Veza ili brak sa radnim kolegom, iskustva???

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

vitamini

#1 Veza ili brak sa radnim kolegom, iskustva???

Post by vitamini »

Dragi moji,
šta mislite o vezama ili brakovima koji se dese na radnom mjestu? Ne znam da li je već bila slična tema, ali ako nije, očekujem vaše odgovore i iskustva. Da li takav brak može opstati? Da li je to za vas poželjna situacija ili apsolutno nepoželjna? Da li želite da sa svojim životnim saputnikom dijelite istu firmu, ili čak i kancelariju ili svoj posao smatrate samo svojim terenom, bez ikakve želje za uplitanjem partnera u taj dio vašeg života?? Da li isključivo na poslu tražite nova poznanstva, jer tu provodite najviše vremena pa vam druga mjesta i nisu neka opcija?
Kako se odupirete znatiželjnom mahalanju ili uticaju vaših radnih kolega na tu vezu ili brak (pitanje za one koji imaju to iskustvo)?
Meni nikad ne bi bila poželjna situacija da radim isti posao u istoj firmi kao moj muž. Teško bi razdvajali probleme s posla od onih u kući, ili bi zaboravljali šta gdje pripada. A vala, iskreno rečeno, koliko god se voljeli, da li je zdravo biti s nekim stalno 24 sata dnevno, 7 dana sedmicno, 12 mjeseci godišnje...NON STOP... Ustanes skupa s tom osobom, ides na posao skupa s tom osobom, budes na poslu skupa s tom osobom, ides na pauzu skupa s tom istom osobom, vracas se s posla skupa s opet tom istom osobom, liježeš u krevet s (hehe) tom istom osobom. Pa ne bih sebe mogla gledati 24/7... :D Gdje prestaje kolegijalnost i partnerstvo a počinje kontrola onog drugog i nasjedanje na razne spletke (npr.radnih dokonih kolegica), kojih je danas, budimo realni....too much :x Može li se u ovakvoj situaciji disati, biti samo svoj, slobodan, sretan...vidite li u ovoj situaciji neku ljepotu ili se užasavate ovoga...??

p.s. ako je u pitanju samo veza, a ne brak, pa ta veza jednog dana pukne, valja vam skupa nastaviti raditi i saradjivati bez unošenja lične komponente u rad :D gotovo pa nemoguće :D
Karabaja

#2 Re: Veza ili brak sa radnim kolegom, iskustva???

Post by Karabaja »

Bond_JaneBond wrote:Meni bi veza sa nekim radnim kolegom bila nepodnosljiva...Ne svidja mi se uopste taj tip muskaraca..Imam 1 takav par na poslu..Ista priroda posla, ozenili se, nedavno dobili bebce(nek je sa srecom), al' mi je nekako glupo to sto ti navede-na poslu zajedno, doma zajedno, premalo vazduha... :run:
a kakvog bi ti vazduha? da se švaleraš? .. ona bi vazduha ... :shock: u braku :shock:
ljubav_aha

#3 Re: Veza ili brak sa radnim kolegom, iskustva???

Post by ljubav_aha »

postoje mnogi primjeri bracnih parova koji rade zajednicki privatni posao,u BiH prije i poslije rata u inostranstvu,godinama,znaci,sve se moze ako se hoce
njeka

#4 Re: Veza ili brak sa radnim kolegom, iskustva???

Post by njeka »

Ma ne treba "nositi posao" kući !! :razz:
ludacha

#5 Re: Veza ili brak sa radnim kolegom, iskustva???

Post by ludacha »

uvijek sam bila pristasa one dobre, stare "sto dalje od ociju, blize srcu" hehehe
definitivno treba lufta, uostalom :

neki dan u firmi s kojom suradjujem, sjedi mlada gospodja kojoj je muz igrom slucaja postao sef poslovnice u kojoj rade (prije je radio na nesto udaljenijoj lokaciji) i slucajno sjeli jedno do drugog. nailazi poznanik i saleci se upita je "eto, jel ti drago, s muzem radis", a ona kao iz topa "hahah radje bi da nije, imali bi o cemu pricat pricat kad se kuci vratimo"
ljubav_aha

#6 Re: Veza ili brak sa radnim kolegom, iskustva???

Post by ljubav_aha »

:lol:
brecko

#7 Re: Veza ili brak sa radnim kolegom, iskustva???

Post by brecko »

dva puta imao i obadva puta jedva zivu glavu izvuko. prvi put jedva spasio glavu od letece olovke u vrat nakon nekog vremena, a drugi put umalo sebi zajebao zivot. hvala bogu na kraju je sve doslo na svoje i super i sretan sa drugom djevojkom.

moj savjet. ako planirate tako nesto NEMOJ TE. ima djevojaka i momaka i van posla a kako neko rece te na poslu, te kuci zajedno. ne hvala tu gresku vise ne pravim.
♥ Julianna ♥

#8 Re: Veza ili brak sa radnim kolegom, iskustva???

Post by ♥ Julianna ♥ »

Nisam u takvoj situaciji, ali iz iskustva prijatelja mogu reći da to ima i dobro i loše strane. Pa sad zavisi šta od te dvije kategorije prevagne.

Mislim općenito da je dobro da ljude ista profesija veže. Nije nužno za uspjeh braka/veze, ali je plus. Ipak, nekako je to dodatna spona, jer se ljudi u takvoj vezi mnogo bolje razumiju i jedno drugome mogu kvalitetno pomoći.

Malo je teže kad dvoje rade potpuno drugačije poslove (na prim. sa nekompatibilnim radnim vremenom ili kad jedno više putuje od drugog). Jedno ne razumije drugo, nesretan/na je i počinje da prigovara, sve dok ono drugo ili ne promjeni posao ili se ne raziđu. Ovo su sad neke krajnosti naravno, ali ako bi morala birati između veze/braka sa radnim kolegom ili sa nekim ko to nije, birala bih ovo prvo.
Ken Lee

#9 Re: Veza ili brak sa radnim kolegom, iskustva???

Post by Ken Lee »

Vise nego dobra.
otherside

#10 Re: Veza ili brak sa radnim kolegom, iskustva???

Post by otherside »

Gluho i daleko bilo :D
milivoje

#11 Re: Veza ili brak sa radnim kolegom, iskustva???

Post by milivoje »

Ma nek' se ljudi vole, maze i paze...pa đe god to bilo...makar i na poslu.
Samo da nam je mira i sreće u svijetu...i da se zakrpi rupa u ozonskom omotaču, naravno.
:lol: :lol: :lol:
Meshtar

#12 Re: Veza ili brak sa radnim kolegom, iskustva???

Post by Meshtar »

Karabaja wrote:
Bond_JaneBond wrote:Meni bi veza sa nekim radnim kolegom bila nepodnosljiva...Ne svidja mi se uopste taj tip muskaraca..Imam 1 takav par na poslu..Ista priroda posla, ozenili se, nedavno dobili bebce(nek je sa srecom), al' mi je nekako glupo to sto ti navede-na poslu zajedno, doma zajedno, premalo vazduha... :run:
a kakvog bi ti vazduha? da se švaleraš? .. ona bi vazduha ... :shock: u braku :shock:
Ja ne mogu sam sa sobom provesti 24 sata dnevno. Mislim da je gospođa Bond na to mislila :D Zamislim da se ujutru probudim pored nje, pa odemu skupa na posao, pa na pauzu, pa s posla kući, onda jedemo skupa, nađemo neku zanimaciju i ponovo u krevet. Malo previše za moj ukus, koliko god nekoga volio.
♥ Julianna ♥

#13 Re: Veza ili brak sa radnim kolegom, iskustva???

Post by ♥ Julianna ♥ »

milivoje wrote:Ma nek' se ljudi vole, maze i paze...pa đe god to bilo...makar i na poslu.
Samo da nam je mira i sreće u svijetu...i da se zakrpi rupa u ozonskom omotaču, naravno.
I nek je živa glava Mili :lol: :lol:
milivoje

#14 Re: Veza ili brak sa radnim kolegom, iskustva???

Post by milivoje »

Julianna wrote:
milivoje wrote:Ma nek' se ljudi vole, maze i paze...pa đe god to bilo...makar i na poslu.
I nek je živa glava Mili :lol: :lol:
Uh...jah...zaboravih to...samo nek' ne puca.
♥ Julianna ♥

#15 Re: Veza ili brak sa radnim kolegom, iskustva???

Post by ♥ Julianna ♥ »

Sliver wrote:kratko i jasno. Poceli smo vezu dok smo bili kolege, nastavili je i poslije 4 godine. nakon toga i brak. Evo vec sam s njom osma godina, od cega 3 u braku. Slag na taj uspjeh, prelijepa kcerkica od 2 godine. Normalno da ima trzavica ko u svakoj vezi ili braku, koje se rijese, ali u tome i jesu cari zajednickog zivota.

Sretno
Tako da se sve svodi na pitanje koliko želiš biti sa nekim, koliko vam je stalo do braka/veze i koliko je osjećaj obostran, jer da bi uspjelo, mora biti.

Želim vam sve najbolje, ovo je lijepo čuti :-D :thumbup:
dushmanka_sa

#16 Re: Veza ili brak sa radnim kolegom, iskustva???

Post by dushmanka_sa »

Jel' to kaniš u misice otić'? :-D
milivoje

#17 Re: Veza ili brak sa radnim kolegom, iskustva???

Post by milivoje »

dushmanka_sa wrote:
Jel' to kaniš u misice otić'? :-D
Pa kad sam LJEP :mrgreen:
maccarona

#18 Re: Veza ili brak sa radnim kolegom, iskustva???

Post by maccarona »

Image
Karabaja

#19 Re: Veza ili brak sa radnim kolegom, iskustva???

Post by Karabaja »

ja ništa ne vjerujem ovima što hoće "lufta" i "vazduha"
maccarona

#20 Re: Veza ili brak sa radnim kolegom, iskustva???

Post by maccarona »

ni ja 8) treba odmah dobru traku preko usta :D
Karabaja

#21 Re: Veza ili brak sa radnim kolegom, iskustva???

Post by Karabaja »

maccarona wrote:ni ja 8) treba odmah dobru traku preko usta :D
ne samo preko usta.. :D
maccarona

#22 Re: Veza ili brak sa radnim kolegom, iskustva???

Post by maccarona »

eh to vec prelazi na zadovoljstvo :D
Karabaja

#23 Re: Veza ili brak sa radnim kolegom, iskustva???

Post by Karabaja »

maccarona wrote:eh to vec prelazi na zadovoljstvo :D
drago mi je da se slažemo, ti si perfektna žena .. poslušna :-D
Meshtar

#24 Re: Veza ili brak sa radnim kolegom, iskustva???

Post by Meshtar »

Bond_JaneBond wrote:
Meshtar wrote:
Ja ne mogu sam sa sobom provesti 24 sata dnevno. Mislim da je gospođa Bond na to mislila :D Zamislim da se ujutru probudim pored nje, pa odemu skupa na posao, pa na pauzu, pa s posla kući, onda jedemo skupa, nađemo neku zanimaciju i ponovo u krevet. Malo previše za moj ukus, koliko god nekoga volio.
Meshtar, samo je 1 dobra strana ovakve situacije..Zamisli, svaka pauza-sex pauza. :mrgreen:
A šta ću kući raditi onda na poluvremenu utakmice? :D
♥ Julianna ♥

#25 Re: Veza ili brak sa radnim kolegom, iskustva???

Post by ♥ Julianna ♥ »

Meshtar wrote:
Bond_JaneBond wrote:
Meshtar wrote:
Meshtar, samo je 1 dobra strana ovakve situacije..Zamisli, svaka pauza-sex pauza. :mrgreen:
A šta ću kući raditi onda na poluvremenu utakmice? :D
Oprati suđe :D
Post Reply