šta ?madner wrote:Ima par nepisanih pravila i vi sada o toga pravite neku teoriju.
Zna se sta zemsko smije, zna se sta musko moze.
Veza sa strancem
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Gothic princess
#151 Re: Veza sa strancem
- madner
#152 Re: Veza sa strancem
1.
2.
3.
4.
Zato su nepisana
2.
3.
4.
Zato su nepisana
- Gothic princess
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#154 Re: Veza sa strancem
vjera
nacija
fizički izgled
novac
politička pripadnost
eto što je bitno davno sam elaborirao
nacija
fizički izgled
novac
politička pripadnost
eto što je bitno davno sam elaborirao
- madner
#155 Re: Veza sa strancem
Jasta, ti bi prvi poletio da uzmes katolicku ribu iz Nambije. Mojne suplje komi. 
- dječak sa šibicama
#156 Re: Veza sa strancem
Tkoja ti je to drzava Nambija? 
- Truba
#157 Re: Veza sa strancem
ne kontam o čemu pričašmadner wrote:Jasta, ti bi prvi poletio da uzmes katolicku ribu iz Nambije. Mojne suplje komi.
- jedna tamo
#158 Re: Veza sa strancem
a šta fali tome madneru?madner wrote:Jasta, ti bi prvi poletio da uzmes katolicku ribu iz Nambije. Mojne suplje komi.
naše cure muslimanke se preko fejsa upoznaju i udaju dole za nekakve arape, gluhO bilo da se uda ovdje za srbina ili hrvata ili ne daj Bože frajera iz mješanog braka, glavno da je musliman a za ostalo ćemo lako i to je tako ne 100% već 1000% i ko god kaže ma nije tako... laže eto ja mu kažem da laže znači vjera No.1 jer to je tako u današnje vrijeme, prije rata nije bilo ...sada jeste i TAČKA.
- Gothic princess
#159 Re: Veza sa strancem
zato i jesmo nazadno društvo. između ostalog, naravno....jedna tamo wrote:a šta fali tome madneru?madner wrote:Jasta, ti bi prvi poletio da uzmes katolicku ribu iz Nambije. Mojne suplje komi.
naše cure muslimanke se preko fejsa upoznaju i udaju dole za nekakve arape, gluhO bilo da se uda ovdje za srbina ili hrvata ili ne daj Bože frajera iz mješanog braka, glavno da je musliman a za ostalo ćemo lako i to je tako ne 100% već 1000% i ko god kaže ma nije tako... laže eto ja mu kažem da laže znači vjera No.1 jer to je tako u današnje vrijeme, prije rata nije bilo ...sada jeste i TAČKA.
- jyqan
#160 Re: Veza sa strancem
Kod nas je vjera glavna stvar po kojima se razlikujemo pa je i prvo što se gleda.
Negdje su svi iste vjere, ali druge boje kože, pa se to gleda.
Meni ne smetaju ove razlike, ali bih da imam miješani brak zbog djece dobro razmislio da odselim negdje
Negdje su svi iste vjere, ali druge boje kože, pa se to gleda.
Meni ne smetaju ove razlike, ali bih da imam miješani brak zbog djece dobro razmislio da odselim negdje
- dječak sa šibicama
#161 Re: Veza sa strancem
Lako za te sto traze Arapa, nego ovi sto se prodaju kao neki kozmopliti, ali nedo Bog da mu ili joj babo sazna da se zabavlja sa muslimanom, katolikom ili pravoslavcem, drugom vjerom ili jos gore, nevjernikom, pokvarenim genetskim kodom sto bi rekao veliki um Dzemo, polutanom.jedna tamo wrote:a šta fali tome madneru?madner wrote:Jasta, ti bi prvi poletio da uzmes katolicku ribu iz Nambije. Mojne suplje komi.
Najvaznije hoce li djeca u mejtef ili hoce li se u crkvi vjencat.
Jake su mi to veze i brakovi, nije ni cudo kad sa takvim principima pun grad rastavljenih zena i muskaraca. bila bi i puna drzava, ali u ruralnim sredinama nemaju tu privilegiju, ne pitaju je ni kad se udaje hoce li
Reklo bi se gadimo temu, ali ionako je rijec o strancima. U kozmopolitskoj Bosni je Anti komsija Muhamed postao stranac, i obratno. A nesto sumnjam da je ikada i bilo drugacije, nebi se oni onako klali zubima devedesetih, da je tu bilo ista vise od hinjenog bratstva i jedinstva.
Uostalom, kod nas je i musliman na muslimana udar`o u ratu. Toliko smo pametni, taman da pricamo viceve o glupim Amerikancima.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#162 Re: Veza sa strancem
Ja sam muslimanka pa ne znam ni jednu curu koja se udala za nekog muslimana iz Turske, Arabije, Omana, itd itd...a znam ih tonu koje su udate za Bosance katolike i pravoslavce, zato malo manje forsiranja ovih prica nekakvih zivota vam.
Ne kazem da nema i takvih ali to je neznatan broj vjerovatno.
Nismo mi toliko skloni zivotarenju sa ljudima iz drugih kultura ainacija a kamoli jos dijeliti zivote sa njima, ja znam da ja licno nikada ne bih mogla udati se za nekoga ko nije iz moje kulture i podneblja. A vjerujem da slicno razmislja i vecina djevojaka kod nas.
Eto sad se svi mahom zene i udaju po Africi i Aziji, ma hajde...
Ne kazem da nema i takvih ali to je neznatan broj vjerovatno.
Nismo mi toliko skloni zivotarenju sa ljudima iz drugih kultura ainacija a kamoli jos dijeliti zivote sa njima, ja znam da ja licno nikada ne bih mogla udati se za nekoga ko nije iz moje kulture i podneblja. A vjerujem da slicno razmislja i vecina djevojaka kod nas.
Eto sad se svi mahom zene i udaju po Africi i Aziji, ma hajde...
- MedenoSrce
#163 Re: Veza sa strancem
dječak sa šibicama wrote: Primjecujem, u ovoj Bosni sve nesto kozmopoliti, ovo ono, a u principu...
Meni su ovdje gotovo svi stranci tako da sam ja pravi kozmopolita.
- Truba
#164 Re: Veza sa strancem
čini mi se da ne živimo u istom gradu 
lady jesu li se ti što su se oženili praktični vjernici ili su ono... samo po imenu???
tu se često brkaju pojmovi
inače ne volim crnkinje
lady jesu li se ti što su se oženili praktični vjernici ili su ono... samo po imenu???
inače ne volim crnkinje
- ladyblue18
#165 Re: Veza sa strancem
Pa vjernici jesu, ne sad uber vjernici ali postuju vjeru, slave praznike.Black swan wrote:čini mi se da ne živimo u istom gradu
inače ne volim crnkinje
Isto tako imas i ljude koji su vjernici u punom smislu te rijeci i za njih i ne dolazi u obzir neko druge vjere.
Ali sad pricati kako u drustvu nema mjesanih brakova, ili kako se nalaze partneri po drugim kontinentima je bas ono pretjerano.
Svjesna sam da svako od nas ima razlicita zivotna iskustva pa i po tome da li smo bili odbijeni zbog imena ili necega drugog, ali samo zato jer se nama desi nesto tako ne mora znaciti da je tako generalno jer mjesanih brakova ima i funkcionisu sasvim normalno.
- madner
#166 Re: Veza sa strancem
Po obicaju od izuzetaka pravite pravila. % brakova sa stranicima je na nivou statisticke greske. Procenat mjesanih brakova je znatno veci. To sto katolici imaju daleko najstroziju politiku pa pokusavaju po crkvenim druzenjima udati katolike pa gdje bilo je njihov problem.
Shvatam ja da je to pritisak, ali nije svima tako.
Shvatam ja da je to pritisak, ali nije svima tako.
- dječak sa šibicama
#167 Re: Veza sa strancem
"Istinski vjernik" i "ne dolazi u obzir veza sa nekim druge vjere" je gromoviti oksimoron.
Ako je Bog jedan, onda... mada sumnjam da "istinski vjernici" znaju za tu cinjenicu, ionako se kod "istinskih vjernika" pola vjere zasniva na antagonizmu prema drugima. A druga polovica na formalno prakticiranje vjere, reklamiranje okolo i slicno, sustinski je tu... nista.
Ako je Bog jedan, onda... mada sumnjam da "istinski vjernici" znaju za tu cinjenicu, ionako se kod "istinskih vjernika" pola vjere zasniva na antagonizmu prema drugima. A druga polovica na formalno prakticiranje vjere, reklamiranje okolo i slicno, sustinski je tu... nista.
- Ronnie O'Sullivan
#168 Re: Veza sa strancem
Mozda tebi, al vjeruj mi vecini Bosnjaka u BiH nije...Gothic princess wrote:Vjera nije najbitnija, zapravo nebitna je totalno. Kultura je mnogo bitnija i nije lako uskladiti različite kulture, bez obzira na poštovanje. Muslimanu iz Bosne će uvijek biti bliži Srbin i Hrvat, nego Musliman iz Pakistana.Vjera je naravno najbitnija, jer je to glavna poveznica, a sto se tice kulture lako je ako imate postovanja, otvoren um, i zelje za prilagodbom (oboje).
- ladyblue18
#169 Re: Veza sa strancem
Vecina Bosnjaka nema pojma gdje je Pakistan a kamoli da se poistovjecuje sa njegovim stanovnicimaRonnie O'Sullivan wrote:Mozda tebi, al vjeruj mi vecini Bosnjaka u BiH nije...Gothic princess wrote:Muslimanu iz Bosne će uvijek biti bliži Srbin i Hrvat, nego Musliman iz Pakistana.
- madner
#170 Re: Veza sa strancem
Jasta, nasa nadasve tolerantna sredina pravo gotivi tamnije ljude. Nismo mi nimalo rasisti. Bitna je sama vjera 
- MedenoSrce
#171 Re: Veza sa strancem
Prije će se sa ta-j što ne zna gdje je Pakistan poistovjetiti sa stanovnicima istog.ladyblue18 wrote: Vecina Bosnjaka nema pojma gdje je Pakistan a kamoli da se poistovjecuje sa njegovim stanovnicima
Da se ne lažemo, mi smo društvo zasnovano na predrasudama o drugačijem.
- Gothic princess
#172 Re: Veza sa strancem
Ma kakav jedan, znaš i sam da postoji "naš" i "njihov"... postojimo "mi" i "oni tamo"...Ako je Bog jedan, onda... mada sumnjam da "istinski vjernici" znaju za tu cinjenicu
Mi smo južni slaveni i najbliži su nam ostali južni slaveni, kao i slaveni uopšte. Kakav crni Pakistan...Ronnie O'Sullivan wrote:Mozda tebi, al vjeruj mi vecini Bosnjaka u BiH nije...Gothic princess wrote:Vjera nije najbitnija, zapravo nebitna je totalno. Kultura je mnogo bitnija i nije lako uskladiti različite kulture, bez obzira na poštovanje. Muslimanu iz Bosne će uvijek biti bliži Srbin i Hrvat, nego Musliman iz Pakistana.Vjera je naravno najbitnija, jer je to glavna poveznica, a sto se tice kulture lako je ako imate postovanja, otvoren um, i zelje za prilagodbom (oboje).
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#173 Re: Veza sa strancem
lijepo je da ovdje imamo glasnogovornike koji zastupaju misljenje svih BosnjakaRonnie O'Sullivan wrote:Mozda tebi, al vjeruj mi vecini Bosnjaka u BiH nije...Gothic princess wrote:Vjera nije najbitnija, zapravo nebitna je totalno. Kultura je mnogo bitnija i nije lako uskladiti različite kulture, bez obzira na poštovanje. Muslimanu iz Bosne će uvijek biti bliži Srbin i Hrvat, nego Musliman iz Pakistana.Vjera je naravno najbitnija, jer je to glavna poveznica, a sto se tice kulture lako je ako imate postovanja, otvoren um, i zelje za prilagodbom (oboje).
- burek_in_space
#174 Re: Veza sa strancem
Ja bih da se parim sa jednom muminkom iz chistokrvne katolichke porodice sa vrha Romanije.