Veze sa strancima/strankinjama - Iskustva

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Jack Be Nimble

#51 Re: Veze sa strancima/strankinjama - Iskustva

Post by Jack Be Nimble »

Prva ozbiljna veza bila sa Meksikankom i OK je islo, ali tada mi je bilo 19 i govorio sam sebi ovo nije to treba Bosanka. Imao sam onda jos dvije ozbiljne veze sa Amerikankom i Argentinkom, ipak govorio sebi sve je ovo fino ali daj Bosanku. Napokon je dosla i Bosanka na red, pa nakon 4 godine svatili obadvoje da nije to to. To jest samo smo bili zajedno jer govorimo isti jezik. I od tada imam neke kriterije tipa ako je neka koja vuce malo previse na bilo koju religiju ta me ne privlaci, a sve ostalo moze proci.

U curi trazim iste kriterije kao u svakodnevnoj raji, otvorenih pogleda, naputovana i da zna nesto izvan svoje avlije. Neko ko drzi do svoje kulture, ali zna i za ostale kulture. Definitivno me sada ta razlika ne koci kao prije.
exliberal-ex

#52 Re: Veze sa strancima/strankinjama - Iskustva

Post by exliberal-ex »

Jack Be Nimble wrote:Prva ozbiljna veza bila sa Meksikankom i OK je islo, ali tada mi je bilo 19 i govorio sam sebi ovo nije to treba Bosanka. Imao sam onda jos dvije ozbiljne veze sa Amerikankom i Argentinkom, ipak govorio sebi sve je ovo fino ali daj Bosanku. Napokon je dosla i Bosanka na red, pa nakon 4 godine svatili obadvoje da nije to to. To jest samo smo bili zajedno jer govorimo isti jezik. I od tada imam neke kriterije tipa ako je neka koja vuce malo previse na bilo koju religiju ta me ne privlaci, a sve ostalo moze proci.

U curi trazim iste kriterije kao u svakodnevnoj raji, otvorenih pogleda, naputovana i da zna nesto izvan svoje avlije. Neko ko drzi do svoje kulture, ali zna i za ostale kulture. Definitivno me sada ta razlika ne koci kao prije.
:thumbup:
Connaisseur Karlin

#53 Re: Veze sa strancima/strankinjama - Iskustva

Post by Connaisseur Karlin »

Jack Be Nimble wrote:Prva ozbiljna veza bila sa Meksikankom i OK je islo, ali tada mi je bilo 19 i govorio sam sebi ovo nije to treba Bosanka. Imao sam onda jos dvije ozbiljne veze sa Amerikankom i Argentinkom, ipak govorio sebi sve je ovo fino ali daj Bosanku. Napokon je dosla i Bosanka na red, pa nakon 4 godine svatili obadvoje da nije to to. To jest samo smo bili zajedno jer govorimo isti jezik. I od tada imam neke kriterije tipa ako je neka koja vuce malo previse na bilo koju religiju ta me ne privlaci, a sve ostalo moze proci.

pa uprvo barijere u glavi su presudne,a drugi presudan faktor,je sresti osobu koja nema doticne barijere,jer,to ja ta razlika o kojoj pisem,a jeste presudna,jer slicnosti , npr. sklop licnosti,interesovanjima,kompatibilnost na svim nivoima su nesto sto se ocekuje u vezama i na kojim veza opstaje :-D
PeppermintSA

#54 Re: Veze sa strancima/strankinjama - Iskustva

Post by PeppermintSA »

Ja sam uglavnom bio u ozbiljnijim vezama sa strankinjama. Do te mjere je to izraženo kod mene da me u društvu konstantno zajebavaju za to. Sad ne mogu reći da je to planski, ali moguće da u podsvijesti postoji neka klica nesvjesnog odbijanja. Recimo, izlazim s našim curama, dejtamo, ali to nikad ne pređe prag pukog seksa ili zabave. Možda bi bilo razumljivo da sam dijasporac koji bi se morao potruditi da nađe Bosansku, no budući da živim u Sarajevu ispada da se moram truditi da nađem strankinju.

Moji su ihihi prije rata otišli vani tako da sam odrastao vani i tek se samoinicijativno vratio u ranim dvadesetim. Prva veza, odnosno moja prva velika ljubav je bila Bugarka s kojom sam išao u školu, onda sam bio u vezi sa poluengleskinjom-polukorejkom u srednjoj koja je bila lijepa k'o slika, poslije srednje sam bio u vezi sa poluslovenkom-polušveđankom, zatim sam bio u dugoj vezi sa Francuskinjom s kojom sam i živio u Parizu, pa zatim sa Špankinjom s kojom sam takođe živio u Sarajevu godinu dana jer je ovdje radila, onda sam bio u vezi sa Amerikankom, pa sa Kanađankom. Zadnje tri u Sarajevu. Ovo samo ističem ozbiljnije veze. Što se tiče tih nekih šemica, avanturica - prekuc'o sam Ujedinjene narode - od Etiopljanke s kojom sam se viđao u Kuvajtu, pa do Brazilke s kojom sam u Budimpešti istraživao tantru. :lol:

Generalno sam se uvijek kretao u stranim krugovima. Osnovna i srednja škola u koju sam išao je bila međunarodna, tako da je recimo u mom razredu bilo 14 različitih nacija koje nisu bile dijaspora već su ono što se na engleskom zove 'expats' - roditelji im došli pod ugovorom da rade tu. Dalje, imao sam tu sreću da živim u mnogim velikim metropolama - bilo zahvaljujući očevom poslu, bilo radi svog posla, bilo na razmjenama, tako da sam uvijek bio u društvu raznih nacija - nikad nisam žudio da se družim s našim ljudima, a i moja porodica je bila takva. Porodični prijatelji su uglavnom bili stranci, tako da gledajući s ove distance, ja do povratka u Sarajevo - odnosno, do dolaska u Sarajevo jer nikad ranije nisam ovdje živio, nisam ni imao nekog doticaja sa našim ljudima. Zanimljivo je takođe da sam prilikom povratka jako brzo upoznao dosta nekadašnjih dijasporaca koji su se isključivo družili sa strancima koji su ovdje živjeli i radili, tako da su moji prvi prijatelji u Sarajevu bili nedavno pridošli dijasporci mahom sa engleskog govornog područja, te stranci iz Južne Koreje, Njemačke, Amerike, Portugala itd.

Evo, iako sam ovdje već petnaestak godina - ne u kontinuitetu, jer odlazim i dolazim, no ovo mi je 'baza' - i dalje nisam nikad bio u ozbiljnijoj vezi s našom ženom. Nekako mislim da mi nikad u potpunosti nije legao naš mentalitet, da me nešto tu odbija.
Connaisseur Karlin

#55 Re: Veze sa strancima/strankinjama - Iskustva

Post by Connaisseur Karlin »

PeppermintSA wrote:Ja sam uglavnom bio u ozbiljnijim vezama sa strankinjama. Do te mjere je to izraženo kod mene da me u društvu konstantno zajebavaju za to. Sad ne mogu reći da je to planski, ali moguće da u podsvijesti postoji neka klica nesvjesnog odbijanja. Recimo, izlazim s našim curama, dejtamo, ali to nikad ne pređe prag pukog seksa ili zabave. Možda bi bilo razumljivo da sam dijasporac koji bi se morao potruditi da nađe Bosansku, no budući da živim u Sarajevu ispada da se moram truditi da nađem strankinju.

Moji su ihihi prije rata otišli vani tako da sam odrastao vani i tek se samoinicijativno vratio u ranim dvadesetim. Prva veza, odnosno moja prva velika ljubav je bila Bugarka s kojom sam išao u školu, onda sam bio u vezi sa poluengleskinjom-polukorejkom u srednjoj koja je bila lijepa k'o slika, poslije srednje sam bio u vezi sa poluslovenkom-polušveđankom, zatim sam bio u dugoj vezi sa Francuskinjom s kojom sam i živio u Parizu, pa zatim sa Špankinjom s kojom sam takođe živio u Sarajevu godinu dana jer je ovdje radila, onda sam bio u vezi sa Amerikankom, pa sa Kanađankom. Zadnje tri u Sarajevu. Ovo samo ističem ozbiljnije veze. Što se tiče tih nekih šemica, avanturica - prekuc'o sam Ujedinjene narode - od Etiopljanke s kojom sam se viđao u Kuvajtu, pa do Brazilke s kojom sam u Budimpešti istraživao tantru. :lol:

Generalno sam se uvijek kretao u stranim krugovima. Osnovna i srednja škola u koju sam išao je bila međunarodna, tako da je recimo u mom razredu bilo 14 različitih nacija koje nisu bile dijaspora već su ono što se na engleskom zove 'expats' - roditelji im došli pod ugovorom da rade tu. Dalje, imao sam tu sreću da živim u mnogim velikim metropolama - bilo zahvaljujući očevom poslu, bilo radi svog posla, bilo na razmjenama, tako da sam uvijek bio u društvu raznih nacija - nikad nisam žudio da se družim s našim ljudima, a i moja porodica je bila takva. Porodični prijatelji su uglavnom bili stranci, tako da gledajući s ove distance, ja do povratka u Sarajevo - odnosno, do dolaska u Sarajevo jer nikad ranije nisam ovdje živio, nisam ni imao nekog doticaja sa našim ljudima. Zanimljivo je takođe da sam prilikom povratka jako brzo upoznao dosta nekadašnjih dijasporaca koji su se isključivo družili sa strancima koji su ovdje živjeli i radili, tako da su moji prvi prijatelji u Sarajevu bili nedavno pridošli dijasporci mahom sa engleskog govornog područja, te stranci iz Južne Koreje, Njemačke, Amerike, Portugala itd.

Evo, iako sam ovdje već petnaestak godina - ne u kontinuitetu, jer odlazim i dolazim, no ovo mi je 'baza' - i dalje nisam nikad bio u ozbiljnijoj vezi s našom ženom. Nekako mislim da mi nikad u potpunosti nije legao naš mentalitet, da me nešto tu odbija.
eh,medjunarodna skola ti se osladila :D :thumbup: a stvrano,od 20 osoba, u razredu bude 15 drzava :-D

ali te tako dobro razumijem :thumbup:
anchor85

#56 Re: Veze sa strancima/strankinjama - Iskustva

Post by anchor85 »

Za strance me vezu samo najljepsa sjecanja. Mozda bas zbog razlike u mentalitetu od domacih muskaraca. Npr. nijedan stranac me nije pitao sa koliko sam muskaraca bila prije njih. Ikad. Kod domacih to je prvo i osnovno pitanje. I na osnovu toga se procjenjuje kvaliteta zene.
Fudo387

#57 Re: Veze sa strancima/strankinjama - Iskustva

Post by Fudo387 »

Katastrofa. Potop.
Ne bih to pozelio ni najvecem dusmaninu.
Mi smo i previse emotivni da se jebemo sa ovim zombijima.
To kad insana nacepi ne zna pomalo, dusu mu izvadi.
Sociolog

#58 Re: Veze sa strancima/strankinjama - Iskustva

Post by Sociolog »

Da se pohvalim, ovo je ipak jednom u zivotu, jeste da je ruzno, ali pokupio sam djevojku mislio sam da nema sanse da joj mogu prismrditi, ex Miss turske provincije Mugla u Turskoj 20o9, radi kod nas poprilicno odgovoran posao..
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#59 Re: Veze sa strancima/strankinjama - Iskustva

Post by Velkoski »

anchor85 wrote: I na osnovu toga se procjenjuje kvaliteta zene.
sasvim legitimno za procjenu mentalne kvalitete žene, tačnije mentalnog zdravlja
poyy
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#60 Re: Veze sa strancima/strankinjama - Iskustva

Post by Matijevic_Vlado »

Sociolog wrote:Da se pohvalim, ovo je ipak jednom u zivotu, jeste da je ruzno, ali pokupio sam djevojku mislio sam da nema sanse da joj mogu prismrditi, ex Miss turske provincije Mugla u Turskoj 20o9, radi kod nas poprilicno odgovoran posao..
Kad se vec hvalimo, pitaj ti nju sjeca li se ona mene ;-)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#61 Re: Veze sa strancima/strankinjama - Iskustva

Post by Velkoski »

ako se njega ne sjeća, sjeća se mene 100%
anchor85

#62 Re: Veze sa strancima/strankinjama - Iskustva

Post by anchor85 »

Velkoski wrote:
sasvim legitimno za procjenu mentalne kvalitete žene, tačnije mentalnog zdravlja
poyy
To je taj balkan mentalitet.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#63 Re: Veze sa strancima/strankinjama - Iskustva

Post by Matijevic_Vlado »

Velkoski wrote:
poyy
Podrzajeeem 100%
muha_sa

#64 Re: Veze sa strancima/strankinjama - Iskustva

Post by muha_sa »

pratim
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#65 Re: RE: Re: Veze sa strancima/strankinjama - Iskustva

Post by Velkoski »

anchor85 wrote:
Velkoski wrote:
poyy
To je taj balkan mentalitet.
zdrava logika samo bejb

šta ti odgovoriš, ti si mi pedesetdrugi srećo?

Sent from my D6503 using Tapatalk
stakasa

#66 Re: Veze sa strancima/strankinjama - Iskustva

Post by stakasa »

Šveđanin wrote:Moja okolina:

Nase zene sa Svedjanima - sve uspjesne veze i brakovi.

Nasi muskarci sa Svedjankama - sve propalo.

Ima i tu nesto dublje. Nase se zene mnogo lakse mogu uklopiti sa liberalnim muskarcima dok su veze i brakovi nasih muskaraca sa liberalnim zenama vecinom osudjeni na propast.

Ako bi birao jednu naciju iz koje su sve zene sto sam ih upoznao za pozeljeti za brak, bez dileme: Liban.
Ove Asirke iz Libana? Volio bi se s vozom sudarit nego nju ozenit. Ne volim ih u putu srest
stakasa

#67 Re: Veze sa strancima/strankinjama - Iskustva

Post by stakasa »

broj dva wrote:Pikamo li se mi u dijaspori ?
Prva malo ozbiljnija veza sa njemicom, zajedno studirali i zabavljali se godinu dana. Posto sam tek izletio iz izbjeglickog kampa (bez obzira kako ti je dobra prica ne mozes trebu pokupit dok si u kampu da se jebes) bio sam kao pusten sa lanca. Nije se zalila :D
Zatim amerikanka (prva cura sa kojom sa zivio zajedno), sve super islo dok nije prestalo ici, finkinja (dinamit u krevetu, kad sam je pitao kako je tako jebeno dobra rekla je nesto sto i danas pamtim "we in Finland can only drink and fuck), norvezanka i sada (relativno sretno) ozenjen afrikankom.
Ima razlike u mentalitetima, ima razlike u shvatanjima neki stvari ali uz malo dobre volje i ok komunikaciju nije nista tesko.
Svaka ti cast. Kako funkcionise veza sa Afrikankom, je li rodena u Africi?
prog321

#68 Re: Veze sa strancima/strankinjama - Iskustva

Post by prog321 »

quote="anchor85".

Zamisli da neko hoce ozbiljnu vezu sa osobom koju je citava mahala guzila? Nije bas atraktivno kada se jarani hvale da su tvoju zarucnicu jebavali uzduz i poprijeko. Zato Bosnje i pitaju. Dok stranci nisu optereceni time. A vjerovatno i ne planiraju se duze vezati. Strancu nije tesko u BiH naci partnera
broj dva

#69 Re: Veze sa strancima/strankinjama - Iskustva

Post by broj dva »

Velkoski wrote:
poyy
----
U pravu si, ja licno sam uvjek odbijao seks sa zenama koje nisu imale makar 6 ljubavnika prije mene.
Mislim nema smisla da ja sada svojim perverzijama kvarim neiskvarene umove i tjela mentalno kvalitetni zena...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#70 Re: Veze sa strancima/strankinjama - Iskustva

Post by Velkoski »

broj dva wrote: ----
U pravu si, ja licno sam uvjek odbijao seks sa zenama koje nisu imale makar 6 ljubavnika prije mene.
Mislim nema smisla da ja sada svojim perverzijama kvarim neiskvarene umove i tjela mentalno kvalitetni zena...
tačno

ne ka'em da je negativno :mrgreen:
broj dva

#71 Re: Veze sa strancima/strankinjama - Iskustva

Post by broj dva »

stakasa wrote:
Prva malo ozbiljnija veza sa njemicom, zajedno studirali i zabavljali se godinu dana. Posto sam tek izletio iz izbjeglickog kampa (bez obzira kako ti je dobra prica ne mozes trebu pokupit dok si u kampu da se jebes) bio sam kao pusten sa lanca. Nije se zalila :D
Zatim amerikanka (prva cura sa kojom sa zivio zajedno), sve super islo dok nije prestalo ici, finkinja (dinamit u krevetu, kad sam je pitao kako je tako jebeno dobra rekla je nesto sto i danas pamtim "we in Finland can only drink and fuck), norvezanka i sada (relativno sretno) ozenjen afrikankom.
Ima razlike u mentalitetima, ima razlike u shvatanjima neki stvari ali uz malo dobre volje i ok komunikaciju nije nista tesko.
----
Rodjena u africi, zivila tu 4 godine i onda joj familija preselila u Evropu.
Mentalni sklop joj je pretezno evropski uz malo zacina :D
Roditelji vec druga prica, pogotovo otac.
Inace funkcionise kao i vecina drugi - ima dobri dana, ima losi dana, ima rutine...djete broj dva samo sto nije pa mu se veselimo ovih dana...sve u svemu normala majke mi :D
stakasa

#72 Re: Veze sa strancima/strankinjama - Iskustva

Post by stakasa »

broj dva wrote:
stakasa wrote:
----
Rodjena u africi, zivila tu 4 godine i onda joj familija preselila u Evropu.
Mentalni sklop joj je pretezno evropski uz malo zacina :D
Roditelji vec druga prica, pogotovo otac.
Inace funkcionise kao i vecina drugi - ima dobri dana, ima losi dana, ima rutine...djete broj dva samo sto nije pa mu se veselimo ovih dana...sve u svemu normala majke mi :D
Zelim vam sve najbolje. Poguraj nas sa kojim detaljom tipa punac ovo ono, strasno su mi interesantni afrikanci
stakasa

#73 Re: Veze sa strancima/strankinjama - Iskustva

Post by stakasa »

meteorit135531 wrote:
nocnaptica986 wrote:u vezi sa filipinkom..posto sam i vjeren s doticnom, moze se reci da ide ok :lol: prije toga bi sa indonezankom

moja iskustva sa azijatkama su dobra...relativno...

negativa
to je potpuno drugi nacin razmisljanja koji je u potpunosti diametralno suprotan europskom/zapadnom...npr oni imaju obicaj da jedu sve zivo rukom,cak i rizu tamane rukama..bezbroj puta sam cupao kosu i molio je da koristi escajg ali djaba...tko se
pozitiva
vrlo su povucene,odane i vjerne (jednom sam pokusao zbariti jednu koja je vec imala momka ali ni pored svih trikova,diverzija i taktika nisam uspio) a bogami i vrijedne..oce skuhat,oprat ma sve sta treba

najgore su meksikanke...to je da te bog mili sacuva...na svoje oci sam vidio kako je jedna prebila muza ..bukvalno ga je cipelarila na sred ceste ...kad sam pogledao kolegu (koji je isto meksikanac) sa onim wtf pogledom on mi je mrtav hladan odgovorio da je to tamo normalno :shock:
Znas , kazu ljudi. Generalizacija je majka svih zajeba. To sto si ti napisao za filipinke je subjektivni osjecaj prenesen na tastaturu, jer si zaljubljen. Prosjecna filipinka je visoka 150 cm. Dolazite iz razlicitih kulturoloskih sredina, razlicita boja koze, razliciti pogledi na zivot. Svaka ptica svom jatu leti. To sto si naveo, da jedu rukama, to je tacno. To je karakteristika koja ih krasi. Filipinke nisu poznate po svojoj ekstravagantnoj ljepoti, Filipini su bivsa americka kolonija, i oni zive po americkom cizmom vec 100 i kusur godina. Projektovani su da budu takvi kakvim ih ti percipiras, jer su oni americka jeftina radna snaga koju dovlace na kruzere, ili kao poslugu na bliski istok , da ih izrabljuju.
Ne znam gdje si je mogao upoznati, predpostavljam na kruzeru ili u Dubaiu, ali savjet kao muskarac muskarcu. dobro razmisli da li je trenutna opcinjenost vrijedna da imas Filipinku za zenu. Ima Bosanki koje su vrijedne, skromne , postene, vrijedne hoce oprat, skuhat..
jer opet kazem, kupi lisce ispod sebe.
Dovoljno je da ukucas miss Filipina i miss BIH, i da vidis razliku.
Joj sta bi ti nagovorio da si meni ovakav komentar napiso na izbor zene
HAVANA

#74 Re: Veze sa strancima/strankinjama - Iskustva

Post by HAVANA »

Cuj hoce oprat,skuhat.Znam ja to i sam ako je stani pani.Koji ce mi racq ako nismo na istim valnim duzinama,da sarmu,pituljice i pitu svaki dan pravi. :roll:
stakasa

#75 Re: Veze sa strancima/strankinjama - Iskustva

Post by stakasa »

HAVANA wrote:Cuj hoce oprat,skuhat.Znam ja to i sam ako je stani pani.Koji ce mi racq ako nismo na istim valnim duzinama,da sarmu,pituljice i pitu svaki dan pravi. :roll:
Pa evo su ovi iznad na istim valnim duzinama, cim ostaju u vezama. Ja postujem svakoga ko je u vezi sa strancem, treba sirine za to
Post Reply