitanjem: "Kod tebe nije dan i nesto ne vozis brzo da bi ti pojas trebao?"
:D:D Unbelieveable, or not i to je Bosna i Hercegovina.
-
Nesferatu
Grohotom. Cuj u avionu....To je bogami fetish neki. Cim sjedis svezana za onako skuceno avionsko sjediste, vise sati....PR80. wrote:Uvijek koristim pojas - obavezno, kako u aututako i u avionu.
![]()
A u Bosni vecina pita: zasto se vi vezete?![]()
P.S. I lavica voli sigurnost.
Bogami, jednom prilkom u prici sa paramedicom, koji ima 20 godina iskustva, kaze on meni, nikad jos nisam mrtva covjeka iz automobila izvukao a da je bio svezan. Sad jel pretjerao ili ne...nebih da ja na svojoj kozi ispitujem. Nekako mi je to dio kulture u saobracaju. Ko sto dajem zmigavac da upozorim druge, tako se i vezem da samom sam sebe osiguram. Za nedaj boze...
-
Vozdra_123
zivim u new hampshiru
moto ove drzave je live free or die....
nije po zakonu potrebno da se vezem...
ali hebiga ja kukavica pa vazda to radim
cak ni moji misici ne pomazu ako se desi sudar

moto ove drzave je live free or die....
nije po zakonu potrebno da se vezem...
ali hebiga ja kukavica pa vazda to radim
cak ni moji misici ne pomazu ako se desi sudar
-
PR80.
Koliko se vezem od strahaNesferatu wrote:Grohotom. Cuj u avionu....To je bogami fetish neki. Cim sjedis svezana za onako skuceno avionsko sjediste, vise sati....PR80. wrote:Uvijek koristim pojas - obavezno, kako u aututako i u avionu.
![]()
P.S. I lavica voli sigurnost.
-
Nesferatu
Kakve crne stujardese, ja kad letim iz cemerike, najvazniji mi je problem da do mene ne sjedi neko sa 160 kila a nije debo. Jer onda mu precucim ko vjeverica u krilu. U tom slucaju, mogu da me vezu i da sa mnom rade sta hoce. Kad preletis preko Atlantika sjedeci u necijem krilu, opeljan za vise od milju dolllara, shvatis kako tvoja idiotska egzistencija, u ekonomskoj ZLJ klasi i nema bas nekog smisla.PR80. wrote:Koliko se vezem od strahaNesferatu wrote:Grohotom. Cuj u avionu....To je bogami fetish neki. Cim sjedis svezana za onako skuceno avionsko sjediste, vise sati....PR80. wrote:Uvijek koristim pojas - obavezno, kako u aututako i u avionu.
![]()
P.S. I lavica voli sigurnost.toliko isto moram sto stjuardese sloze mrku facu.
![]()
![]()
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
JD, stavi povez na ochi i pokushaj malo brze hodati( 5-10 km/h)pa cekaj dok se u nesto zapucash i vidi(osjeti) rezultate sudara.Poslije zamisli da si se kretao na pr. brzinom 40 km/h i vishe....
.
-
bisera
Vežem se i kad sjedim na zadnjem sjedištu. E tek tu slijede komentari i blijede face.
U saobraćajki prije dvije godine prijatelj koji je sjedio na zadnjem sjedištu polomio obje noge na nekoliko mjesta
Ovi što su naprijed sjedili bili vezani i prošli bez ogrebotine.
U saobraćajki prije dvije godine prijatelj koji je sjedio na zadnjem sjedištu polomio obje noge na nekoliko mjesta
-
ticoroman
Obavezno se uvijek vezem.
Stvarno mi nije jasno zasto neko ne zeli da se veze?!
Mislim da je to zbog onog mentalieta "ja sam faca, jak i cool i necu da se vezem". Izvinite vi sto se ne vezete ali je to meni bolesno i pravo debilski.
Takodje mnogu nasi koji se vezu to rade zbog policije, ono lafo "da nebi dobio kaznu". Jebe se meni za policiju i sto ce mi mozda dati kaznu od nekih 200 KM (u Swe). Ja se samo vezem radi vlastite sigurnosti.
Isto sam dole kod nas primjetio da mnogi misle da se ne treba vezati ako sjedis pozadi. Kao nije opasno kao naprijed. Ni to nikada nisam skontao. Mozes se jednako ubiti pozadi kao naprijed, plus sto ces ubiti onog ispred sebe kad poletis naprijed kao projektil.
Stvarno mi nije jasno zasto neko ne zeli da se veze?!
Takodje mnogu nasi koji se vezu to rade zbog policije, ono lafo "da nebi dobio kaznu". Jebe se meni za policiju i sto ce mi mozda dati kaznu od nekih 200 KM (u Swe). Ja se samo vezem radi vlastite sigurnosti.
Isto sam dole kod nas primjetio da mnogi misle da se ne treba vezati ako sjedis pozadi. Kao nije opasno kao naprijed. Ni to nikada nisam skontao. Mozes se jednako ubiti pozadi kao naprijed, plus sto ces ubiti onog ispred sebe kad poletis naprijed kao projektil.
- manijak1
Obavezno
naviko 
- Kurt_Kombajn
...to su roditelji koji vole svoju djecu...A wrote:A najvolim vidjeti roditelje uredno vezane naprijed, a ozada, izmedju sjedista, stoji dijete... Ne daj boze naglog kocenja ili sto gore![]()
Naravno, scena je jos strasnija kad se vesela porodica vozi u kabrioletu

...ko zeli pogledati video spot:
http://www.bmvit.gv.at/verkehrssicherhe ... vspot.html