Veze i poznanstva carobna su stvar?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Veze i poznanstva bih potrazio i prihvatio usluge?

da, bez razmisljanja!
39
93%
ne, ni u kom slucaju!
3
7%

Total votes: 42

danas

Post by danas »

EI Presidente wrote:
Reina wrote:...U Americi su od moje poznanice prijateljicu sa zavrsenom medicinom kada se prijavila na konkurs rekli da ima prednost Amerikanac a njoj su ponudili mjesto cistacice (kao za pocetak…:) i u medjuvremenu zavrsila jos jedan faks medjutim jos ne radi svaki put joj kazu na razgovoru onako zavijeno i kulturno puno srece drugi put, "ovaj put je prednost imao kandidat Amerikanac"…. kod njih je sistem pravo razradjen … :) ...
Bullshit.
naravno da je bullshit :-) ali ovo je nas strucnjak za sve, rekla joj je jaranica od komsinicine snahe kako je njene zaove jetrve rodjaki bilo u americi... :D :D :D

kao sto vec rekoh, u USA je medicina strogo nadzirana oblast i vecina stranih medicinshih fakulteta se ovdje ne priznaje, osim u slucaju da polozis ispite razlike, prodjes residence (staz), i dobijes akreditaciju. postoji cijela (duga i komplikovana) procedura kako to ide, jer sama diploma sa bosanskog (ili turskog ili ruskog ili indijskog...) faksa da si doktor ovdje nije dovoljna za zaposljenje u toj struci.

a da ne spominjem da bi poslodavac imao uzasnih problema da aplikantu za posao kaze -- imamo mi amerikanca, a ti si indijac pa idi cisti hale... :-) :-) bilo ko ko je ikada radio u USA zna da ti poslodavac takvo sta u lice NIKADA ne bi rekao, jer bi automatski imao drasticnih problema. svako ko ima radnu vizu i ispunjava kvalifikacije se posmatra isto, a zemlja porijekla je zadnja stvar. osim naravno, kad je u pitanju reinina jaranica od komsinicine snahe od njene zaove jetrva... :lol: :lol: :lol:
danas

Post by danas »

Šeha wrote:
pitt wrote:Svi mi po americi samo hale cistimo....... :D
Bogami ja glancam linoleumske podove... Pa nek neko kaze da se ne moze napredovati :)
preso napokon sa plocica na linoleum? aferim! :D :D :D
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Šeha wrote:
Bogami ja glancam linoleumske podove... Pa nek neko kaze da se ne moze napredovati :)
Haj' ne kurci se :D...kad sam ja sa lineleuma presla na drvene podove i ciscenje istih :D.....a uskoro mi ide unapredjenje...ne moram svoje krpe i deterdzent da donosim od kuce, da'ce mi oni :D :D

Pa kad svake sedmice poketiram 75 dolara :D ....to je...heeeeej....300 mjesecno pa ti vidi :D
danas

Post by danas »

eee.... :D :D :D 75 keka :D :D niej sala :D

a posto u ameriKi samo veze ferceraju, idite kod pitta :D on je sad main crew boy :D nastelice vam da perete prozore a to se place dodatnih 99 centi na sat :D :D :D
pitt

Post by pitt »

lako mi ja za vas kad imate stele :D:D:D ja i dalje ne micem od hala po truck stopovima :D:D bem ti sudbinu..... :D:D
Reina

Post by Reina »

Bosnian_spring wrote:
....U Americi su od moje poznanice prijateljicu sa zavrsenom medicinom kada se prijavila na konkurs rekli da ima prednost Amerikanac a njoj su ponudili mjesto cistacice (kao za pocetak… i u medjuvremenu zavrsila jos jedan faks medjutim jos ne radi svaki put joj kazu na razgovoru onako zavijeno i kulturno puno srece drugi put, "ovaj put je prednost imao kandidat Amerikanac"…. kod njih je sistem pravo razradjen …
Moja poznanica prijateljica.....Od moga prijatelja prijatelj njegovog poznanika poznanik.....!
operisana sam od nekakvih mahalanja i prznih mahalskih prica tako kad nekog ne poznajes nemoj da mu lijepis nekakve etikete...
Sve ovo sto sam napisala nista nije izmisljeno , mrsko mi je bilo objasnjavati sve u detalje jer je njen sin ove godine dolazio u Bosnu pricao mi... jeste istina da je ona samo sto je zavrsila u Bosni mediicinu i nije imala nikakvog iskustva, tamo je zavrsila potpuno drugi faks.... jos posao nije mogla dobiti u toj struci.... njen sin je sada druga godina faksa, najbolji student i zaista hvali americko skolstvo, ali je rekao kad zavrsi nastojat ce da sebi nadje posao u Evropi.... oni su inace po nacionalnosti Hrvati....(ako nekog zanima) i nisu bas odusevljeni Amerikom.... po njegovoj prici ono sto su dozivljavali tamo ustvari je njega natjeralo da se dokazuje i da bude najbolji. Istina je da Amerikanci cijene zanje , kao sto je odavde iz Bosne odmah po zavrsetku rata jedan ljekar otisao na jednu kliniku u Americi, (po programu, saradnje izmedju klinika ) kada je sef te klinike vidio kakav je u stvari to ljekar, ponudio mu je posao, sa super placom ali da radi pod njegovim imenom , naravno odbio je.... sada je ovdje vrhunski i veoma trazeni ljekar. Naravno ja ne kazem da je ovo pravilo ovo su mozda incidenti ali potpuno istiniti.
water

Post by water »

danas wrote:
EI Presidente wrote:
Reina wrote:...U Americi su od moje poznanice prijateljicu sa zavrsenom medicinom kada se prijavila na konkurs rekli da ima prednost Amerikanac a njoj su ponudili mjesto cistacice (kao za pocetak…:) i u medjuvremenu zavrsila jos jedan faks medjutim jos ne radi svaki put joj kazu na razgovoru onako zavijeno i kulturno puno srece drugi put, "ovaj put je prednost imao kandidat Amerikanac"…. kod njih je sistem pravo razradjen … :) ...
Bullshit.
naravno da je bullshit :-) ali ovo je nas strucnjak za sve, rekla joj je jaranica od komsinicine snahe kako je njene zaove jetrve rodjaki bilo u americi... :D :D :D

kao sto vec rekoh, u USA je medicina strogo nadzirana oblast i vecina stranih medicinshih fakulteta se ovdje ne priznaje, osim u slucaju da polozis ispite razlike, prodjes residence (staz), i dobijes akreditaciju. postoji cijela (duga i komplikovana) procedura kako to ide, jer sama diploma sa bosanskog (ili turskog ili ruskog ili indijskog...) faksa da si doktor ovdje nije dovoljna za zaposljenje u toj struci.

a da ne spominjem da bi poslodavac imao uzasnih problema da aplikantu za posao kaze -- imamo mi amerikanca, a ti si indijac pa idi cisti hale... :-) :-) bilo ko ko je ikada radio u USA zna da ti poslodavac takvo sta u lice NIKADA ne bi rekao, jer bi automatski imao drasticnih problema. svako ko ima radnu vizu i ispunjava kvalifikacije se posmatra isto, a zemlja porijekla je zadnja stvar. osim naravno, kad je u pitanju reinina jaranica od komsinicine snahe od njene zaove jetrva... :lol: :lol: :lol:
haj da je i ja docekam na aperkat....
ovako, pravi mali genije ta komsinica, prvo medecina, a onda (sto niko od vas mescini nije primjetio) zavrsi ona i drugi fakultet. Valjda za cetri godine. Da je cistila hale da vidimo: 6 bakarus na sat puta 8 = 48 x 5 = 240 x52 = $12,480 x 4 = $49,920. Toliko je kratka. Usput za cetiri godine bi garant zajebala sve vas sto ste do linoleuma dogurali pa bi joj satnica mozda skocila na 7.5. Jos ako bi radila malo na crno ko sto Lucy radi po stanovima (btw nesto mi predobro poznajes detalje, te krpe njihove, te folovi :lol: ) taman za kafica u Seheru ili barem za zamijenika komercijalistu u Nestleu. eto tako je protracena jos jedna puno obecavana karijera. RIP.
pitt

Post by pitt »

Sve zavisi gdje zivite :D:D:D
ovo sam mahzuz sa zida skinuo da vam pokazem :D:D:D

Image
Reina

Post by Reina »

da zena je zavrsila medicinu u Bosni, tamo je zavrsila drugi faks, dijete je jedno rodila u Bosni dok je jos studirala a drugo tamo u Americi , vidis i dijete je genijalac najbolji na faksu, ne pada iver daleko od klade. (je li se ono tako kaze :-) )
water

Post by water »

joj plague zone kuku nam se majci :lol:
pitt

Post by pitt »

Ne cistimo hale dobro :D:D Suti vidi tamo kod sehe nuklearke :D:D
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

danas wrote:
Šeha wrote:
jao pa ja pravo dobro stojim
glancam mramor :D
pitt

Post by pitt »

Vozdra_123 wrote:
danas wrote:
Šeha wrote: Bogami ja glancam linoleumske podove... Pa nek neko kaze da se ne moze napredovati :)
Jes to grobar sviju ti? :shock: :D Kakvu si ti onda stelu imao :D:D:D
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

pitt wrote:
Vozdra_123 wrote:
danas wrote: preso napokon sa plocica na linoleum? aferim! :D :D :D
Jes to grobar sviju ti? :shock: :D Kakvu si ti onda stelu imao :D:D:D
job security job security :D

vazda ce biti mrtvih :D

sshhh moja stela je samo moja :D
danas

Post by danas »

Vozdra_123 wrote:
danas wrote:
Šeha wrote: Bogami ja glancam linoleumske podove... Pa nek neko kaze da se ne moze napredovati :)

ooooo :D :D :D masala, masala -- vidjela sam ja talentovan decko :D

nego, idi kod lucy :D ona ima super neke meHke krpe, dusu dale za glancanje mramora i granita :D a tusi ih preko stele u pola cijene :D :D :D
danas

Post by danas »

water wrote:joj plague zone kuku nam se majci :lol:
bjezi u islamic republic... :lol: :lol: :lol: :lol:
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Joooj, sve ce ti u Bosni oprostiti, osim uspjeha :D :D

Pa ko vam je kriv sto nemate dajdzu koji radi 18 sati u plentu azbestnome :D :D i zna se sa Semsom supervjzerom jos od kad' je njegovom malom trebalo popravit Playstation :D :D

Je*iga, ko ima ima :D :D....a kad se vratim tamo, sa 3 zavrsena fakulteta...dje ce mi kraj bit' :D

Pitte, ja na nacionalnost ne gledam i te podjele na tvojoj mapi :D dovoljno je da si musliman i dobar si :lol: :lol: :lol: :lol:
pitt

Post by pitt »

Aferim lucinka.......i meni je samo vazno da je pokrivena :D:D:D
pitt

Post by pitt »

Šeha wrote:
pitt wrote:Aferim lucinka.......i meni je samo vazno da je pokrivena :D:D:D
Meni je pak vaznije da se da otkriti :P
ma jasta nego da.....samo kad se sa babom dogovoris :D:D:D
klif

Post by klif »

Posto smo temeljno elaborirali stanje u SAD, mogli bismo ponovo da se vratimo na domaci teren.
Post Reply